Koľko vás vyšla letná dovolenka tento rok?
Kolko vas vysla tento rok letna dovolenka?vsetko ide hore:( nas 5 osob poznavacka 3 krajiny zapadnej Europy 9 dni so svojpomocnym jedlom cca 1500(cesta,ubytovanie,vstupy)
@anonym_autor jedze nesiferujem a chodim s detmi chodime cez cestovky. Na vlastnu past v tom nejak chodit neviem skusala som hotel all a ketenky tak mi to vychsdzali draho. Bola som na zaciatku prazdnin kupovabe fjrst munute na 12 dni za 3000 egypt. Ja nejak neviem nic lacne najst aj ked sa snazim. Pizeram aj aby bolo pekne more plaz plus syn chce aqualark alebo nejakyme 2-3 tobogany aspon. Ja zas chcem aby lobby bar nezatvarakuno 23 ale sby som mohla vypit drink aj o 1 -2 hej v noci Snazim sa vybrat tak aby som bola spokojna ja aj deti.A by som to kupovala teraz v last stalo by ma rolko 7noci ...
Co sa tyka sumy tak toto bola zatial nasa najdrahsia rodinna dovolenka, chodime bez cestovky vsetko riesim ja sama. Zatial sme boli vzdy bez stravy, apartman alebo stan, neratam ten hotel na prespatie. Tu stravu to mne akoze vadi ze varit ale zasa na druhej strane ja mam velmi rada skusat lokalne potraviny tak to beriem tak ze to mame rozdelene na varenie kde skusam a restiky kedy teda nevarim. Co sa financii tyka, tym ze nas je 5 a nezarabame nadstandardne, mame hypo, detom sa snazime poplatit co sa da tak si nemozeme vyskakovat ale zasa nie je to take ze sedime doma a chodime na najblissie jazero. Plus ja to robim tak ze si nedavam uplatnovat odpocitatelnu polozku zakladu dane co mesacne velmi necitim operujem s tym co mam a potom na konci obdobia co je februar marec mi vyplatia preplatok na dani, ten potom pouzijem na uhradenie ubytka alebo teda nakladov co to da a zvysok setrime. Plus teda snazime sa chodit aj na zimnu dovolenku, deti radi lyzuju tak vzdy aspon nieco mensie vymyslim aj v zime.
@malalienka85 mozem sa spytat ktory mesiac a v ktorej casti ste byvali, kludne aj konkr. ubytko. My sme sice 4 ale po Sardinii pokukavam. Cenovo za 9 dni mi to pride fajn..
@katkaseiner tiez moj sen sardinia ale musi to byt letecky z bratialavy dakej nie kedze sme z humenbeho a nesoferujem tak vlajom a hitel ubytko blizko ketiska niekde aby som nemala sa tam problem dostat sama s detmi....skoda ze kosice nic nelieta strasne obnedzent vyber mame tu na vychode. Par destinacii cez prazdniny a dost. Aj to vetsinou len z cestovkou
Dvaja dospelí a tri deti, leto bude stáť cca 12 000€. Niečo je lietadlom All inclusive, niečo autom do Chorvátska, nejaké výlety k tomu.
@curlyjanka no veď toto ma tiež napadlo, ja len nechápem že sa ľudia stále sťažujú že nemajú peniaze a aké je všetko drahé a ako sa nedá vyžiť a plné nákupné centrá, plné nákupné vozíky, plné cestovky atď tak neviem no
@nika523 a nenapadlo ti v tvojej múdrej hlavičke, že niekto pracuje za 900 eur, niekto za 2000 a viac, iný maká v Nemecku, podniká alebo zdedil? Samozrejme, že sú aj ľudia čo sa sťažujú, ako moja suseda. Robí v gastre viac ako 20 rokov, prefajčí, prechlastá, nezmyselne nakupuje, ale stále nadáva na.zbohatlícke svine. Pritom z tringeltov za tie roky mohla mať minimálne investičný 1 izbák v cashi. Lebo aj takú poznám. Ale viem, treba nadávať na tých čo majú 😉
1700€, 5 noci AI v Alpach, 4 osoby
@anonym_3138f8 wow, to kde? perfektná cena
a ze ako sa mame zle tu na Slovensku... 😀
@curlyjanka toto berieš ako vzorku Slovenska? Asi sa tu nepochváli každý. To je ako keď sa niekto postaví na parkovisko k yeme alebo do eurovei a bude hovoriť, že aké máme na tom Slovensku dobré autá, že sa nemáme tak zle. Každý si urobí takú vzorku obyvateľstva, akú chce...
Prečítala som si diskusie a ozvali sa tu len také, čo dali minimálne 3000€ a viac za dovolenku. To je ako diskusia, koľko zarábate a opäť napíšu len tie, ktoré majú príjem 4000€ +... Tak potom o čom je táto diskusia? Pochváliť sa najdrahšou dovolenkou a ako na ňu mám?
@anonym_c41d23 prečo pochváliť?Pre nás štandart. Či opäť slovenská mentalita a komplex, že niekto sa chváli, lebo iný nemá? To ma netrápi. Brat bol Cyprus 3 deti, 2 dospelí 8000 eur. Každý rok, pod 5000 sa nedostanú. Plus lyžovačky, zahraničie aj Slovensko, výlety, zoo. A? Keď na to majú a vyberú si podĺa svojich preferencií, nech idú. Ja to prajem každému, nech užije v zdraví.
a ze ako sa mame zle tu na Slovensku... 😀
@curlyjanka vôbec sa nemáme zle😉už tretí deň pozerám ponuky CK skoro všetko vypredané😆
@anonym_autor to zalezi hlavne od preferencii. ja som bol tento rok 3 tyzdne na mori (jachting), kazde vyslo trochu inak
1. tyzden na lodi na korfu s dcerkou (2.5 roka, bez manzelky), letecky z BA - do 1500e spolu za vsetko. letenka pre 2 300e, strava a drobne suveniry okolo 200e za cely tyzden, necelych 1000e vysla samotna lod pre 2. boli sme s dcerkou ako posadka. samozrejme, do ceny nepocitam par veci co bolo pre dcerku treba kupit, ako je detska automaticka zachranna vesta, nejake plavacie pomocky na ktore je zvyknuta z lekcii plavania a take.
2. tyzden na lodi chorvatsko, doprava s autom - cca 650e/osoba, bol som ako kapitan
3. tyzden na lodi chorvatsko, doprava s autom - cca 700e/osoba po prepocte, bol som ako kapitan
samozrejme, na lodi sa spi, vari, je, wcko, obcas nejaka restauracia 🙂 urcite odporucam zazit, aj s detmi.
@anonym_7f65a4 šikovný👍
My v aprili 2 tyzdnova plavba z Barcelony na Floridu 3000 so vsetkym pre 2 osoby, cakaju nas chalkidiki 5 dni 2 za 500 s polpenzio a finsko v novembri tam to bude znova okolo 3000 na 2 na 8 dni, ale vsetko nam zabezpecujem sama
@malalienka85 mozem sa spytat ktory mesiac a v ktorej casti ste byvali, kludne aj konkr. ubytko. My sme sice 4 ale po Sardinii pokukavam. Cenovo za 9 dni mi to pride fajn..
@slavomira236 hotel vynechaj pokial chces poriadny bude to mega drahe, a zostat bez auta len v mieste priletu nema na sardinii zmysel. Letenky som kupovala v januari pre troch 600 €
@katkaseiner letecky v júli boli sme na zapadnom pobrezi necele 2 hod autom od letiska alghero, bookujem vzdy apartmany tento rok sme boli v 2 izbovom podkrovnom byte s dvoma kupelnami a velkou terasou v totalnom centre mesta. boli sme v meste oristano (minimum turistov, 0 slovakov, 0 čechov) a pohybovali sme sa po lazach na poloostrove sinis. my tak chodime kazdy den ina plaz
@katkaseiner tiez moj sen sardinia ale musi to byt letecky z bratialavy dakej nie kedze sme z humenbeho a nesoferujem tak vlajom a hitel ubytko blizko ketiska niekde aby som nemala sa tam problem dostat sama s detmi....skoda ze kosice nic nelieta strasne obnedzent vyber mame tu na vychode. Par destinacii cez prazdniny a dost. Aj to vetsinou len z cestovkou
@slavomira236 ved pozri aj letisko Viedeň, do BA z HE vlakom, a z BA chodí bus rovno na letisko Viedeň, min rok slovak lines šiel rovno zo žel. stanice do Viedne na letisko, cca hodinka.
Aj Budapešť sa dá z KE autobusy, flixbusom rovno na letisko Budapešť.
@anonym_autor Az mi je luto mojich detí. Pridu do skoly a ked zacnu spoluziaci = deti zien ako tu teraz pisali, vyratavat kde vsade boli cez leto, tak to bude teda. Zasa sa napocuvam akoto ze my sme zasa neboli nikde. My cele leto robime s muzom, nemame az tolko volna, len tak sem tam jednodnova dovolenka, malý výlet jednodnový do okolia s rodinou, financie nemame absolutne nazvys, rozvadzame sa, nova hypo, dalsia splatka pribudla...aj taky je zivot. Ostanu nam asi len oci pre plac. Co uz.
@katkaseiner Presne. Ved nikto nehovori, ze 5,5 mil. Slovakov bolo tento rok na dovolenke. Ti, ktori na to maju, tak idu, a ktori nie, sedia doma. Na zaklade par ludi povedat, ze sa tu mame ako v bavlnke, je fakt od veci.
@anonym_338fde ja nemyslim ze tym konstatovanim sa mysli ze sa mame ako v bavlnke - ale skratka je neodskriepitelny fakt, ze na dovolenky chodia take masy ludi, co asi nikdy v historii SR ...a nie len "par ludi" ako uvadzas.
Takze asi sa neda hovorit ze sme nejako schudobneli alebo ze sa mame dako zle.
Este sa hovorilo, ked koncila corona .. cestovky zaznamenali rekordy .. a uvadzalo sa, ze to bude jednorazovo, lebo nikde sa nechodilo, ludia usetrili .. a idu sa konecne vyburit.
No len z toho 1razoveho = su pomaly kazdy rok nove rekordy ,, .. .cestovky, letisko hlasi rekordy atd.
@anonym_autor V apríli Nice 5 dní, sama a 2000€…V novembri Atény a Palermo…
@curlyjanka toto berieš ako vzorku Slovenska? Asi sa tu nepochváli každý. To je ako keď sa niekto postaví na parkovisko k yeme alebo do eurovei a bude hovoriť, že aké máme na tom Slovensku dobré autá, že sa nemáme tak zle. Každý si urobí takú vzorku obyvateľstva, akú chce...
@tilly podla Ale na to ze objektivne kolko ludi cestuje ... su aj ine ukazovatele ako len tu pozriet komentare resp. pozerat ako prichadzaju a odchadzaju ludia z letiska (ekvivalent pozerat sa ake auta su na parkovisku Yeme).
To letisko, ci cestovky, predsa vzdy aj uvadzaju vysledky, cisla, predaje.
Alebo ako tu niekto uviedol - staci pozriet weby cestoviek, ci sa da najst lacna last minute ponuka .. ako tomu byvalo pred par rokmi. No neda. Ceny 2-3x nasobne .. a aj tak sa to vypreda aj bez zliav.
Alebo porovnat tie casy .. ked sme pred 25 rokmi boli v zahranici .. si pamatam ... ze aha ! Slovenska SPZ, tiez nejaki Slovaci !
Alebo zapocut slovencinu z teras restauracii ci barov.
Predtym raritka.
Dnes ?? 🙂
@anonym_autor Az mi je luto mojich detí. Pridu do skoly a ked zacnu spoluziaci = deti zien ako tu teraz pisali, vyratavat kde vsade boli cez leto, tak to bude teda. Zasa sa napocuvam akoto ze my sme zasa neboli nikde. My cele leto robime s muzom, nemame az tolko volna, len tak sem tam jednodnova dovolenka, malý výlet jednodnový do okolia s rodinou, financie nemame absolutne nazvys, rozvadzame sa, nova hypo, dalsia splatka pribudla...aj taky je zivot. Ostanu nam asi len oci pre plac. Co uz.
@anonym_ae63a9 moj syn napriklad abi nespomenie v skole ze niekde bol ma 12. Ked sa ho niekto opyta ako bolo povie ze dobre. Sam od seba nespomenie ani....dcerka zas kazdemu vyrapoce ze niekde bola mladsia a co tam robila ani sa jej nikto pytat nemusi ale to nie zeby sa chvalila ona len s radostou oznamuje . Syn je lenivy nerad cestuje jed je tam uz ok. Ake ked mu poviem ze ideme hned si predstavi cestu a mrnci najredsej by doma ostal no nema s kym...
@anonym_ae63a9 a čo tým chceš povedať? za to, že tvoje deti nikde neboli, nesmú nikam ísť ani iné deti? alebo sa o tom rozprávať v škole? tvoje deti sú určite už zvyknuté a ak nie, tak si zvyknú. Môžu vyplakávať, ako ty teraz, alebo to zoberú z druhej strany, začnú na sebe makať a o pár rokov budú oni tí, čo budú vypisovať kde všade boli...
@anonym_ae63a9 moj syn napriklad abi nespomenie v skole ze niekde bol ma 12. Ked sa ho niekto opyta ako bolo povie ze dobre. Sam od seba nespomenie ani....dcerka zas kazdemu vyrapoce ze niekde bola mladsia a co tam robila ani sa jej nikto pytat nemusi ale to nie zeby sa chvalila ona len s radostou oznamuje . Syn je lenivy nerad cestuje jed je tam uz ok. Ake ked mu poviem ze ideme hned si predstavi cestu a mrnci najredsej by doma ostal no nema s kym...
@slavomira236 moje deti tiež nikdy nič nehovorili.
@tilly podla Ale na to ze objektivne kolko ludi cestuje ... su aj ine ukazovatele ako len tu pozriet komentare resp. pozerat ako prichadzaju a odchadzaju ludia z letiska (ekvivalent pozerat sa ake auta su na parkovisku Yeme).
To letisko, ci cestovky, predsa vzdy aj uvadzaju vysledky, cisla, predaje.
Alebo ako tu niekto uviedol - staci pozriet weby cestoviek, ci sa da najst lacna last minute ponuka .. ako tomu byvalo pred par rokmi. No neda. Ceny 2-3x nasobne .. a aj tak sa to vypreda aj bez zliav.
Alebo porovnat tie casy .. ked sme pred 25 rokmi boli v zahranici .. si pamatam ... ze aha ! Slovenska SPZ, tiez nejaki Slovaci !
Alebo zapocut slovencinu z teras restauracii ci barov.
Predtym raritka.
Dnes ?? 🙂
@romino ale prosím ťa. Vždy sme boli radšej ticho a neohovárali na terasách, lebo sa nám stávalo, že nám ľudia rozumeli. To sme boli s rodičmi v chorvátsku len raz. Inak sme chodili do vzdialenejších destinácií, to bolo tak pred 30 rokmi. Na vlekoch v rakúsku, švajčiarsku a taliansku, keď sme začali pred cca. 15 rokmi s deťmi intenzívnejšie lyžovať sme si tiež dávali radšej pozor na ústa a pod vlekmi sme vždy videli zopár slovenských (a českých) áut. Cestovky by asi vedeli povedať, či sa tento rok viac cestuje a koľko sú ľudia ochotní dať za zájazdy, ale letisko predsa prepravuje aj iné národnosti a občanov, nie len slovákov
Tento rok zatial Slovinsko, 5 noci, 2 dospeli + 2 deti, nemam presne spocitane, ale vyslo nas to mozno na 1000 Eur. 500 sme platili za ubytko a zvysok benzin, jedlo, atrakcie. My vzdy cestujeme lowcostovo, v zivote by som nedala 5000Eur za dovolenku.
Este pojdeme v jeseni asi do Nemecka + staty Beneluxu. Zatial to nemam naplanovane, ale tiez to nebudu horibilne palky.
@anonym_b8ea14 ahoj. My chceme ist na bud. rok na juh Talianska. Vieš mi prosím napisat spravu ohľadom leteniek, kde si kupovala plus kde si prenajímala auto. Robím si uz dopredu prehlad. Vdaka
@nellyuana letenky sme kupovali cez Ryanair niekedy vo februári a isli sme 15.6., leteli sme do Bari odtiaľ smer gallipoli. Auto cez booking keďže zastrešuje rentalcar, ale do Talianska treba rezervovať čím skôr tým je lacnejšie (dá sa zrušiť aj deň pred odletom), ale určite treba rezervovať hneď...ceny na poslednú chvíľu aj 2-2.5 násobne. Ubytovanie sme tento rok riešili cez airbnb v apartmáne, bol čistý lokalitou nám vyhovoval
https://sk.airbnb.com/rooms/1410865393474774271...
Pred 3r sme leteli tiež do Bari a bývali sme 2noci v Palignano a mare a potom zvyšok v Torre dell orso/san foca je tiež pekná lokalita
Pochodili sme viac menej všetko okolo..
@anonym_b8ea14 vies odporucit ubytovanie?
@gabca025 ubytovanie podľa toho v akej časti
Pod Gallipoli sme boli tu
https://sk.airbnb.com/rooms/1410865393474774271...
@romino ale prosím ťa. Vždy sme boli radšej ticho a neohovárali na terasách, lebo sa nám stávalo, že nám ľudia rozumeli. To sme boli s rodičmi v chorvátsku len raz. Inak sme chodili do vzdialenejších destinácií, to bolo tak pred 30 rokmi. Na vlekoch v rakúsku, švajčiarsku a taliansku, keď sme začali pred cca. 15 rokmi s deťmi intenzívnejšie lyžovať sme si tiež dávali radšej pozor na ústa a pod vlekmi sme vždy videli zopár slovenských (a českých) áut. Cestovky by asi vedeli povedať, či sa tento rok viac cestuje a koľko sú ľudia ochotní dať za zájazdy, ale letisko predsa prepravuje aj iné národnosti a občanov, nie len slovákov
@tilly vsak nevravim, chodilo sa uz aj pred 30 rokmi .. ale to su tie stare casy, co sa chodilo dakou karosou, organizovany zajazd. Sa zastalo niekde na odpocivadle, a ludia vytahovali rezne z domu. To dnes uz skoro nevidis.
Neviem .. ale moje skusenosti ci pozorovanie v okoli su taketo.
Aj to s tymi cestovkami .. uz vela rokov evidujem .. vsak je vseobecne zname, ze treba rychlo zajednavat, ludia kupuju uz v decembri/januari, uz aj obycajne chorvatsko.
Ukazovatel ponuka/dopyt.
Ked bola v rokoch 2009/11/12 ... realna ekonomicka kriza, nezamestnanost.. realne ludia schudobneli = realne sa menej nakupovalo.
Dokonca museli vlady ludi motivovat srotovnym a kadecim, len aby sa zacalo zase kupovat.
Kupil som vtedy vyhodnejsie aj byt .. majitel mal problem predat.
Lacno som prerobil - mne sa ponukali majstri, nie ze ja som sa musel doprosovat ako dnes.
Zlacneli materialy.
Znova si premietam rozne oblasti spolocnosti, ale ja dnes padnuty dopyt ( ako prirodzeny nasledok ked dojde ku schudobneniu) - jednoducho nevidim.
Chorvátsko- 9 Noci - 2 dospely a 3 deti , strava svojpomocne, výlety loďou, zmrzky, cesta - 1500 eur
@anonym_ae63a9 ,
nebude to takto navždy.
Držte sa!
@anonym_3138f8 wow, to kde? perfektná cena
@tilly falkensteiner katschberg 🙂 kupovane v predstihu
@anonym_ae63a9 v rámci možností si aj vy spravíte pekné dni🍀bude lepsie

@anonym_autor to zalezi hlavne od preferencii. ja som bol tento rok 3 tyzdne na mori (jachting), kazde vyslo trochu inak
1. tyzden na lodi na korfu s dcerkou (2.5 roka, bez manzelky), letecky z BA - do 1500e spolu za vsetko. letenka pre 2 300e, strava a drobne suveniry okolo 200e za cely tyzden, necelych 1000e vysla samotna lod pre 2. boli sme s dcerkou ako posadka. samozrejme, do ceny nepocitam par veci co bolo pre dcerku treba kupit, ako je detska automaticka zachranna vesta, nejake plavacie pomocky na ktore je zvyknuta z lekcii plavania a take.
2. tyzden na lodi chorvatsko, doprava s autom - cca 650e/osoba, bol som ako kapitan
3. tyzden na lodi chorvatsko, doprava s autom - cca 700e/osoba po prepocte, bol som ako kapitan
samozrejme, na lodi sa spi, vari, je, wcko, obcas nejaka restauracia 🙂 urcite odporucam zazit, aj s detmi.