Potrebujem manželov súhlas na dovolenku s dieťaťom do Grécka?
Ahojte,
v auguste letím s dieťatom do Grécka na dovolenku. Ideme bez manžela. Potrebujem od neho súhlas? Ďakujem
Dieťa ma iné priezvisko ak ty?
@janinah nie. Len ja som žena s ová a dieťa je syn
Áno, mala by si mať. Mňa veľmi spovedala na letisku v Grécku na ceste naspäť, keď som bola len s dcérou. Odvtedy som v strese a všade nosím podpísaný papier od otca. Ale odvtedy ho nikto nechcel 😅
Výbav si, budeš bez stresu.
Chodievam s detmi kadze leto na dovolenku a vzdy mam to tlacivo, podpisane otcom a overene notarom. Plus rodne listy deti. Nejde o koncovku ova, ale ci ma druhy rodic vedomost o tom, ze dieta ide mimo rodnu krajinu, ci ho nechces uniest atd.. vzdy ich toto zaujimalo len na letisku v kosiciach, nikdy v zahranici.
Tieto informácie vždy hľadaj na stránke ministerstva pre danú krajinu kam ideš.
https://www.mzv.sk/web/sk/grecko máš to v časti Cestovanie s deťmi
Pre Grécko nie je povinné mať súhlas, je v rovine odporúčania, takže lepšie ho mať ako nemať.
Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Aténach odporúča občanom Slovenskej republiky pri cestovaní neplnoletých osôb v sprievode iba jedného z rodičov alebo v sprievode inej osoby ako rodiča, mať k dispozícii notárom overené splnomocnenie na sprevádzanie dieťaťa cudzou osobou pri ceste do zahraničia v anglickom jazyku.
Chodievam s detmi kadze leto na dovolenku a vzdy mam to tlacivo, podpisane otcom a overene notarom. Plus rodne listy deti. Nejde o koncovku ova, ale ci ma druhy rodic vedomost o tom, ze dieta ide mimo rodnu krajinu, ci ho nechces uniest atd.. vzdy ich toto zaujimalo len na letisku v kosiciach, nikdy v zahranici.
@anonym_4073c4 presne tiez mam skusenost s kosicami
Tam to pytaju a ked je za prepazkou zena tak na 100 percent chlapi nepytaju 😆
Letíme z Košíc 😂. Nejde o súhlas, skôr o overenie podpisu. Čítala som však,že stačí,ak budem mať pri sebe papier s manželovym podpisom,jeho telefónnym číslom. Muža nedostanem na úrad
Letíme z Košíc 😂. Nejde o súhlas, skôr o overenie podpisu. Čítala som však,že stačí,ak budem mať pri sebe papier s manželovym podpisom,jeho telefónnym číslom. Muža nedostanem na úrad
@anonym_autor
podpis muža bez overenia notárom ti je na dve veci teda na nič.
spravím ti takých podpisov koľko len chceš.
tvojmu mužovi nezáleží na tom, aby ste mali dovolenku bez stresu?
@anonym_autor
podpis muža bez overenia notárom ti je na dve veci teda na nič.
spravím ti takých podpisov koľko len chceš.
tvojmu mužovi nezáleží na tom, aby ste mali dovolenku bez stresu?
@mondolina prečo asi idem bez neho,nie nezáleží
@anonym_autor kde si to čítala?
veľvyslanectvo v Aténach píše "mať k dispozícii NOTÁROM OVERENÉ splnomocnenie"
@anonym_autor kde si to čítala?
veľvyslanectvo v Aténach píše "mať k dispozícii NOTÁROM OVERENÉ splnomocnenie"
@anonym_408727 na nejakej stránke. Tiež je tam ako sa písalo, odporúča sa, nie,že je to povinné. Baby,čo poznám lietajú s deťmi po Európe, Dubaji a nikto nič. Pravdou je,že lietajú z Bratislavy. Hlavne by mi nenapadlo,že potrebujem potvrdenie ak ide o 14r dieťa a sme manželia. Nejde o batoľa
@anonym_autor
tak to ma mrzí, prajem príjemnú dovolenku bez komplikácií.
@mondolina ďakujem

Dieťa ma iné priezvisko ak ty?