icon

Na dovolenku s deťmi vlakom

kikundela
7. jan 2018

Mate niekto skusenosti?oplati sa to financne?kde sa da ist priamo?

dai
7. jan 2018

Financne sa to asi neoplati - my zvykneme kvoli zazitku - urcite 1 trieda, ak v noci tak spaci vozen, deti miluju jedalensky - ten je hned vedla 1vej triedy - ta cesta vlakom je ale teda uz kvazi sucast dovolenky pre nas - my inak chodime len autom takze toto decka vnimaju pomaly ako lietadlo🙂 zatial sme boli len kratke trate - praha, tatry... rozmyslame ale nad zurichom a teda dlhodobo dat aj transibirsku - ale teda to odkladame kedze cakame babo ...

beky1813
7. jan 2018

Co tak konkretizovat, aku dovolenku myslis? Odkial, kam. Ci len Slovensko, Cesko, alebo nieco dalej?

kikundela
autor
7. jan 2018

My mame rok a pol stareho synceka.a nevie sediet na zadku.neviem ci by zvladol tak 10 hodinovu cestu.predsa vo vlaju si aj pobeha trochu.starsi je v pohode.ale maleho kusu mrle.preto rozmyslame nad vlakom.
Chceme ist k moru.polsko mozno chorvatsko.co najblizsie k slovensku.maly ma zdravotne problemy tak hlavne kvoly tomu.takze nemusi to byt nejaka makarska alebo tak ☺

andisko
7. jan 2018

@kikundela ja mam syna takeho, ze ma vrtulu v zadku. prvykrat sme isli hodinovu cestu vlakom ked mal rok a pol a to mi pripadalo ako vecnost. aj hracky som mu zobrala, ale on skratka neobsedel. behal stale hore-dole, do zatvaracich dveri ruky daval, plakal, no bola som polosediva ked som vystupovala. on bol taky ale aj v aute. len vo vlaku plnom (cudzich) ludi je to horsie. kto take dieta nema, tak nepochopi. mladsia dcera je uplne ina povaha, temperament... no ale kazdopadne, syn ma teraz uz 5 rokov, rad chodi vlakom. vytlacime si mapu, aby vedel kde aktualne sme a kam ideme. ale na to, ze cestujeme "raz za uhorsky rok" by sme s nim nemohli dat 10h cestu. mozno, keby vedel, ze na konci cesty ho caka more :D

nebude vam lepsie ist cez noc, autom?

kikundela
autor
7. jan 2018

@andisko nas je taky isty.cestu autom zvlada celkom v poho.aj pospi ale inac nejake videa a vydrzi aj dve hodiny.ale 10 si neviem predstavit.
Aj to zvazujem ci nebude lepsie ist na noc.tak rozmyslam plusy minusy oboch.
My tiez nechodime casto.a ked max hodinova cesta.

andisko
7. jan 2018

@kikundela mozno mu bude lepsie vo vlaku, ked si moze pochodit. ale s mojim synom to bolo prave to negativum, ze len chodil, chodil, strkal ruky kam nemal, vsetko olizoval, no peklicko :D v aute sme ho mali aspon priputaneho na jednom mieste. nas by nedal 10h cestu nicim 🙂) my sme isli len letecky, grecko, 2,5h let a 40min transfer autobusom do hotela.

jantato
7. jan 2018

ja mam tiez zive deti, 2rocne a 9rocne, bola som snimi vlakom raz a to cesta do 40minut a uz dlho nepojdem 😅 , vysla som asi sediva a bolo mi tazko pri pomysleni,ze bude este cesta spat.... 😀 ale prezili sme. Aj mne sa lubi ist na dovolenku vlakom ale myslim ze to je bude pre kludne deti alebo deti co uz su starsie a tolko nevymyslaju,no ja mam ale ozaj velmi zive deti... mozno tak o 10 rokov pojdeme aj vlakom 😒

kikundela
autor
7. jan 2018

@andisko to bude aj u nas.vsetko chytat otvarat brat 😁 vlakom sme s nim este nesli.u nas vlaky nemame.len si neviem predstavit ze by sme museli cestou stat par krat bo nevydrzi sediet
Ale v noci by to dal si myslim ovela lepsie ako cez den

vevesh
7. jan 2018

Otazka je kam chcete ist a ked sa vychytia akcie, tak sa aj financne oplati (ale listky na vlak sa oplati kupovat cez zahranicne stranky) - da sa ist kdekolvek k moru ci do hor, ale treba ratat s prestupami, ktore deti nemusia zvladat v pohode ....teraz mam cerstvo cestu z nemecka na sk s 3 relativne malymi detmi na 3 prestupy a na deti to bolo dost, kebyze nemusim, nejdem...na druhu stranu poznam ludi, pre ktorych to je zivotny styl a nemaju problem takto cestovat/dovolenkovat s detmi ...

lavieenrose
7. jan 2018

ja som bola v gdansku vlakom..polsky pristav..plaze piesok..neviem sice ake je tam teplo cez leto..bola som tam v zime ..

maminuska
7. jan 2018

@dai transibirsk mám v pláne aj ja , len musím ešte troška počkať . A plánujeme to aj s deťmi. Na budúci rok mám v pláne Petrohrad.

bbbarunka
7. jan 2018

@kikundela ahoj. Boli sme pred takmer 3 rokmi v Chorvátsku a všetkým sa veľmi páčilo. Finančne sa to neoplatí, ale mladsi mal vtedy len 9 mesiacov a nechceli sme ísť lietadlom (auto nemáme, bus sme tiež nechceli). Cesta nám trvala podľa mňa okolo 10 hodín, väčšinou sme šli v noc, takže to bolo v pohode. Starší syn sa hrozne tešil, bol to pre neho veľký zážitok.

bbbarunka
7. jan 2018

@maminuska @dai hehe, vidím, že je nás tu viac, čo by radi dali transsibirsku magistrálu🙂 inak, v petrohrade sme boli s manželom ešte kým sme nemali deti. Išli sme cez Kyjev a Moskvu a bola to nádherná dovolenka

dai
7. jan 2018

@bbbarunka ja by som aj orient expres isla 🙂 citala som ze ho obnovili v indii myslim - pre mna prave vlak a lietadlo su pre deti najschodnejsie - prave kvoli moznosti chodit kedze aj ja mam velmi zive deti... preto som ale pisala ze prvu triefu aby clovek mal svoje miesto a na dlhsie trate aj vlastnu kabinu kvoli kludnejsiemu prostrediu ked treba...
Ja som s detmi prvykrat 7 h letela ked mala malinka 8 mesiacov - ako sova nacapena na okne, inak vkuse lozila medzi sedadlami - nikomu to nevadilo - pripadne nikto mi to nedal pocitit ... malinky na prvom lete stlacil asi kazdy gombik co nasiel - tiez este nemal rok ale pohoda... pre mna definitivne milionkrat lepsie ako autom na dlhe trasy...

maminuska
7. jan 2018

@bbbarunka v Petrohrade som bola viackrát, medzi mestami na svete je to moja topka. Ani Moskva ma tak neoslovila. Ešte nádherný je Jekaterinburg.

vroni
7. jan 2018

My vlakom chodievame takmer kazdy rok (lenze autovlakom), do Talianska ci Francuzska, boli sme v Holansku, moje deti vlak miluju (a ja nenavidim lietanie. Ked musim, tak musim. Ake dobrovolne lietat nebudem)

kikundela
autor
7. jan 2018

@vroni autovlakom?to ako funguje?ja som este neletela.preco nemas rada lietanie?

bbbarunka
7. jan 2018

@maminuska ja som bola len v moskve a v petrohrade, ale petrohrad jasne vedie🙂

vroni
7. jan 2018

@kikundela, nalozis do vlaku aj auto a veziete sa. Na konecnej zase auto z vlaku vylozis a odveziete sa az do cieloveho miesta. Super vec, milujem autovlaky!!!! Nenavidim lietanie, lebo mam citlive centrum rovnovahy, takze mi je v lietadle (ale napriklad aj na lodi) zle od zaludka, kruti sa mi hlava a v blbom pripade som dva dni na nic.... Nevadi mi vzlietanie ani let, ale pri pristavani umieram a z lietadla sa tackam ako po flasi vodky. Takze ak sa co len trochu da, toto “potesenie“ si odpustim.

hettinka
7. jan 2018

@kikundela ja by som vlakom nešla, do leta bude mať skoro 2 roky (???) a to už dieťa v aute vydrží, overené na dvoch živých detvákoch ... treba ísť podľa toho, ako dieťa spí, nastaviť si najdlhšie úseky cesty tak, aby väčšinu cesty prespalo. My sme chodili tak, že cez obednajší spánok do Bratislavy, tam sme sa pomotali, nechali vybehať, navečerali sa a pokračovali smer Chorvársko večer o 22:00. Dieťa zaspalo a kým spalo, išlo sa .... vyberali sme sever HR - Istria, ostrov Krk, prípadne Rab, Crikevnica ...
Teraz už chodíme cez den s tým, že pod Zagrebom prespávame a cestu delíme na 2x.

Vlakom sa tuším dá dostať do Bulharska ,,, dokonca aj tak, že ideš v ležadlovom vozni, ale či sa to oplatí ... no neviem. A dieťa po vlaku lietať nebude môcť aj tak...
To už radšej letecky, do Albánska bol hodinový let + transfer do hotela polhodinka, pohodička. A je tam teplučké more a piesoček, hotel ale treba vybrať 4* a viac.