icon

Nočné cestovanie na dovolenku

19. aug 2022

Žienky, o par dni ideme k moru. Cesta by mala trvať cca 9 hodín a ideme na noc. Moje dieta je veľmi “zive”. Bojím sa ako vydrží cestu, či bude spať, alebo vrieskat trištvrte cesty. Mám polohovateľnú kvalitnú sedačku , ale zdá sa mi to aj tak nepohodlne keďže neleží.
Otázka na vás, či máte vrtké detičky a cestovali ste takto na noc. Rady a typi proooosim 🤪
Sestrička u dr mi poradila kinedril, že vie deti pekne oťapiť. No z praxe počúvam, že ani nie.

ukulela
•
19. aug 2022

Liekmi by som dieta netlmila cielene. Skor pripravila alternativy ma zabavu, gilm, tablet, hru,.... v sedacke sa par hodin vyspi. Ale 8 to nebude. no my sme kvoli tomu vzdy sli cez den. Deckam sme zastali kazde 3 hodly, pobehali si, potom sledovali v aute rozpravku atd. Ak by sa b noci vytpapi, my by sme ma druhy den po prichode boli s nimi grogy na plazi? To nie, radsej cesta cez den.

autor
•
19. aug 2022

@ukulela rozumiem, rozmýšľala som aj nad týmto. Že čo ak spinkať nebude lebo sa mu nebude dať. No on vydrží v tej sedačke hodinu pozerať a viac sa hneva. Vonku sú horúčavy.
Fakt netuším čo je lepsie 😩

ukulela
•
19. aug 2022

Treba dietstu robit animatorlu skratka. Zabavit ako sa da. My sme prvu cestu s rocnym delil8 na 2x s noclahom. 400 +500km , caste prestavky, ihriska, zabava z cestovania.no ninie kaszdy moze pridat 2 dni k vovolenke.

zuzkaa1991
•
19. aug 2022

Tak my sme boli druhýkrát tak kedze cez den neriskujeme viac ako 2 hod cesty;) takze isli sme v takom case ako by mala spat kynedril som dala tesne pred cestou ako sme odchádzali kedze je jej zle aj ja ho beriem .....nevidim ze by ju to ukludnovalo ;) ale pospala rano minulý rok potahla len do 4hod 🙈 tak som kazala ze ma spinkat alebo ticho pozerať ze iny spinkaju (svokrovci isli s nami) to.mala 3.5r a tento rokpotahla s prestavkou do 7 rana kym sme dorazili

scila
•
19. aug 2022

My sme tento rok išli prvýkrát s deťmi na dovolenku - v noci ako nám poradili a trojročná spala cca hodinu, potom komentovala tunely, jedla a pod., úplne čulá. Päťročný kvílil, že on chce posteľ, priebežne pospával a vrtel sa pritom ako paragraf. A nadránom sme boli my dospelí totál KO napriek kávam, Cole aj Redbullu.
My sme cestovali 6 hodín, vyrazili sme o 23:00, v cieli sme boli cca o 5. Nikdy viac.

autor
•
20. aug 2022

No dievčatá , vyzerá, že naozaj bude ideálne ísť skoro ráno trebárs a xy zastávkami 😊 ďakujem za vaše odpovede

anicka176
•
20. aug 2022

Minulý rok sme išli podobne dlhú cestu, na 3tiu budík, spiace deti preložiť do auta a zvládli sme 😊

sense
•
20. aug 2022

Do 6r sme chodili vždy na noc okolo 19.00 sme vyštartoval a ráno resp doobeda sme boli v ciel, na svk som to mávali 1000 k našim a 1200 k svokrovcom. Ja chodím radšej veľmi skoro ráno cca 4.30-5.00 hod pokiaľ nejdem sama s dcérou. Do tej 7 ešte niečo raňajky , potom zastavíme, dame si ranajky, potom pokracjume dame si pausu po ďalší 2-3 hodinách a keď nas chytí hlad zák zas pausu.... Cesta sa predĺži ale pre mňa osobne je to menej stresujúce. Keby idem sama tak niekde prespím na pol ceste

sabina230
•
20. aug 2022

My chodíme vždy na noc, je to omnoho lepšie. Aj skrz vysoké teploty cez deň a aj preto že počas cesty sa dieťaťu treba stále venovať, chcem jesť, chcem piť, chcem cikať. Vždy pred cestou dáme malú vyblázniť poriadne a večer ako vyrazime od únavy zaspí a zobudí sa až ráno. Ale tak záleží aj od povahy dieťaťa

lulu0123
•
20. aug 2022

Ak sofer zvlada soferovanie v noci, kvoli detom by som sla najradsej v noci.My sme vcera prisli z Chorvatska, 9hodin cesty.Isli sme cez den a bolo to utrpenie.3 deti,obcas aj niekto pospal,ale celkovo to bol horor.Tam sme sli o 4 rano.Take 4 hodiny spali a potom to uz dali v pohode.Rozpravky a pesnicky na tablete nas trocha zachranovali.

autor
•
20. aug 2022

@sabina230 mám dosť vrtké dieťatko , nikdy sme ale dlhšie ako hodinu a pol nešli. Takze netuším čo od toho môžem očakávať. No stále mi to príde naj ísť na noc, ale bojím sa čo sa týka mikrospánkov ..

autor
•
20. aug 2022

@lulu0123 toto, že horúco, kolóny. Noc je pokojná a cesty prázdnejšie. Neviem si vybrat kde je viac pozitív. Rozmýšľali sme aj nad alternatívou ísť okolo 3 ráno, že by ešte spal a okolo obeda by sme prišli.

autor
•
20. aug 2022

@sense pre paaaaaana , toľko cestovania a sama👏🏻👏🏻👏🏻

autor
•
20. aug 2022

@anicka176 toto mi poradila aj známa , len si akosi neviem predstaviť ho brat spiaceho do auta. Či v pohode zaspi ďalej. 😊😂 možno len zbytocne stresujem

autor
•
20. aug 2022

Zaskočilo ma zloženie kinedrilu, že kofeín.. to ho ma ako utlmiť 😑

luliu
•
20. aug 2022

Kinedryl naozaj utlmuje 😉

lulu0123
•
20. aug 2022

Napriklad mna Kinedril utlmuje,ale moje deti ani nahodou

oblecenie99
•
20. aug 2022

My sme išli kedysi s mužom takto v noci do Ríma (už never ever ináč ako letecky) a mňa ten Kinedril veru uspal kvalitne 🙈 neviem veľmi poradiť, môj celkom dobre znáša sedenie v sedačke (klop klop), ale je pravda, že nikdy sme nešli dlhšie ako 2 hodiny.. osobne sa vyhýbam s ním ešte takýchto dlhých trás (ma niečo viac ako dva a pol roka), neviem si predstaviť tú cestu, plus sa vždy extrémne bojím v aute, dovolenku si zatiaľ vyberáme vždy tak, aby tam bolo čo najmenej chodenia na aute a kým je malý, tak relatívne blízko, Max do 3 hodín cesty autom, aj kvôli nášmu pohodliu.. 🤷 osobne by som v noci nešla, bála by som sa mikrospánku u šoféra, resp. v Tom lepšom prípade by bolo dieťa vyspate a my na handru celý ďalší deň.. nedalo by sa ísť veľmi skoro ráno? Cca o tretej, štvrtej?

lucia147852
•
20. aug 2022

My sme šli s 5 ročnou o 3 ráno. Do nejakej 7 pospala. Potom jedla, pozerala rozoravku na tablete, malovala, hračky mala v aute. Vydržala. Samozrejme zastávky. Kým spala sme ťahali bez, aby sme prešli čo najviac.

katka533
•
20. aug 2022

My sme sli tak, ze posledne 4 hodiny aby nam vysli na nočný spanok. Nebola to cela noc, ale uz bol pokoj od detí posledne hodiny

anicka176
•
21. aug 2022

Aj keď sa deti pomrvili, alebo syn bol 30 min hore, zaspal tuho ďalej 😊