icon

Plánovanie dovolenky na Seycheloch alebo Maldivách

osky
24. jan 2026

Mate niekto realnu skusenot?
S konkretnxm miestom,hotelom,ostrovom....
Skratka nieco konkretne.
Ake su tam pomery,moznosti na vylety ci prenajatie auta-kolko to stoji.
Hlavne ma zaujima,ci tam byvaju vlny alebo sa da v pohode kupat...
Vselico som uz popozerala,ponuk je neurekom...len si vybrat.

Strana
z2
len_nig
24. jan 2026

My sme boli na Embudu Village Maldivy a bolo tam super, vlny vôbec, kúpať sa dalo stále, baby sharky, korytnačky, raje každý deň 😊 ubytko krásne, jedlo super a ostrov prejdený do 20 min dokola. Možnosť výletov tam bola tiež rôzne na výber.

lenka1231
24. jan 2026

My sme boli v roku 2023 na Maledivach a v 2024 a 2025 - Seychelly a nám osobne sa viac páčili Seychelly 🙂
Čo sa týka hotela- Maledivy sme boli v Cinammon Dhonvelli, Seychelly - Kempinski.
Mám nejaké fotky aj v profile 🙂

anonym_105582
24. jan 2026
@lenka1231

My sme boli v roku 2023 na Maledivach a v 2024 a 2025 - Seychelly a nám osobne sa viac páčili Seychelly 🙂
Čo sa týka hotela- Maledivy sme boli v Cinammon Dhonvelli, Seychelly - Kempinski.

@lenka1231 nechcem byť Neslušna ale prosím skadiaľ na také drahé dovolenky vziať peniaze? Ved tie ceny Su hrozne co pozerám internet. Nie to ešte s deťmi. zarábam si slušne si myslím na slovenské pomery snažím sa šetriť robím čo môžem stále niekam chodíme Bulharsko Kréta atď. Chcela by som ďalší rok Bahrajn ale Seychely a maledivy sú stále too much 😭 p, s, nemám partnera ktorý by pozval a zaplatil. Žijem s deťmi z jedného príjmu

anonym_3a817d
24. jan 2026

Ja mam skusenost len so Seychelami, bola som nedavno. Dost zavisi aky ostrov si vyberies, presla som vsetky. La Digue je najmensi, vyuzivas na presun po ostrove iba bicykel, ubytovani sme boli v domceku la passe holiday villa, super lokalita aj domcek samotny. Na La Digue su vsak najma plaze s velkymi vlnami, aj spodnym prudom, t.j.ja som si tam nezaplavala. Kludnejsia a pekna plaz bola len jedna a to anse patate na severe pri hoteli Patatran, len bola mala a celkom plna. A potom ta najznamejsia Anse source de argent, so vstupom za 10 eur, bola kludna, lebo vlny tlmila koralova bariera, no nam sa az tak nepacila, bolo treba aj topanky do vody, boli sme tam len raz.
Praslin je uz lepsi co sa tyka plazi - najma anse georgette a anse lazio su prijemne plaze aj na kupanie. Aj anse volbert - ale tam sa nam az tak nepacilo, moc rusna plaz, ale o to viac sluzieb tam najdes.
Ostrov Mahe - tam ak chcete uplne najkludnejsiu a najmiernejsiu plaz, vhodnu pre deti, tak anse la mouche, pri hoteli hilton. Ale v case odlivu naozaj voda utecie daleko. Je to asi najpokojnejsia a najplytkejsia zatoka.
Viac sme nepresli, ale isto sa da najst podla gusta.
Orientacne cena na 1 os na 12 dni so vsetkym vratane poistenia 2300 eur pri cestovaní 2 osobami.
Najdrahsie nas vysla letenka 900 eur, ubytovanie spolu okolo 750 eur, lod mahe-la digue-mahe 150 eur obojsmerne. Taxi su drahe, za 15min.jazdy okolo 50 eur, pri potrebnych presunoch (s kuframi do mhd nemozes). Strava mna osobne vysla do 150 eur, varila som si, lebo som mala zdr.obmedzenia. Prenajom bajku na La Digue cca 10eur/1den/1bajk. Individ.vylety priblizne 50-100eur/os. Pripadne nejake vstupy. Mam aj presny rozpocet, v exceli, ak by niekto chcel. Kazdopadne toto je orientacny nacrt. A treba ratat ze potraviny su vcelku drahe, niektore polozky aj niekolko krat oproti nasim cenam (papier.vreckovky 10ks balenie 7 eur, salama 4-5 eur a pod.).

anonym_3a817d
24. jan 2026
@anonym_105582

@lenka1231 nechcem byť Neslušna ale prosím skadiaľ na také drahé dovolenky vziať peniaze? Ved tie ceny Su hrozne co pozerám internet. Nie to ešte s deťmi. zarábam si slušne si myslím na slovenské pomery snažím sa šetriť robím čo môžem stále niekam chodíme Bulharsko Kréta atď. Chcela by som ďalší rok Bahrajn ale Seychely a maledivy sú stále too much 😭 p, s, nemám partnera ktorý by pozval a zaplatil. Žijem s deťmi z jedného príjmu

@anonym_105582 treba veci riesit na vlastnu past, vyhladavat lacne letenky, akcie na ubytovani, ak nie si moc pohodlna, alebo ak deti zvladnu, mat aj dlhsi prestup, tym padom je cena letenky priaznivejsia a pod. Ja bezne usetrim oproti cestovke niekedy aj viac ako 50% nakladov. Vsetko je to o tom ako si nastavis. Napr.take maledivy, da sa najst letenka za dajme tomu 500 eur, ubytovanie okolo 40 eur/1noc (podla znamej, ktora chodi na maledivy pravidelne), pptraviny cenovo rovnake ako u nas ak ti nevadi si varit, ale aj vonku sa vies najest za zhruba 7 eur. Vyssia polozka je este presun z letiska na ostrov a uz potom nic navyse.

kiki68
24. jan 2026

Pozri si kuredu Maldives

anonym_6f4b8a
24. jan 2026
@anonym_105582

@anonym_105582 ako to napísať😜no jedine zarobiť.Nemusime ísť všade sú ľudia čo neboli ani na tej Krete.Niekto šetrí roky, niekto si na to zarobí za mesiac.

nelka93
24. jan 2026
@anonym_105582

@anonym_105582 ti ktori cestuju, tak zrejme maju manzela/priatela a nasetrene. Urcite matka samozivitelka nepojde z priemerneho platu nepojde na seychely ak nema nasetrene

osky
autor
24. jan 2026
@lenka1231

@lenka1231 krasne fotky mas.pozeramtie seycgely a fakt neviem...dalo sa tam plavat?
Neslo to hned prilis hlboko?
Lebo sa mi zda,ze dost daleko ide ta voda,kym sa clovek ozaj namoci....
Pozerala somaj ten all inkl.rezort med sun..vyzera zaujimavo
Lrn fakt sa nam jedna hlavne o plavanie-kupanie

martinka13
25. jan 2026

Na MD sme boli 3x. To nikdy nesklame. Teplo, úžasný oceán, podmorský svet. V podstate je +/- jedno, ktorý ostrov si vyberieš (doporučujem AI, nie PP alebo len raňajky). Problém je, že potom všetko ostatné už nikdy nie je také ako MD. Teraz chceme ísť na Maurícius, ale to už bude zrejme v porovnaní s MD tlačenka. Uvidíme. ..

lenka1231
25. jan 2026
@anonym_105582

@anonym_105582 no my napr nemáme deti, sme dvaja a obaja zarábame. Väčšinou na take väčšie dovolenky chodíme 1x za rok a tým pádom chceme aj pekný rezort.

lenka1231
25. jan 2026
@osky

@lenka1231 krasne fotky mas.pozeramtie seycgely a fakt neviem...dalo sa tam plavat?
Neslo to hned prilis hlboko?
Lebo sa mi zda,ze dost daleko ide ta voda,kym sa clovek ozaj namoci....
Pozerala somaj ten all inkl.rezort med sun..vyzera zaujimavo
Lrn fakt sa nam jedna hlavne o plavanie-kupanie

@osky dalo sa plávať úplne v pohode, občas boli vlny, ale nič strašne.

anonym_0ab06b
25. jan 2026
@martinka13

Na MD sme boli 3x. To nikdy nesklame. Teplo, úžasný oceán, podmorský svet. V podstate je +/- jedno, ktorý ostrov si vyberieš (doporučujem AI, nie PP alebo len raňajky). Problém je, že potom všetko ostatné už nikdy nie je také ako MD. Teraz chceme ísť na Maurícius, ale to už bude zrejme v porovnaní s MD tlačenka. Uvidíme. ..

@martinka13 ved toto, ides na dobre a potom sa ine tazko hlada 🧐🙈

anonym_4a697f
25. jan 2026
@anonym_105582

@anonym_105582 neboj, ani ja si neviem takéto výlety dovoliť. A myslím si, že aj tu co píšu ze boli tam a tam, si tak trošku vymýšľajú 😁

lenka1231
25. jan 2026
@anonym_4a697f

@anonym_105582 neboj, ani ja si neviem takéto výlety dovoliť. A myslím si, že aj tu co píšu ze boli tam a tam, si tak trošku vymýšľajú 😁

@anonym_4a697f Noo ja mám fotky aj v profile z tých dovoleniek, tak si snáď nevymýšľam 🫣🫣

procrastique
25. jan 2026

Bola som v 15-20 rezortoch na Maldivách a na 6tich domácich ostrovoch. Kľudne sa pýtaj.

procrastique
25. jan 2026

Zatiaľ len v skratke. Kuredu neodporúčam, nemá to nič spoločné s Maldivami, pomerne veľa ľudí, hluk a "umelý" ostrov.

Na Maldivách sú vlny len v jednom atole. Inde sú v podstate len malinké/žadne. Často si vieš vybrať v rezorte vopred aj či chceš vilu v lagúne alebo " ocean" strane.

Hotel záleží veľmi od toho čo očakávaš a čo je pre teba dôležité. Niekde sú na Maldivách krajšie pláže, inde zas lepší podmorský život, niekde vsadia na gastronómiu, inde na širokú ponuku aktivít.

Za mňa zas neodporúčam all in plán, nakoľko je predražený.
Čistý príklad z posledného tripu
All inclusive stálo na 7 dní napríklad 10 000 eur a polpenzia stála na tých 7 dní 7 000€.
Zvolili sme polpenziu a následne sme normálne chodili na drinky a čokoľvek sme chceli a vyšlo nás to 8400€.

procrastique
25. jan 2026

Z tých drahších (ale zároveň nestoja majland ako Soneva, Joali atď) odporúčam napríklad Manufaru, Alila, Hurawalhi, Milaidhoo...

Zo strednej kategorie napr je fajn You and me, Jawakara, Raaya, Dhigali, Olhuveli,

Uplne neodporúčam Ailafushi, So, Hard Rock, Conrad...

Moja najväčšia láska a každému odporúčam je Alila, Kihavah a W Maldives. Ostatné sú vždy do veľkej kopromis.

anonym_d81b44
25. jan 2026
@anonym_105582

@anonym_105582 Ono, Maldivy (najmä tie v rezorte) sú pre horných 10%. Matka, samožviteľka na Slovensku do nich bohužiaľ nepatrí.

procrastique
25. jan 2026
@anonym_3a817d

@anonym_105582 treba veci riesit na vlastnu past, vyhladavat lacne letenky, akcie na ubytovani, ak nie si moc pohodlna, alebo ak deti zvladnu, mat aj dlhsi prestup, tym padom je cena letenky priaznivejsia a pod. Ja bezne usetrim oproti cestovke niekedy aj viac ako 50% nakladov. Vsetko je to o tom ako si nastavis. Napr.take maledivy, da sa najst letenka za dajme tomu 500 eur, ubytovanie okolo 40 eur/1noc (podla znamej, ktora chodi na maledivy pravidelne), pptraviny cenovo rovnake ako u nas ak ti nevadi si varit, ale aj vonku sa vies najest za zhruba 7 eur. Vyssia polozka je este presun z letiska na ostrov a uz potom nic navyse.

@anonym_3a817d Na Maldivách si variť nevieš. Tie ubytká po 40e noc (ani žiadne iné) nemajú nikdy kuchynku a v obchode sú síce ceny rovnaké ale nič v nich okrem čipsov, džúsov a dobošiek v podstate nemajú.

anonym_105582
25. jan 2026
@anonym_4a697f

@anonym_4a697f no niektoré odpovede sú v rozpore. 😁 Snažím sa vypichnut si z toho niečo v tom zmysle ze je to dostupné (aj keď mimo cestoviek) 😁 jasne nepôjdem o rok o dva.. Možno ani nie s deťmi predsa je to ďaleko a s prestupmi ma aj dospelý dosť nie ešte deti. Ale možno raz. 😁 Som večný snilek. 🤩🍀

osky
autor
25. jan 2026
@anonym_105582

@anonym_4a697f no niektoré odpovede sú v rozpore. 😁 Snažím sa vypichnut si z toho niečo v tom zmysle ze je to dostupné (aj keď mimo cestoviek) 😁 jasne nepôjdem o rok o dva.. Možno ani nie s deťmi predsa je to ďaleko a s prestupmi ma aj dospelý dosť nie ešte deti. Ale možno raz. 😁 Som večný snilek. 🤩🍀

@anonym_105582
Tak,my sme bezdetni,zarabame dost
Ja aj na rakuske pomery vela...
Ale mam nestandartnu pracu...

Ale chcem povedat,ani my sme doteraz nepozerali po takychto drahych luxusnych dovolenkach.
Skusili sme blizsie,a rovnako krasne dovolenky...
Ale teraz sme si povedali,ze skusime nieco exotickejsie,odvaznejsie...uzijeme si
Urcite taketo dovolenky nie su standart
Ale je prijemne,ked nemusis pozerat na peniaze,to uznavam

Aby to nevyznelo skroben-my sa o nase prijmy delime
Podporujeme financne slabsie rodiny,utecencov,rozne nadacie....

anonym_f42ac0
25. jan 2026

Nebojte sa zachvíľku ich bohatí frajeri kopnú do riti aj s deckom a už na maldivi a Seychely budú len spomínať 😂😀😝

len_nig
25. jan 2026
@anonym_4a697f

@anonym_4a697f hej hej určite si to vymyslame. Určite aj tie lietadla čo denne odlietajú z BA/VIE sú prázdne alebo na ne chodia iba milionári 😅

anonym_d81b44
25. jan 2026
@anonym_f42ac0

Nebojte sa zachvíľku ich bohatí frajeri kopnú do riti aj s deckom a už na maldivi a Seychely budú len spomínať 😂😀😝

@anonym_f42ac0 Lepšie keď nás kopnú do riti a aspoň sme dačo videli ako keby nás kopli do riti a nikde sme neboli. Či čo? :D

lenka1231
25. jan 2026
@anonym_d81b44

@anonym_f42ac0 Lepšie keď nás kopnú do riti a aspoň sme dačo videli ako keby nás kopli do riti a nikde sme neboli. Či čo? :D

@anonym_d81b44 😂😂😂

lenka1231
25. jan 2026
@anonym_f42ac0

@anonym_f42ac0 závisť je naozaj zla vlastnosť, s tým nikdy nič nedosiahneš a pritom sa ešte aj skrývať za anonymom,…

alica110
25. jan 2026
@anonym_105582

@anonym_105582 Určite bez cestovky, je to lacnejšie.

alica110
25. jan 2026
@anonym_f42ac0

@anonym_f42ac0 Veľmi vtipné 🙂 Predstav si, že tieto ostrovy už dávno nie sú len pre majetných. Ak vieš ako cestovať, tak ťa to nestojí veľa peňazí.

anonym_4a697f
25. jan 2026
@lenka1231

@anonym_f42ac0 závisť je naozaj zla vlastnosť, s tým nikdy nič nedosiahneš a pritom sa ešte aj skrývať za anonymom,…

@lenka1231 to nie je závisť ale realita (bohužiaľ).

Strana
z2