S ktorou cestovnou kanceláriou ste spokojní a s ktorou nie?
@anonym_autor som spokojna so Saturom
väčšinou cestujem na vlastnú päsť, ale bola som cez Pelikán s Der Touristik - najlepšia skúsenosť, 2x cez Inviu - žiaden problém, Fischer - čistý horor, nikdy viac
väčšinou cestujem na vlastnú päsť, ale bola som cez Pelikán s Der Touristik - najlepšia skúsenosť, 2x cez Inviu - žiaden problém, Fischer - čistý horor, nikdy viac
@zuzanaam Kartágo a Fisher sú sesterské spoločnosti a patria pod Der Touristik SK. Invia je iba agentúra a predáva zájazdy cest.kanceláriam vrátane Fisheru.
Mame v meste len predajcov pre tieto cestovne agenturi,no celkom by ma zaujimalo ako su plateni.Ci si svoju proviziu daju do celkoveho predaja za zajazd alebo ceny su rovnake a agenturi ich platia ako svojich,,,zamestnancov,,,
@anonym_autor NEODPORÚČAM je čas na dovolenku po starom Happy Travel - podvodník
@zuzanaam Kartágo a Fisher sú sesterské spoločnosti a patria pod Der Touristik SK. Invia je iba agentúra a predáva zájazdy cest.kanceláriam vrátane Fisheru.
@anonym_7fb31c ďakujem za komentár a máš pravdu, poplietla som to. Pozrela som tú zmluvu a Pelikán nám predal zájazd od TUI Reisen, nie Der Touristik. Ten názov mám asi v hlave kvôli opletačkám s tým Fischerom, kde nás vedome klamali a zavádzali a neskutočne chrapúnsky prístup majú. Takže oprava, najlepšia skúsenosť s TUI Reisen cez Pelikán. Na tej dovolenke nám nastali problémy s návratom domov a to už s nami riešil Pelikán a musím povedať, že boli maximálne nápomocní. Odo mňa majú 100 bodov zo 100.
@anonym_autor mna tiez odzubali vo fisheri. Kupovala som first minute s bezplatnym stornom (bezplatny = nic zan neplatis, vsak?). Este som im tam aj volala, ci je to naozaj bezplatne, ci mi vratia aj sumu poistenia keby nahodou a ubezpečili ma ze ano. Ked doslo na hotove, sumu poistenia samozrejme nevratili. Neskor, pred stornom, som si tam dohladala aj VOP a dakde v tych malych pismenkach to aj bolo, ale v case kupy som im verila 😀 chyba 😀 ponaučenie, never nicomu co nemas " na papieri". Inu skúsenosť s nimi nemam, tak koli tomuto by som ich úplne nezatracovala, ale nabuduce, ak budem chcieť mat v niecom istotu, precitam ci aj cele VOP... Lebo predsa len, isté zavádzanie zakaznika to určite je (bezplatné neznamená za 100+ eur)
Satur a hydrotour za nas
@anonym_autor mna tiez odzubali vo fisheri. Kupovala som first minute s bezplatnym stornom (bezplatny = nic zan neplatis, vsak?). Este som im tam aj volala, ci je to naozaj bezplatne, ci mi vratia aj sumu poistenia keby nahodou a ubezpečili ma ze ano. Ked doslo na hotove, sumu poistenia samozrejme nevratili. Neskor, pred stornom, som si tam dohladala aj VOP a dakde v tych malych pismenkach to aj bolo, ale v case kupy som im verila 😀 chyba 😀 ponaučenie, never nicomu co nemas " na papieri". Inu skúsenosť s nimi nemam, tak koli tomuto by som ich úplne nezatracovala, ale nabuduce, ak budem chcieť mat v niecom istotu, precitam ci aj cele VOP... Lebo predsa len, isté zavádzanie zakaznika to určite je (bezplatné neznamená za 100+ eur)
@anonym_15e9bf Sú cestovky, ktoré vrátia aj poistenie? Nám vo viacerých pri kúpe tuším zakaždým spomenuli,že nie ,keď sme sa opýtali na storno.
@anonym_15e9bf Sú cestovky, ktoré vrátia aj poistenie? Nám vo viacerých pri kúpe tuším zakaždým spomenuli,že nie ,keď sme sa opýtali na storno.
@anonym_7fb31c to neviem, pri takychto cestovkach asi ani nie. Preto som im tam pred kupou volala (vedela som ze existuje riziko, ze nepojdeme, a tiez mi bolo podozrive, ze cestovka vrati naozaj vsetko). Ale z principu by to nemali nazyvat bezplatnym, ked sa za to realne plati. Ked si spravis rezervaciu s bezplatnym stornom cez booking, priamo na hoteli a pod. tak ti pri storne naozaj vratia vsetko a nemal by byt rozdiel v tom, ci ti poskytujú iba jednu alebo viac sluzieb
@anonym_7fb31c a teda pod tym "anonymom" bol moj nick, nech je jasno (ze neodpovedam za niekoho ineho 😄). Myslela som ze uz kazda odpoved v diskusii bude mat priradeny ten isty anonym 😀 clovek sa stale uci 😁
@anonym_7fb31c to neviem, pri takychto cestovkach asi ani nie. Preto som im tam pred kupou volala (vedela som ze existuje riziko, ze nepojdeme, a tiez mi bolo podozrive, ze cestovka vrati naozaj vsetko). Ale z principu by to nemali nazyvat bezplatnym, ked sa za to realne plati. Ked si spravis rezervaciu s bezplatnym stornom cez booking, priamo na hoteli a pod. tak ti pri storne naozaj vratia vsetko a nemal by byt rozdiel v tom, ci ti poskytujú iba jednu alebo viac sluzieb
@nikolani ale poistenie mas sluzbu navyse. Ak si cez booking zarezervujes ubytovanie, za to ti vratia. Ak zaroven uzavries v poistovni poistku, tu ti z poistovne nevratia. To iste je aj pri ck. Za sluzby, ktore ti poskutuje ck, cize ubytovanie a letenky, ti vratili. Poistenie poskytuje poistovna, nie je to sluzba CK a ty ju ani nemusis vyuzit
@anonym_ee62dc ja to beriem. Keby mi oni sami netvrdili, ze mi vratia aj sumu poistenia, tak sa nad tym ani nepozastavim. Preto som sa na to aj vyslovne pytala a ide mi len o to ze mi tvrdili opak toho co naozaj robia. Na druhu stranu, ked si cestovne poistenie uzatvoris samostatne, aj toto vies vopred vypovedat a nejaku sumu ti vratia. Vid napr prve co mi google vyplul, poistovna axa. Treba samozrejme splniť nejake podmienky, nie hocikedy. Pri ck bolo tiez treba splnit nejaké podmienky na to "bezplatne" storno, ale sumu poistenia si nechali celu.
Ale nechajme to uz tak, jedine co som chcela do diskusie prispieť je, ze sa netreba spoliehat na to co vam v cestovke povedia, kym to nemate cierne na bielom v zmluve alebo VOP 🙂

Vyberám si tie rokmi overené a známe, čo majú aj kamenné pobočky . Čedok, Hydrotour, Tip travel . Nebála by som sa ani Kartágo / Fisher .Hlavne si pozri recenzie na hotel, ktorý ste si vybrali - na Google maps a Tripadvisor a pozri si tiež , kde sa nachádza a čo je v okolí , aby ste neboli sklamaní. Každá cestovka má aj cenovo lákavé- tie majú často slabé recenzie a čím si vyberieš drahší, tým väčšinou stúpa počet spokojných turistov. Takže je to aj na vás , koľko chcete investovať . Ak nie ste nároční, budú vám vyhovovať aj tie lacnejšie , ak nie, tak si treba priplatiť za kvalitu.