icon

Nevydržím dlho na pláži ani kúpalisku

30. júl 2025

Je tu ešte niekto, kto nevydrží dlho ležať na pláži / kúpalisku, nebaví ho to? Ako sa vysporiadavate s tlakom okolia?

Mám pocit že je to také nepísané pravidlo, že pláže a kúpaliská musí mať rád každý a keď nie, tak je divný. Stretla som sa s rôznymi reakciami od okolia, napríklad sa ma snažili presvedčiť že mám depresiu, keď to tak necítim 😃 Celkovo letné horúčavy až tak nemusím. Aktuálne som na dovolenke, mám tu požičané auto, behám po ostrove, pozerám rôzne miesta, výhľady, majáky, prejdem sa po pláži, nejakú 1-3 h denne na pláži strávim, pričom som hlavne vo vode, potom sa chladím na izbe pod klímou, čítam knižku, ochutnávam jedlá, ale tak vonku som možno medzi 10 a 18, inak som na izbe alebo ležím na terase na lehatku a pocuvam sum mora pri kavicke, knihe, krizovkach, mobile. Takto vyzera moja solo dovolenka posledne roky. No písala som si s kamarátkami a nechápu ma, ich reakcie ma dosť zaskočili. Napr. "to si rovno mohla ostat doma... naco si platis drahu dovolenku... lezat si mohla aj u mna na terase, na vylet sa da ist aj na Slovensku" "to by som radsej ostala doma a usetrila, za polovicnu sumu sa da ist na all inclusive dovolenku" a pod. To ozaj keď neležím na pláži 7 dní od rána do večera tak som divná? Mne tá dovolenka dáva zmysel, oddychnem si, o to nejde, skôr ma mrzí že to spoločnosť nechce akceptovať a nemyslím len tieto kamarátky, ale už som sa s tým stretla veľakrát aj predtým. Aj na kúpalisko keď idem s niekým, tak buď idem na vlastnom aute aby som tam bola len chvíľu, alebo keď sme tam celý deň tak ku koncu už som mrzutá lebo mi to tam už vadí a to beriem že nechcem obťažovať okolie svojou zlou náladou, tak som to začala riešiť tak že chodím zvlášť autom a keď sa na to cítim, tak sa zdvihnem a odídem.

Strana
z3
terina25
3. feb 2026

@anonym_autor som na tom rovnako. Neznasam opalovanie. Este k tomu mam alergiu na slnko. Tiez radsej idem na prechadzky ako sa ,skvarim,,na slnku

Strana
z3