Pustili by ste 5 ročné dieťa na dovolenku s babičkou?
Zdravím.chcela by som vediet Váš názor pustili by ste 5 ročné dieta na dovolenku k moru s babičkou 49r.Svokra býva kusok od nás vidia sa s malým skoro každý den malý ju má rád len mám strach aby sa mu tam dačo nestalo 😒
Strach tam bude vždy. Teraz záleží na tom, ako veľmi dôveruješ svokre a či je malý pripravený prežiť bez teba pár dní. Jačúce deti, demonšturujúce tak svoje fixné naviazanie na rodičov, nie sú veľmi príjemnými spoločníkmi na cestách 😀
@savrnochova ja by som ho pustila,obavy zahod za hlavu a nemysli nato najhorsie... Ak ide o bezpecie? V dnesnej dobe nieje bezpecne ani vo vlastnom dome... Ak svokre veris je zodpovedna vitalna neni o com.. Syncek si uzije aj s babku a ty si aspon oddychnes..syncek ti donesie kopec zazitkov🌞🌞🌴🌴
Ved tu vobec nejde o vek... niektore tu riesite 49 ako keby mala 94 😅 .. Skor ide o to, nakolko su ludia zvyknuti starat sa o 5 rocne deti. Predsa len sa nedaju na minutu pustit z oci. Neustale si nieco vyzaduju. Ja by som moje 5 rocne nepustila, pretoze ani moja mama ani svokra sa o deti uz par desiatok rokov permanentne nestaraju a teda nie su na takuto zataz zvyknute. Takze zavisi od vasej konkretnej situacie.
Normálne ma tu vytáčate s tou 49-ročnou babkou :-/ Ja mám o kúsok menej a zdám sa byť nejaká "iná",ako o niekoľko rokov mladšie baby? Ja keby som mohla, tak by som bola rada,že si takú dovolenku môžem užiť sama,resp. s kamoškou. Mám viac energie,ako hocaká tridsiatnička. Buď rada,že je svokra ochotná ho zobrať so sebou,ak s ňou malý vydrží 😀
@janinka007 Podla mna to nie je tak o veku, ale predsa len idu sami , nadlho a do inej krajiny. Ja sama mam cez 40. Ale po prihode, ktoru som opisala vyssie, ani len s partnerom same dieta nepustim. Minule, ze zoberie maleho do Irska, tak vravim rovno, ze po prihode v Taliansku na to rovno zabudni. Pre mna raz zlyhal a bojim sa. Moze svokre dovoerovat, ale predsa len je lepsie, keby boli dvaja na tak daleko a tak dlho. Z mojej skusenosti stacilo, ze ho na sekundu pustil z oci a dieta bolo prec. Pustila by som so starymi rodicmi, ale nie same s jednou osobou, moze sa stat vselico, pride jej zle napriklad (nie kvoli veku). Je ine ist babke na prazdniny a ine k moru na 10 dni
@mircalla ked bola moja dcera mala (4roky), traja sme pri nej stali v okruhu do metra, pozerali na nu a aj tak spadla a rozbila si celo....
U mna by zalezalo kam pojdu ....a takisto by mala s nim predty stravit par dni niekde blizsie
@mojkamojka no ved ja som bola v soku, boli sme na takej promenade a maly upustil balon padol dole na plaz, musela som ist dole schodmi. este som im zdola kyvala, ze ho mam. za 1 min sa vratim, ze kde je maly? ze vbehol do restiky. ale v restike nebol, behali sme tam ako splaseni, vykrikovali....vedla bola cesta. myslela som, ze ho uz neuvidime. kricali sme, nic. uz ho zacali hladat aj taliani. nasli sme ho asi 150 metrov dalej stoicky sediet na lavicke. a pritom neni nejaky splaseny, ci hyper, normal dieta...vraj mi siel oprotia, akurat nevedel, ze na tu plaz trebalo dole po takych schodoch, on siel rovno
@savrnochova fakt nechápem, čo riešiš. Svokra je mladica (to čo tu splietate niektoré, že zaspí, neustriehne, nevládze... v 49 rokoch?! To skôr zaspíte na pláži vy mladé mamičky, ktorým prípadne menšie dieťa nedalo v noci spať...), zjavne má s dieťaťom dobrý vzťah, keď sú často spolu, tak po mentálnej stránke dieťa nezažije žiadnu ujmu. Navyše ho svokra CHCE vziať na dovolenku, takže asi sa oňho CHCE perfektne postarať! Dieťaťu navyše pobyt pri mori urobí dobre aj zdravotne, tak zabudni na to, že tebe bude za ním smutno a že máš obavy (hlavne to nepovedz pred ním, pretože si bude myslieť, že smútok a obavy musí cítiť aj on) a nepokaz mu dovolenku s babkou. Stručne povedané, odstrihni ho už konečne z pupočnej šnúry a dopraj mu krásnu dovolenku
Ja sa fakt musim smiat ked vidim ako poniektore pisete, ze nebude stihat, neustriehne, bude ju to vycerpavat v 49 rokoch 😀 😀 😀 😀 Ved to je este mladica ale uvedomujem si ze taka 20tka nas moze vidiet ako starcov. Tu sa vobec nejedna o vek, ale o osobnost cloveka. Niektora neustriehne ani v 20tke, ja sa k tomu vyjadrim tak ze ak je to normalna osoba, tak preco nie. Je este pomerne mlada, okrem toho ma skusenosti, co zas 20tka nema. Je zvyknuta byt s vasim dietatom.
@savrnochova bat sa budes o dieta vzdy, ale nemozes ho na zvysok zivota zamknut doma, dnes ma 5 a pojde s babkou na ktoru je zvyknuty, ktora ho lubi a urobi prenho vsetko to najlepsie, ale co urobis ked pojdu zo skolou 30ti na tyzden napriklad do Talianska a budu tam max 2 osoby na strazenie 30tich deti? Nikdy nikam nepojde? NIeco sa stat moze ano, ale to aj pri tebe, nehody sa stavaju, moze spadnut, odriet si kolienka, ci ine, ale to sa moze stat aj doma meter od teba. Viem si predstavit ze 5 rocny chlapcek je riadny maly sarkan, co beha a skace, lezie vsade...
@savrnochova môj najstarší syn bol minulý rok ako 5-ročný s mojou svokrou na dovolenke v aquaparku. Veľmi ho ľúbim, ale keďže máme ešte 2 menšie deti, tak mi to dobre padlo. Raz za mesiac-2 chodí ku nej na víkend. Ja som rada, že majú taký dobrý vzťah
Ty vies aka je tvoja svokra a ake je tvoje dieta. Ci to bez problemov vydrzia. Tu ti asi nikto neporadi. Moja vtedy ani nie 6 rocna neter bola minuly rok s nasimi v grecku. Nasi su o par rokov dtarsi od tvojej svokry. Ale vsetko v pohode lebo mala ich poslucha,oni spolu aj byvaju tak vedia co a ako. A moja sesternica zas chodieva s nasimi starkymi,ona ma 10 a oni cez 70. A tiez v pohode
@savrnochova ono zalezi len na tom aky ma maly so svokrou vztah a ako casto ho nechavas u nej sameho. Ak casto a vies, ze sa o nho vie dobre postarat a chce ho vziat na dovolenku aby mali spolocny zazitok tak by som ho pustila.
Ale ak si nie si ista, ze mu nebude nic chybat a svokra ho chce vziat iba aby nesla sama, tak by som radsej sla s nimi. 🙂
Nas maly ma 6 rokov, s mojimi rodicmi chodi od 10mes na dovolenky. Sam 😊 teraz v lete idu do grecka a neriesim.
ja deti pustam od 3 rokov s rodicmi, ci zahranicie, ci slovensko, moja mama s malou sama do prahy na vylet, strach mam vzdy - a asi cely zivot budem mat. Ale rodicom verim, aj jed sa im syn pred par tyzdnami stratil vo viedni na naschmarkte na 15 min, uz su zase spolu na predlzeny vikend v cechach... ze sa dieta strati sa moze aj s naj mamou nA ihrisku pod domom, aj uraz... 😉
@savrnochova kludne ho pusti! Keď maju dobrý vzťah, dopraj svokre a aj hlavne synovi. Babka je ešte mlada, vitalna a hlavne chce maleho zobrat na dovolenku!
@savrnochova Pozri, daj na svoj pocit. Nepomoze ti, ak ti tu niekto napise, ze by pustil a nepomoze ak ti napise, ze by nepustil. Nepomoze ti pribeh o stratenom dietati a nepomoze ti ani pribeh o kazdorocnej super dovolenke s babkou. Ak mas problem s tym, aby isiel, tak jedhoducho nepojde, nic sa neda robit. Ty si jeho matka, ty si za neho zodpovedna. Ak si mas nervozne obhryzat nechty celych 10 dni, to radsej kasli na to. Mozno o rok uz budes uplne v pohode s tym, ze niekam pojde bez vas.
Stat sa moze cokolvek kdekolvek. Ja myslim, ze nemozno stale mysliet na to, co sa moze stat, lebo to clovek moze ostat rovno doma a modlit sa 24 hodin denne.
a to ide len svokra sama s malym? nikto dalsi? ak by isli tak, ze aj dedko s nimi, tak by som pustila, ale ak len sama, tak urcite nie, lebo nikdy nevies, co sa moze stat, a co tam to same dieta...
Inac moja bola prvy krat u svokrovcov, na dedine na 3 tyzdne bez nas, mala 2,5 roka, uzila si to, cely cas o tom rozpravala, ved predsa dedina, lesy, zvierata, nic sa jej tam nestalo, neubudlo z nej, praveze jej to prospelo, je odvaznejsia, smelsia, aj teraz ide, v polke juna, nic sa jej tam nestalo, prisli sme za nimi a behom pol hodiny nam capla a rozbila si kolena a nos
@bosoriak bohuzial da sa stale mysliet na to co sa moze stat.. Ja osobne to beriem tak, ze stat sa moze vzdy nieco ale bojim sa ze ja nebudem pritomna, nebudem mat ako pomoct ak bude tak daleko.. Ale suhlasim, ze ziadne rady v takomto pripade nepomozu, je uplne jedno kto by pustil/nepustil, co kto zazil/nezazil.. Clovek sa musi rozhodnut sam co zvladne..
@sissy27 ja mám 40 a nikde nepíšem, že 49 ročná žena je stará. Stať sa môže čokoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek, ale ľahšie sa cokolvek rieši keď je dieťa pár sto km od rodičov, ako v Grécku. Ja som uviedla Besenovu ako príklad, ak sa napr.stratí dieťa na kupku či nejakej akcii na slov., vyhlásia ho a o pár minút ho rodičia majú. Takze argumenty ako - aj mne či manžel.sa stratil... sú v pohode ak si to človek rýchlo podchyti. V grécku na pláži to môže byť úplne inak , aj vďaka jazyk.bariere. kto chce, ten pochopí.
@moni244 Myslim v pripade ak by sa nieco stalo asi sa da lepsie spolahnut na domace okolie svokry ako na hotel kde mozno nikto nebude vediet po slovensky.. Ale to su len moje zdovodnenia, preco by som ja dieta nepustila, kazdy nech kona ako uzna za vhodne, nic nie je zle alebo dobre v tomto pripade..
Ja ešte sama dieťatko nemám, ale sestra mi pravidelne dávala deti od 2-3 rokov, nech sa naučia aj trošku samostatnosti a tak isto deti chodili aj na mesiac k babke na prázdniny- sestra ostala v Nemecku a decká boli na Sk na prázdninách. A ako sa vraví, keď sa má žialbohu stať, môže aj doma na ulici pred domom, keď ich budeš mať pod nosom a pod opaterou aj ty sama. Babka bude na nich určite dávať pozor ako na oko v hlave 🙂 🙂 🙂
A čo sa týka kúpaliska, alebo lepšie povedané aquaparku, mojej sestre sa syn stratil, keď balila veci, takže to sa nemusí stať len babke...a ja sama som sa mame asi ľ krát stratila a aj našla 😀 😀
ak je babka naozaj ciperna a zodpovedna, tak ano. ved vek ma super. 🙂
ale aj syn by musel byt poslusny, nie ako moj, co je neposlusny a riadne zivy. 😎
@savrnochova nemyslis vazne, ze sa pytas cudzich ludi ci mas poslat tvoje dieta s tvojou matkou na dovolenku. Ty si nesvojpravna??????

@mircalla hm takže zásadne chodíte všade s deťmi obaja, či ako? či len tvoj muž je za nespoľahlivého a ty môžeš ísť niekam s deťmi aj sama?
@mamutka kopa žien má dnes deti tesne pred 40, či aj po 40, takže už vlastne podľa teba asi ani nie sú spôsobilé na to?
@savrnochova s vlastnou mamou by si ho pustila? neviem, 49 ročná žena je štandardne vitálna osoba pri zmysloch, ktorá tiež vychovala minimálne jedno dieťa (tvojho muža), vzťah má s malým dobrý podľa toho čo som pochopila, tak osobne žiadny problém nevidím...
keď babky nemajú čas a chuť na vnúča zle, keď majú, tak zase zle je...