icon

Máte skúsenosti s cestovkou DAKA do Krakova a Osvienčimu?

22. apr 2026

Ahojte, boli ste niekto s touto cestovkou v Krakove a Osvienčime? Aké máte s ňou skúsenosti? Prípadne aj na inom zájazde s nimi. Na stránke majú len dobre recenzie, ale zháňam recenzie aj inde...

ornela_tn
22. apr 2026

boli sme teraz v sobotu v Rakúsku... super výlet, sprievodkyňa aj šofér v pohode, autobus pohodlný

anonym_07b615
22. apr 2026

Boli sme s nimi v Krakove na 1-dnovom výlete. Odchod z BA okolo 5:00 ráno a príchod do BA po polnoci. Nikdy viac, od únavy sme skoro odpadávali pri príchode. Odvtedy sme úplne zanevreli na takéto "dlhé" 1-dňové výlety. Celkovo je ale Daka taká low-cost cestovná kancelária, ktorá sa zameriava na kvantitu a nie kvalitu. Jednoducho sa zasekli v 90-tych rokoch, kde boli ľudia ochotní znášať diskomfort v preplnených autobusových zájazdoch s prinesenou stravou z domu, len aby sa im nejako lacno podarilo cestovať. A Daka v tomto trende pokračuje dodnes.

anonym_933c05
22. apr 2026

nahodou ja som v minulosti chodievala hodne autobusami a paradoxne na tie zajazdy mam ovela lepsie a zabavnejsie spomienky ako na tie All incluseve dovolenky v hoteloch.
A kludne kebyze nemam deti idem zas autobusom na poznavacku a stanovacku po Europe. A smejem sa na ceskom filme Ucestnici zajezdu, dobre to vystihuje 😂A kedysi sme vliekli stravu na cely tyzdnovy zajazd 😂 Bola zabava aj v kempoch, zazitky na nezaplatenie.

anonym_07b615
22. apr 2026
@anonym_933c05

nahodou ja som v minulosti chodievala hodne autobusami a paradoxne na tie zajazdy mam ovela lepsie a zabavnejsie spomienky ako na tie All incluseve dovolenky v hoteloch.
A kludne kebyze nemam deti idem zas autobusom na poznavacku a stanovacku po Europe. A smejem sa na ceskom filme Ucestnici zajezdu, dobre to vystihuje 😂A kedysi sme vliekli stravu na cely tyzdnovy zajazd 😂 Bola zabava aj v kempoch, zazitky na nezaplatenie.

@anonym_933c05 Tak to musí byť fakt zábava, trepať sa niekde dlhé štrapácie autobusom plných ľudí čo tam vedľa teba otvárajú "voňavé" rybie konzervy a slopú plechovkové pivá. Do toho tam nejaký pripitý ujco začne vyprávať nahlas tretotriedne vtipy na ktorých sa smeje na celý autobus akurát on. O nepohodlnom spánku ani nehovorím, nočné jazdy autobusmi by mali byť proste trestné 😀

kacka6
22. apr 2026

Boli sme v Budapešti na jednodňovom. Nebolo zle, ale všetko narýchlo. Chodenie po pamiatkach šup šup, nachodených "milión" krokov, dnu do chrámu a iných pamiatok sme ani nešli, nebol čas. Autobus bol v pohode.

kacka6
22. apr 2026

Ešte k tej Budapešti, boli sme aj v tropikáriu, ale tak bol nastavený, resp.nenastavený čas na obed, že sme jedli možno o 15.00 al.aj neskôr, aj to tí, kt.už nešli po pamiatkach a išli sa radšej najesť.

mimimoje
22. apr 2026

Ja mám zlú skúsenosť s DAKA, aj som im napísala zlú recenziu a nikdy ju neuverejnili. Sprievodkyňa nula bodov, čítala nám z nejakej príručky pre turistov, keď sme sa niečo spýtali, tak v tom listovala a hľadala. Odviedla nás na úplne iné miesto ako sme mali dohodnutý vstup, to iné miesto bolo plné, nedalo sa ísť dnu, od pôvodného miesta sme boli ďaleko, nestihli sme sa k nemu už dostať a ani nás tam nechcela odviesť, že ona nemá na to čas. Na druhej strane - autobus bol čistý, pohodlný, príchod a odchod včas.

anonym_f2a9e2
22. apr 2026

@anonym_autor prečítaj si tu na mi staršie diskusie. Koľko súdnych ťahaníc majú.

ivanaks
22. apr 2026

Ja som s nimi bola 3-krát. Dvakrát na jednodňových zájazdoch (Betliar - Ochtinská aragonitová jaskyňa, Budapešť - Tropicarium) a raz na viacdňovom (Krakov - Wieliczka - Zakopane). Všetky zájazdy boli fajn, ale ani jeden nebol bezchybnú. Vždy sme však videli všetko, čo bolo v programe (v Bp. ešte nadrámec interiér Dómu sv. Štefana). Betliar a aragonitová jaskyňa bol taký hektický zájazd - rýchlo-rýchlo, a aj tak sme domov došli o 1,5 hodiny neskôr ako v programe. Za nonsens v dnešnej dobe považujem zamknuté WC v bude. Prestávky na benzínkach síce bývajú čo 2 hodiny, ale tie šóry na dámske toalety a naivné (?) sprievodkyne, čo na prestávku dajú 10 minút (to sa ani nedostaneš do priestoru priamo pred WC, nieto ešte k vykonaniu potreby)- to by "hlava neberie". Ale mne sa všetky zájazdy s nimi páčili, len tá organizačná stránka im akosi pokryvkáva...

anonym_0b2bdc
22. apr 2026

DAKA je jedna z NAJHORŠÍCH cestoviek na Slovensku. Nešiel by som s nimi. Recenzie mínus 100, nefér, nepreplatia. Proste nie.

vespertine
23. apr 2026

Bola som Krakov Osvienčim. Jediný "problém" bol, že v Osvienčime sme boli napokon tak dlho (dlhšie než bolo v programe), že sme nestíhali Krakov. Takže keď sme dorazili do Krakova, povedali nám, že máme hodinku rozchod a potom ideme naspäť do BA. Tak sme dali jedno kolečko - okruh ani nie do centra, kúpili sme si jednu Zapiekanku, pozreli jedno kníhkupectvo a išli sme na autobus. Ono je to asi aj tak myslené, že hlavný bod programu je tu Osvienčim, ale ak sa viac tešíš do Krakova, tak to ani nemusí vyjsť.

anonym_e297a4
23. apr 2026
@anonym_933c05

@anonym_933c05 Klasický spomienkový optimizmus. Prečo si teda v tých úžasných dovolenkách aj nepokračovala, ale trepala si sa na All inclusive?

autor
23. apr 2026
@vespertine

Bola som Krakov Osvienčim. Jediný "problém" bol, že v Osvienčime sme boli napokon tak dlho (dlhšie než bolo v programe), že sme nestíhali Krakov. Takže keď sme dorazili do Krakova, povedali nám, že máme hodinku rozchod a potom ideme naspäť do BA. Tak sme dali jedno kolečko - okruh ani nie do centra, kúpili sme si jednu Zapiekanku, pozreli jedno kníhkupectvo a išli sme na autobus. Ono je to asi aj tak myslené, že hlavný bod programu je tu Osvienčim, ale ak sa viac tešíš do Krakova, tak to ani nemusí vyjsť.

@vespertine prosím ťa a šli ste cez Ružomberok? Ja som z RK, rozmýšľam, kedy je prichod do RK...

anonym_933c05
23. apr 2026
@anonym_e297a4

@anonym_933c05 Klasický spomienkový optimizmus. Prečo si teda v tých úžasných dovolenkách aj nepokračovala, ale trepala si sa na All inclusive?

@anonym_e297a4 kvoli detom kvoli detom !!!!! ale ked deti vyrastu pojdeme na vlastnu past niekde, pretoze vylihovanie na plazi a celodenne pejedanie sposobuje obezitu

anonym_e297a4
23. apr 2026
@anonym_933c05

@anonym_e297a4 kvoli detom kvoli detom !!!!! ale ked deti vyrastu pojdeme na vlastnu past niekde, pretoze vylihovanie na plazi a celodenne pejedanie sposobuje obezitu

@anonym_933c05 To chceš mať obézne deti??? Veď zober aj ich na tú poznávačku, keď je to také úžasné, neukracuj ich o zážitky. Nech iba nevylihujú na pláži!!!

anonym_cb46ac
23. apr 2026

my sme boli s DAKA v Osviencime a tam nam nekupili listky, za ktore sme si riadne zaplatili, ale objednali polke autobusu len vstup zadarmo bez sprievodkyne, aby sa pripojili k vykladu tej platiacej skupiny a usetrili tych cca 20Eur na osobu- vraj im to tak roky prechadzalo, ale prave v ten den sa v Osviencime nastvali, ze takto podvadzaju a nedovolili nam ist vsetkym spolu, takze sme tam boli 3 hodiny navyse, dovnutra sme sli tesne pred zatvorenim, len sme to narychlo preleteli bez vykladu- otrasny zazitok, este sme aj premzli, ako sme tam cakali, kym nas konecne pustia dnu

anonym_1c433c
23. apr 2026

tuto sa popisalo celkom dost: (neviem ktory z tychto dvoch linkov pojde lepsie)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1347056460...

https://www.facebook.com/nekrmtenasodpadom/post...

anonym_5b5a97
23. apr 2026
@anonym_cb46ac

my sme boli s DAKA v Osviencime a tam nam nekupili listky, za ktore sme si riadne zaplatili, ale objednali polke autobusu len vstup zadarmo bez sprievodkyne, aby sa pripojili k vykladu tej platiacej skupiny a usetrili tych cca 20Eur na osobu- vraj im to tak roky prechadzalo, ale prave v ten den sa v Osviencime nastvali, ze takto podvadzaju a nedovolili nam ist vsetkym spolu, takze sme tam boli 3 hodiny navyse, dovnutra sme sli tesne pred zatvorenim, len sme to narychlo preleteli bez vykladu- otrasny zazitok, este sme aj premzli, ako sme tam cakali, kym nas konecne pustia dnu

@anonym_cb46ac nemyslis vazne toto 😲 ja zasnem, co su niektori schopni vymysliet aby zarobili. nehovoriac o tej hanbe tam. cize pride bus s turistami z 1 krajiny, polke osadenstvu kupia listky so sprievodcom a druha polka nech akoze nenapadne chodi za tou prvou a pocuva. a peniaze co ta druha polka ludi zaplatila cestovke, tak CK neda na vstupne ale necha si. toto fakt moze napadnut len nasich "podnikatelov" 🙈

anonym_cb46ac
23. apr 2026
@anonym_5b5a97

@anonym_cb46ac nemyslis vazne toto 😲 ja zasnem, co su niektori schopni vymysliet aby zarobili. nehovoriac o tej hanbe tam. cize pride bus s turistami z 1 krajiny, polke osadenstvu kupia listky so sprievodcom a druha polka nech akoze nenapadne chodi za tou prvou a pocuva. a peniaze co ta druha polka ludi zaplatila cestovke, tak CK neda na vstupne ale necha si. toto fakt moze napadnut len nasich "podnikatelov" 🙈

@anonym_5b5a97 bohuzial, toto bola realita, my sme najprv nechapali, co sa deje, lebo sme dostali listky v hodnote 0PLN, tak sme si z toho najprv robili srandu, kym nam nepovedali, ze nas nepustia dnu, lebo maju na urcity cas len nejaky limit pre vstup zdarma. Nas vstup bol az o vyse hodiny neskor ako jedna cast nasej skupiny (ta s tym sprievodcom), tak sme mali cas sa zorientovat, co sa prave stalo a dozvedeli sme sa, ze DAKA uz bola na toto upozornena, nech to nerobi (ako nehovoriac o tom, ze to bolo vrcholne neeticke vzhladom na ucel, ktoremu tento pamatnik sluzi). No a kedze si nedali povedat, tak to museli odniest turisti- teda my. A potom, ked som cela nazurena, vylet reklamovala, tak mi "milostivo" ponukli 10Eur spat. Na to som im napisala, ze to ani nemozu mysliet vazne, ze je to az drze, co mi prave ponukli- ved to bolo ovela menej, ako som im ja za vstup zaplatila, nehovoriac o pokazenom celom vylete. Ale tak vysledok toho bol, ze odvtedy ich CK bojkotujem a uz sme boli na viacerych zajazdoch s pomerne velkymi skupinami- ci uz s rodinou, alebo s kamaratkami a ich som zdialky obisla. Prisli o ovela viac ako tych par Eur, co sa na nas snazili usetrit.