icon

Poznávací zájazd s 8 ročným dieťaťom

onellyo
19. mar 2018

Boli ste uz na poznavacke s 8 r. Dietatom

luliu
•
19. mar 2018

Nie, podľa mňa je to skoro

kvetinka75
•
19. mar 2018

nie a neviem si to predstaviť s tak malým dieťaťom. Ak by to bolo napr. nejaké akvárium + nejaké múzeu čo by ho bavilo OK ale behať po mestách ,múzeách, pamiatkach, to nie. Asi by z toho ani to dieťa nič nemalo. Tie spoznávačky sú samé behanie a býva to unavujúce. Pochybujem že by to 8ročné dieťa bavilo.

pininka
•
19. mar 2018

Zavisi od dietata,moj najstarsi je taky,ze s nim aj na kraj sveta a to ma len 10 rokov. Je rozumny a bavi ho spoznavat nove veci. Ak je dieta hrave a neposedne, nebrala by som ho.

zuzanka.zuzu
•
19. mar 2018

s 10r. a zvládalo v pohode, dokonca lepšie než niektorí dospelí 🙂 ale závisí od dieťaťa a hlavne či ho takéto veci bavia

vulka
•
19. mar 2018

Môžem sa len opýtať, čo sa rozumie pod pojmom "poznávačka"? Asi som už stará a nerozumiem aktuálnemu slovníku. Alebo je to to tradičné, že vyrazíte niekde na 7-10 dní a "neváľate šunky" pri mori ale poznávate nové miesta, mestá, kraje, pamiatky, tradície,...?

kengurica
•
19. mar 2018

@onellyo treba to definovat blizsie. Po Slovenskych hradoch? ...po europskyfh mestach? ....po exotickych ostrovoch? My sme behali po Londyne, dcera mala 7 . Ale bolo to prisposobene aj deckam, aby neboli unavene a znudene.

jasminet
•
19. mar 2018

ja akurat rozmyslam na parizom s 9r dcerou - velmi tam tuzi ist, ale neviem...
@vulka ano, cestovat a nie na jednom mieste ostat

mirage
•
19. mar 2018

@onellyo to sa pytas, ci nam oznamujes?

vulka
•
19. mar 2018

@jasminet Ahá. No my chodíme každý rok takto. Spíme síce na jednom mieste(stan, chata, dom,...) ale poznávame. Prvýkrát sme tak boli, keď mal syn 2,5 roka v Rakúsku. Potom sme boli na južnej Morave - Lednice, Valtice, Mikulov - deti mali 6 a 2 roky. Potom Náchodsko v Čechách - super. Adršpašsko-Teplické skály, múzeum Merkuru, Safari v Dvore Králové, múzeum horolezectva,...
A cez jarné prázdniny sme už 2x boli v Madride. S deckami si vždy vopred naplánujeme kam pôjdeme. A určite je tam vždy aspoň 1 deň v horách pri Madride. Popritom katedrály, technické zaujímavosti, nejaká ZOO, miestne ihrisko, Metro, rýchlovlak, akvadukt v Segóvii,...

vroni
•
19. mar 2018

My sme boli so stvorrocnou po francuzskych hradoch a super. Keby sme tam sli teraz so skriatkom (tiez ma prave styri), maju Frantici z polovicky hradov uz len ruiny. Takze by som povedala, ze zalezi od dietata...

warholette
•
19. mar 2018

Osemrocne dieta je uz dost stare na to, aby to zvladlo... ale samozrejme zavisi od povahy. My zijeme v USA a syn po slovensky nevie ani ceknut, ked mal sedem, spravili sme si "tour de slovenske hrady" a ten nasledoval kazdu sprievodkynu ako psik aj bez toho, ze by jej co i len slovo rozumel, pekne s mapkou ci prospektikom v ruke. Minuly rok sme ho ako devatrocneho vzali do Dublinu a pochodili sme cele Irsko, comu samozrejme uz rozumel, a bol z toho rovnako nadseny. Za mna rozhodne ano.