Má zmysel ísť na dovolenku do Turecka?
Ahoj,
zaujímalo by ma ako vnímate situáciu ohľadom letných dovoleniek v Turecku. Ministerstvo zahraničných vecí vydalo stupeň odporúčania: 2. stupeň - zvážiť nevyhnutnosť cestovania (zvážiť nevyhnutnosť cestovania do určitých oblastí) od 4.3.2026 v súvislosti so situáciou na Blízkom východe.
Mnoho známych dovolenky zrušilo zo strachu článkov z masmédií, nejaké rakety lietali na hraniciach Turecka a Iránu.
Osobne veľmi nevidím dôvody na zrušenie dovolenky, lenže necestujem sám... som rodič a bije sa to vo mne, čo je asi pochopiteľné. Poistený samozrejme som, storno za smiešny poplatok možné je, ale zatiaľ sa mi to rušiť nechce.
Rád si prečítam názory aj iných ľudí.
Ďakujem.
Myslim,ze Turci viac ochrania svojich ludi a aj turistov ako tu na slovensku slovakov.Nie nebojim sa,odlietame 14.jula a ked to nepojde letecky z Turecka sa dostanes aj autobusmi s prestupmi aj ked 40hod.cestovania.
Sledujeme situaciu,dufam a pevne verim,ze 3sv.vojna nebude,ze sa vsetcia spamätaju a neznicia cely svet.
@anonym_autor máme Turecko zaplatené v júni a aj v auguste more a o mesiac ideme do istambulu. Nič nerusime
Ber to z tej pozitivnej stranky,ze nebude vsade plno.Nebude preplneny hotel,plaz,bazeny
Z Turecka sa dá odísť aj busom prinajhoršom . Tiež mame zaplatenú. A doteraz sme stále len Chorvátsko, už ma to nebaví do Chorvatskaa . A sak už sa aj Zelenskij vyhrážal že pošle vojakov na Madarov, veď aj my susedime s vojnovou krajinou. Teoreticky môže doletieť dajakú raketa aj tu.
ideme, nic sme nerusili
My tento rok ostávame dovolenkovať na Slovensku, rozhodli sme sa tak už dávnejšie a som aj rada,.lebo vôbec by som sa za týchto okolností netešila niekam letieť. Svet je hore nohami a pre mňa je v týchto časoch lepšie sa slniť a kúpať pri jazere ako pri mori
ideme na konci maja-nic nerusime kedze budeme daleko od hranic
@anonym_autor chápem tvoje obavy, ale tiež by som nič nerušila. Leto je ďaleko , čakala by som , vo najbližšie do dátumu dovolenky a o to viac , ak ti vrátia / nevrátia ten istý peniaz , keby si zrušil dnes / alebo blízko pred odletom.
Ideme koncom juna, nic nerusime. Samozrejme sa prisposobime situacii aka bude aktualna v case, ked budeme mat letiet.
@anonym_autor Ja mam pred takýmito vecami rešpekt. Nebála by som sa, že mi tam začnú bombardovať nad hlavou ale tých zrušených letov. Zažila som to a nikdy viac. Teda dovolenku s detmi do Turecka by som tento rok odložila. Je kopec iných, pekných destinácií kde sa dá bez obáv oddychovať. A nie ešte niekoľko mesiacov pred dovolenkou sa takto strachovať co bude.
určite by som zmenila destináciu. načo sa stresovať, či náhodou niekomu neprepne v gebuli.
Ak už je dovolenka zaplatená, tak by som nič nemenila. Ak sa niekto rozhoduje, tak by som išla mimo Turecka, Cypru aj Egypta. Samozrejme ak vychádzame z terajšej situácie. Do leta ešte ďaleko a fakt o mesiac môže byť úplný kľud a všetko sa vráti do "normálu".
Vymenili sme pre istotu zájazd do inej - nie moslimskej destinácie. Nikdy nevieš, kde a kedy v tejto situácii nejaký premotivovaný moslim niečo vymyslí...plus sa bojím prip. problémov s leteckou dopravou. A to Turecko milujeme ....

My máme rezervovanú dovolenku v Turecku od 21.6, ideme s 2 detmi...a zatial nic nerusime