icon

Prečo sa nedokážem uvoľniť na dovolenke?

Dnes o 13:15

Ahojte, rada cestujem a aj veľa. Ale poslednej dobe sa mi stáva že keď niekam idem na dovolenku, čakám kedy pôjdem domou. Nedokážem sa uvoľniť. Trpnem či sa dobre vyspím, či nebude hluk od niekadial. Od prvého dňa odratavam koľko ešte domou, pritom dovolenku vyberám ja. Ja už zvažujem či som ok 🤔

anonym_6219c3
Dnes o 13:20

Daj si pauzu od cestovania a uvidis ci sa to zlepsi mozno si uz precestovana a vyhoreta stale z novych miest. Ale tak pre niekoho vela je kazdy mesiac alebo vikend pre ineho je vela par krat za rok. Cim je to castejsie tym je pravdepodobnejsie, ze na tvoje telo je toho jednoducho vela.

domkakvet
Dnes o 13:20

@anonym_autor daj si pauzu od dovoleniek na nejaky cas.

anonym_2e3f45
Dnes o 13:22

@anonym_autor
Vymením. Dám ti moje 3 deti y-3-1,5 aspom na mesiac, ideálne všetci traja chory. Uvidíš ako krásne sa vyhajas a nebudeš riešiť kraviny. Dovolenku budeš mať ako vykúpenie, šťastná za ten kľud.

anonym_b6fb5f
Dnes o 13:26

Keby mi malo cestovanie spôsobovať takéto stavy, tak by som úplne jednoducho nikam nešla... ak sa vám nechce sedieť doma, tak dovolenky na nejaký čas vymeňte za jednodňové výlety po okolí... telo si pýta oddych a je to okej, neznamená to, že už nikdy si neužiješ cestovanie, len že je toho teraz už moc, počúvala by som ho...

anonym_e5cb7a
Dnes o 13:34

Tak chodievaj na overene miesta

anonym_0c9d7a
Dnes o 13:35

si predovolenkovana, staci ti jedna dovolenka kazde tri roky.

anonym_01f264
Dnes o 13:41

@anonym_autor
Jednoduchy recept , sed doma

anonym_7b1875
Dnes o 13:48
@anonym_2e3f45

@anonym_autor
Vymením. Dám ti moje 3 deti y-3-1,5 aspom na mesiac, ideálne všetci traja chory. Uvidíš ako krásne sa vyhajas a nebudeš riešiť kraviny. Dovolenku budeš mať ako vykúpenie, šťastná za ten kľud.

@anonym_2e3f45 prečo by mala. Riešiť tvoje deti? Si si urobila tak si trp.. 😂😂

anonym_bcc07a
Dnes o 14:00

@anonym_autor domov, nie domou🫣

anonym_a5ee17
Dnes o 14:04

@anonym_autor dovolenkuješ asi sama? Čìm je človek starší, tým viac podvedome potrebuje nejaké známe istoty. Buď občas choď opäť na miesta, kde sa ti veľmi páčilo (po pár rokoch sa tam človek teší), alebo zvoľni frekvenciu cestovania. Alebo cestuj so spriaznenou dušou, ak takú máš vo svojom okolí.

tilly
Dnes o 14:11

Ja už v poslednej dobe mám tiež rada vracať sa na miesta, ktoré mám rada, namiesto spoznávania nových. Tak robíme kompromis, chodíme na tie naše miesta a k tomu aspoň dve nové miesta ročne.

katica06
Dnes o 14:26

@anonym_autor prosím odpovedz na jednu otázku, načo chodiš toľko po dovolenkách ak ti spôsobujú stavy ktoré opisuješ?

petronelag
Dnes o 14:59

Ja tiež ako som staršia ani nepotrebujem toľko chodiť na dovolenky, alebo radšej na kratšie (aj vzdialenosti).

tenerifka
Dnes o 15:06

Ja si myslim, ze kto ti neda pokoja je Ludovit Stur..... Par knih so sebou a uvidis zmenu

anonym_8693ac
Dnes o 15:20

@anonym_autor veď to nikdy nevieš či nebude vedľa teba bývať deti, alebo partia mladých.Menej sa pozoruj.Mas problémy so spánkom, keď si na to tak zaťažená?Kúp si štuple do uší.Dovolenka je aj nekomfort a stres pre niektorých ludi

anonym_c61352
Dnes o 15:58

Ja som napriklad mala teraz velmi zlu dovolenku. Jednak som tam isla v dost velkych stresoch, nakolko v praci doslo k nejakym nie pozitivnym veciam a nasledne tam na tej dovolenke (bola som par dni v Europe) som musela riesit pracovne veci, ktore tiez nastali necakane a bolo nutne, aby som tieto veci riesila ja. Tiez destinacia ma sklamala, aj napriek tomu, ze som tam chcela ist a sama som si to dobrovolne vybrala.
Mam znameho, ktory to zhodnotil tak, ze on je uz unaveny z toho, ze ma furt niekam chodit, ze je presyteny z dovoleniek. On ale chodil niekam kazdy mesiac, co vacsina ludi asi tak nema.

sandy18
Dnes o 16:32

Môj recept je, ak sa teda dá, mať dlhšiu dovolenku. Ja osobne si beriem každý rok 3 týždne- najprv som týždeň doma, kedy z hlavy dostanem prácu, vybavím, čo treba a potom s hlavou úplne naľahko, vyrazím na dovolenku. Chápem, že to ide len vtedy, ak si vezmeš len jednu dlhšiu dovolenku, keďže v práci to inak s 25 dnami dovolenky za rok nejde, ale stojí mi to za to. Na dovolenke som úplne zrelaxovana a nemám jedinej starosti

anonym_129537
Dnes o 17:48

@anonym_autor mozme si podat ruky. Tesim sa a potom, zla postel, poduska smrdi, to jedlo je divne, dufam ze sa v bazene nikto nevyšťal , tie decka skriekaju, trieskaju s dvermi, bude zima, bude teplo, zabudla si xy boze je to drahe...
atd... je to len nejaka povinna jazda

klara546
Dnes o 18:12

Ja som najradsej doma. Pre mna najlepší relax . 2x som bola na dovolenke na silu, lebo ma ukecali z rodiny ale nikdy viac. Celý čas som rozmyslala kedy uz budem doma a len počítala dni.

anonym_504695
Dnes o 18:37

My odkedy mame deti chodime na mini dovolenky - max 5 noci. Napr. si 2 dni doma v klude upracem, oddychnem, potom ideme na dovolenku - tie 4-5 noci vydrzim bez svojho vankusa a postele (mne sa aj v 5*, kde si mozes vybrat z 5 vankusov zle spi). Vyberame hotely/campingy, kde je vela atrakcii - rano ideme na plaz, pamiatky, obed, hodinka spanok a poobede atrakcie v ramci ubytovania. Tak sa deti vyblaznia a nezda sa im to kratko.
A po navrate domov mam stale este 4-5 dni na oddych doma.