icon

Poraďte tipy na ľahké aktivity v Paríži s deťmi

katarkka
Dnes o 05:41

Dobry den, v pondelok letime do Pariza. Prosim vas, mate nejake tipy, co vidiet? Samozrejme okrem notoricky znamych miest…
Ideme na 4 dni. S tym, ze na utorok a stredu mame Disneyland.

V pondelok mame prilet o 8:00 a ubytovat sa mozme az po 15:00. Ideme s 3 detmi (12, 10 a 7 rokov), takze naaaahodou nejaky typ hned na pondelok? Nieco lahsie, lebo deti budu unavene.

Dakujem 🙂

ichbinich
Dnes o 06:30

"Ľúbim ta" múr- v rôznych jazykoch sveta napísané ľúbim ťa, nech hľadajú slovenčinu. Je to v mini parku pri zastávke metra, kúsok ponad moulin rouge. Ten sme pozreli s deťmi iba zvonku.
Deti si vybrali múzeum falzifikátov, to bolo celkom zaujímavé.
Ist na lodi po Seine. Najlepší je Batobus - lod ako bus.
Ísť ku malej soche slobody- ta je na jednom ostrove v Seine.
Ist automatickým metrom do štvrti la defense a sedieť v tom metre úplne vpredu. My sme bohužiaľ na Grand'arche v la defense nestihli ísť, uz zatvárali.
Inak - Paríž ma 3 víťazné oblúky a vsetky su v jednej línii- malý oblúk pri Louvre, "klasický " co pozná celý svet a ten moderný v la defense.
A odporucam ist hore n ten "klasický ", odtiaľ je veľmi pekný pohľad na Paríž.
A super výhľad na Eiffelovu vežu je z Trocadero - odporucam ist večer, ked je veža osvietena a bliká. Pozor, tie fotky nesmieš zverejniť na sociálnych sieťach, lebo tá svetelná show ma copyright.

A propos show, v Disneyland určite ostante az do konca a pozrite si večernú show. Postavte sa na námestie oproti zámku na konci main street asi hodinu!!! Popredu a držte si miesto. Nesrandujem. Ale show v Disneyland sa nič nevyrovná.
Ak pôjdete neskoro medzi poslednými domov, bude vam kyvat na rozlúčku mickey mouse aj minnie mouse osobne z balkóna ponad vchod/východ.😊
Peknú dovolenku!

miricka77
Dnes o 11:31
@ichbinich

"Ľúbim ta" múr- v rôznych jazykoch sveta napísané ľúbim ťa, nech hľadajú slovenčinu. Je to v mini parku pri zastávke metra, kúsok ponad moulin rouge. Ten sme pozreli s deťmi iba zvonku.
Deti si vybrali múzeum falzifikátov, to bolo celkom zaujímavé.
Ist na lodi po Seine. Najlepší je Batobus - lod ako bus.
Ísť ku malej soche slobody- ta je na jednom ostrove v Seine.
Ist automatickým metrom do štvrti la defense a sedieť v tom metre úplne vpredu. My sme bohužiaľ na Grand'arche v la defense nestihli ísť, uz zatvárali.
Inak - Paríž ma 3 víťazné oblúky a vsetky su v jednej línii- malý oblúk pri Louvre, "klasický " co pozná celý svet a ten moderný v la defense.
A odporucam ist hore n ten "klasický ", odtiaľ je veľmi pekný pohľad na Paríž.
A super výhľad na Eiffelovu vežu je z Trocadero - odporucam ist večer, ked je veža osvietena a bliká. Pozor, tie fotky nesmieš zverejniť na sociálnych sieťach, lebo tá svetelná show ma copyright.

A propos show, v Disneyland určite ostante az do konca a pozrite si večernú show. Postavte sa na námestie oproti zámku na konci main street asi hodinu!!! Popredu a držte si miesto. Nesrandujem. Ale show v Disneyland sa nič nevyrovná.
Ak pôjdete neskoro medzi poslednými domov, bude vam kyvat na rozlúčku mickey mouse aj minnie mouse osobne z balkóna ponad vchod/východ.😊
Peknú dovolenku!

@ichbinich Ja len že na grandarche v La Defense sa už nedá ísť hore výťahom. Zrušili to.