Lieky do podpalubia
Ahojte, prvykrat letime s detmi a chcem zobrat celkom dost liekov - aby som nebola v strese v pripade akejkolvek situacie (napr.paralen a nurofen proti teplote, na alergiu, hnacku, vracanie..) - ved si viete predstavit, na co vsetko treba byt s 2 detmi pripravene.. otazka: mozem ich v pohode dat to kufra co pojde do podpalubia? Nic z toho nepotrebujem mat v lietadle pri sebe..
Dakujem
(Nehovorte mi, ze tam si kupim, na to sa nepytam, viem, co mojim detom zabera a to chcem mat k dispozicii)
samozrejme ze mozes a je to dokonca zaiduce a neviem si predstavit ist s detmi na dovcu bez zakladnej lekarnicky (typu nevolnost teplota hnacka usi oko alergia a pod
@marianarem
@loginexistuje mozem aj vybrat z krabicky 1 blister aj s navodom aby som netrepala vsetky krabicky? Muz ked videl tu lekarnicku,tak vravel, ze nas zatvoria za pasovanie 🤣 ma nastrasil, ze s tym budu opletacky..
Ja vzdy beriem len blistery, nikdy neberiem cele krabicky ani navody. Ved navod si vies vzdy pozriet na nete. Zatial ma nikto nikdy na letisku neupodozrieval z drogovej cinnosti.
@gabussik do podpalubia uplne v pohode ja si beriem aj na palubu ale ja mam inzuin lieky na srdce a neurologicke lieky a preto beriem si potvrdenie kvoli veciam na aplikovanie inzulinu
pri beznych liekoch a v podpalubi fakt nemusis rieist nic
@gabussik jasné, že môžeš. Tiež nosievam všetko, čo ma napadne. Tiež len blistre u niektorých liekov. Ja si so sebou beriem aj do príručnej batožiny niektoré lieky. Lieky na štítnu žľazu, čo beriem a liek proti teplote, lebo sa mi raz stalo, že dcére stúpla počas cestovanie teplota a nič som pri sebe nemala.
@gabussik Tiež som chodiaca farmácia "keby čosi". Aj teplomer vždy beriem, preto chcem upozorniť - môj prvý bezkontaktný "neprežil" zimu v batožinovom priestore, elektronika zblbla. Tak ak berieš teplomer, tak odporúčam na palubu. Tiež sklo, kvapky...radšej zabaľ do vrecka, aj keď také mi vždy prežilo, ale pre istotu. Šťastnú cestu a nech nič z tej lekárničky nepotrebuješ 😉
Pokiaľ to nepovyberáš z blistra a nehodíš do priesvitného sáčku, tak kludne ber, čo potrebuješ. Letáky ti nebude treba všetko pozrieš tu www.adc.sk Jediný problém v podpalubí môže byt tá teplota, ako je spomínané vyššie.

@gabussik Ja som takto velakrat cestovala a nevsimla som si, ze by sa liekom nieco stalo. Tiez vzdy beriem vsetko 🙂