icon

Koľko peňazí si vziať na dovolenku do Grécka?

Včera o 12:08

Ideme na dovolenku do grécka bez stravy koľko by ste brali na 1o. dni s 4 členna rodina koľko maximum by ste minuli

anonym_228874
Včera o 12:13

Plánujete si aj variť alebo sa budete stravovať vonku? Či je to myslené tak, že vreckové mimo stravy?

sisa_s
Včera o 12:14

Brala by som platobnu kartu a minula tolko, kolko chcem a mozem 😀 co ti pomoze, ze anka minie 300eur a bude na spagetach s kecupom a majka 1500eur, lebo bude jest morske plody (4 clenna rodina sa ti uz viac oplati all inclusive ako takto vyvarat a restauracie x krat do dna)

anonym_9e49a4
Včera o 12:30

bežne v grécku minieme okolo 1000-1500€, vybehneme aj do reštiky, aj na gyros, aj na pivo, aperol, alebo raňajky a kávu. Ale ideme do lidla, kúpime aj na apartmán, spravím cestoviny, šalát s kuracím mäsom, vody a pivo do chladničky, ovocie z tržnice...večer aj do baru ideme, aj na terase sedíme s pivom rôzne...nedá sa to takto povedať...minulý rok môj 14r. syn nejdol skoro nič, teraz jedáva 6x za deň....

anonym_5ef9bc
Včera o 12:30

Zalezi od toho ako sa budete stravovat mate ju v cene pobytu? Budete si varit? Vonku jest od ranajok az po vecere? Vreckove sa rata aj na lehatka a vylety alebo len na suveniry zmrzliny atd? Ja by som minula tolko kolko by ki financna situacia dovolila, iny rozpocet bude mat rodina na minimalke, ktora je rada, ze sa niekam k moru dostane a iny s platom 5-6tis+ mesacne. Kazdy rodic, by mal ovladat financnu gramotnost aby ju vedel naucit aj svojich potomkov.

anonym_c6026c
Včera o 12:32

mate penziu polpenciu ci apartman a varis ty? strasne blbo sa zeny pytate

autor
Včera o 12:39

Budem variť minimálne raňajky a obed bude v apartmáne a večera Max gyros , pizza ,kola pivo zmzrlina deťom , nič špeciál

katkaseiner
Včera o 12:39

Ahoj, v Grecku sa vies prestravovat v tavernach aj v restauraciach. Taverny su vacsinou lacnejsie. Kolko minieme ako 4clenna rodina je velmi tazke povedat, kedze nepises kam ides. Dokonca aj keby si povedala kam presne ides, tak tie ceny dokazu byt velmi roznorode. Predpokladam ze sa pytas hlavne preto, ze to chces nejak aj lacnejsie vybavit, v tom pripade odporucam hlavne hladat na miestach mimo centier.

anonym_c6026c
Včera o 12:40
@anonym_autor

Budem variť minimálne raňajky a obed bude v apartmáne a večera Max gyros , pizza ,kola pivo zmzrlina deťom , nič špeciál

@anonym_autor tak snad do 1000 sa vleziete...ked sa bavime len o strave a piti....

autor
Včera o 12:41
@anonym_c6026c

@anonym_autor tak snad do 1000 sa vleziete...ked sa bavime len o strave a piti....

@anonym_c6026c tiež nejak tak rátam ze do 1000e

anonym_c6026c
Včera o 12:43
@anonym_autor

@anonym_autor ved ked len vecere a aj to nic extra...ostatne kupis lacno v obchode...povaris...1000 urcite staci (teda ak to pocitas s nakupami to mas 100 na den , brala by som rezervu este 500 euro just in case)

neminies, donesies domov

katkaseiner
Včera o 12:44
@anonym_autor

@anonym_autor verim ze ano, ak budes varit na obed a chystat ranajky, tak tie ceny v supermarketoch su velmi podobne. Dokonca sezonne ovocie/zelenina vedia byt aj lacnejsie ak ich nekupujes niekde na promenade... Ak normalnu veceru pre 4, tak 100E na vecer, ak len gyros, to das aj do 40 pre 4. Fakt podla miesta...

anonym_cba5f1
Včera o 13:06

my sme sice boli v turecku ale dost sme behali mimo hotel... vylety autom,na lodi , potapanie a paraglaiding plus doprava a sem tam jedlo a na 3 sme minuli 2000 .. .. takze pokial len strava -ranajky a nieco male pod zub -nic viac tak do 1000 ok ... no mala by som aj rezervu ak by nahodou ..

anonym_95963b
Včera o 13:59

nám dvom stačilo cca 500 v hotovosti, drobnejšie. inak sme platili kartou. načo vláčiť hotovosť a báť sa

anonym_ca2ec5
Včera o 14:03
@anonym_9e49a4

bežne v grécku minieme okolo 1000-1500€, vybehneme aj do reštiky, aj na gyros, aj na pivo, aperol, alebo raňajky a kávu. Ale ideme do lidla, kúpime aj na apartmán, spravím cestoviny, šalát s kuracím mäsom, vody a pivo do chladničky, ovocie z tržnice...večer aj do baru ideme, aj na terase sedíme s pivom rôzne...nedá sa to takto povedať...minulý rok môj 14r. syn nejdol skoro nič, teraz jedáva 6x za deň....

@anonym_9e49a4 super, ako si hladate Ubytko ? Moj sen Grecko, len pre nas 4 drahe.Dakujem

zuzubb007
Včera o 14:10

Okolo 1500 eur určite vziať

anonym_3f1740
Včera o 14:11

Neber si veľkú hotovosť zo sebou, mňa okradli vreckári v Aténskom metre.
Radšej všade kde sa dá platiť kartou, alebo si priebežne vyberať z bankomatu menšie sumy.

anonym_981cc9
Včera o 15:39

Ani Grécko, ani Slovensko nie je rozvojová krajina, takže absolútne nerozumiem, čo sa tu rieši.
K účtu má každý debetnú kartu, väčšina ľudí má aj kreditné kartu, v Grécku sa tiež dá platiť kartami, tak na kieho vyratavať možné náklady a vyťahovať z účtu 1000-2000 € hotovosť? vytiahnem (zoberiem) nanajvýš pár stovák, ak by sa nedalo platiť kartou a je to, miesto riskovania, že toľké peniaze niekde stratím, či ma okradnú.
Je absolútne irelevantné koľko cudzí ľudia chcú a môžu minúť. Keď raz nemám extra 2000 €, tak utiahnem opasok a miniem koľko si môžem dovoliť a keď Zuza25 minie len 500 tak je to jej vec, ja si môžem dovoliť minúť 2000, lebo sa mi nechce variť a mám rada ryby, morské plody, ku každému jedlu víno atď.

muchotrafka298
Dnes o 04:41

Kazdy ma ine naroky na stravu. Je uplne irelevantne pytat sa na to, kolko si vziat penazi. Niekto preje 200 EUR za den, ini si navari z toho, co si doniesol sackove polievky z domu. Grecko nie je drahe co sa tyka supermarketov a potravin v nich. Budes mat moznost ist do supermarketu alebo iba do malych predrazenych potravin? Budes mat auto na nakupy? Potrebujete normalne jedlo na obedy aj vecere alebo na obed staci “nieco male, siska alebo kusok melona” (ako tu zeny casto pisu, ze na obedy pri mori nejedia). Ste schopni dat 100 EUR za veceru? Lebo je ine gyros v stanku za 10 EUR na osobu alebo v restike za 25 EUR na osobu. Podla mna je 100 EUR na rodinu malo na den, ak chcete chodit po restauraciach.