icon

Nájdite cenovo výhodnú all inclusive dovolenku

salome123
28. dec 2024

Poraďte nejakú AI dovolenku za rozumnú cenu (Turecko, Egypt)... Som zúfalá z tých cien. Max 3000€, pre 2dosp.+2tinedzeri

lonely66
Odpoveď bola odstránená
klementinka58
28. dec 2024

@bbshop a ako sa dopravis z letiska na ubytovanie? taxikom? ci hladas len priamo v meste kde je letisko...

bbshop
28. dec 2024

@lonely66 300 € som napísala obrazne. Že sa dá sa mať 10x lacnejšiu dovolenku. Môže to byť v konečnom dôsledku viac ale určite nie 3000. Základné veci v týchto chudobných krajinách sa dajú vopchať do pár stoviek eur. Ale nebude to All inclusive a 5* hotel.

bbshop
28. dec 2024

Ešte som zabudla spomenúť, že existujú medzinárodné reťazce a nielen na fastfood ale aj iné podniky a reštaurácie, kde sú dodržiavané štandardy. Nemusíte ísť rovno do ich miestnej reštaurácie kde jedlo bude problém. Tie medzinarodne su určite zdravotne nezávadné.

bbshop
28. dec 2024

@klementinka58 tak buď normálne taxíkom alebo dopravou aká tam je. Mne osobne to nerobí problém. Opäť zopakujem to isté čo hovorím stále - aj ich občania sa musia nejako prepraviť v rámci svojho bežného života. Niečo je k dispozícii určite.

klementinka58
28. dec 2024

@bbshop ale ved jasne, len v egypte by som sa bala mimo resortu, v tunise na djerbu napr je nafigu letecke spojenie, nakolko cestovky si objednavaju charterove lety....mne by sa nechcelo s deckami sa trepat na vlastnu past,ale mame pochodene aj na vlastnu past ked ideme len dvaja

mirage
28. dec 2024

@bbshop čiže v podstate kecáš. nenájdeš letenky v lete pre 4 ľudí za 300 e do dobrej letnej destinácie.

bbshop
28. dec 2024

@klementinka58 zažili sme párkrát situáciu kde majitelia boli normálne takí ústretoví, že po nás niekde prišli (niekedy aj normálne na letisko keď nebolo veľmi ďaleko) alebo v iných prípadoch nám oni poradili, že ako sa tam dostať. Dá sa to úplne v pohode, ale chápem že s deťmi atď je to komplikované, ale keď proste sú obmedzení peniazmi tak mali by zvážiť všetky možnosti. Ja osobne nie som obmedzená peniazmi, ale baví ma to. Mne sa práveže páči si sama hľadať ubytovanie, letenky atď. Je to pre mňa zážitok a výzva.

bbshop
28. dec 2024

@mirage nájdeš niekoľkokrát som napísala, že keď to sleduješ nájdeš za 30 na osobu v pohode. Ale musíš hľadať a čakať keď ceny klesnú.

klementinka58
28. dec 2024

@bbshop a v akom state su taki ustretovi?

bbshop
28. dec 2024

@klementinka58 vo viacerých a dokonca aj na Slovensku som to zažila čo Slovensko mi príde úplne odmerane. Teraz minulý týždeň som bola v Rumunsku (nebola to dovolenka pri mori), ale majiteľ tiež normálne prišiel po nás vysmiaty jak lečo priateľský. Hlavne tie chudobné krajiny si zvyknú vazit turistov.

klementinka58
28. dec 2024

@bbshop ved v europe ano, ale tie arabske staty moc toto nemaju zauzivane. v europe by som sa nebala

gab1sol
28. dec 2024

@bbshop tak, keby sme počítali len obed za 4e - to je pre 4 na deň 16e, za 7 dní je to 112e. K tomu treba ešte raňajky a večere. Ešte tam nie je to ubytovanie a aj keby z krajiny nechceli nič vidieť (to sa ale nezhoduje s tým, že potom nič nezažijú), treba počítať s prepravou na a z ubytovania.
Písať, že tých 300e si myslela obrazne? Tak na čo to vôbec píšeš, keď sama vieš, že to je proste nereálne…
A to ti píšem ako niekto, kto tiež išiel neraz na vlastnú päsť, napr. v tom čase na lacné Bali a keď sme za bohatú 5-chodovú večeru s čerstvými šťavami a vysokým sprepitným nechali za troch 50e, sa nám tam klaňali ako kráľom.

xckaretxxx
28. dec 2024

@misana84 ja som bola v auguste v Turecku s 15 ročnou dcérou za 1 400 v 4* a bolo super

bbshop
28. dec 2024

@klementinka58 áno arabské štáty môžu byť nebezpečnejšie a aj sú, ale stále tí ktorí prichádzajú do styku s turistami a cudzincami sa aspoň snažia byť zhovievaví, príjemní. Je to ich živobytie.

klementinka58
28. dec 2024

@bbshop bola si uz niekedy v arabskych statoch? ludia su zhovievavi ale je to tam nebezpecne. V hurghade nam neodporucali chodit do bocnych ulickach a restiky na urovni sa hladali naozaj tazko.

xckaretxxx
28. dec 2024

@xckaretxxx Konakli, hotel Caretta 8 dní. Dá sa

bbshop
28. dec 2024

@gab1sol lebo ja hlavne počítam s ubytovaním a letenkami. Aj človek čo je v All inclusive minie navyše peniaze keď už tam je. To sa v pohode vyrovná tej strave ktorú minie navyše človek čo je na vlastnú päsť. Či myslíš že ľudia ktorí sú na dovolenke neminú napr tých 150 € navyše? Väčšinou minú.

bbshop
28. dec 2024

@klementinka58 áno ja viem ale keď sa bavíme o doprave a týchto veciach, tak našli sa ochotní majitelia, ktorí sa nemali problém prispôsobiť a dopraviť nás do ich ubytovania, ktoré nám prenajali.

klementinka58
28. dec 2024

@bbshop lenze v arabskych statoch domaci majitelia nemozu prenajimat, vacsinou su to realitky alebo zahranicni obyvatelia, co tam maju pokupene nehnutelnosti ale tie su cenovo su podobne ako cestovky, teda bavime sa o tunise a egypte. chorvati vozia na letisko a z letiska ale to je europa a tam sa da ozaj lacno za predpokladu ze si varis, prip restiky vyjdu ako u nas cenovo. thajsko este vychadza lacnejsie ako cestovka ale teraz cez zimu ak ides na vlastnu past a prestup je v pekingu. Vyjde to trosku lacnejsie ako cestovka ale nie zas uplne ze lacno.

gab1sol
28. dec 2024

@bbshop ale ak pôjdeš na výlet z AI dovolenky, rovnako pôjdeš na výlet aj z tej na vlastnú päsť (a stravu si platiť musíš stále). A zasa sú to len peniaze navyše. A už to nie je tých 300e, ako si prvotne písala, že sa to dá (pri otázke pre 4-člennú rodinu).

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bbshop
28. dec 2024

@klementinka58 áno preto stále spomínam, že to treba sledovať, mat prehľad, vidieť veľa ponúk, možnosti.. doslova sa v tom hrabať. Toto všetko čo píšem neznamená, že každý hneď si nájde také ubytovanie, takú letenku. Chce to aj trpezlivosť a trochu poznat miestne pomery a byť flexibilný aj čo sa týka termínu dovolenky. Ak má niekto presne stanoveny dátum tak ťažko.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bbshop
28. dec 2024

@gab1sol väčšinou výlety sú lacné alebo zadarmo, keď človek ide pozrieť len tak po okolí. V originál letných dovolenkových destináciách pri mori toho človek ani veľa neuvidí len sa prejde po meste možno. Keď chcem ísť na výlet kde naozaj niečo uvidím tak to je skôr iný typ výletu než dovolenka pri mori.

maribell
28. dec 2024

@salome123 my sme boli v hoteli, ktorý poslala
@gab1sol 🙂. Ak by si mala otázky, kľudne napíš. Ale v Egypte ich do tej sumy nájdeš viac, len pozeraj recenzie.

maca1984
28. dec 2024

@bbshop táraš dve na tri.
Hurghadu mám prelozenú krížom krážom.
A boli sme aj bez ck.
Do 300 € som sa nevmestila ani ja sama za seba, nie to ešte 4 ľudia.
A to teda my sa absolútne nebojíme, chodíme kade tade, jeme kade tade, používame miestne minibusy, taxi.
Takže zbytočne si strelila, lebo si jej vlastne nič neporadila.
Pekný zvyšok večera.

klementinka58
28. dec 2024

@bbshop tak vylet na saharu nedas bez sprievodcu napriklad, da sa lacnejsie cez miestnych ale tam nemas poistenie ak by sa nieco stalo. Ine je v chorvatsku sa potulat po meste ale ak chces ozaj zazit tak cestovka a vlastna past vyjde takmer to iste egypt a tunis

bbshop
28. dec 2024

@lonely66 áno s deťmi to je iné, ale úprimne s úplne malými deťmi by som nešla na dovolenku ani All inclusive. A staršie deti alebo pomaly dospelé úplne v pohode zvládnu toto čo píšem aj s dopravou, kde tínedžeri sú pomaly dospelí ľudia

zuzubb007
28. dec 2024

Do 3000 by sa teoreticky dal len Egypt na 8 dnovku,ale pozor menšie nároky možno 4* hotel pozri na invii tam si zadaj údaje a majú najlacnejšie čo viem, Turecko vychádzka o trošku viacej ako Egypt tam tých 4000