Pustili by ste 5 ročné dieťa na dovolenku s babičkou?
Zdravím.chcela by som vediet Váš názor pustili by ste 5 ročné dieta na dovolenku k moru s babičkou 49r.Svokra býva kusok od nás vidia sa s malým skoro každý den malý ju má rád len mám strach aby sa mu tam dačo nestalo 😒
Bez problémov by som dieťa pustila. 49r. svokra je mladá, pokiaľ napr. nepije, je zodpovedná a je zdravotne ok + majú pekný vzťah..aký problém? By som bola celá šťastná, že si malý užije dovču s babinou. Ja svokre napr. dieťa dať nemôžem, pretože nevládze na nohy a je vážne chorá na srdce, ak sú deti u nich, musí tam byť aj dedo.
pozri, ak sa máš 10 dní doma užierať a neoddýchnuť si ani minútu, lebo budeš mať stále v hlave svojho synčeka a "čo ak...", tak ho proste nepusti. Ono nejde len o to, či to zvládne babka so synčekom, ale aj či to zvládneš ty. Ak nie, tak proste ho tam nepusti, nech ho babka vezme na pár dní na dovolenku niekde sem, na Slovensku, a budú v pohode aj oni, aj ty.
nečítala som všetko
ANO pustila by som dieťa a ja osobne by som bola rada keby som taku babku mala, čo by mi vzala deti na dovolenku
a dnes to ani nie je výnimočné, že matkou 5ročného dieťaťa je 49 ročna žena
@savrnochova - môj syn po 1x so svokrou (vtedy 55ročnou) cca týždeň sám 250km od nás, keď mal 33 mesiacov. To som rodila,mini byt, muz nemohol byť doma a starat sa onho a aby ona u nas bola tak dlho, to nešlo. Potom sme ho dali k mojim rodičom domov (obaja po 60tke),kým sme došli s malou. Tam bol tiež asi týždeň. Odvtedy bežne trávi čas takto bez nás, cca 2-3x do roka aj týždeň.
Zienky, popravde ja mam 40, na jednej strane by som mohla mat este dieta, na druhej strane by som mohla byt uz aj babka. Vek 49 by som neposudovala ako "babkovsky", tym padom vek by urcite nerozhodoval o tom, ci by som danej osobe zverila dieta.
Pustila uplne bez problemov. Mama uz ma blizsie k 60 ale aj teraz ide 4 rocny syn do cz k znamym na týždeň. Bude chvilu klidecek. 😀 bravala oboch ale starsi ma skolu a ideme aj na dovcu este v juni tak ostava doma a spolu pojdu cez prazdniny. Svokre nie ta uz ma po 60, huli ako komin, najradsej sedi pije kavu, cigo a strikuje. Ale oni nikam ani nechodia takze deti ani nevolaju.
Moja bola so svokrovcami pri mori keď mala 3,5 a znova, keď mala 5. Ja som po materskej vtedy nastúpila do práce, malá bola na starých rodičov zvyknutá od malička, tak som v tom nevidela problém a to bola moja svokra vtedy presne v tom istom veku, tesne pred 50-kou. Žabka si to užila, dedko s babkou tiež a všetci boli spokojní. Ak tvoje dieťa nemá so svokrou problém a ty jej dôveruješ, tak by som ho na tvojom mieste pustila. Nesúhlasím s tým, že ho nepustím, lebo by mi chýbal, nebudem predsa na základe svojej sebeckosti brániť dieťaťu v nových zážitkoch. Ale, ako som hovorila, záleží od toho, či svokre naozaj dôveruješ, že s ňou bude tvoje dieťa v bezpečí... 😉
@savrnochova môj syn chodí so svojimi starými rodičmi každý rok na dovolenku a to od svojich 5 tich rokov, a to ma tento rok 16 rokov....aj keď vždy sme potom išli ešte ako rodina, ale so starkymi proste ísť musel, aj preto majú taký super vzťah....nemala som s tým žiadny problém, vôbec som sa nebála ho s nimi pustiť...pochodil toho viac ako my, každý rok bol niekde inde,som rada ze chcel ísť a oni boli radi, že im bolo veselo...takže určite pustí a dopraj mu
Nasu starkú by to ani nenapadlo nieže neberú vnúčatá a na dovolenku vonkoncom nie...
Baby díky za Váš názor a skusenosti 😊 nestíhám odpisat každej ale míč ste mi niektore pomohli
@savrnochova, 49 rocna je mlada, ak je zdrava a trufa si a dieta chce, nevahala by som ani minutu.
@moni73 mne je uplne jedno ako to maju ine matky. Ja poznam velmi dobre svoje dieta aj svoju rodinu a viem co si mozem dovolit a co nie. Pokial ide o konika tak su fajn rady ohladne deti ked je zdrav. problem a maminka hlada ine maminky s tym problemom, alebo co s horuckou, alebo ja neviem, ake mate skuenosti s plienkami. Ale ci poslat dieta na dovolenku so starymi rodicmi - tak to mi pride ako uplne nezmyselna debata.
Maticka skakava, to su dristy, ktore tu citam. Bez urazky podaktore "damy"! Riesit 49 rocnu zenu ako BABICKU ci DAMU PRED 50 tkou...to snad nie! Ste vobec pricetne podaktore? Vyjadrenia akoby zena v tom veku bola senilna osoba so stareckymi plienkami! Ste normalne? No rada by som videla osobne poniektore ako vyzerate vy vo vasom mladom veku! Ci nie ste na tom horsie s kondickou ako ta babicka! 🙄
@kittykat22 zrejme je, lebo zastup cudzich zenskych, zadubenych dedinskymi predsudkami asi jej svokru pozna lepsie. 😝
No nie, nepustite svoje deti nikde, zavret do pohara na zavaraniny a sup na policu do komory!
@jabadaba ale tu predsa vobec nejde o vek babičky ide o to ze malý este nebol sám s babinou takto daleko a tak dlho predsa len mam strach dnes je uplne ina doba..
Co takto najprv si vyskusat par dni dovolenky niekde na Slovensku? Ak nebudu ziadne problemy, babka bude vidiet, ake to je mat dieta na dlhsiu dobu (ci si na to trufa) a maly, ci zvladne byt dlhsiu dobu bez mamy (ci nepride na neho kriza) - ak bude vsetko ok, potom by mozno vyslo aj to more.
@savrnochova vsak sa opytaj syna, nechaj ho pred dovolenkou castejsie s babkou - aj na spanie aby si videla ako reaguje. Mozno ti aj sam povie ze nechce ist a mozno bude dobrodruh a bude sa tesit na let a potom na lodicky a na moznost byt pri mori. Neviem aky ma plan tvoja svokra ale ja by som sa s nou dohodla pripadne by ste jej mohli doplatit plnu penziu v nejakom hoteli ak ona nemoze a proste aby to mali bez stresu - obidvaja a len sa mohli kludne magat v mori a prechadzat pokial svokre doverujes a syn ju ma rad tak ja by som to vyuzilap
@savrnochova a ak mas strach z nejakeho atentatu alebo leteckeho nestastia no to uz sa budes musiet vysporiadat ty sama so sebou - ano je vacsie riziko zomriet pri pade lietadla ked lietas ale existuje este vyssie riziko ze budete mat autonehodu a predpokladam ze syna voozis v aute
@jabadaba, co si sa tak vytocila? Vsak ked ma baba 25, tak sa jej 49 rocna zda byt solidne stara, nam (teda mne urcite) sa tiez patdesiatnici javili ako starci v tom veku (kazdym rokom sa mi zdaju mladsi 😀)
A k dietatu - ja by som nepustila a za tym si stojim. LENZE - ja som nikdy nezazila, ze by som bola niekde so starymi rodicmi (vacsina uz nezila a stara mama nemala zaujem o deti ako take) Moje deti zazili uz len stare matky a tiez vo veku, ked same sebakriticky uznali,ze by taky spunt bol pre ne privela. Takze pre mna je nepredstavitelne, ze by moje dieta malo ist s niekym inym na taku dlhu dobu prec (nasa 10 rocna tvrdo odmieta ist aj do tabora, chce proste ist s nami, lebo je na to zvyknuta. Mam jej povedat, ze musi ist, lebo si to s cudzimi uzije viac nez s rodicmi? Nuz, som sebecka a nepoviem, uzivam si, ze si ona uziva nasu pritomnost.) Nemusi byt hned narusena kazda, ktora by dieta nepustila. S mojou sestrou (v podobnom veku ako tato babicka) by som nepustila ani psa, nieto este dieta. Je mila, deti ma rada, ale seba viac a ked by sa jej nechcelo ist na plaz, kludne by poslala dieta same... Dovodom moze byt milion, preco nie. a to budem mat o rok menej ako "babicka", ked bude mat moje dieta 5 rokov....
@savrnochova zartujes s otazkou??? Mam 2 deti (4 roky a 3,5 roka) bezne su u svokry a so svokrou ktora ma 70 rokov!!! Zvlada ich v pohode, deti ju zboznuju...
To iste plati o mojich rodicoch, maju 66 a 63 rokov, bezne deti vlacia kade-tade aj na dovolenky. Teraz sa chystaju na mesiac k moru 😀 😀 😀
Samozrejme by som ich nikdy svokre a rodicom nenutila, ale ja mam stastie a stari rodicia maju zaujem a s detmi chcu byt...dokonca pri nich aj omladli 😅 😀 😅
S nasimi kedykolvek, so svokrou nikdy. Dovody nebudem rozoberat, ale ani muz by nenechal deti s vlastnou matkou...

ako 4 rocna som bola s babkou sama v Tatrach, v zime. Sli sme vlakom, bez telefonov. Doteraz si nato pamatam, presne viem ako vyzeral hotel, ako to vyzeralo za nim. Ked som po rokoch isla na Skalnate pleso, ako prve som zbadala staru budovu lanovky, ktora uz nefunguje a hned sa mi vybavilo ako sme tam boli. Mala som 4, je to skoro 33 rokov dozadu a stale si to pamatam. Bol to neuveritelny zazitok, hlavne preto ze sme boli same, bez surodencov, bez rodicov.
Deti treba tiez viezt k zodpovednosti a naucit ich ze aj same si maju davat pozor kde sa pohybuju a ako posluchaju. Ked male dieta opakovane opusti okruh rodica, tak treba aj jemu dat trocha na zodpovednost co robi a vysvetlit ake mozu byt nasledky jeho konania....