Let s dvoma deťmi bez muža na Floridu?
Dobrý den,
Momentálne som s 2 deťmi sama na Slovensku, muz mal cez sviatky prísť za nami. Pracovne sa však nemôže uvoľniť na tak dlho. Ma tam aj rodicov. Samozrejme každý očakáva že prídeme tým pádom ja s deťmi. Syn ma 13 mesiacov práve sa učí chodiť a dcéra 3 roky. Let by bol na Floridu s prestupom. Pravdupovediac neviem si to predstaviť. Viem že obidve deti by som mala na rukách minimálne 14 hodín plus doklady a príručná batozina pre dve deti tiež niečo váži. Išli by ste do toho? Samozrejme let naspäť by ma čakal tiež samu. Možno ak by ste mali nejaké rady ? Nechcem to okamžite zavrhnúť ale príde mi to ako samovražedná úloha 😅
Jedine prvou triedou bez prestupu....
Inak je to rituálna samovražda, ale zase budeš mať čo rozprávať vnúčatám 😂😂🙏
Urcite nechodte za nim ked sa jemu neda a ani vam s 2 detmi si netrufate. Ked chcu nech pridu svokrovci k vnucencom aby ste sama pocas sviatkov neboli.
Ja by som nešla. Za prvé ti povedal že radšej ti kúpi darček ako odškodné ako by mal letieť on po vás. To znamená že on sviatky bez vás prežije. Za druhé deti sú ešte malé a že ocko fyzicky cez Vianoce doma nebude im určite traumu nespôsobí a môžte si zavolať s kamerou. Za tretie tebe bude smutno ale keďže nebudeš sama máš dve deti tak to budú krásne Vianoce aj bez manžela, dôležité je že ste zdraví a zavoláte si nič sa nestalo ľudia trávia Vianoce sami pretože ich opustil partner alebo zomrel vy ste len ďaleko od seba ale zvládnete to. Let sama s dvoma deťmi úplne scifi pre mňa. Šla by som iba v nevyhnutnom prípade otázke života a smrti inak nie.
Zalezi od deti 🙂 moja kamoska takto cestovala sama z australie a dala to.
Ja mam len 1 dieta, ale tiez mi nebolo vsetko jedno letiet taku dialku.
Stale beriem nocny let, tak mi dcera aspon spala. Na letisku mam zaplatenu asistenciu (connecting flight), aj napriek tomu ze sa viem orientovat, je to ja nezaplatenie. Hlavne ked netreba cakat rady cez rozne kontroly.
Ktore letisko mas najblizsie na odlet?
Co by som urobila je:
- vzala niekoho z rodiny (ta 16 r bude mat aj prazdniny)
- podla toho odkial budes odlietat dohodla by som sa s muzom aby po vas doletel niekam. Tusim Londyn - NY je 'kratsi' let?
Pre dceru (ked mala 3r+) som mala tablet s hrami, filmami, kreslenie,malicke hracky. Ale ked mala 10 mesiacov tak vela som toho pre nu nemala. Prespala sice vacsiu cast cesty no ja som len v strehu bola cely cas. Potom uz len lozit chcela. Hrozna cesta to bola.
Áno išla by som. Preboha veď si dospelá žena tak zvládneš vlastné deti. A áno. Mám extrémne bábätko a dve staršie baby a už sme zažili kadečo. Nevravím,že si tu cestu uzijes v pohode,ale zvládneš to som si istá.
Podľa mňa sa to dá, tiež mám za sebou párkrát cestu 16-22 hodín a dve malé deti (1 rok, 4 roky) sama. Predtým veľakrát tiež s jedným sama. Z mojej skúsenosti, skúsiť naplánovať let na spánok ročného, ja som dojcila, takže uspanie bez problémov, využili sme možnosť ako spomínali bassinet a malý prespal. 4rocny bol nadšený z počítaču v lietadle (doma nesmie moc pozerať). Vydržal fakt dlho, pozerať, hrať sa, plus jedlo, aj nejaké hračky od personálu, trochu pospal. Bez problémov. Vždy idem s kočíkom a nosičom, starší je keď tak v bugine, keď je unavený, jedna príručná s plienkami a par vecami, co mam ja. Malý ma ruksak s hračkami. Na letisko ta môže niekto dopraviť a pomôže odbavit batožinu, pri pristátí to už nejako dáš. Pozor na prestup v USA, to môže byť na strašne dlho, kvôli pasovej kontrole. Radšej by som volila prestup ešte v Európe, ak sa dá. Ale ak chcete stráviť vianoce spolu, s dobrým mindsetom sa dá všetko. 😊
nech si príde po vás.
Nie vobec....
My mame nalietane s detmi strasne vela, velke vzialenosti atd… obe deti mas este malinke, obe ta potrebuju k vsetkemu jedlo, wc, prebalit… navyse je to dlhy let… Ja sa povazujem za zbehlu cestovatelku ale toto by som asi nedala. Ak teda nejde o zivot nesla by som.
keny,si,letela biznis classom aj so 16rocnou segrou. nosicom. asistenciou priority boardimgom kocikom baby zen yo yo a vsetci zdravi s kusom stastia tak to date
@mircalla a ešte dopoviem p.s. Druhý deň má deti na starosti zásadne otec a ja dospavam 😉 ako nie je to jednoduché, sú to stresy, našťastie chalani sú veľmi dobrí partaci, ale dosť záleží aj od toho, ako si to ja veľmi pripúšťam. Keď som v strese, tak prenášam stres aj na nich a celé zle, keď si poviem, že vlastne nejde o nič, a nejako prežijeme, tak je to hneď prijateľnejšie.
priamy let do washingtonu a 16 rocna sestra do toho by som uz sla
letela som so 6 mesacnym a 4 rocnou (so zdravotnym problemom - motorika asi 2 rocneho dietata) sama z FR na SK, dvojhodinovy let, so sebou kocat a 3 ruksaky… ku lietadlu je to fajn lebo jeden ruksak na chrbate dva zavesene na kocari a jedno dieta v kocari… pri lietadle diet z kocara nahadzujem dopredu na seba do nosica a obvesiavam sa ruksakmi, stvorrocne dieta musim drzat a pomahat po
schodoch do lietadla a potom samozrejme z lietadla podobne… vo viedni sme vystupovali posledny, a vsimla si ma pani co cakala ci nevystupi niekto handicap… ked ma videla zobrala ma na vozik s detmi co mi velmi pomohlo az ku schodom kde sa zchadza ku batozine (kto pozna viden letisko vie ze je tam velmi dlha chodba, skoda ze nevydavaju kocar pri lietadle, je to fuska aj so zdravym chodiacim dietatom)… potom sme brali autobus do BA a potom vlak z hlavnej stanice uz do ciela… ked som vystupovala sprievodca sa pytal ako sa mi cestovalo, hovorim fajn ideme z francuzska… skoro neuveril… dali sme to… ked sa chce vsetko sa da…
dlhy let neviem ci by som si trufla…
Ja veru ani s muzom lietat a už vôbec nie tak daleko, pre mna zbytocne stresy,keď sú deti male. Ja si pekne pockam,keď to bude vacsie a rozumnejsie a potom poletime,možno🙂
@petrofka ale on nepríde. On jej navrhol namiesto toho (akože za cenu letenky), pekný darcek, ako za výmenu. A ona si vybrala ten darček. Takže tam radšej pôjde sama 🤦🏼♀️
pravidelne z uk na sk a naspat ale to vacsina zien zijucich v zahranici...
Išla by som ale to som ja trocha mimo.. Malé dieťa do nosiča a veľkáč by to zvládol ale tak ja ťahám svoje deti furt niekam takže ja by som sa nad tým ani nezamyslala...
Ako moze toto vobec niekomu napadnut 🙈
Ja som šla s 2 deťmi 6 hodín vlakom a to majú 8 a 4 a tiež ti bol zahul aj keď už sú veľkí také 13 mesačne a 3 ročne si robia čo chcú a keď ich chytí dajaký hysak tak konec no,ja by som nesla
V žiadnom prípade.
To sa len zle čítalo nie to ešte zažiť to 🤦🤦
Neviem si predstavit byt tak dlho bez muza. Takze by som urcite hladala riesenie, ako to zvladnut. Vyber letu, dalsia osoba, rozdelit let, mensia batozina, sluzby leteckej spolocnosti, nosic/satka a pod. Co vsak neviem posudit a na tu otazku si musis zodpovedat sama, ci to zvladnu konkretne tvoje deti. Lebo ty si ich mama a vies co zvladnu a co nie. Ja sa staram o 5 deti. Predpokladam, ze 4 by to dali a jedno iba s velkymi problemami. Na tie prakticke tipy by som sa obratila skor na ine platformy ako su cestovatelske skupiny a idealne zahranicne. Nechcem to zovseobecnovat ale europania lietaju menej a preto skor na zahranicne. Drzim palce, nech sa vam to podari a mozte stravit sviatky spolocne
Ja si myslím, že by si to dala. 💪 poznáš si detičky, aké sú, či sú extra akčné alebo aj posedia v pohode, vydržali by pri hre, spinkali. Ja by som išla 😁 som zvedavá ako sa rozhodneš.
A inak, opäť tie premudrele mamičky, čo tu dávajú nevyžiadane rady do života, starajú sa do rodinného rozpočtu, do manžela, prečo pri tebe nesedí doma na gauči, prečo, načo, začo ma zase raz pobavili 🤣🤣ber ich s rezervou, lebo každá má zase presný, dokonalý návod, ako má žiť cudzia osoba z MK. 🤣
Vy si poznate svoje deti.. ja napr s mojou je tazko ist autom 10km 😄😄😄😆🙈 a pisalu ste ze mal prist na dva mesiace.. a nemozr prist na menej? Na tyzden dva? .. ano muzi si predstavuju vsetko nejak jednoduchsie no..
keby som asi moc chcela ist tak nejdem na poslednu chvilu zrejme uz teraz tam mas kde spat. najdem letenky, aj ked s prestupom ale jeden den idem do prveho letiska normalne sa vyspim aj s detmi a na druhy den idem druhym lietadlom na floridu.
a ist uz teraz a nie tesne pred vinocami aj deti si uziju otca aj on ich

Este poznamenam, ze dieta do 2 rokov je bez naroku na sedadlo. Tzn ze vas usadia do stredovej linie, najblizsie k predelovaciemu panelu, kde bude taka "postielka" resp kos, kde polozis dieta. Neviem si predstavit, ze ti tam dieta, ktore sa uci chodit, bude lezat 😪 takze ak by si sa rozhodla na tuto dobrodruznu cestu, asi by bolo vhodne zvazit, ze zaplatit sedadlo i dietatu do 2 rokov.