Je správne nechať manžela oddýchnuť cez víkend?
Obaja s mužom chodíme do práce a máme dve deti, takže cez týždeň sa veľa nevidíme. O to viac by som chcela, aby sme cez víkend boli spolu, išli niekam na výlet alebo aspoň niečo podnikli ako rodina.
Lenže muž je práve cez víkendy akýsi nervózny. Všetko ho rozčuľuje, nikam sa mu nechce, pri každom pláne hľadá problém a najradšej by mal od všetkých pokoj. Cez týždeň pritom funguje normálne.
Rozprávali sme sa o tom. Hovorí, že je po celom týždni unavený a potrebuje si oddýchnuť, lenže v praxi to potom vyzerá tak, že každý víkend trávime každý zvlášť. Je podľa vás fér nechať ho cez víkend oddýchnuť po svojom, aj keď potom spolu ako rodina skoro nič nezažijeme?
tak si spravte raz vikend on raz ty a potom spolocne .. ale ak si na rade-daj mu deti a chod si uzit niekam a poriadne vypnut
Tak jeden deň oddychujte a druhý niekam choďte alebo jeden víkend niekde choďte a ďalší buďte doma. Ty nemáš potrebu byť jeden deň doma a nič nerobiť? Akú prácu robíte? Ja som napr celý deň medzi ľuďmi a keď mám voľno mám dni keď som najradšej doma, nikam nemusím a nikoho nemusím vidieť. Chlap je zas bez nejakého kontaktu s ľuďmi a podstatnú časť presedi, tak ten doma neobsedi
@anonym_autor ak chcel mat od vsetkych pokoj, nemal sa zenit a robit deti
Nech sa paci, ak chce fer oddych, tak v sobotu mas volny den Ty a on s oboma detmi na krku, a potom v nedelu ma volny den on, a Ty si s detmi.
To, ze samozrejme to rodinnu nebude spajat ale rozdelovat je druha vec. Tym padom ako manzelia a rodina spolu nie ste ani cez tyzden, ani cez vikend.
A ano, podla mna ma rad svoj svaty pokoj (v praci), a akonahle je doma, je z vas nervozny. Odvykol si byt s rodinou evidentne... Myslim si, ze mate dost vazny problem.
Každú stredu a nedeľu má môj partner deň pre seba. Je to jeho čas ktorý trávi ako uzná za vhodné. Zvyšok týždňa trávime ako rodina podľa toho čo chcem ja a dieťa. Takto mi to príde fér.
Každú stredu a nedeľu má môj partner deň pre seba. Je to jeho čas ktorý trávi ako uzná za vhodné. Zvyšok týždňa trávime ako rodina podľa toho čo chcem ja a dieťa. Takto mi to príde fér.
@anonym_f549ee a ty mas ktore dni pre seba?
Nech sa paci, ak chce fer oddych, tak v sobotu mas volny den Ty a on s oboma detmi na krku, a potom v nedelu ma volny den on, a Ty si s detmi.
To, ze samozrejme to rodinnu nebude spajat ale rozdelovat je druha vec. Tym padom ako manzelia a rodina spolu nie ste ani cez tyzden, ani cez vikend.
A ano, podla mna ma rad svoj svaty pokoj (v praci), a akonahle je doma, je z vas nervozny. Odvykol si byt s rodinou evidentne... Myslim si, ze mate dost vazny problem.
@anonym_239350
Jasne MK rozhodol, to je na rozvod.
Ked kazdy vikend travite zvlast- to znamena presne co? Ze ty mas svoj program, on svoj a deti davate niekam zavarovat? Ci ako?
Tak ako ženy su vyhorete,tak aj muži
Podľa mňa miesto programov ,by mal byt momentálny cieľ aby sa dal do pohody
@anonym_239350
Jasne MK rozhodol, to je na rozvod.
@anonym_96631b preco by to malo by na rozchod? Maju dve decka - toto je na riesenie situacie ako prioritu. Ak to riesit nebudu, manzelstvo (a rodina) sa im rozpadne. To je holy fakt. Ak mam rodinu, z ktorej som nervozny a nechcem s nimi travit volny cas a netesim sa na nich, tak mame problem, o ktorom treba najprv na rovinu diskutovat, vylozit karty a dohodnut sa ze teda ked nechceme aby sa to rozpadlo, tak co s tym.
@anonym_f549ee a ty mas ktore dni pre seba?
@katkazatka Také ako on nikdy ale ja ich nepotrebujem. Chodím každý týždeň na masáž, cvičiť, kávu s kamarátkou, beriem si ale dieťa. Je rozdiel aký nápor na seba musí zvládnuť on a aký musím zvládnuť ja. On má psychicky, časovo náročnú prácu, považujem za prirodzené že potrebuje vypnúť. Ja robím na polovičný úväzok, dieťa je môj parťák, nemám dni kedy by som bola unavená alebo som nestíhala. Takže ak si niekto potrebuje občas oddýchnuť je to on.
Mna zarazila formulacia, ci ho ma nechat oddychnut. Ved nie je dieta, aby mu manzelka dovolovala alebo zakazovala, ako stravi vikend. Skor by sa mali dohodnut. Nevieme ani, aku pracu cez tyzden robi. Je rozdiel, ci robi tazku fyzicku pracu alebo kancelarsku. Mozno by stacilo dohodnut sa, ze si obaja oddychnu a aspon jedno popoludnie alebo par hodin cez vikend budu travit spolu ako rodina.
Podla mna je normalne, ze si clovek potrebuje aj oddychnut, ak ma narocnu pracu. Len to treba zladit tak, aby boli vsetci spokojni. My napr. ideme ako rodina spolu na vylet/vikend a tam si najdeme aj cas na oddych, manzel ide do wellness, ja som zatial s malym, ja si pospim dlhsie a on ide zatial s malym na ranajky. Alebo v sobotu ideme na vylet travit cas vsetci spolu a v nedelu sme doma a oddychuje/me.
No neviem sice vek ale u mojho muza po 50tke presne nieco podobne, nic sa mu nechce a tak. Ja mam o 6 rokov menej a tiez som bola taka ze len doma pokial som sa nenakopla a nezacala chodit do fitka...Mozem povedat ze po cviceni viac vladzem, porobim, idem na vylet s detmi niekedy sa manzel prida. Aj teraz na dovolenke on uz o osmej z plaze suci do postele, ja este plna energie. Tam vidno podla mna ze tym zivotnym stylom clovek ide asi aj dolu, kto vedie zivot pasivny ze len doma, max prechadzka vekom sa mu uz nechce. NeverilaKed sme mali okolo 30 tak sme chodili vela po vyletoch
Mužovi sa nechce a žena ma zastresit aj prácu aj deti aj víkendy. Ona nie je unavená? To nevyzerá na únavu, to je o povahe a charaktere
Poslala by som ho do tam... nech si sam vari, perie, nakupuje, a to nehovorím o starostlivosti o deti.
Tak neviem no ... ja mám soboty také, že doobeda navarím, čosi upracem, o 12-tej ma vypne, ale kompletne, jednoducho si musím ľahnúť, spím aj do 15-tej, už som aj skúšala ísť v tom čase na nákup, proste som sa vrátila, lebo som zaspávala na chodníku ... muž s tým nemá problém ... vždy si v tom čase urobí s dcérou program ... v nedeľu fungujeme normálne - výlety, prechádzky atď. ... muža takisto zvykne vypnúť - nemám s tým problém, spravím si dámsku jazdu s dcérou ... to akože teraz, keď má rodinu, deti, nemá právo si oddýchnuť? Musí robiť to, čo Ty chceš? Partnerstvo je o empatii, kompromisoch atď. ... veď sa normálne úprimne porozprávajte, prediskutujte si to ... možno by mu naozaj stačilo v sobotu jednoducho vypnúť.
Mužov netreba šetriť všetko su to lenivci. Nasekat im toľko roboti koľko sa dá
Ano, kazdy si dobija baterky inak. Ked mam toho privela, tiez potrebujem pokoj od vsetkych a vsetkeho. Ale podstatne je urobit to tak, aby si aj ty mala moznost rovnako vypnut ako on. Alebo ak teba toto neberie, aby si mala moznost zrelaxovat tak, ako to vyhovuje aj tebe a nech sa stara o deti on tak, ako sa budes starat o deti ty, ked bude mat on svoj den volna. Idealne by to bolo na striedacku. Alebo najst nejaky kompromis, aby ste tak vedeli fungovat dlhodobo. Idealne si sadnut a snazit sa konstruktivne najst riesenie, ktore by obom vyhovovalo.
Za mňa príliš málo info..
Akú prácu má muž? Dobre som pochopila že ty ideš kazdy víkend preč s deťmi o on ,,iba,, oddychuje? Čo to znamená leží?spí? Pozerá tv čumí do mobilu?
Trávi vôbec čas s deťmi? Chcel vôbec deti? Trávite čas spolu vo dvojici?

Je to fer. Ale v com je problem, ze v tom nie ste zosuladeni, ty chces cas travit aktivne ako rodina, on si potrebuje oddychnut asi ma fyzicky alebo psychicky narocnu pracu. Tak sa skuste dohodnut jeden den budete oddychovat, jeden budete ako rodina aktivne travit cas alebo striedat to kazdy druhy vikend. Inak aj doma sa da travit cas hranim spolocenskych hier, spolocnym chystanim jedla, rozpravanim sa ked uz cez tyzden velmi spolu nie ste, po veceroch pri filme, serialy...