Na co nezapomenout?
Blizi se cas dovolenych a ja se odhodlavam napsat si radny seznam veci, na co nezapomenout, co nechat doma, jak nejvic si odlehcit kufr, abychom nebrali zbytocne veci a zaroven abychom dulezite nezapomeli doma🙂
Lekarnicka, obleceni, doklady, kosmetika, jidlo.......vse co vas napadne, co se vam hodilo alebo ste absolutne na dovolene nepotrebovali napiste mi to🙂 budem vam vdacna.)
Letime na 14dni, s 14mesicni dcerkou🙂
@zeleny_cajik no toho pruseru se ja nejvic bojim...mala je zvyknuta kakat popri dopolednim spanku ktery jeste stale vyzaduje...a apokud se ji tam zmeni sled dne, tak jsme nahrany😀....a jasne popri plazi bude iba v palveckach , u bazena bude v plinkovych plaveckach..nevim ako je to chranene u nich, ze male dite iba v plaveckach, bez plenky v brouzdalisti....
100ml je povolene mat v prirucnej taske takze dokopy nic.. ale s malymi detmi neviem ako to je, skus dat do google ale priamo na stranke letiska z kt. idete ci nebudu info..
@strihalka
@ketrinka17 no to je fakt nic, to se snad ani nepredava nic take ...a prasek je povoleny akoze um? idem pohledat na letisko BA
@strihalka to pitie nie je ani tak o leteckej spolocnosti, skor o letisku. Odkial letite?
@zeleny_cajik z BA a na jejich strankach jsem nic nenasla, ani to ze kao je to skocikom, ci nam ho dovoli aj k odletove hale a vyndaji nam ho uz po vstupu z letadla...?..
@strihalka Tak v BA to bolo v pohode, prasok na UM neriesia vobec. Flasku s cajom ci vodou mozes mat, ked je pre dieta, moze byt aj viac ako 100 ml, akurat ta asi poziadaju, aby si z toho ochutnala 😝 A za kontrolou u obchody aj kaviarne, tam si mozes kupit cistu vodu kolko chces, ja si tam davam nacapovat v kaviarni horucu vodu, aby som mohla krpcom namiesat UM v lietadle.
@strihalka kocik odovzdas az pri vstupe do lietadla a hned po vystupe ta tam zas pocka. Parkrat sa nam stalo, ze ho vylozili s batozinou, ale v drvivej vacsine nam ho fakt dali pri vystupovani z lietadla 🙂
@zeleny_cajik joj s tim kocikem by to bolo super, jestli poletime v noci, nevim si predstavit spici viki tahat na rukach:-/
Jeste jsem se te chtela zeptat, v clanku pises hned na zacatku o jednom clanku ktery se venuje primo letani s detmi, nevis jmeno uzivatelky, ktera ho ma?dakujem
@strihalka No, pozeram, ze uz je zmazany 😒 tak doplnim info do clanku... ked sa mi bude chciet 😝
@strihalka ak môžem poradiť moju skúsenosť 🙂 základné lieky pre vás a malú určite zober, je to prvá záchrana. Plienky tiež na pár dní a určite si zbal aj do lietadla do príručnej spodné prádlo, plavky a dlhý rukáv - to pre prípad, keby sa vám stratila batožina, aby ste mali na prezlečenie. Ak by ste dačo zabudli, určite kúpite a inak, oblečenie je tam za super cenu, my sme išli naspäť s nadváhou 5kg a v poho 😀 MM bol 1x pri mori a hneď sa tam 2x spálil, ten druhý krát sme museli ísť do lekárne a vyšlo nás to dobre draho ☹ nechali sme tam 50E. Ale pomohlo 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici-destinacie/ake-lieky-vziat-na-dovolenku-s-dietatom/
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici-destinacie/dovolenka-v-turecku-2013/
v tychto temach najdete dostatocne mnozstvo informacii a rad, opytajte sa v nich

@strihalka tiez beriem vzdy plienky na 2-3 dni, kym sa rozkukam, kde a za kolko.... aby nezabrali pol kufra 😉 Inak moje deti mali pri mori minimalnu spotrebu plienok. V tom teple som ich nenechavala parit sa v tej umeline. Boli v plavkach alebo uplne bez, nejako sme velmi rychlo nasli taky rytmus, ako neurobit pruser (doslova) 🙂