icon

Koľko investujete do dovolenky a aké destinácie plánujete?

30. jún 2026

kolko ste tento rok ochotni investovat do dovolenky a kam vsade idete

tiezjedna
1. júl 2026
@anonym_65c6fd

Lepsia otazka by bola kolko vam realne ostane penazi po takej dovolenke. Moj skromny tip pre vacsinu: 0.

@anonym_65c6fd to je veľmi krátkozraký komentár... Nie každý musí nutne žiť z ruky do huby a od výplaty k výplate. Čím skôr sa s tým zmieriš, tým lepšie pre teba👍

anonym_cf225c
1. júl 2026
@anonym_85daae

@anonym_35b7f4 By ma zaujímala tá vaša predstava, že kto sú to tí "bežní zamestnanci"

@anonym_85daae napr.s platom 800-900 eur

tiezjedna
1. júl 2026
@anonym_35b7f4

@anonym_6bf45a nezaujímajú ma vaše prijmy, ale pocet dni dovolenky.. Asi nie ste bežní zamestnanci

@anonym_35b7f4 v úvodnom príspevku sa nič nepíše o tom, že sa otázka týka len "bežných" zamestnancov...

@anonym_autor boli sme v Portugalsku, Španielsku, čiastočne pracovne v USA a UAE. A zhruba 5 mesiacov z roka trávime v Chorvátsku, kde máme vlastné bývanie. Sumu za jednotlivé dovolenky nepíšem, pretože ju neviem. Bezhlavo neutrácame, ale ani príliš neškrtíme, máme radi pohodlie, dobré jedlo a kvalitné služby. Tomu obvykle zodpovedá budget. Nikdy nevyužívame CK.

anonym_35b7f4
1. júl 2026
@anonym_6bf45a

@anonym_35b7f4 otázka znie koľko sme ochotní investovať do dovolenky a kam ideme. Tak som odpovedala. Ci mala som aspoň dve dovolenky nepriznať aby si sa nerozčúlila? 😉

@anonym_6bf45a z coho ste vysudili, ze som rozčúlena? Absolutne nie.. Pytala som sa ako pokryju dovolenku v zamestnaní (25 dni), to je cele.. Pre mna nech idu aj na 20 dovoleniek, pekny den

anonym_89a4ae
1. júl 2026
@tilly

@anonym_89a4ae toto ma zaujalo. Tým vlakom po Čechách. Máš nejaký plán? Kam všade idete? To môže byť úplne super.

@tilly zatial nemame presny plan, par dni budeme v Prahe, potom cestou domov este niekam a na zaver dva dni Ostrava kvoli technickemu muzeu, Tatra muzeum.

anonym_85daae
1. júl 2026
@anonym_cf225c

@anonym_85daae napr.s platom 800-900 eur

@anonym_cf225c To nie sú bežní zamestnanci, ale ťažkí podpriemer. Ja napríklad nepoznám nikoho s tak smiešnym platom. Ľudí čo poznám ja, sú VŠ vzdelaní, ktorí pracujú na odbornejších pozíciach a ich platy sú VYRAZNE vyššie

anonym_832994
1. júl 2026
@anonym_35b7f4

@anonym_6bf45a z coho ste vysudili, ze som rozčúlena? Absolutne nie.. Pytala som sa ako pokryju dovolenku v zamestnaní (25 dni), to je cele.. Pre mna nech idu aj na 20 dovoleniek, pekny den

@anonym_35b7f4 napríklad ja nemám klasický plný úväzok. Čiže nechodím do práce denne. Sú dni keď som v práci 5 -6 dni za sebou ale aj dni keď nejdem aj 2 týždne. Dá sa to pekne skĺbiť s dovolenkou. Muž robí projekty a HO. Môže robiť kdekoľvek kde je internet. Ak odovzdá projekt má voľno. Ako benefit má nárok na viac dní dovolenky ako 25.
Jasné že nie každý to v práci takto má. Je to vysoko odborná práca ktorú nemôže robiť každý.

anonym_538bcc
1. júl 2026
@tiezjedna

@anonym_538bcc Rím 250 €? Nemáš tam preklep?

@tiezjedna nie, idem s kamoškou, takže ubytko napoly (3 dni) a letenka stála okolo 40€ 🙂 vreckové nerátam.

tiezjedna
1. júl 2026
@anonym_538bcc

@tiezjedna nie, idem s kamoškou, takže ubytko napoly (3 dni) a letenka stála okolo 40€ 🙂 vreckové nerátam.

@anonym_538bcc super, užite si to!👍✈

anonym_fb0889
1. júl 2026
@anonym_85daae

@anonym_cf225c To nie sú bežní zamestnanci, ale ťažkí podpriemer. Ja napríklad nepoznám nikoho s tak smiešnym platom. Ľudí čo poznám ja, sú VŠ vzdelaní, ktorí pracujú na odbornejších pozíciach a ich platy sú VYRAZNE vyššie

@anonym_85daae to že ty poznáš iba ludí s vs neznamená že každý , celé Slovensko, to má tak.
V mužom máme obaja tabuľkové platy a veru vyskakovať si nemôžeme. V našom okolí aj okolitých okresoch nikto nezarába ani len 1,5k v čistom

tiezjedna
1. júl 2026
@anonym_fb0889

@anonym_85daae to že ty poznáš iba ludí s vs neznamená že každý , celé Slovensko, to má tak.
V mužom máme obaja tabuľkové platy a veru vyskakovať si nemôžeme. V našom okolí aj okolitých okresoch nikto nezarába ani len 1,5k v čistom

@anonym_fb0889 to nemôžeš vedieť...

anonym_fb0889
1. júl 2026
@tiezjedna

@anonym_fb0889 to nemôžeš vedieť...

@tiezjedna čo nemôžem vedieť?

tiezjedna
1. júl 2026
@anonym_fb0889

@tiezjedna čo nemôžem vedieť?

@anonym_fb0889 že ľudia v okolitých okresoch nezarábajú viac ako 1,5k v čistom. Nie si predsa výzvedná služba. Či?

anonym_fb0889
1. júl 2026
@tiezjedna

@anonym_fb0889 že ľudia v okolitých okresoch nezarábajú viac ako 1,5k v čistom. Nie si predsa výzvedná služba. Či?

@tiezjedna to nie ale žijem v hladovej doline susedné okresy sú sa tom rovnako. Žiadna moja kamarátka, byvalé spolužiačky, ženy na rovnakých pozíciách ako som ja, v okolitých okresoch nezarábajú lepšie.
Ja ti napíšem okres a ukaž kde prijmajú ženy so sš s platom 2k a viac

anonym_85daae
1. júl 2026
@anonym_fb0889

@tiezjedna to nie ale žijem v hladovej doline susedné okresy sú sa tom rovnako. Žiadna moja kamarátka, byvalé spolužiačky, ženy na rovnakých pozíciách ako som ja, v okolitých okresoch nezarábajú lepšie.

@anonym_fb0889 Ja zase nepoznám nikoho z hladovej doliny, po pravde ani nechcem 🙂 Ale tu na západnom Slovensku sa zarába v pohode. Veľa mojich kamarátov a aj kolegov majú investičné byty v BA, ktoré prenajímajú. A keď aj stretnem pracovne ľudí čo žijú na východe alebo strednom SK, tiež to nie su trosky s platom 1200 eur hrubého.

anonym_fb0889
1. júl 2026
@anonym_85daae

@anonym_fb0889 Ja zase nepoznám nikoho z hladovej doliny, po pravde ani nechcem 🙂 Ale tu na západnom Slovensku sa zarába v pohode. Veľa mojich kamarátov a aj kolegov majú investičné byty v BA, ktoré prenajímajú. A keď aj stretnem pracovne ľudí čo žijú na východe alebo strednom SK, tiež to nie su trosky s platom 1200 eur hrubého.

@anonym_85daae už chápem , na východe nič nie je
ergo
ani neexistuje

anonym_6da5a0
1. júl 2026

Boli sme v taliansku na 10 dni. Vyslo nas to 1300€ so vsetkym. 2 dospeli a dve malicke deti do 3r. Chceme si este pozicat karavan aspon na 4 dni a ist po slovensku, uvidime ci sa podari a ci nam to vyda…

anonym_1f0596
1. júl 2026

Taliansko týždeň pri mori a 5 dní okolité mestá.Sme 3 cca 3500 eur ratam

anonym_1f0596
1. júl 2026
@anonym_fb0889

@anonym_fb0889 to je smutné, že sú stále také okresy.Nechceli ste sa odsťahovať?

anonym_6bcf49
2. júl 2026
@anonym_6bf45a

Sme traja, boli sme na jar vo Vietname - 7350 €, ideme v júli na Cyprus - 6500 €, v auguste do Tuniska - 3060 €, v októbri Senegal - 7365 €. Čo sa týka dovoleniek, som ochotná zaplatiť, je to môj jediný relax počas roka.

@anonym_6bf45a 🫪 ty dáš za dovolenky toľko, koľko je môj príjem za 2,5 roka.

akinom0077
2. júl 2026
@anonym_1f0596

Taliansko týždeň pri mori a 5 dní okolité mestá.Sme 3 cca 3500 eur ratam

@anonym_1f0596 mna vychadza taliansko 5 mesiacov 5000 e, min rok som mala za 4000 mensi apartman. Avsak ja to vyuzijem lebo ja mam neobmadzeny pocet dovolenky… celkovo dovolenky isli hore velmi tento rok

tilly
2. júl 2026
@akinom0077

@anonym_autor v taliansku si vzdy vezmem v oktobri na nasledujuci rok sezonny apartman dostanem kluce 1.5. do 30.9. co ma vyjde dokopy 5000 absolvujem v nom kazdy vikend + 2 tyzdne v juni 2 tyzdne v septembri a zaroven kto kedy chce z rodiny kamaratov moze ist/ prist. potom novembri si dam predlzeny vikend u kamaratky v Londyne a v oktobri vzdy pozrieme nejaku dovu destinaciu na par dni booking + ryanair cestovku nechcem kedze mna samu bavi vybavovanie okolo toho.

@akinom0077 kde taký dlhý prenájom hľadáš? Ja som takto chcela dať svoj ap.v Španielsku a keď som sa tak pýtala, tak, že moc ľudí to nechce, že to je veľa peňazí a nikto nemá toľko času apod...

akinom0077
2. júl 2026
@tilly

@akinom0077 kde taký dlhý prenájom hľadáš? Ja som takto chcela dať svoj ap.v Španielsku a keď som sa tak pýtala, tak, že moc ľudí to nechce, že to je veľa peňazí a nikto nemá toľko času apod...

@tilly ja nastastie vzhladom k mojej praci cas mam, priamo cez IT agentury s ktorymi spoluprqcukem aj pracovne avsak hlada sa to vzdy na jesen oktober/ november proste po sezone na dalsi rok, nakolko je toho malo…

anonym_34b34e
2. júl 2026

rodina 2+2, tyzden, Grecko, 3500 letecky all incl + poistenie. Ideme v najdrahsom obdobi, kedze sme museli dovolenkou vykryt detom prazdniny . Povodne sme chceli na poznavacku do Ciech, ale na poslednu chvilu som sa rozhodla, ze dame zas more (boli sme s detmi zatial iba raz), takze uz som kupovala draho (cez CK). Sme obycajna rodina, neminame na blbosti, znackove handry, nefajcime, tak si mozeme dopriat takto. Na 0 neostaneme ako tu ktosi pisal, ziadna dovolenka by mi nestala za to, aby som nemala po nej rezervu. A necitim sa rozhodne ako nejaka high society. Priala by som si take Slovensko, kde by si kazdy kto pracuje, nie je lenivy a nemina na somariny, mohol dovolit aspon raz rocne peknu dovolenku. Praca by mala byt o tom, ze zarobim, aby som prezil + mal aj nieco navyse. A je mi luto vsetkych, ktori musia preratavat kazde euro a mozu len snivat o mori/horach/poznavacke.

anonym_1f0596
2. júl 2026
@akinom0077

@anonym_1f0596 mna vychadza taliansko 5 mesiacov 5000 e, min rok som mala za 4000 mensi apartman. Avsak ja to vyuzijem lebo ja mam neobmadzeny pocet dovolenky… celkovo dovolenky isli hore velmi tento rok

@akinom0077 určite je dlhodobo iná cena.My ideme do hotela s PP, parkovisko, bazén, ak by sme išli do apt cena je okolo 1200 taký lepší.Ale závidím musí to byť výborné byť tak dlho v takej krásnej krajine.Do akej lokality chodis?

anonym_1f0596
2. júl 2026
@anonym_34b34e

rodina 2+2, tyzden, Grecko, 3500 letecky all incl + poistenie. Ideme v najdrahsom obdobi, kedze sme museli dovolenkou vykryt detom prazdniny . Povodne sme chceli na poznavacku do Ciech, ale na poslednu chvilu som sa rozhodla, ze dame zas more (boli sme s detmi zatial iba raz), takze uz som kupovala draho (cez CK). Sme obycajna rodina, neminame na blbosti, znackove handry, nefajcime, tak si mozeme dopriat takto. Na 0 neostaneme ako tu ktosi pisal, ziadna dovolenka by mi nestala za to, aby som nemala po nej rezervu. A necitim sa rozhodne ako nejaka high society. Priala by som si take Slovensko, kde by si kazdy kto pracuje, nie je lenivy a nemina na somariny, mohol dovolit aspon raz rocne peknu dovolenku. Praca by mala byt o tom, ze zarobim, aby som prezil + mal aj nieco navyse. A je mi luto vsetkych, ktori musia preratavat kazde euro a mozu len snivat o mori/horach/poznavacke.

@anonym_34b34e Nemusis sa ospravedlňovať jednoducho dovolenky zdraželi a, keď ste 4 je to úplne bežná cena.Mne sa nechcelo veriť, keď som pozerala cez Satur Chorvátsko majú lepšie hotel k dispozícii, ale, aby boli ceny 3700, 3500 to je veľa za tie peniaze by som išla letecky a uplne iná destinácia.

anonym_88e8c5
2. júl 2026

@anonym_autor ratas do toho iba ubytovanie ci aj benzin a stravu v restike a zmrzlinu?
Chorvatsko 10 dni dokopy so vsetkym cca 2000, strava vlastna + restika

anonym_34b34e
2. júl 2026
@anonym_1f0596

@anonym_34b34e Nemusis sa ospravedlňovať jednoducho dovolenky zdraželi a, keď ste 4 je to úplne bežná cena.Mne sa nechcelo veriť, keď som pozerala cez Satur Chorvátsko majú lepšie hotel k dispozícii, ale, aby boli ceny 3700, 3500 to je veľa za tie peniaze by som išla letecky a uplne iná destinácia.

@anonym_1f0596 Tak ja ked som pozerala Chorvatsko cez cestovku, tak all incl.letecky mi vyslo nad 4tis 😲 Ja som povedala muzovi, ze cim budu deti starsie, tym nas to bude stat viacej a kedze ja za sebou nemam nejaku bohatu cestovatelsku minulost (myslim tym more), tak je nacase si plnit sny, lebo ktovie co bude o rok, dva, 5.

anonym_fb0889
2. júl 2026
@anonym_1f0596

@anonym_fb0889 to je smutné, že sú stále také okresy.Nechceli ste sa odsťahovať?

@anonym_1f0596 nevidím v tom veku, hlavne v našom veku. Pred svadbou.muzovi ponúkol zamestnávateľ.pracu v ba keď sa bopocka u nás v meste zrušila ale ja som sa tam cítila zle, ako zatvorená v starej hrdzavej klietke. Finančne to tiež nebolo wau...
Máme dom záhradu, ktorá je mojou psychohygienou, ale vo veľkom meste by sme za cenu tohto domu dostali len miesto na parkovanie.
Takto si aj veľa vypestujem, .so sš a tabuľkovým platom by nám ani o 100-200im nebolo lepšie, takže v tomto nevidim zmysel.

alexandra7575
2. júl 2026
@anjelicek26

Ideme tyzden do Danska na ostrov, dom pre desat ludi - 1600e - top s bazenom a virivkou... deti to tam miluju, budu lovit kraby, ryby, pozerat na tulene... ano nie je tam hic, potrebuju neopren, ale vo vode su stale... na leteckej dovci sme boli v marci, tak teraz ideme inak.... no a k teme kazdy investuje, kolko sa da, moji si uzivaju vsetky typy dovolenky vratane low cost stan a camping... je im to uplne jedno...

@anjelicek26 ahoj, prosim mozes mi poslat nazov ubytka v Dansku? Ďakujem