icon

Nosíte počas dovolenky klobúk a slnečné okuliare?

Dnes o 13:29

Ahojte prosím vás nosíte na dovolenke niečo na hlave alebo na očiach? Je to nutné? Tie čo nenosíte dostali ste niekedy úpal? Nepoznám nikoho kto si zakrýva hlavu ale zároveň nikoho s upalom

anonym_8195a4
Dnes o 13:31

@anonym_autor bud pokryvka hlavy alebo mokre vlasy z vody chodila som sa umyselne cela potopit aby som nemala upal

maddie1711
Dnes o 13:32

Ja nosím okuliare vždy (mám dioptrie) s klipom alebo slnečné dioptricke. Na hlave nosím hlavne na pláži šiltovku alebo klobúk, nie kvoli úpalu ale kvoli tieneniu tvare aby som predchádzala pigmentovým skvrnam na ktoré som náchylná. Pri mori trávime 2 mesiace a nikto z nás úpal nemal (dúfam že ani nebudeme mat)

anonym_3e4272
Dnes o 13:33

@anonym_autor kde na dovolenke? V Egypte, Norsku, Prahe? Zalezi od pocasia, teploty, slnka...

maca1984
Dnes o 13:34

Na pláži nič. Som často v mori, šnorchlujem. Keď ideme na loď a sedím na slnku tak šiltovku. Slnečné okuliare mám hlavne na prechádzku, na presun z pláže do reštaurácie...

motylik2559
Dnes o 13:36

@anonym_autor Ahoj, prepac, ze to napisem tak priamo, ale co ti pomoze, ked dostanes tu odpovede? Kazdy ma iny organizmus a kazdy znasa horka inak🤷‍♀️ Jasne,ze aj upal mozes dostat, ak sa budes prepekat na slnku, alebo pocas dna budes na slnku...Ved to dava logiku, ci? Zatial upal nemas, vsak? - ked sa takuto zakladnu vec pytas😁 Preventivne pouzivaj urcite siltovku/klobuk, v 40tkach vonku ti organizmus aspon za to malo podakuje. Nezabudni sa natierat spf, aj to je v lete potrebne...a vela vody pi.

thereisabear
Dnes o 13:38

Slnečné okuliare mám vždy, šiltovku ani klobúk nenosím nikdy. Snažím sa byť veľa v tieni.

zuzidr
Dnes o 13:39

@anonym_autor nepoznáš nikoho kto si zakrýva hlavu? ani kto mal úpal? to máš veľmi malý okruh ľudí okolo seba. Ja na dovolenke pri mory, mám väčšinu dňa klobúk na hlave, nakoľko by ma večer bolela hlava, aj úpla som mala viac krát v živote...môj muž nikdy nenosí čiapku a úpal ešte nemal...ke´d sedíš na pláži, nevidíš okolo seba ľudí s pokrývkou hlavy?

anonym_93c84a
Dnes o 13:44

ja by som normalne chcela vidiet autora tejto otazky, lebo taky hlupy nikto nemoze byt
neverim, ze sa toto niekto naozaj musi pytat na koniku

katkaseiner
Dnes o 13:50

Ja na dovolenke pouzivam aj siltovku (na poznavacke teraz v Turnisku som mala) aj okuliare. Pri bazene a pri mori len obcas - ale okuliare skor nie, neznasam sa opalit podla okuliarov

anonym_ab60b1
Dnes o 13:59

ľudia osprostievajú ako vidím

ariannazara
Dnes o 14:04

Nosim to aj doma po dvore nielen na dovolenke

glorikarebeka
Dnes o 14:18

Bez slnečných okuliarov veru nejdem nikde

pr85
Dnes o 14:26

@anonym_autor klobúk alebo šiltovku.Inac by sa mi spálila plesinka.

kkovacovak
Dnes o 14:36

No hlavne máte chaos v tom čo je vlastne úpal. Úpal nevzniká toho že vám slnko pečie na hlavu, to je jedna vec. Takže nie, pred upalom vás pokrievka hlavy nechráni. A druha vec...áno nosím minimálne stále klobúk alebo šiltovku. Aby mi nepieklo slnko na hlavu a primárne preto aby mi slnko neopalovalo tvár.

abbey1
Dnes o 14:46

@anonym_autor Nie, neznášam na hlave klobúk či čiapku a ani okuliare. Mne to proste vadí. Ak v zime radšej bez čiapky.

anonym_2fe32d
Dnes o 15:16

Ako kedy, okuliare takmer vôbec, klobúk sa na priamom slnku snažím, hlavne ako ochranu pred opálením tváre, keďže ma rýchlo chytí do červena...úpal aj úžeh som už mala, práve pred úžehom je pokrývka hlavy dôležitou ochranou a najhoršie ako mi kedy zo slnka bolo, bolo po výlete na lodi, kam som si práve zabudla zobrať klobúk

tenerifka
Dnes o 15:42

Slnecne okuliare nosim po cely rok (Kanarske ostrovy), pokryvku hlavy typu klobuk aleboo satka len vynimocne, ked som napriklad na Maldivoch a idem na plaz cez obed v momente najvacsich horucav, tu na ostrove ale naozaj vynimocne

anonym_85bdc4
Dnes o 18:52

Na dovolenke nosim vzdy klobuk a vacsinou aj slnecne okuliare a ak je to mozne, som co najviac v tieni, opalovanie doslova neznasam.