icon

Máte skúsenosti s cestovkou DAKA do Krakova a Osvienčimu?

Dnes o 18:12

Ahojte, boli ste niekto s touto cestovkou v Krakove a Osvienčime? Aké máte s ňou skúsenosti? Prípadne aj na inom zájazde s nimi. Na stránke majú len dobre recenzie, ale zháňam recenzie aj inde...

ornela_tn
Dnes o 18:40

boli sme teraz v sobotu v Rakúsku... super výlet, sprievodkyňa aj šofér v pohode, autobus pohodlný

anonym_07b615
Dnes o 18:42

Boli sme s nimi v Krakove na 1-dnovom výlete. Odchod z BA okolo 5:00 ráno a príchod do BA po polnoci. Nikdy viac, od únavy sme skoro odpadávali pri príchode. Odvtedy sme úplne zanevreli na takéto "dlhé" 1-dňové výlety. Celkovo je ale Daka taká low-cost cestovná kancelária, ktorá sa zameriava na kvantitu a nie kvalitu. Jednoducho sa zasekli v 90-tych rokoch, kde boli ľudia ochotní znášať diskomfort v preplnených autobusových zájazdoch s prinesenou stravou z domu, len aby sa im nejako lacno podarilo cestovať. A Daka v tomto trende pokračuje dodnes.

anonym_933c05
Dnes o 18:47

nahodou ja som v minulosti chodievala hodne autobusami a paradoxne na tie zajazdy mam ovela lepsie a zabavnejsie spomienky ako na tie All incluseve dovolenky v hoteloch.
A kludne kebyze nemam deti idem zas autobusom na poznavacku a stanovacku po Europe. A smejem sa na ceskom filme Ucestnici zajezdu, dobre to vystihuje 😂A kedysi sme vliekli stravu na cely tyzdnovy zajazd 😂 Bola zabava aj v kempoch, zazitky na nezaplatenie.

anonym_07b615
Dnes o 18:54
@anonym_933c05

nahodou ja som v minulosti chodievala hodne autobusami a paradoxne na tie zajazdy mam ovela lepsie a zabavnejsie spomienky ako na tie All incluseve dovolenky v hoteloch.
A kludne kebyze nemam deti idem zas autobusom na poznavacku a stanovacku po Europe. A smejem sa na ceskom filme Ucestnici zajezdu, dobre to vystihuje 😂A kedysi sme vliekli stravu na cely tyzdnovy zajazd 😂 Bola zabava aj v kempoch, zazitky na nezaplatenie.

@anonym_933c05 Tak to musí byť fakt zábava, trepať sa niekde dlhé štrapácie autobusom plných ľudí čo tam vedľa teba otvárajú "voňavé" rybie konzervy a slopú plechovkové pivá. Do toho tam nejaký pripitý ujco začne vyprávať nahlas tretotriedne vtipy na ktorých sa smeje na celý autobus akurát on. O nepohodlnom spánku ani nehovorím, nočné jazdy autobusmi by mali byť proste trestné 😀

kacka6
Dnes o 19:35

Boli sme v Budapešti na jednodňovom. Nebolo zle, ale všetko narýchlo. Chodenie po pamiatkach šup šup, nachodených "milión" krokov, dnu do chrámu a iných pamiatok sme ani nešli, nebol čas. Autobus bol v pohode.

kacka6
Dnes o 19:38

Ešte k tej Budapešti, boli sme aj v tropikáriu, ale tak bol nastavený, resp.nenastavený čas na obed, že sme jedli možno o 15.00 al.aj neskôr, aj to tí, kt.už nešli po pamiatkach a išli sa radšej najesť.

mimimoje
Dnes o 19:47

Ja mám zlú skúsenosť s DAKA, aj som im napísala zlú recenziu a nikdy ju neuverejnili. Sprievodkyňa nula bodov, čítala nám z nejakej príručky pre turistov, keď sme sa niečo spýtali, tak v tom listovala a hľadala. Odviedla nás na úplne iné miesto ako sme mali dohodnutý vstup, to iné miesto bolo plné, nedalo sa ísť dnu, od pôvodného miesta sme boli ďaleko, nestihli sme sa k nemu už dostať a ani nás tam nechcela odviesť, že ona nemá na to čas. Na druhej strane - autobus bol čistý, pohodlný, príchod a odchod včas.

anonym_f2a9e2
Dnes o 20:31

@anonym_autor prečítaj si tu na mi staršie diskusie. Koľko súdnych ťahaníc majú.

ivanaks
Dnes o 20:59

Ja som s nimi bola 3-krát. Dvakrát na jednodňových zájazdoch (Betliar - Ochtinská aragonitová jaskyňa, Budapešť - Tropicarium) a raz na viacdňovom (Krakov - Wieliczka - Zakopane). Všetky zájazdy boli fajn, ale ani jeden nebol bezchybnú. Vždy sme však videli všetko, čo bolo v programe (v Bp. ešte nadrámec interiér Dómu sv. Štefana). Betliar a aragonitová jaskyňa bol taký hektický zájazd - rýchlo-rýchlo, a aj tak sme domov došli o 1,5 hodiny neskôr ako v programe. Za nonsens v dnešnej dobe považujem zamknuté WC v bude. Prestávky na benzínkach síce bývajú čo 2 hodiny, ale tie šóry na dámske toalety a naivné (?) sprievodkyne, čo na prestávku dajú 10 minút (to sa ani nedostaneš do priestoru priamo pred WC, nieto ešte k vykonaniu potreby)- to by "hlava neberie". Ale mne sa všetky zájazdy s nimi páčili, len tá organizačná stránka im akosi pokryvkáva...