Koľko vás vyšla letná dovolenka tento rok?
Kolko vas vysla tento rok letna dovolenka?vsetko ide hore:( nas 5 osob poznavacka 3 krajiny zapadnej Europy 9 dni so svojpomocnym jedlom cca 1500(cesta,ubytovanie,vstupy)
4 členna rodina, 2 týždne, 3 krajiny v eu - z toho 1 týždeň all inclusive na pláži, zvyšok spoznavačky+vstupy+jedla+benzin+dialnicne známky+vreckove 3300€.
@anonym_autor mna by zaujimali konkretne ubytovania.
@natalka13 a kam chces ist?do akej krajiny?ja som nasla na airbnb a cele leyo ma uz apartman vybookovane
3 2 1 ....prehaname kto dal menej za dovolenku.....
sorry ale ked tu napisem, ze neverim , ze ste dali 5 ludi za 9 dni 1500€ tak ma tu zožeru za živa, ze som leniva a neviem hladat lacne ubytovanie a stravu.....
ono predpokladam, ze ste isli autom. zapadna europa predpokladam, ze ste isli AT, IT a cez Slovinsko sa vratili naspat.....
do toho tu bude urcite presviedcanie, ze vsak ranajky sa poriadne najeme, na obed nam v tom teple nechuti jest, to zjeme len nieco maleho a potom si veceru uvarime.....
do toho porovnava sa castokrat neporovnatelne a to je mesiac jun - jul - august - september......
do toho vzdy pisu len ludia, co maju male deti a nie tí, co idu s teens, lebo s teens je to ako ist s dospelakmi, proste idete 2+2 a realne dvaja ucastnici zajazdu, co minu najviac si to aj tak neplatia 🙂
A tí dvaja zadarmo ucastnici zajazdu teda toho pojedia.....
takze minuly rok Toskansko 16 noci (2+2teens) 4100€, po vlastnej osi, ziadne obmedzovanie jedla, restauracie, atrakcie a vstupy (Pisa veža, Florencia muzea .......). Len ubytovanie na taku dlhu dobu bolo v tom 1800€.
Ubytovanie s nizkymi hodnoteniami neberieme nikdy, neplanujeme si doniest z dovolenky nejaku živú haved.
tento rok Balkan 2 tyzdne este spocitany nemam, ale bude to ovela menej
@lucik194 ok,never.deti su 10,16 a 20 rokov.ubytko na 9 noci nas vyslo presne 850 eur.ostatne bolo cesta,vstupy,jedlo
@anonym_autor Á, ideme sa chváliť, preháňať...3,2,1...!;)
@anonym_f19d29 prečo prehánať?Niekto 1000 iný 10000. Každý má predsa iné možnosti. My sme doteraz minuli na cestovanie 15000. A do decembra ešte minieme viac.
a ze ako sa mame zle tu na Slovensku... 😀
@curlyjanka tak z tychto info ty nevies ci je to niekoho jedina dovolenka v roku, ci bol predosle 3-4 roky vobec na dovolenke... tvoj povzdych mi pride ako Fico... mame sa tu dobre, ludia maju zrekonstruovane domy, bazeny a plne kose v potravinach... dost prizemne, nie?
@curlyjanka no veď toto ma tiež napadlo, ja len nechápem že sa ľudia stále sťažujú že nemajú peniaze a aké je všetko drahé a ako sa nedá vyžiť a plné nákupné centrá, plné nákupné vozíky, plné cestovky atď tak neviem no
@curlyjanka a čože je Slovensko nejaká super výnimočná krajina? Všade máš bohatých a aj chudobu. A nežijeme v komunizme, že si nemohla vystrčiť nos z krajiny.
@curlyjanka tak z tychto info ty nevies ci je to niekoho jedina dovolenka v roku, ci bol predosle 3-4 roky vobec na dovolenke... tvoj povzdych mi pride ako Fico... mame sa tu dobre, ludia maju zrekonstruovane domy, bazeny a plne kose v potravinach... dost prizemne, nie?
@katkaseiner Presne. Ved nikto nehovori, ze 5,5 mil. Slovakov bolo tento rok na dovolenke. Ti, ktori na to maju, tak idu, a ktori nie, sedia doma. Na zaklade par ludi povedat, ze sa tu mame ako v bavlnke, je fakt od veci.
Platila som cca 6000 eur, 7 dni Rim pre 4 dospele osoby. Vratane leteniek, vstupov, jednodnoveho vyletu do Pompei, ubytovania aj stravy. Komplet cena. Sli sme ako rodina, mama, otec, ja a sestra, mali sme prenajate kvoli pohodliu 2 dvojizbové apartmany.
Este doplnim, ze to bola prva spolocna dovolenka nozno po 5 rokoch. Tak som chcela, aby sme si to uzili a beratali kazdy cent. Mozno preto je cena vyssia.
@anonym_autor mna by zaujimali konkretne ubytovania.
@natalka13 tak ja ti napisem, prvu jednu noc hotel pri dialnici v IT uz, s ranajkami, izby 4 a 1 postel. Potom 10 dni Sanremo apartman, tri zby, 2 a v dalsej boli 4 postele ale spali tam 3 deti, klima, kuchyna s myckou, pracka, velka obyvacka, velka terasa so sedenim a markizou, blizko od plaze. Stravu sme si varili kusok z lokalnych potravin (mame radi skusat a potom si nakupime domov) a restauracie. Apartman bol v IT ale chodili sme aj do FR volili sme to tak lebo v IT boli lacnejsie ubytovania a zaroven to bolo kusok od hranic. Posledne ubytovanie v horach kusok od dialnice v IT a to bol B&B mali sme teda ranajky, dve noci, apartman mal dve izby, samostatne s manzelskou a samostatne s troma postelami. Vsetko objednavane cez booking, nieco v marci, nieco v maji a nieco tesne pred odchodom, boli sme prve dva julove tyzdne.
Prečítala som si diskusie a ozvali sa tu len také, čo dali minimálne 3000€ a viac za dovolenku. To je ako diskusia, koľko zarábate a opäť napíšu len tie, ktoré majú príjem 4000€ +... Tak potom o čom je táto diskusia? Pochváliť sa najdrahšou dovolenkou a ako na ňu mám?
@natalka13 tak ja ti napisem, prvu jednu noc hotel pri dialnici v IT uz, s ranajkami, izby 4 a 1 postel. Potom 10 dni Sanremo apartman, tri zby, 2 a v dalsej boli 4 postele ale spali tam 3 deti, klima, kuchyna s myckou, pracka, velka obyvacka, velka terasa so sedenim a markizou, blizko od plaze. Stravu sme si varili kusok z lokalnych potravin (mame radi skusat a potom si nakupime domov) a restauracie. Apartman bol v IT ale chodili sme aj do FR volili sme to tak lebo v IT boli lacnejsie ubytovania a zaroven to bolo kusok od hranic. Posledne ubytovanie v horach kusok od dialnice v IT a to bol B&B mali sme teda ranajky, dve noci, apartman mal dve izby, samostatne s manzelskou a samostatne s troma postelami. Vsetko objednavane cez booking, nieco v marci, nieco v maji a nieco tesne pred odchodom, boli sme prve dva julove tyzdne.
@lusilla kolko stalo ubytko?
Prečítala som si diskusie a ozvali sa tu len také, čo dali minimálne 3000€ a viac za dovolenku. To je ako diskusia, koľko zarábate a opäť napíšu len tie, ktoré majú príjem 4000€ +... Tak potom o čom je táto diskusia? Pochváliť sa najdrahšou dovolenkou a ako na ňu mám?
@anonym_c41d23 Nezavid...
@anonym_c41d23 otazka znela:kolko vas vysla tento rok dovolenka,a tak tu zeny pisu realne kolko ich to vyslo.Nas je vela mali sme 2 izby,2+2,2+2 tak nas to vzdy vyjde viac ako beznu rodinu 2+2.My s tym ratame,plus mozme iba v najdrahsich mesiacoch a to teda iba v juli.Buduci rok to uz bude 2+1;2+1;2+1.Takze to bude este viac.
@lusilla kolko stalo ubytko?
@natalka13 prve 160 jedna noc s ranajkami, druhe 2200 10 noci bez stravy, tretie 360 dve noci s ranajkami. Neviem ale teda 9 noci dospely ludia za 850 by som musela byt asi carodejnik, tiez ma zaujima kde utorka spala, mohol to byt kemp vtedy beriem tu sumu, to mam vyskusane a je realne.
@anonym_f19d29 prečo prehánať?Niekto 1000 iný 10000. Každý má predsa iné možnosti. My sme doteraz minuli na cestovanie 15000. A do decembra ešte minieme viac.
@anonym_478833 Vďaka za info a potvrdenie môjho ironic predpokladu!;)
@katkaseiner Presne. Ved nikto nehovori, ze 5,5 mil. Slovakov bolo tento rok na dovolenke. Ti, ktori na to maju, tak idu, a ktori nie, sedia doma. Na zaklade par ludi povedat, ze sa tu mame ako v bavlnke, je fakt od veci.
@anonym_338fde presne, kazdy ma v zivote ine obdobie... niekto ma male deti a jeden prijem, dalsi ma sice 2 a velku hypo tak chvilu chodi len na male vylety... toto fakt nie je reprezentacna zlozka na to aby clovek povedal ze tato krajina sa ma dobre. Su jednotlivci komu sa dari, niekto nema hypo a tak minie tie peniaze na dovolenky (napr. aj ja)... mat novu hypo na novy byt/dom, tak mozno tiez sedime len na kupalisku...
7 noci Chorvatsko, 4 osoby - 1600 eur. Ranajky sme si robili sami, potom sme chodili do restauracii na obed/veceru. V tom je zaratane vsetko - tankovanie, myto, poistky, strava, vylety, dost sme toho pochodili + ubytko - 2 samostatne izby, netlacili sme sa vsetci v 1 😉 Snazime sa o low cost dovolenky, lebo nie vsetci Slovaci sa maju dobre ako bolo spomenute vyssie. Uprimne: na AI nemame, teda mali by sme, ale neoplieskam vsetky peniaze na AI, na ktore by sme ani nesli.
Náhodou dobrá diskusia. My roky chodíme tak, že všetko bookujem ja, ale zvažujem, že budúci rok dáme cestovku. Zaujíma ma ako to vychádza iných. Alebo, ak bookujú sami, kedy, ja obvykle dosť neskoro, tento rok sa ale podarilo už v marci. My sme 2 dospelí a 2 deti do 12 rokov, 7 nocí, apartmán tesne pri mori v Chorvátsku, spolu so stravou, mýtom, aj pohonnými hmotami a výletmi to vyšlo 1700 €. Kombinovali sme reštaurácie a varenie.
Je to otazka budgetu a nastavenia. A pristupu. Niekto ide a bukne prve, co vidi, druhi hladaju last minute, akcie. My sme boli 10 dni Cyprus, letenky 120 eur na os, taxi v cene ubytka. Pekny apartman 70m2 s bazenom v novom komplexe, co je bezne za 800-1000eur, bolo za 450 eur, majitel chcel mat plnu sezonu. Booking. Stalo to 1300 eur, 4 os, 10 dni, strava supermarkety a trh. V septembri z firmy na Maltu, 4 dni, teambuilding, tam si dam neskutocny all-in. Kedze ten Cyprus bol cenovo fajn, tak opakovanie koncom septembra, letenky, aj apartmany dokonca lacnejsie, 12 dni. Spiatocne letenky po 60 eur. Niekto da 2500 eur na 10 dni. Osobne tam pojdem za tu cenu radsej na 2krat, dokopy na 22 dni. Cena rovnaka, zazitok a relax dlhsi a lepsi.
@anonym_c41d23 My s mužom dokopy nezarobíme zďaleka ani tých 3000 . Ale u nás sa neprepije, neprefajčí, nestávkuje a ani inými neduhmi netrpíme . Hypo máme ,ale nie masaker. Dali sme za 2 týždne na Kréte 3 dospelí čisto za dovču 3800 + ďalších asi 600 -700 za auto, benzín, jedlo na výletoch a suveníry. Tým som chcela povedať, že si na dovču celý rok poctivo odkladáme a nepatríme k elite .
sardinia 9 dni sme traja bez cestovky 3300,-
@malalienka85 mozem sa spytat ktory mesiac a v ktorej casti ste byvali, kludne aj konkr. ubytko. My sme sice 4 ale po Sardinii pokukavam. Cenovo za 9 dni mi to pride fajn..
@anonym_c41d23 My s mužom dokopy nezarobíme zďaleka ani tých 3000 . Ale u nás sa neprepije, neprefajčí, nestávkuje a ani inými neduhmi netrpíme . Hypo máme ,ale nie masaker. Dali sme za 2 týždne na Kréte 3 dospelí čisto za dovču 3800 + ďalších asi 600 -700 za auto, benzín, jedlo na výletoch a suveníry. Tým som chcela povedať, že si na dovču celý rok poctivo odkladáme a nepatríme k elite .
@andrejka2424 presne toto som hovorila, to ze napises sumu, neznamena, ze si natakej dovolenke kazdy druhy mesiac... Niekto ovela viac prefajci a prepije, nahadze do automatov, resp ma masaker hypo... ale podla tej anonymnej kocky sa mate super, vsak? :D
sardinia 9 dni sme traja bez cestovky 3300,-
@malalienka85 ahoj prosim ta bolu ste v hoteli ci privat? Lietadlom...tiez by som chcela sardiniu na vlastnu past este som tak nebola ..bejak som kukala v zime blizko letiska nejsky hotel letenky z ba no nejak sumy vysoke...ja a 2 deti .
V novembri Maldivy stáli cca 8000 na týždeň dve osoby.
V máji sme boli 8 dní škandinávia, cca 2500 na dve osoby.
V júni sme boli na Azorách, cca 4000 eur na dve osoby.
Už nepôjdeme nikam v tomto roku, až vo februári, zas Maldivy.

3 2 1 ....prehaname kto dal menej za dovolenku.....
sorry ale ked tu napisem, ze neverim , ze ste dali 5 ludi za 9 dni 1500€ tak ma tu zožeru za živa, ze som leniva a neviem hladat lacne ubytovanie a stravu.....
ono predpokladam, ze ste isli autom. zapadna europa predpokladam, ze ste isli AT, IT a cez Slovinsko sa vratili naspat.....
do toho tu bude urcite presviedcanie, ze vsak ranajky sa poriadne najeme, na obed nam v tom teple nechuti jest, to zjeme len nieco maleho a potom si veceru uvarime.....
do toho porovnava sa castokrat neporovnatelne a to je mesiac jun - jul - august - september......
do toho vzdy pisu len ludia, co maju male deti a nie tí, co idu s teens, lebo s teens je to ako ist s dospelakmi, proste idete 2+2 a realne dvaja ucastnici zajazdu, co minu najviac si to aj tak neplatia 🙂
A tí dvaja zadarmo ucastnici zajazdu teda toho pojedia.....
takze minuly rok Toskansko 16 noci (2+2teens) 4100€, po vlastnej osi, ziadne obmedzovanie jedla, restauracie, atrakcie a vstupy (Pisa veža, Florencia muzea .......). Len ubytovanie na taku dlhu dobu bolo v tom 1800€.
Ubytovanie s nizkymi hodnoteniami neberieme nikdy, neplanujeme si doniest z dovolenky nejaku živú haved.
tento rok Balkan 2 tyzdne este spocitany nemam, ale bude to ovela menej