Let s dvoma deťmi bez muža na Floridu?
Dobrý den,
Momentálne som s 2 deťmi sama na Slovensku, muz mal cez sviatky prísť za nami. Pracovne sa však nemôže uvoľniť na tak dlho. Ma tam aj rodicov. Samozrejme každý očakáva že prídeme tým pádom ja s deťmi. Syn ma 13 mesiacov práve sa učí chodiť a dcéra 3 roky. Let by bol na Floridu s prestupom. Pravdupovediac neviem si to predstaviť. Viem že obidve deti by som mala na rukách minimálne 14 hodín plus doklady a príručná batozina pre dve deti tiež niečo váži. Išli by ste do toho? Samozrejme let naspäť by ma čakal tiež samu. Možno ak by ste mali nejaké rady ? Nechcem to okamžite zavrhnúť ale príde mi to ako samovražedná úloha 😅
ja som cestovala dost s detmi ale taka dlha trasa s detmi v tomto veku a s prestupom je tri krat Nie
urobte si pekne vianoce doma a skor popracuj na zluceni rodiny zeby ste isli za nim nastalo
necitala som diskusiu
Na to by som sa ozaj nedala..
Jasne ze chod! Lietala som tak pravidelne s malymi deckami a ano, boli momenty kedy som si chcela vysklbat vlasy ale vzdy sme to v pohode zvladli. A to sme tocili Europa - NZ, takze ovela dlhsia trasa. Zaklad je mat co najmenej batoziny - jeden velky kufor ktory odovzdas na checkine a inak maximalne batoh, aby si mala volne ruky. Pripadne pre starsie dieta ten kufrik na ktorom moze sediet. Mladsie dieta v nosici. Tablet, stiahnute rozpravky, hry, nejake nove neokukane hracky. Urcite to date. 3-rocna bude mat vlastne sedadlo, mladsi bude bud na tebe alebo podla toho aky je velky sa mozno vojde do bassinetu (treba potom vybrat dobre sedadlo).
jasnačka, že by som isla. Zaleži aj v akom veku su deti, ked su plienkači v kočarkoch a velke kufre, tak to sa moc neda, ale ked už trochu väčšie tak to sa da.
Nie a to som dobrodruh
Áno šla by som...aj s troma deťmi... ;)
A teraz to ozaj nemyslim v zlom, ani podpichovacne, len skor zo zaujimavosti...preco ty s detmi nezijes tam? Ked teda ako pises, on robi sice z Europy, ale casto a vyzera to (ak som to dobre po precitani tvojich commentov pochopila), ze aj na dlhsie musi ist do USA...nebolo by to jednoduchsie, aby sa nemusel on presuvat a ty za nim tiez, tam odist na trvalo/prechodnu dobu neurcitu?
ešte aby som nezabudla poznamenat keďže je to s prestupmi, od milého manžela ktorému sa neuráči pricestovať, požaduj business letenky. S detmi sme take dlhe lety bez businessu sme nikdy nerobili. Economy neexistuje 🙈 Maš tam prestupy, časový posun, deti sa potrebuju vyspat aspon v lietadle inak potom bude peklo.
Ja ti velmi fandim, nalozila by som sestru, ved pre 16-tku to je uzasny zazitok a ona pre teba velka pomoc, povedzme si so skolou, no neumreli by par dni bez nej, dnes uz sa chodi na dovolenky celorocne a pokial nie je riaditel uplne mimo schvali, u nas plati, povedz kam ides a pustime ta, ale neklamat, dohodnut sa na dobehnuti uciva, ak toto nie je mozne, tak asistencna sluzba, co bola spomenuta, nie je sranda mat jedno placuce dieta na rukach a druhe v amoku na zemi s tym, ze ides prave cez nejaku kontrolu, ale drzim palce, myslim, ze uz by som vyberala darcek v cene leteniek😂zartujem
ja uz mam vacsie deti a mam zhruba rovnaky rozdiel medzi nimi a mozem povedat, ze s takto malickymi detmi a tolke hodiny v ziadnom pripade. Je na to vela dovodov - nemozes sa poriadne venovat takto malickym detom, treba mysliet na ich komfort, necitila by si sa prijemne ak by deti zacali z dovodu nepohodlia plakat (tym padom bude tazsie ho ukludnit lebo mas aj druhe). Urcite by si sa zle citila aj voci spolucestujucim nehovoriac o tom, ze mas na starosti aj batozinu. Pri malickych detoch beries so sebou milion dalsich veci oproti tomu, ked cestuje len dospely. A potom si neviem predstavit takto 2 malicke deti ako by som isla co i len na zachod niekde na letisku alebo v lietadle. Prosim nelet takto - je to samovrazedna misia a za tvoje psychicke zdravie a klud deti to nestoji.
Určite za ten čas, ktorý si bez muža, si si našla systém ako dve deti sama zvládnuť. A obdivujem ťa. (Ja som zažila "len" tri misie, dvakrát s jedným dieťaťom a raz ako dvojmama cez koronu a viem, aké je to náročné).
ALE s tak malými deťmi ako sú tie vaše by som dlhý len neriskovala. Stačí , že jedno dieťa bude v nepohode a už to ťažko sama dáš. V zime sa môže zmeniť počasie, odklonia let, a hneď ďalší problém.
@melanta
Nauč sa čítať moja prv ako začneš útočiť!Cudzia študentka nie je jej rodina.Toto jej radili zeny.Sestra bola až druhý nápad tu.Obe potrebujú LETENKU.Letenku tam aj späť.
A áno zrejme má aj ďalšiu rodinu na Slovensku keďže tu žije a je Slovenka.Je na Slovensku so svojimi blízkymi.Nenechal ju na Vianoce v Tadžikistane ale v jej rodnej krajine takže tak.
Ja mam dosť ist s ročnou a 2 ,5 ročnov na nákup sama bez muža 😁
Pises ci tvoju sestru ospravedlnia zo skoly. Mam znamu ktora chodila co skoly a mala frajera v amerike. A normalne jej v skole dovolili vycestovat na asi aj mesiac za tym.jej frajerom.
Vobec by ma nenapadlo o tom ani rozmýšlať to je jasné nie
Ja určite nie, ale mám švagrinú v Argentíne a tá lieta sama, bez muža. Aj tento rok príde na Vianoce so 6-ročným a 4-mesačným drobcom sama. Naozaj ju obdivujem.....
Stačí že niekto v lietadle bude len trochu nachladený (v tomto období viac než isté) a po toľkých hodinách v uzavretom priestore aby ste Vianoce nestrávili v horúčkach.Tak malé deti chytia všetko.
@mimi3008 to som sa pýtala na začiatku. Ale keby mne chlap s pošmeškom povedal, že nejde pomôcť a radšej kúpi darček, tak by som fakt začala uvažovať o hodnote nášho vzťahu. nenapísala, že na to nemá čas, ale sa mu zjavne nechce ísť. A žiadne peniaze by mi nestáli za to, aby od leta nevidel 13mesačné dieťa. Ale beriem, autorka je zvyknutá, pravdepodobne jej to tak vyhovuje. Potom nechápem načo sa tam trepe s tými deťmi. Ja by som mu rovno povedala, neprídeš pre nás, tak neprídeme ani my. A nie ešte otravovať druhých ľudí a nedajbože ako tu boli nápady aj cudzích ľudí, hlavne, keď otecko nemá záujem ísť pomôcť
@mimi3008 ja neviem prečo tu stále niekto píše o tom že nežijeme spolu nevidí si deti, ved normálne žijeme na Slovensku väčšinu časť roka. Áno teraz sme sa od septrembra nevideli čo je zatiaľ najdlhšie obdobie s tým ze mal priletieť buduci týždeň do nového roka minimálne a potom by sa uvidelo - to sú 3 mesiace. Inak pracuje Z NÁŠHO DOMU, ale keď musí byt na mieste a stavebné prace sa napr posunu alebo meškajú musí ostať na mieste.dokopy za cely rok bol možno prec 5 mesiacov co je viac nez býva norma. Ja som nechcela odísť do Ameriky počas covidu ked dostal možnosť pracovať zo Slovenska a potom prišli deti ktoré som chcela rodiť tu. Celkovo sa mi zda európsky štýl života kultúrnejší. Vieme si tu dovoliť krajšie žiť. Samozrejme nevylučujem že keď deti podrastú alebo muz zmení pracu a nebude mat už takúto možnosť nezmením rozhodnutie
nechoď na sviatky na floridu so synom, lebo by mohol skončiť v newyorku :D :D (na odľahčenie) .. ja som chcela letieť s dvomi deťmi, ale vek 4 a 6 a iba 3hodinový let (ale cestovka nám krachla a z dovolenky nič nebolo :D ). toto sa mi ozaj zdá strašne dlho na tak malé deti. ale ty si ich poznáš lepšie ako my 🙂
Otazka bola ci cestovat s detmi taku dialku
Odpovede uplne mimo - nezijete ako rodina a podobne. Teda niektore
@autor Mam pocestovane aj s detmi aj bez. Toto je ozaj dost narocne, fakt som odvazna, ale priznam sa, ze toto by som nedala. Priamy let ano, prestup nie. Vadi mi na tom prave ten prestup - stres, ze zmeskate atd. Ovela vacsia sanca, ze sa daco domrvi. Navyse chaos cestovat cez Vianoce. Riskla by som to len v pripade priame letu
Ja by som si určite netrúfla na takú cestu s dvomi malými deťmi .určite by som nešla sama.to vôbec
Prečo by si mala obe deti na rukách? Akože bude to hardcore, ale ja by som šla len v prípade kebyže musím. Kebyže nemusím, tak nejdem, aj keď to "očakávajú". To je ich vec, že niečo "očakávajú". Ale trojročnú nemusíš mať predsa nonstop na rukách, veď dáš jej ruku a ide, nie?
Išla by som. Určite. Veď aj pospia, aj v kočíku posedia, v nosiči. Môžeš sa skamaratit s niekym z pasažierov napr. Nech ta niekto vyprevadi a počká s tebou co najdlhšie. Veď aj v bežné dní si s nimi sama. Nabalis nové tablety, Nurofen aby mladise dieťa lepšie spalo... Za toto ma ukrižujú. Nech, ja by som chcela byť na vianoce s mužom, aj deti budú šťastné...
Píšeš ze sa nemôže uvoľniť na tak dlho? Tak co keby on prišiel aspoň na nejaký čas. Akože toto je podla mňa extrémne divná rodina. Manžel niekde sakra ďaleko aj so svojou rodinou, ty s deťmi sem na Slovensku.. a si si istá zeto je len tvoj manžel áno? :D lebo ako prepáč ale aby si chlap nenašiel čas na svoju rodinu ani na vianoce z takej diaľky, troška extrem
Ja som svihnuta a s deťmi od malicka chodím kade tade sama. Vlakom, busom, lietadlom. S kocikom, v nosiči, s bicyklami, kolobezkami. Mame toho za sebou celkom dosť. Napriek tomu, keď čítam tvoj príspevok, nie, vobec by som nešla pri veku tvojich deti na takúto cestu. Ono to nie je hodinka do talianska, ze to uz nejako doklepete. Deti nemajú 6 a 8, ze si prečítajú, pozrú tablet a pochopia, ze vlastne treba byt aj ticho a trpezlivo sediet 14 hodín a tri či koľkokrát prestupovať. Stačí, ze bude meskat jeden let a nemôžeš mat naplanovane, čo chceš, si v ťahu. Aj keby čosi pospali, čo asi každá mama pozná, že zákony schvalnosti funguju dokonale a zaspia tesne pred pristavanim… myslím, ze s jedným 3-ročným musí byt fuška letieť takýto let, nie tak s dvomi a batožinou. A nehovoriac o tom, že ak sa muž nemôže uvoľniť “na tak dlho”, tak možno by to šlo na kratší cas či? Či ma taku prácu, ze ani len na sviatky na par dni sa mu nedá prist? Z každého pohladu výhodnejšie mi to príde, ak by prišiel on na par dni, keď už sa mu nedá prist na mesiac či koľko.
Ja som tak cestovala 3x. Washington-Vieden-Kosice. Spat a zase spat domov. Bez mm. Deti mali pri prvom lete syn rok a 5 mesiacov, dcera 4 roky. Bol to zahul ked si na to spominam (uz su dospeli) ale podstatne je, ja som mala 25. Svet gombicka🤣. Teraz by som to uz nedala. Pri lete do Washingtonu, syn mal vtedy 2 roky, dcera skoro 5, cakali sme vo Viedni 4 hodiny. Po nastupeni, ked malo lietadlo do usa startovat, pilot si vsimol tekutinu (neviem co to bolo) ze vyteka z lietadla. Vsetci sme museli vystupit a cakat dalsie asi 3-4 hodiny na nahradne lietadlo. V tom case neboli mobily. Muz nas mal cakat vo Washingtone. Ani som mu nemohla dat vediet ze bude meskanie. Cely cas v lietadle som nespala lebo raz spalo jedno dieta, raz druhe. Vobec si nespominam ako som riesila wecko ked mi trebalo ale myslim ze som ich na tu chvilku asi nechavala samych. Ked mi na letisku zlozila poklonu jedna Americanka patdesiatnicka, ze cestujem taku dialku sama s dvoma drobcami, nechapala som co riesi. Vtedy mi to neprislo nejake hrozne. Dnes ked sa na tie cesty divam spatne po rokoch, sama sa obdivujem😂 . My matky zvladame vela ked treba😉

Ja bežne cestujem sama aj s 3 deťmi, ale s deťmi v takom nízkom veku a tak ďaleko, určite nie.