icon

Odporúčate Tenerife s dvojročným dieťaťom? Kde sa ubytovať?

29. apr 2026

Viete poradit ubytko,pripadne ktora oblast? Dakujem.

seweranka
29. apr 2026

Odporúčam. Požičajte si auto na letisku ešte online - Rent car. Majú nízke ceny my sme požičali za cca 120euro na 8 dní so superpoistenim. Auto som skrabol na parkovisku tak sa to oplati a nebudete nic platit pokial sa nieco stane. Kuknite online. Bez auta je to tam ťažko. Ubytko sme mali AirBnB v Candelaria za 320euro na 8 dní ale ak chcete turistickejšiu časť tak odporúčam južnú časť Costa Adeje je veľmi vhodné pre deti. Alebo Sever Puerto de la Cruz kde je pláž bez vĺn a je super

seweranka
29. apr 2026

Naviac parkovanie je na celom Tenerife zadarmo

seweranka
29. apr 2026

odporúčam ísť na sopku Teide alebo pod ňu. Všade sa dostanete autom. Potom stojí za to pozrieť krásnu skalnatú dedinku Masca. Sú tam brutálne aqua parky pre deti a aj Zoo.

carolynka
29. apr 2026

Ja vzdy chodim na juh, Costa Adeje, je tam najteplejsie z celeho ostrova. Na severe je ina mikroklima a trochu chladnejsie/vlhkejsie.

braque
29. apr 2026

Tenerife je ❤️ aj ked sa viac oplati ist mimo leta ked je tam teplo a tu nie. A zvaz si ci dieta da let, je to celkom dost hodin.

tecila
29. apr 2026
@seweranka

odporúčam ísť na sopku Teide alebo pod ňu. Všade sa dostanete autom. Potom stojí za to pozrieť krásnu skalnatú dedinku Masca. Sú tam brutálne aqua parky pre deti a aj Zoo.

@seweranka na Teide hore lanovkou deti do 3 nesmú ísť.

kiki68
29. apr 2026

Costa Adeje sme boli a super. Parking tam bol ale trosku vyzivny v tom zmysle, ze sme vzdy museli hladat miestecko. Take ako ked hladas niekde po centre v BA. A cakas na ten lepsi flek. Ale vzdy sa naslo. Max 3 x sme isli dalej asi 10 min cez park a potom sme sa dostali k hotelu. Ale akoze oki. Velmi pekne tam bolo. Problem je turistika, niektore trasy mozu deti od 8 rokov cca ( nechapem preco), potom boli trasy, kde to islo bez oznacenia a tie boli 5x lahsie ako tie, co mali beloved obmedzenie. Ale nas alpsky maly junak to zmakol len taky fukot. Urcite nevynechat Loro Parco

kiki68
29. apr 2026
@tecila

@seweranka na Teide hore lanovkou deti do 3 nesmú ísť.

@tecila na Teide je to vekovo a este k tomu booking min mesiace vopred.

julish
29. apr 2026

@anonym_autor je to prekrasny ostrov, boli sme ja a syn nedavno, prenajali sme si van a spali v nom, videli sme vela. Na Tenerife je vela miest na kempovanie, taki ceski bloggeri mju krasne itinerare pre karavany a cestovanie s dietatom

julish
29. apr 2026

A urcite odporucam sever, su tam krasne parky, flora, vavrinove lesy a nadherne plze. Juh je taky vyprahnuty a preplneny rezortmi

melanta
29. apr 2026

Kopírujem moju odpoveď z inej diskusie. Až teda na ten výstup na sopku kvôli veku dieťaťa.

Určite odporúčam, sme tam každé vianočné sviatky a cez letné prázdniny 6-7 týždňov.

Čo sa týka lokality, určite juh. Odporúčam ubytovanie v lokalite Costa Adeje, presnejšie od playa de los Cristianos po playa del Deque. V tom úseku je niekoľko pláží, množstvo podnikov, obchody, v pešej dostupnosti Siampark a Aqualand Adeje, golfové ihrisko. A z južného letiska kam lieta Ryanair aj Wizzair to je doslova pár minút. Samozrejme, okrem už spomenutého, požičiate auto a viete byť za krátko v hlavnom meste, ktoré je na severe a to je na severe asi jediné ozaj zaujímavé.

Potom atrakcie a miesta ako Loro park, Jungle park, Los gigantes, Puerto de la Cruz, Garachico, Anaga, Masca, Montanas Negra, výlet ľoďou na ostrov La Gomera.

A samozrejme určite nevynechať Park Teide - tu odporúčam, ak chcete ísť nielen na vrch vyhliadky, ale aj na vrchol sopky, púšťajú iba 200 ľudí denne a preto je vhodné online kúpiť vstupenky 2-3 mesiace vopred. Je to tretia najvyššia sopka na svete, takže skvelá prírodná atrakcia.

A potom aktivity ako vodné skútre, surfovanie (je tam niekoľko škôl, čiže nemusíte to skúšať sami), pozorovanie veľrýb na lodi, golf. Takže deťom ozaj viete urobiť veľmi pestrý program.

kiki68
29. apr 2026
@melanta

Kopírujem moju odpoveď z inej diskusie. Až teda na ten výstup na sopku kvôli veku dieťaťa.

Určite odporúčam, sme tam každé vianočné sviatky a cez letné prázdniny 6-7 týždňov.

Čo sa týka lokality, určite juh. Odporúčam ubytovanie v lokalite Costa Adeje, presnejšie od playa de los Cristianos po playa del Deque. V tom úseku je niekoľko pláží, množstvo podnikov, obchody, v pešej dostupnosti Siampark a Aqualand Adeje, golfové ihrisko. A z južného letiska kam lieta Ryanair aj Wizzair to je doslova pár minút. Samozrejme, okrem už spomenutého, požičiate auto a viete byť za krátko v hlavnom meste, ktoré je na severe a to je na severe asi jediné ozaj zaujímavé.

Potom atrakcie a miesta ako Loro park, Jungle park, Los gigantes, Puerto de la Cruz, Garachico, Anaga, Masca, Montanas Negra, výlet ľoďou na ostrov La Gomera.

A samozrejme určite nevynechať Park Teide - tu odporúčam, ak chcete ísť nielen na vrch vyhliadky, ale aj na vrchol sopky, púšťajú iba 200 ľudí denne a preto je vhodné online kúpiť vstupenky 2-3 mesiace vopred. Je to tretia najvyššia sopka na svete, takže skvelá prírodná atrakcia.

A potom aktivity ako vodné skútre, surfovanie (je tam niekoľko škôl, čiže nemusíte to skúšať sami), pozorovanie veľrýb na lodi, golf. Takže deťom ozaj viete urobiť veľmi pestrý program.

@melanta ja som isla v marci a bookovala som v decembri a uz to bolo sold out zial, svokra to 6 mes vopred

melanta
29. apr 2026
@kiki68

@melanta ja som isla v marci a bookovala som v decembri a uz to bolo sold out zial, svokra to 6 mes vopred

@kiki68 no jeseň až jar je top sezóna, čiže vtedy ozaj musí človek kupovať vstup mesiace vopred.

julish
29. apr 2026

Inak my sme ostali v narodnom parku pod sopkou, je tam nadherne, skvele potulky, klud, El Teido nad nami. Velmi sa nam tam obom pacilo

kiki68
29. apr 2026
@julish

Inak my sme ostali v narodnom parku pod sopkou, je tam nadherne, skvele potulky, klud, El Teido nad nami. Velmi sa nam tam obom pacilo

@julish nam tiez , je tam co pozerat