Oddychuj.sk cestovka - recenzie
Ahojte, rada by som sa opýtala či máte skúsenosť s touto cestovkou za každú odpoved vopred ďakujem 🥰
Stručné zhrnutie
- Doména oddychuj.sk bola zaregistrovaná 15.7.2022 a na internete sa objavili hlásenia o zrušených zájazdoch a nemožnosti kontaktovať prevádzkovateľa.
- Zájazdy boli podľa dostupných údajov predávané spoločnosťou EasyTransfer s.r.o. (Ostrava), ktorá bola zaregistrovaná 14.2.2022 a ako majiteľ je uvedený Hajdú Bence Attila z Békéscsaby.
- Štátna obchodná inšpekcia (SOI) zverejnila šetrenie venované www.oddychuj.sk; dokument je dostupný v PDF na soi.sk.
Najčastejšie otázky
Q: Ako overiť dôveryhodnosť online cestovnej kancelárie?
A: Skontrolujte dátum registrácie domény a údaj o firme v obchodnom registri; v prípade oddychuj.sk bola doména zaregistrovaná 15.7.2022 a zájazdy predávala spoločnosť EasyTransfer s.r.o., založená 14.2.2022.
Q: Kde nahlásiť podozrenie z podvodu cestovnej kancelárie na Slovensku?
A: Podať trestné oznámenie na polícii a zároveň použiť podnet pre Štátnu obchodnú inšpekciu; v prípade oddychuj.sk je k dispozícii šetrenie SOI: https://www.soi.sk/files/documents/info-verejno...
Q: Ako postupovať, ak cestovka prestane komunikovať a zruší web?
A: Zaznamenané kroky poškodených zahŕňajú založenie WhatsApp skupín na koordináciu, hromadné podávanie trestných oznámení a využitie výsledkov šetrenia SOI na ďalšie podania.
Q: Ako podať trestné oznámenie pri zrušenom zájazde bez potvrdenia od cestovky?
A: Viacerí účastníci v diskusii uviedli, že podali trestné oznámenie na polícii; jedna osoba spomenula, že ju „ping-pongujú“ medzi oddeleniami, takže je potrebné uchovať všetky doklady o platbách a komunikácii.
Q: Ako zistiť vlastníka firmy, ktorá predáva zájazdy?
A: Informácie o vlastníkovi firmy možno hľadať v obchodnom registri; v diskusii bola identifikovaná spoločnosť EasyTransfer s.r.o. a majiteľ Hajdú Bence Attila (Békéscsaba), s údajmi o vzniku firmy 14.2.2022 a uvedenými zmenami vlastníka od 18.7.2022/16.8.2022.
Q: Čo žiadať ako dôkaz pred ďalšími krokmi pri podozrivej rezervácii?
A: Žiadajte písomné potvrdenie zájazdu a doklady o platbe; v diskusii bolo opakovane požadované „preukázanie potvrdením zájazdu“ pred ďalšími krokmi.
Závery z diskusie
Zhoda
- Viaceré hlásenia v diskusii označujú oddychuj.sk za podvod, vrátane zrušených odletov a nemožnosti kontaktovať prevádzkovateľa.
- SOI vykonalo šetrenie týkajúce sa www.oddychuj.sk a výsledky sú dostupné v PDF na stránke SOI.
Sporné názory
- Niektorí považujú konanie za cielene organizovaný podvod s falošnou firmou a webom.
- Iní vnímajú situáciu ako prípad neprofesionálnej alebo rýchlo vzniknutej firmy s krátkou históriou, ktorá nezvládla záväzky.
Otvorené otázky
- Boli všetky trestné oznámenia a šetrenia SOI ukončené a dosiahli poškodení náhradu škody?
- Kde sa nachádzajú prostriedky zaplatené zákazníkmi a kto nesie právnu zodpovednosť za EasyTransfer s.r.o.?
Spomenuté značky a firmy
oddychuj.sk, EasyTransfer s.r.o., Štátna obchodná inšpekcia, Modrý koník, WhatsApp
Spomenuté produkty a metódy
doména oddychuj.sk, Copyright 2018 na stránke, WhatsApp skupina, trestné oznámenie, šetrenie SOI, zrušenie webu, preloženie termínu zájazdu (Advent → Silvester)
Miesta a osoby
Ostrava, Békéscsaba, Malta, Hajdú Bence Attila
Zájazdy predáva česká firma EasyTransfer s.r.o. Ostrava vznikla len 14.2.2022 a jediným vlastníkom firmy od 18.7.2022/16.8.2022 je Hajdú Bence Attila, Békéscsaba, Maďarská republika.
Nevidím v tom žiadnu logiku, bývam v jednom štáte, firmu vlastním v druhom štáte a podnikám v treťom štáte.
A ešte si na stránke napíšu Copyright 2018 oddychuj.sk keď vznikli len tento rok.
@maranco aj ja som kúpil Maltu na advent a preložili to na Silvester a teraz sa im neviem dovolať. Keď budete podávať hromadné trestné oznámenie pridám sa e.petorova1411@gmail.com +421908626369
Založili whatsapp skupinu.
Podvod. Rodicia Mali odletiet v piatok ziadne Info nic... Tiez pridavam cislo a email tatina Frantisek 0908770810 feromares@gmail.con
@plr vcera bolo v televíznych novinách o nich reportáž ze su to podvodníci
Baby vy ste normalne zverejnovat cisla a emaily verejne na modrom koni? To vas teraz bude nejaky uchyl spamovat 🤮
zdravim, mate nieco nove ohladne trestneho podania vo veci podvodu ? ja som podala v Po, ale len si ma ping - ponguju z jedneho oddelenia na druhe :(
ja sa len divím kolko ludí sa dá takto oklamať ešte aj v dnešnej dobe.Ved ked už cestovka musí ozaj byť, tak si nájdem nejakú overenú čo je ozaj dlho na trhu a nie takéto rýchlokvásky divné a hlavne má dobré recenzie nie posielať peniaze niekam doneznáma.Síce my radšej nechodíme vôbec cestovkami iba individuálne lebo neznášame ked nám niekto dopredu nalinajkuje program za drahé peniaze a častokrát sa nedodrží ani ten

Doména oddychuj.sk vznikla len 15.7.2022 takže veľa skúseností za 4 mesiace na slovensku nebude.