icon

Ruší niekto letnú dovolenku kvôli konfliktom?

8. mar 2026

Rušil niekto už teraz letnú dovolenku skrz konflikty? Máme zakúpenú dovolenku v Turecku. Zatiaľ nič neruší, keďže do júla ďaleko. Ale zaujíma ma, či niekto rušil a kam ste mali cestovať. Resp. Je tu niekto kto ide do Turecka a váha?

Strana
z4
leni1977
Dnes o 06:56
@anonym_8d161d

@eternity24 toto su odpovede "dovolenkam zdar" 😂🤦
Uvedomujes si, ze sa tu bavime o letnych dovolenkach? Za 4mesiace. A vacsina ma zaplatene storno. Nam napriklad este 30dni pred nastupom na dovolenku vratia celu sumu, ak ju stornujem.

@anonym_8d161d to je tak keď sa do debaty namierenej na ženy, ktoré majú dovolenku už vyplatenú, zapája niekto, kto ju pravdepodobne nemá. Ja som dovolenku na júl kupovala v novembri, dovolenku na august už v októbri a nemienim to rušiť 4 - 5 mesiacov vopred.

anonym_3485c6
Dnes o 07:01
@leni1977

@anonym_8d161d to je tak keď sa do debaty namierenej na ženy, ktoré majú dovolenku už vyplatenú, zapája niekto, kto ju pravdepodobne nemá. Ja som dovolenku na júl kupovala v novembri, dovolenku na august už v októbri a nemienim to rušiť 4 - 5 mesiacov vopred.

@leni1977 a ako Trump povedal,za chvilu je koniec vojny.Svoje ciele trafili,boli ,,,,,uspesni a rychli,,,,takze sa uz buchat o chvilu nebude vobec.
A ludia zbytocne stresovali,rusili ci menili dovolenky.
Tiez mame Turecko na 14.jul a nic nerusime.

anonym_2b74ff
Dnes o 07:02

Kupeny egypt, oblast marsa matrouh. Odchod v auguste, zatial nerusim. Moze sa stat hocico, situacia sa moze ukludnit alebo aj vybicovat.. to zatial nikto nevie, prisposobime sa situacii ked pride ten cas.
Co je ale smutne, aj ked ocakavane, ze este aj v tejto situacii vylezu z celorocnych brlohov ludia ktori maju normalne radost, ze sa rusia dobolenky a nikto necestuje, v zmysle ked ja som paty nevytiahla z rodnej osady, aj vy sedte doma. Otras.

anonym_3485c6
Dnes o 07:03
@leni1977

@leni1977 a tiez sme to kupovali v decembri,a hned cez ib aj zaplatili vsetko naraz 2 izby.

leni1977
Dnes o 07:07
@anonym_3485c6

@leni1977 a ako Trump povedal,za chvilu je koniec vojny.Svoje ciele trafili,boli ,,,,,uspesni a rychli,,,,takze sa uz buchat o chvilu nebude vobec.

@anonym_3485c6 tak zasa to čo povie Trump, ja nedokážem brať vážne, on toho natára, ale toto rušenie je naozaj predčasné teraz. Aj vlani tu na MK vypukla v júni panika okolo Cypru, viaceré ženy aj zrušili dovolenky a odsudzovali nás, ktoré sme nerušili a o 10 dní bol koniec a ja som si v júli moju dovolenku aj užila.

veve229
Dnes o 07:18
@leni1977

@leni1977 presne. Dovolenku som kupovala v januari - na jul. Preco stornovat teraz? Aby som si potom nadavala? 😅

anonym_3485c6
Dnes o 07:18
@veve229

@leni1977 presne. Dovolenku som kupovala v januari - na jul. Preco stornovat teraz? Aby som si potom nadavala? 😅

@veve229 to bude kopec zien nadavat.

jovka
Dnes o 09:42

my mame thajsko 4.4 , nerusime , ale mam obavy ci let nebude zruseny, mame prestup v bahrajne ktory je momentalne stale uzavrety.

322sima123
Dnes o 10:30
@anonym_455795

@anonym_autor
Ano zrusila som do Tatier pre istotu, muz kope bunker v zahrade

@anonym_455795 ach som zvedaca ci by vas nepresiel tento detsky humor keby ostanete zaseknuta niekde v tych nebezpecnych krajinach...

kikulienkadd
Dnes o 11:05

Ahoj, tak nie som sama,ktorej sa nechce ísť do Turecka v súčasnej situácii. Júlový termín dovolenky som kupovala koncom januára, first moment,takže máme možnosť bezplatného zrušenia v termíne 45-30 dní pred odletom. Minulý týždeň sme to veľmi s mužom riešili, či zmeniť destináciu, nakoniec to nechávame ako je, s tým, že zrušíme prinajhoršom v júni. Možno dovtedy bude pokoj🙏

anonym_dd11b5
Dnes o 11:07
@kikulienkadd

Ahoj, tak nie som sama,ktorej sa nechce ísť do Turecka v súčasnej situácii. Júlový termín dovolenky som kupovala koncom januára, first moment,takže máme možnosť bezplatného zrušenia v termíne 45-30 dní pred odletom. Minulý týždeň sme to veľmi s mužom riešili, či zmeniť destináciu, nakoniec to nechávame ako je, s tým, že zrušíme prinajhoršom v júni. Možno dovtedy bude pokoj🙏

@kikulienkadd daj si pripomienku do mobilu na jún a potom sa rozhodnete čo s tým

kikulienkadd
Dnes o 11:15
@anonym_dd11b5

@kikulienkadd daj si pripomienku do mobilu na jún a potom sa rozhodnete čo s tým

@anonym_dd11b5 mám to v kalendári, určite nezabudnem. Ide skôr o to, že dovtedy môžu byť ostatné destinácie vypredané,lebo sme 4, potrebujeme rodinnú izbu a pod. Pani z cestovky vravela,že ak by sa medzitým situácia zmenila natoľko,že MZV SR vydá stanovisko necestovať, cestovka nás skontaktuje a budeme hľadať spoločné riešenie. Máme ísť na Egejskú riviéru, no uvidíme...

anonym_70ab61
Dnes o 11:30

Ideme v lete do indonezie prestup v cine zatial nerusim nic keby sa nedalo dostat tak asi inunmoznost mat nebudem, ci??

smajlik323
Dnes o 11:34
@anonym_autor

@matkahelka ved práve, že najradšej by som počula názor tých, ktorí dovolenku už kúpenú majú

@anonym_autor tiež mame Egypt. Dovolenka na júl. Nič nerusim a pevne verím, že sa nič neudeje a dovolenku ako každý rok si užijeme

danielagre
Dnes o 15:23
@anonym_3485c6

Ale pozerala som aj inu cestu,keby nahodou,lebo stastie praje pripravenym takze da sa ist aj autobusom aj ked 40hod.Keby sa nahodou nelietalo,ale to sa nestane.

@anonym_3485c6 moj synovec bezne chodi autom dokonca Ladou a beru to ako dobrodruzstvo 🤪

danielagre
Dnes o 15:25
@anonym_3485c6

@anonym_3485c6 ale on drista raz tak raz onak ako sa vyspi..najprv ze 3 tyzdne max a teraz nedavno ze to nebude ziadna rychlovka..

anonym_8ab375
Dnes o 15:30

@anonym_autor nezabudnite potom vyplakavat, aby po vas posielali špeciály a neviem co iné keď sa trepete tam, kde nemáte

danielagre
Dnes o 15:35

7 rokov vzdy som kupovala dovolenky v zime v januari-februari ; toho roku som fakt nemala čas a asi dam AI za ulohu nech mi vygeneruje bezpecnu cestu k moru autom - len mam kus obavy ze to bude v Norsku 🙈🙉😂

anonym_8ab375
Dnes o 15:36
@anonym_676473

Nerozumiem, preco ma byt Turecko alebo Egypt no go, ked Grecke ostrovy, Cyprus, Spanielsko su polahky na dostrel z Iranu. Ak vytvarate paniku, budte aspon objektivne. Mimochodom, ani svetovi odbornici nedokazu predikovat situaciu, ale Sybyly z MK uz teraz vedia, ze cestovanie v lete bude nebezpecne. Sybyly sa neboja zit a dovolenkovat na Slovenku, ktore susedi s krajinou, ktora je par rokov vo vojne, ale vzdialeny Iran sa ich bytostne dotyka.
Mame zaplatenu dvoj-tyzdnovu dovolenku na Rodose za niekolko tisic. Neuvazujeme o zruseni. Vzdy sme sa riadili odporucaniami MZV SR a ak to vyda neodporucanie tam cestovat, zariadime sa. Dovtedy fabulovat nebudeme. Iran uz o par dni nebude mat cim bojovat, do leta budu USA koloniou.

@anonym_676473 asi preto, že sú to krajiny, ktoré majú opustiť americkí občania. Ale mudre sybyly z MK tu budú mudrovat stále dookola a potom pindat, ze prečo pre nich ten Fico nepošle špeciál. A prečo by mal? Išla si tam dobrovolne? Išla. Tak potom nepindaj a doprav sa domov ako chceš

anonym_130585
Dnes o 15:38
@anonym_c0f296

Ja by som nerušila. Sestra išla v sobotu na dovolenku do Egypta za super cenu, nikde nikto, užívajú si to tam. Ja jej fandím, hneď by som išla tiež, keby zachvíľu nerodím

@anonym_c0f296 aj moja kamoška išla v sobotu do Egypta, ani ju nenapadlo niečo rušiť

anonym_8ab375
Dnes o 15:40
@anonym_164cfd

@anonym_autor mila autorka, pre zmysluplne komentare k veci napis do niektorej z cestovatelskych skupin tu na mk alebo na fb. Tu sa zisli zakomplexovane frustrovane osoby, ktore nelietaju aj ked vladne celosvetovy mier, lebo na to jednoducho nemaju dostatok prostriedkov. Principialne budu hejtovat, ako si vobec niekto dovoli teraz uvazovat o dovolenke za par mesiacov. Zavist je najvacsou charakteristikou slovakov. Mame na prolome juna a jula komplet zaplatene Turecko, na prelome augusta a septembra Kretu. Nic nerusime, ani o tom neuvazujeme.

@anonym_164cfd presne take mudre ako ty teraz vyplakavaju na FB, ze sa nemajú ako vrátiť na to zaprdene slovensko

mirusss
Dnes o 16:15
@krasneleto

mame jul cyprus.. a zvazujem...

@krasneleto my konec juna, juzny Cyprus a tie predpokladam ze zrusime.

anonym_dd11b5
Dnes o 16:27
@anonym_8ab375

@anonym_164cfd presne take mudre ako ty teraz vyplakavaju na FB, ze sa nemajú ako vrátiť na to zaprdene slovensko

@anonym_8ab375 prečo by vyplakávali, veď majú jedinečnú príležitosť predĺžiť si dovolenku na náklady cestovky a zažiť adrenalín v krvi

anonym_676473
Dnes o 16:45
@anonym_8ab375

@anonym_676473 asi preto, že sú to krajiny, ktoré majú opustiť americkí občania. Ale mudre sybyly z MK tu budú mudrovat stále dookola a potom pindat, ze prečo pre nich ten Fico nepošle špeciál. A prečo by mal? Išla si tam dobrovolne? Išla. Tak potom nepindaj a doprav sa domov ako chceš

@anonym_8ab375 zlatko, uvediem ta do obrazu, lebo si chuderka stratena. Aby bolo jasne, debata je o letnych dovolenkach. Opakujme spolu: letnych. Co je tak o 3+ mesiace. Nedebatujeme tu o sucasnej situaci, t.j.je irelevantne, ake krajiny maju teraz opustit americki ci ini obcania. Ty Sybyla uz vies predpovedat, ake krajiny budu musiet opustit americki obcania o 3-4 mesiace?

renebb
Dnes o 17:30

Od septembra book Turecko na jun, nic sa nerusi, jun daleko.. keby je teraz jun a lieta sa - ide sa.

anonym_8ab375
Dnes o 20:51
@anonym_676473

@anonym_8ab375 zlatko, uvediem ta do obrazu, lebo si chuderka stratena. Aby bolo jasne, debata je o letnych dovolenkach. Opakujme spolu: letnych. Co je tak o 3+ mesiace. Nedebatujeme tu o sucasnej situaci, t.j.je irelevantne, ake krajiny maju teraz opustit americki ci ini obcania. Ty Sybyla uz vies predpovedat, ake krajiny budu musiet opustit americki obcania o 3-4 mesiace?

@anonym_676473 zlatko, lietadlove lode sa presúvali do oblasti už od decembra. Ono vieš vto chvíľku trvá. Teraz je už zverejnený zoznam krajín, kde nemajú cestovať americkí občania. A vieš čo, sybylka? Je na ňom aj Turecko aj Egypt. To je ,čo? Jaj, či ty a tebe podobne čakajú na personalizovany direct mail, ze sa tam nemáš trepať, ze?
Aby si potom ako taka chuderka nevyplakavala, ze nemáš na návrat na to nanič Slovensko. Keď už si na dovolenke toľko ušetrila.

Strana
z4