icon

Pustili by ste 5 ročné dieťa na dovolenku s babičkou?

savrnochova
28. máj 2016

Zdravím.chcela by som vediet Váš názor pustili by ste 5 ročné dieta na dovolenku k moru s babičkou 49r.Svokra býva kusok od nás vidia sa s malým skoro každý den malý ju má rád len mám strach aby sa mu tam dačo nestalo 😒

gabrielazuberova
29. máj 2016

Keď jej dôverujes a si si istá že sa postará dobre tak by som pustila, aj keď mohla vybrať inú destináciu. Je to super keď môžeš takto dieťa zveriť na celý deň či týždeň aj viac, v dobrom závidím🙂

n0mi
29. máj 2016

Mama ma v pohode vek si myslim, ak jej doverujes a maju pekny vztah s tvojim synom preco nie. Viem, ze sa bojis, co by bolo keby, ale ved si mozete denne skypeovat, pisat a maly bude mat zazitok tiez. Je to na Tebe, vies sa zrelaxovat za tych par dni aj ty alebo budes denne 24h mysliet na to, ci zije, ci sa nestratil, ci sa nezranil. Najlepsie poznas svoju mamu Ty a takisto aj Tvoje dieta.

moni73
29. máj 2016

Tak sme tu viaceré... Sme dopadli. Tiež som 40+ a nestačím sa čudovať! Dcéru by som kľudne pustila s našimi skoro 70tnikmi. ☺

vedorka
29. máj 2016

@kittykat22 boze, uz som cakala kto tu zase zacne mat taketo komentare...
no desat tych otaznikov si mohla dat.
chce poznat nazor inych mamiciek, aby sa dobre rozhodla. neviem, co ti je na tom divne, preco by mala byt nesvojpravna. ja som tiez rada za takuto diskusiu, aspon viem, ci to funguje.

sorciera24
29. máj 2016

@savrnochova ja ano, so svokrou, hoci ma 60.....tak ja nemam problem.....stat sa moze hocico a hocikedy, s hocikym.....nedaj sa ovladnut strachom, ak jej doverujes a je to skvela babka, ver, ze mozno tym, bude este ostrazitejsia, kedze bude mat na starosti tvoje dieta....

ingrid25
29. máj 2016

Pisete tu ze dama pred 50, je vela. Ale v dnesnej dobe sa rodia velmi casto deti 40 a viac rocnym. takze podla tohto ich nebudu moct bravat nikam lebo su stare? Myslim ze aj keby sli niekam na chatu na SK tak by to bol rovnaky problem, ide cisto iba o pocit odlucenia a ze mamine bude chybat a kazda mama si mysli ze pre svoje dieta iba ona vie robit to najlepsie. Vsetko zalezi od dietata a jeho poslusnosti a vychovy. A samozrejme bez rodicov sa deti spravaju inac, nedovoluju si tolko co s rodicmi. Ak je dieta rozumne, babka v pohode, nie je dovod preco mu odopierat budovanie vztahu a zazitkov s niekym inym ako s rodicmi.

mircalla
29. máj 2016

@sissy27 nie, nechodime zasadne vsade s detmi obaja, aj teraz je s malym vonku. aj vcera bol. ale po tejto skusenosti (neprajem to nikomu, ked nevies, kde mas 15 minut v zahranici dieta) - stalo sa to 2 krat na tej istej dovolenke, druhy raz sa sice rychlo objavil, tak by som ho s nim do zahranicia sameho momentalne nepustila.

Doteraz som tvoje prispevky citala rada, teraz ma dost prekvapil ten ironicko-sarkasticky s prepacenim podjebavacny podton, ale budiz. Uz len niektore prispevky o zakladatelke, ze je nesvojpravna..... Asi viem, preco tu nikdy nic neriesim okrem nejakych praktickych veci

yasminka137
29. máj 2016

Ahoj,mne ked sa narodil druhy syn,starší mal 3,5 roka a šiel s babkou k moru do Turecka,všetko v pohodicke zvládli 🙂

kittykat22
29. máj 2016

@vedorka ako moze zena ktora nepozna rodinu, dieta a matku radit ako s nim nakladat? Predsa matka dietata najlepsie pozna svoje dieta a pozna aj svoju matku a ona a jedine ona dokaze na zaklade situacie zhodnotit co je dobre. AKo sa moze pytat uplne cudzich zien ktore o nej nic nevedia co ma robit. Ved to je uplne padnute na hlavu. Kazde dieta je ine, aj stara matka a davat akukolvek radu je nezmyselne pretoze nepozna pozadie rodiny. Ti co radia ze ma dieta ist, ze sa dobre postara - ako vie ze sa dobre postara? Ako vie ze nema problemy s trpezlivostou, ze je zdrava, ze nepije, ze je zodpovedna alebo ze je vobec schopna sa postarat? Na margo dietata - je dieta zdrave? nema alergie? cestovalo uz niekdy? nie je fixovane na matku? Je psychicky dost otrle odist? Ti co radia naopak, ze nema ist - tiez ju nevideli, nepoznaju, nic o nej nevedia. Dakujes za tuto diskusiu? To nemyslis vazne. Rozhodovat co robit s detskom na zaklade bezduchej debaty kde kazdy pise svoje postoje podla nalady a skusenosti ktore nemaju so zakladatelkou nic spolocne.

mircalla
29. máj 2016

@sissy27 a okrem ineho mam aj ine dovody - vacsinou nezdviha telefon, neda vediet co sa deje atd.
Vobec neriesim vek - ma uplne mladu svokru. Len som si dovolila napisat osobnu skusenost - nezazila si, nemusis chapat, ale ani rypat. Ja ani netvrdim, ze sa mi to stat nemoze, ale viem davat ovela vacsi pozor ako on. Tym nechcem povedat, ze je v inych veciach zly otec

nervacik83
29. máj 2016

@savrnochova ten blby pocit bude podla mna vzdy, ide o tvoje dieta, ale za seba by som urcite pustila. Nasa dcera dcerka mala necele tri roky ked bola so starkymi na 10 dni v Chorvatsku a veru nelutujem. Mala, uz bude mat 10 rokov, dodnes na to spomina. Myslim ze je to fajn ked budu mat taketo spolocne zazitky 😉

sissy27
29. máj 2016

@mircalla pardon, ale kde som sa ja vyjadrila o zakladateľke, že je nesvojprávna? 😕
ok, tvoj muž je aký je, ty si ho poznáš, ale to neznamená, že automaticky je taká aj svokra zakladateľky alebo ktokoľvek iný... z nej tu poniektoré urobili div nie nesvojprávnu starú pani, pritom žena v najlepších rokoch a snáď natoľko pri zmysloch, aby vedela reálne zhodnotiť,či zvládne 10 dní s vnúčaťom...

vedorka
29. máj 2016

@kittykat22 no napisem ti iba tolko, ono ked sa ti zda nejaka diskusia, ci otazka bezducha, alebo zbytocna, ci trapna, tak ju ignoruj a zapri sa, ak to dokazes 🙂, nic k nej nepis a hlavne nehodnot pytajucu sa 🙂 snad to dokazes 😎
kazdy ma pravo sa pytat tu, na co chce.

ajkava
29. máj 2016

Bez debaty, pokiaľ aj doma majú medzi sebou dobrý vzťah. Však babka vychovala tiež predsa deti.

mircalla
29. máj 2016

@sissy27 ty nie, ale padlo to tu. ja som jej svokru vobec neriesila, napisala som len vlastnu skusenost. jej vek uz vobec, ja sama nemam o moc menej. To uz by som ho skor pustila s babkou, ktora ma 70, ale pozor dava obrovsky, dakedy az prehana.

Ked cca 15 minut nevies, ci 4-rocne dieta neodislo s nejakym pedofilom, neutopilo sa v mori, alebo ho najblizsie minuty niekde nezrazi auto - islo o frekventovanu plaz s promenadou a vedla bola rusna ulica s autami - po synovi ani stopy, tak sa na veci pozeras trosku inak a zacnu ti blikat vsetky kontrolky. Tych 15 minut bolo ako 3 hodiny. To, ze sme ho po 15 minutach nasli (15 minut je ozaj dost), bolo skor velke stastie

07022007
29. máj 2016

Nepustila by som ani k nim na prazdniny,nie to do cuzdiny..... umrela by som strachom. Doverujem jedine manzelovi,ved je super tato a moooooozno na chvilinku svojej mame :D

stefania100
29. máj 2016

@savrnochova Ja by som pustila, jedine ak by isli aspon dvaja dospeli, ani ja sama by som nechela mat zodpoivednost za dieta a sama ist niekam do cudzej krajiny.....

mircalla
29. máj 2016

@stefania100 zdielam ten isty nazor - s 2 dospelymi ano

zita19
29. máj 2016

@mircalla raz sa moze stratit aj tebe. Nikdy nehovor Nikdy. Pri detoch sa staci otocit a uz su prec. Zas az tak radikalne by som toto neriesila.

mircalla
29. máj 2016

@zita19 Moze, samozrejme. Ale viem, aka som ja a aky je v tychto veciach on. Ja nestaviam hrad z piesku tak zaujato, ze zrazu zdvihnem hlavu a dieta tam nie je....sledujem periferne aj dieta. Do tretice mu este zmizol este raz aj v Kauflande, ale tiez sa rychlo nasiel, ale vobec netusil , kde je...hovorim, ze idem toto este pozriet, ostan s malym tu a opat nikde, vykrikovali sme na cely kaufland. ked sa to uz stane 3 krat,o niecom to hovori - proste dokaze byt zaujaty niecim inym a nedava 100% pozor. ine veci robi dobre, ale v tomto mu jednoducho nedoverujem

moni73
29. máj 2016

@kittykat22 ked budes k ostatnym pristupovat ako ku svojpravnym, budes mat o problem menej. Samozrejme pocitam s tym, ze zakladatelka vie zhodnotit situaciu a nekladla by tuto otazku pokial by bola svokra alkoholicka alebo dieta chodilo s matkou aj na wc. Nie je ziadna objektivna pricina na to, aby dieta nepustila; zaujimaju ju prave subjektivne pocity mamiciek. 😊

maxiva
29. máj 2016

ja by som pätrocne dieta nepustila 😉 keby malo tak okolo osem rokov tak mozno.ale teraz vtejto situacii,co sa deje,myslim teroristicke utoky,a dost realne hrozia aj dalsie,nepustila by som ziadne dieta.ani my nejdeme na dovolenku prave kvoli tomu.ved teroristi verejne vyhlasili,ze chcu spravit atentaty na plazach,medzi turistami.ja mam strach,ked sme boli v bulharsku akurat tam vybuchol ten autobus.len hodinu predtym sme tam boli.takze verim,ze sa to moze stat hocikomu 😠

zita19
29. máj 2016

Zeny, ja som z niektorych uplne zhrozena. Som babka dvoch vnucikov, jeden byva blizko, druhy daleko. Bezne mam toho z blizka na vikend bez rodicov, planujem ho zobrat na dovolenku hned ako zrusi plienky. Toho druheho mi tiez slubuju zverit odplienkovaneho na dovolenku.
Vy sa tvarite akoby vasi rodicia, rodicia vasich manzelov boli uplne sprosti, nezodpovedni, neschopaci, ktori maju problem postarat sa o seba, nie to o vlastne vnuca. Co vas k tomu vedie? Ved preboha vychovali vas, vasich manzelov, surodencov!!! Prezili ste ich vychovu v zdravi a v pohode.
Vy okradate svoje deti o zazitky, ktore im vy nikdy nedate. O spomienky, ktore ich budu hriat na srdci aj vtedy, ked tu babka a dedkovia uz nebudu. Vas rodicia nikdy nedali vasim starym rodicom na prazdnin, na dovolenku?
Moje deti su velke a s mojimi rodicmi stravili vele vele dovoleniek. Ano mala som mozno obavy, ale rodicom som doverovala a pustila som ich. Ta radost v ich ociach ked odchadzali, ked sa vracali, ked mi vykladali co zazili, videli bola vzdy nekonecna. A dnes tu ich stari rodicia uz nie su, oni su uz rodicia vlastnych deti, ale na dovolenky s dedkom a babkou vzdy spominaju s laskou.
O tom, ze aj ja som chodila prazdninovat k babkam na dedinu uz od malicka ani nepisem... A to este len boli prazdniny. My deti same na dvore, babka na druzstve, dedo v robote a prezili sme.

zuska2001
29. máj 2016

mňa len zaujal vek babičky - 49, ved je to mladica, mojej sestry deti 5+8 chodia s babkou 65 do tunisu. s takouto mladou akože babkou by som neváhala. ved ja mám 40 a ročné dieťa, moje o pár rokov staré kamošky sú normále zodpovedné baby.

lubiduch
29. máj 2016

Nas bude mat v juni 4 roky a ide v lete na tyzden s babkou na chatu (my nezijeme na svk takze si ho pridu vyzdvihnut,1.000km s nim pojdu na svk, tam stravia tyzden na chate na kupku v lese a v prulirode 🙂))a dovedu naspat.
Ja sa z toho tesim, v tomto case budem uz v 37tt takze by som to nevladla s nimi ist a maly obidve babky miluje 🙂aj pred vianocami bol tyzden na svk bez nas,par dni u kednej babky a par dni u druhej a super si to vsetci uzili 🙂
Priznavam, ja som doma trpla...ale dolezitejsie je ze on mal zazitok a radost!
Svojej mame aj svokre plne doverujem se sa pistaraju o maleho rovnako ako ja.

prasiatko30
29. máj 2016

Pustila by som 49rocna zena nie je nejaka stara skleroticka babica je to mlada zena a ak maleho pozna a maly je na nu zvyknuty tak preco nie - je to jedno dieta na jedneho dospeleho to obhliadne bez problemov a ak idu do hotela s plnou penziou kde nema ziadne ine problemy len byt s dietatom a ma o vsetko postarane tak by som ich este aj na letisko zaviezla a popriala stastnu cestu

mircalla
29. máj 2016

@zita19 netreba pausalizovat, co tu bolo napisane. syna by som dala k nasim (svokrovci uz neziju) aj na mesiac, aj ho pustila s nimi (oboma, mama by si sama urcite netrufla) k moru. ja som travila u babiek cele leto. napisala som len skusenost s partnerom a uviedla dovody preco

zita19
29. máj 2016

@zuska2001 no ako citam niektore diskutujuce, o 9 rokov by ti mali dieta vziat, lebo uz budes vo veku nezodpovednych a neschopnych 😝 Uz budes rizikova aj pre vlasne dieta 😖

zita19
29. máj 2016

@mircalla napisala som "niektorych". Hadam tie co sa ich to tyka sa nasli.

fra
29. máj 2016

@savrnochova ja len že sme boli minulu jesen v Grecku, pochodili sme celý ostrov (Kréta), a videli sme dokopy 0 slovom nula imigrantov a ked sme sa pytali domacich, tí sa tiež stretli s 0 imigrantami - kym nepojde na Lesbos alebo iny ostrov tesne vedľa tureckych hraníc je to podla mna skoro rovnako bezpečné ako na Sk... navyše more je prospešné dýchacím cestám a všeobecne zdraviu, ja by som neváhala ani chvíľu
.
a svokre by som verila ked ju poznáš že je starostlivá a malý je na nu zvyknutý - 49 rokov nie je nič, mnohé ženy v tom veku majú vlastné 5 ročné deti a vedia sa o ne bez problemov postarať
.
a inak od nás deti chodievali v 5 rokoch aj do školky v prírode na tyžden ... syn bol dokonca v tom veku (5 a pol, ešte nechodil do školy) v tábore (so staršou sestrou- chcel ísť tak sme mu našli tábor kde brali deti od 5 rokov) a uplne v pohode...