Let so 6 mesačnou dcérkou cez Ryanair
hladala som na nete a je toho tam vwela a že každa spoločnosť ma ine pravidla na let s babatkom a kočikom......kto ma skusenosť s touto spoločnosťou poradte ako to je,mam 6-mesačnu dcerku,možem jej zobrať mliečko a ako to je s kočikom....??? vopred dakujem
urcite mozes mat mlieko pre malu a kocik si nesiete az k lietadlu a tam ti ho ulozia do bat.priestoru ako posledny,aby ti ho mohli ako prvy vybrat.
ja viem, ze je to trochu stresujuce ist prvykrat lietadlom a hned aj s dietatom, ale naozaj nemusis pre kazdu otazku zakladat zvlast temu, staci napisat do tejto na linku. je tam vela mamiciek, ktore cestuju s ryanair-om pravidelne!
@villanella Ahoj
Kocik mas zdarma pri kazdom lete a tekutiny pre dieta mozes mat v pohode aj viac ako 100ml -len ti to asi daju ochutnat 🙂
Ja som letela s 3 mesacnou dcreou z KE do BLA -nasledne z BLA do VIEDNE a z VIEDNE do TOKYA 🙂)) Jeden uzasny zazitok to bol musim uznat ...cestovala som sama s 60 KG batozinou 🙂) Mala som pre malu viac mlieka uz rozrobeneho aj prevarenu vodu v termoske a co ja viem co este vsetko ....kludne ma pustili len som musela srknut cez cumel z toho mlieka a tu vodu ovonali a povedali ze : Have a nice trip 🙂))
Kocik si mozes zobrat pri litadlo, tam ho zlozis a ony ho uz ulozia niekam k batozine alebo kde ich skladuju pocas letu. Termosku s vodou som nosila kym mayl pil mlieko, zo Slovenska pustili s vodou bez problemov, v UK sem tam robili cavyky. Mlieko umele tiez mozes mat.
Ahoj, cez Ryanair - tekutina 100ml na jednu fľašu a musí byť v uzatvárateľnom priehľadnom sáčiku. S kočíkom ideš priamo až k lietadlu, pôjdeš asi až medzi poslednými. Kočík ti naložia na palubu k cestujúcim, majú na to vyhradené miesto. Vystupovať by si mala medzi prvými. Ak máš kočík a aj sedačku, tak sedačku zaklikni do kočíka, lebo je to súčasť kočíka. Aj na to upozorni, keď budeš odovzdávať batožinu. Inak sa za sedačku priplácalo 40€. Kočík je zadarmo.
@villanella pozri moj clanok o lietani s detmi. mozes vziat kocik,mlieko a stravy kolko potebujes, ziadny stres,je to uplne ok 🙂
@majakuca nikdy som nemala nic v priesvitnom sacku a bezne presla s 1,5 litrom vody a plno flastickami s jedlom. kocik ryanair urcite nenaklada na palubu k cestujucim,kocik da personal do batozinoveho priestoru ako posledny a ako prvy ho vybera a takmer vzdy caka pred lietadlom na rodicov. to ci vystupuje prva alebo posledna (zrovna v ryanair) nema s tym,ze ide s dietatom nic spolocne. ale urcite odporucam priority boarding doplatit,vtedy vie ist prva k lietadlu.
@majakuca lietame velmi casto(dvojrocna dcera ma za sebou cez 30 letov),nezazila som,ze kocik nakladali do lietadla-tam proste nie je na to priestor a ryanair uz vobec,to nie su velke lietadla-ale zas je to uplne jedno,toto myslim nie ej podstatna info pre niekoho kto leti prvykrat 🙂.
a za vyse 30 letov nikde nepytali sacik na detsku stravu a vodu 🙂 ale ved hej,tiez to nie je taka tragedia dat veci do sacku.
@typa a ked mala pije Um? Mozem pre nu obrat prasok aj prev vodu v termoske? Asi nie ze? Pocula som ze pri raynair ako pri nizkonakladovej spolocnosti museli mliecko rozrobit a ochutnat .... a co ako mi nebude chcet pit alebo bude vymyslat ....a na 2x uz zohrievat nemozem... co potom? :O
Koncom maja letime s takmer 5 mesacbou dcerkou a mam z toho obavi :(
@andreamamka nicoho sa neboj zober si prevarenu voda a prasok zvlast ked pojdes ces security len im povedz ze mas baby food a daj ho zvlast nech to vidia jedine co budes musiet spravit je to ochutnat pred nimi nic ine. My tak lietame stale a doterz nebol ziadny problem.
@andreamamka tak ako.píšu ostatné, možno budes musieť ochutnať - ale veď rozrob len trosicku. Potom mozes fľašu vyplachnut a urobíš jej neskor.
@andreamamka ja som kupila uz zarobene mliecko 200ml, ale bohuzial na Slovensku nedostanes,az na Nestle doremi od 12 mes..ja som kupila Hipp 200ml v krabicke, v Rakusku..alebo skus zobrat len prasok, a prazdnu termosku a hore uz po security control v cafe popros o prevarenu vodu...aj na zarobenie aj do zasoby ak by si potrebovala..pokial viem, termosku s vriacou vodou nemozes inak bra este pred security control...alebo byvaju este take ,ze Mliecko s ryzou, niektore su takej tekutejsej konzistencie,tusim Hami a zasa tie od nestle sa mi zdali byt huste, potrebujes kasovy cumel... tie by ti nevypila miesto mliecka?mala uz take nieco?nie kazde dieta to lubi, vyskusaj este pred tym,nez cestujete..
@andreamamka ja som cestovala zo 7mesačným synom práve som pár dni pred letom prišla o mlieko.Do malých dádobiek som si zabalila dávku na 120ml dve flaše z vodou.let trval 2,5hod. prvu flašu vypil na letisku kedže sme tam boli 2hod pred letom a jednu som si vzala do lietadla.nebol problem pri priehliadke som z vody odpila.cestou naspät som už bola mudrejšia dala som letuške prázdnu kojenecku flašu a priniesla mi prevarenu vodu z kanvice zarobila um a pekne sme sa napapali.
@stanislava2 hej, aj tak sa da,lenze ja mam zlu skusenost s Ryanair stewardom, let z UK Luton do SK-BA..Ani za nic na svete mi nechcel dat vodu pre malu, len ked si kupim ju ako caj...zato s Wizzair som nemala ziaden problem..
@andreamamka Ak letis s malym babom, nebudes mat problem ani s jedlom ani s vodou, nezalezi na tom, akou spolocnostou letis, bezpecnostne predpisy platia rovnako pre cestujucich v bussines triede Emirates ako pre cestujucich Ryanair. Zober si zvlast teplu vodu a zvlast mlieko v prasku, pri kontrole z vody odpijes a dovi dopo....kazdy den lietaju hore-dole desattisice babetiek a nikto ich nenecha o hlade.....
Dakujem za vase odpovede 🙂 zas som o nieco mudrejsia ;) dufam ze vsetko dobre dopadne... este sa chcem opytat na kociar...nemame totiz golfovy ale normalny velky sportiak... tak klasika ? Celu cestu absolvuje mala v nom a az po schody do lietadla a tam nam ho zbalia ze ? Ci?
@andreamamka To ochutnanie sa tyka len tekutin s obsahom nad 100 ml.
S kocikom je to presne tak ako si napisala, len im potom povedz, nech ti ho pri vystupovani zasa daju priamo k dveram. Ryanair za poslednu dobu dost zlepsil svoje sluzby aj pristup k zakaznikom, letela som s nimi nedavno a ten let sme si naozaj uzili, so stewardami bola sranda, aku som este v lietadle nezazila,a velmi uvolnena atmosfera, teraz sa moze okrem prirucnej batoziny brat aj kabelka, a nikto ti nekontroluje a nevazi prirucnu batozinu(teda aspon podla mojej skusenosti)
Cestujete, študujete alebo pracujete v zahraničí? Tak určite poznáte tú situáciu, keď sa vrátite domov a vidíte svoj účet za telefón. Už žiaden roaming v Európe! Zrušme nezmyselné poplatky za telefónne služby v zahraničí v decembri 2015. Podporte našu petíciu proti roamingu v Európe a zdieľajte: http://www.change.org/zero-roaming #zeroroaming. Nenechajme telefónne spoločnosti, aby nás okrádali. Sledujte nás na twitteri: @zeroroaming2015 a na facebooku: Zero Roaming 🙂

Ja som sice letela, ale s dietatom nie. Kocik samozrejme mat mozes, ten ide tusim do lietadla, cize nie k batozine. Mlieko urcite tiez nie je problem, len podrobnosti ti neviem povedat. Co sa tyka tekutin tak v jednom baleni mozes mat max.100 ml, celkovo 1 liter. To sa tyka kozmetiky, um, voda a ine sa pokial viem nepovoluje u ziadnej spolocnosti.