icon

Odporúčate Tenerife s dvojročným dieťaťom? Kde sa ubytovať?

29. apr 2026

Viete poradit ubytko,pripadne ktora oblast? Dakujem.

seweranka
•
29. apr 2026

Odporúčam. Požičajte si auto na letisku ešte online - Rent car. Majú nízke ceny my sme požičali za cca 120euro na 8 dní so superpoistenim. Auto som skrabol na parkovisku tak sa to oplati a nebudete nic platit pokial sa nieco stane. Kuknite online. Bez auta je to tam ťažko. Ubytko sme mali AirBnB v Candelaria za 320euro na 8 dní ale ak chcete turistickejšiu časť tak odporúčam južnú časť Costa Adeje je veľmi vhodné pre deti. Alebo Sever Puerto de la Cruz kde je pláž bez vĺn a je super

seweranka
•
29. apr 2026

Naviac parkovanie je na celom Tenerife zadarmo

seweranka
•
29. apr 2026

odporúčam ísť na sopku Teide alebo pod ňu. Všade sa dostanete autom. Potom stojí za to pozrieť krásnu skalnatú dedinku Masca. Sú tam brutálne aqua parky pre deti a aj Zoo.

carolynka
•
29. apr 2026

Ja vzdy chodim na juh, Costa Adeje, je tam najteplejsie z celeho ostrova. Na severe je ina mikroklima a trochu chladnejsie/vlhkejsie.

braque
•
29. apr 2026

Tenerife je ❤️ aj ked sa viac oplati ist mimo leta ked je tam teplo a tu nie. A zvaz si ci dieta da let, je to celkom dost hodin.

tecila
•
29. apr 2026
@seweranka

odporúčam ísť na sopku Teide alebo pod ňu. Všade sa dostanete autom. Potom stojí za to pozrieť krásnu skalnatú dedinku Masca. Sú tam brutálne aqua parky pre deti a aj Zoo.

@seweranka na Teide hore lanovkou deti do 3 nesmú ísť.

kiki68
•
29. apr 2026

Costa Adeje sme boli a super. Parking tam bol ale trosku vyzivny v tom zmysle, ze sme vzdy museli hladat miestecko. Take ako ked hladas niekde po centre v BA. A cakas na ten lepsi flek. Ale vzdy sa naslo. Max 3 x sme isli dalej asi 10 min cez park a potom sme sa dostali k hotelu. Ale akoze oki. Velmi pekne tam bolo. Problem je turistika, niektore trasy mozu deti od 8 rokov cca ( nechapem preco), potom boli trasy, kde to islo bez oznacenia a tie boli 5x lahsie ako tie, co mali beloved obmedzenie. Ale nas alpsky maly junak to zmakol len taky fukot. Urcite nevynechat Loro Parco

kiki68
•
29. apr 2026
@tecila

@seweranka na Teide hore lanovkou deti do 3 nesmú ísť.

@tecila na Teide je to vekovo a este k tomu booking min mesiace vopred.

julish
•
29. apr 2026

@anonym_autor je to prekrasny ostrov, boli sme ja a syn nedavno, prenajali sme si van a spali v nom, videli sme vela. Na Tenerife je vela miest na kempovanie, taki ceski bloggeri mju krasne itinerare pre karavany a cestovanie s dietatom

julish
•
29. apr 2026

A urcite odporucam sever, su tam krasne parky, flora, vavrinove lesy a nadherne plze. Juh je taky vyprahnuty a preplneny rezortmi

melanta
•
29. apr 2026

Kopírujem moju odpoveď z inej diskusie. Až teda na ten výstup na sopku kvôli veku dieťaťa.

Určite odporúčam, sme tam každé vianočné sviatky a cez letné prázdniny 6-7 týždňov.

Čo sa týka lokality, určite juh. Odporúčam ubytovanie v lokalite Costa Adeje, presnejšie od playa de los Cristianos po playa del Deque. V tom úseku je niekoľko pláží, množstvo podnikov, obchody, v pešej dostupnosti Siampark a Aqualand Adeje, golfové ihrisko. A z južného letiska kam lieta Ryanair aj Wizzair to je doslova pár minút. Samozrejme, okrem už spomenutého, požičiate auto a viete byť za krátko v hlavnom meste, ktoré je na severe a to je na severe asi jediné ozaj zaujímavé.

Potom atrakcie a miesta ako Loro park, Jungle park, Los gigantes, Puerto de la Cruz, Garachico, Anaga, Masca, Montanas Negra, výlet ľoďou na ostrov La Gomera.

A samozrejme určite nevynechať Park Teide - tu odporúčam, ak chcete ísť nielen na vrch vyhliadky, ale aj na vrchol sopky, púšťajú iba 200 ľudí denne a preto je vhodné online kúpiť vstupenky 2-3 mesiace vopred. Je to tretia najvyššia sopka na svete, takže skvelá prírodná atrakcia.

A potom aktivity ako vodné skútre, surfovanie (je tam niekoľko škôl, čiže nemusíte to skúšať sami), pozorovanie veľrýb na lodi, golf. Takže deťom ozaj viete urobiť veľmi pestrý program.

kiki68
•
29. apr 2026
@melanta

Kopírujem moju odpoveď z inej diskusie. Až teda na ten výstup na sopku kvôli veku dieťaťa.

Určite odporúčam, sme tam každé vianočné sviatky a cez letné prázdniny 6-7 týždňov.

Čo sa týka lokality, určite juh. Odporúčam ubytovanie v lokalite Costa Adeje, presnejšie od playa de los Cristianos po playa del Deque. V tom úseku je niekoľko pláží, množstvo podnikov, obchody, v pešej dostupnosti Siampark a Aqualand Adeje, golfové ihrisko. A z južného letiska kam lieta Ryanair aj Wizzair to je doslova pár minút. Samozrejme, okrem už spomenutého, požičiate auto a viete byť za krátko v hlavnom meste, ktoré je na severe a to je na severe asi jediné ozaj zaujímavé.

Potom atrakcie a miesta ako Loro park, Jungle park, Los gigantes, Puerto de la Cruz, Garachico, Anaga, Masca, Montanas Negra, výlet ľoďou na ostrov La Gomera.

A samozrejme určite nevynechať Park Teide - tu odporúčam, ak chcete ísť nielen na vrch vyhliadky, ale aj na vrchol sopky, púšťajú iba 200 ľudí denne a preto je vhodné online kúpiť vstupenky 2-3 mesiace vopred. Je to tretia najvyššia sopka na svete, takže skvelá prírodná atrakcia.

A potom aktivity ako vodné skútre, surfovanie (je tam niekoľko škôl, čiže nemusíte to skúšať sami), pozorovanie veľrýb na lodi, golf. Takže deťom ozaj viete urobiť veľmi pestrý program.

@melanta ja som isla v marci a bookovala som v decembri a uz to bolo sold out zial, svokra to 6 mes vopred

melanta
•
29. apr 2026
@kiki68

@melanta ja som isla v marci a bookovala som v decembri a uz to bolo sold out zial, svokra to 6 mes vopred

@kiki68 no jeseň až jar je top sezóna, čiže vtedy ozaj musí človek kupovať vstup mesiace vopred.

julish
•
29. apr 2026

Inak my sme ostali v narodnom parku pod sopkou, je tam nadherne, skvele potulky, klud, El Teido nad nami. Velmi sa nam tam obom pacilo

kiki68
•
29. apr 2026
@julish

Inak my sme ostali v narodnom parku pod sopkou, je tam nadherne, skvele potulky, klud, El Teido nad nami. Velmi sa nam tam obom pacilo

@julish nam tiez , je tam co pozerat