Nákupy v Turecku
Ahojte n další mesiac idem na dovolenku do Turecka a určite každý počul že sa tam da nakúpiť značkové oblecenie za pár € takze to mám aj v pláne ale ako je to potom z letiskom ? Máte niekdo skúsenosti do akej váhy treba nakupovať koľko môže mat max batožina keď pôjdeme na späť aby z tým nebol problém
@rea999 keby Ti to bolo skutocne jedno, tak by si nekupovala plny kufor fake veci znamych znaciek. Lebo ten, komu je to jedno kupuje veci bez loga a ten co ma peniaze nosi znacky, ktorych nenapadne logo nepozna kazdy.
@terezia98 to sa velmi mylis, ze si mozes zobrat tolko batozin, kolko chces. Pri zajazde je presne dane, kolko kusov a v akej hmotnosti mozes mat. Za kazde kilo navyse platis a nie malo. A nie, neodbavia Ti dalsi kufor ani za peniaze, nieto zadarmo. To si voprec zisti u danej leteckej spolocnosti, s ktorou poletis.
@muchotrafka298 ja som sa na to pýtala v cestovke povedala mi že info mi bude povedané 7 sni pred odletom cca tak počítam s tým že si zoberiem nejaký menší kufor alebo batožinu k sebe a tam si kúpim väčší kufor po prípade dva kufre a to si priplatím ale uvidím
@terezia98 toto si naozaj zisti uz teraz, mas info o zajazde a tiez si vies dohladat chartrovu letecku spolocnost a ake ma podmienky. U Smartwings si vies dokupit batozinu, toto ale ries s CK.
@muchotrafka298 tam bez loga nepredávajú nič
Ak idete cez Satur alebo Hydrotour letíte smarwing a na každú osobu máte povolený kufor 23 kg
@rea999 so Smartwings si mozes doplatit batozinu, len neviem, ci to vies riesit aj ty priamo alebo len CK, kedze ona zakupuje letenky.
S logom, bez loga, pre mna za mna, nech si kazdy kupi a nosi co chce. Lebo my sme narod "logistov" ze cim vacsie logo na tricku, bunde, mikine, tym lepsie. A nech vsetci vidia, ze na to mame. Toto pisem ako clovek, co ma s tymto bohate skusenosti, ze ma/mal okolo seba teraz aj v minulosti kvantum ludi, co chceli "znackovymi vecami z Turecka" budit dojem solventnosti. Sama fejky nenosim, nepodporujem a nepaci sa mi to. Ale to je moj problem, nie dalsich ludi.
@terezia98 najdôlezitejsie je dať dole cenovky,lebo robia namatkové kontroly a ked zistia,ze je to fejk vam to môžu zobrať!
@marikaneni áno ako píšete dole cenovky treba poostrihat.
Prepac ale ty si blazon, kupovat kufre aby si si mohla nakupit v turecku 🤣 len sa smejem co tu pises... chodime tam pravidelne ale ten odpad co tam predavaju len blazon vo velkom bude kupovat a nosit domov.... vsetko nekvalitné, na rychlo vyrobene veci ktore stoja za hovno a hlavne vsetko falosne ...
@martin33sk presne tak, a potom ludia pridu na SR a tvaria sa aki su znackovi a pritom vsetko turecke handry
@martin33sk ja som uz asi stara na toto, ale tiez mi to je smiesne.znacky kupujeme asi hlavne kvoli kvalite, ze sa mi vec nevyperie, nerozpadne a nebude vyzerat po 2 tyzdnoch ako handra .ale ze su este stale ludia, ktori potrebuju mat na sebe synteticky smejd len preto ze je tam krivo ponasivany hugo :D to som myslela, ze taki malomestiaci frcali v 90tych rokoch :D a hla, ono este stale ista skupina ludi je takato srandovna :D
@muchotrafka298 to v ktorom regione slovenska ziju este takito smiesni znackovi ludkovia? :D umrem
@nenne27 to nie je jeden clovek, poznam viacerych. A napriec regionmi, zapad, juh aj vychod.
A mala som kolegu, ktory bol tak zaziadany na znacky, ze od nas isiel robit do zahranicia, lebo jeho snom bolo obliekat si drahe znacky high-end ako napriklad Givenchy /dokedy sme mu nepovedali, ze sa to vyslovuje Živonši, vyslovoval to Givenchy/. A prve co si kupil z tej velkej zahranicnej vyplaty bolo tricko a mikina s obrovskym napisom Givenchy..skoro sme umreli od rehotu v praci, ked sme to videli u neho na instaci. Lebo on bol cely nam na smiech s tym, ako rozpraval o tom, ze len znackove veci su top a on to musi ukazat, ze na to ma, nech to vsetci vidia.
@muchotrafka298 to je prča 🙂
Pre strasne vela ludi na Slovensku je mat znackove oblecenie zivotne dolezita vec. Ze nechcu zaostat za ostatnymi, aj preto si kupuju fake, lebo vsak kto to uz pozna. Jasne, teraz to je uz inde, nie ako pred 20 rokmi mat teplaky s napisom Mike alebo Abibas. Ja im to neberiem, nech si kupuju fake oblecenie, topanky, kabelky, ponozky, tenisky.....a tymto to zacina nejakym sebaklamom, ze tak budu v ociach inych "hodnotnejsi".
Možno si poviete ze to nie sú žiadne značky ale keďže stoja viac než nejaká zara tak by som očakávala kvalitu trochu vyššiu ako ma Gate. 😬
@muchotrafka298 presne. V každom regióne slovenska sú ľudia pre ktorých je logo najdolezitejsie. Naši zamestnanci chodia do Bulharska na dovolenku len kvôli dior trickam. A v praci sú schopní oželieť pokutu za nenosenie firemného oblečenia len aby mohli byť v mikine karl lagerfeld.
Ja osobnú skusenosti nemám, v Turecku som ešte ani nebola. Ale kamoška tam chodí každú chvíľu (má tam priateľa) a bežne robí, že ide s prázdnym kufrom alebo dokonca úplne bez kufra a naspäť sa vráti s plným 😂 ešte kontrolu nemala, ani žiadne problémy a viem, že takto bola už minimálne 10x ak nie viac.
@muchotrafka298 bohatí ľudia kupujú tak aby značku ani nebolo vidieť. Navonana bieda opačne a je to dnes na smiech
@zmrzlinka2021 to mas uplnu pravdu, ze ti, ktori na to maju si kupia ine znacky, kde je to logo maximalne nenapadne (Loro Piana, Brunello Cucinelli a pod.) a nie v Turecku fejk tricko cez pol hrude s napisom Gucci.....Ale ja to nikomu neberiem, len mi to pride smiesne strasne, ked sa babenka nesie s fejk Dior kabelkou a k tomu ma leginy polopriesvitne a tenisky.
@maca1984 nesranduj…:D to je môj najväčšia obava
Ahoj,ako si dopadla nakoniec? Chystáme sa na dovolenku a berieme skôr prázdne kufre. Určite plánujem nakupovať veľa
Napríklad ja som mužovi pred 7 rokmi kúpila Hilfiger Pulover. 100 krát prany nosený ja sa nemôžem sťažovať stále ho ma krásny tričká to isté 😁🫣Každý sa nás pýta kde nakupujeme v Turecku ale zasa mi žijeme v DE tam to tak tragicky neriešia, ako Slováci 👊👍
Napríklad ja som mužovi pred 7 rokmi kúpila Hilfiger Pulover. 100 krát prany nosený ja sa nemôžem sťažovať stále ho ma krásny tričká to isté 😁🫣Každý sa nás pýta kde nakupujeme v Turecku ale zasa mi žijeme v DE tam to tak tragicky neriešia, ako Slováci 👊👍
@mia781312 tak to ste mali stastie na kupu, minuly rok sme boli a ten material bol ako cista handra, mikiny "znackove" z polyesteru....ideme o tyzden zas do Turecka, tak uvidim co tam zas bude 😀😀
@terezia98 kolko mozemat max batozina zalezi od areolinky a nie v turecku nemaju znackove oblecenie za dobre ceny, ale fake handry a kabelky z umeliny, na kt to je dost vidno 🙈

@rea999 ja ta uplne chapem, len mi to prislo divne, ze hovoris ze si na znacky potrpis.lebo si nepotrpis,nemyslim to v zlom 🙂