icon

Skúsenosti s používaním drepového záchodu v cudzine

6. jún 2026

Ahojte, použil z vás napríklad na dovolenke tento typ záchodu. Mne to príde nepoužiteľné, nehygienicke.

amalka07
•
6. jún 2026

Nikdy som sa vo vyložene turistických destináciách s týmto typom toalety nestretla. Pravda ale, chodíme len na tie turistické miesta takže skúsenosti s nejakými miestami určenými pre domácich nemám. Ale napríklad v Turecku ich už má málo kto

katkaseiner
•
6. jún 2026

ano, cestou do Grecka som vyskusala...ale obcas byvaju 2 zachody a to jeden tento a jeden normálny 😊 Aspon v tom prípade to tak bolo... cize za mna, skus sa pozriet ci nemaju nahodou vedla normalny zachod

marianarem
•
6. jún 2026
@katkaseiner

ano, cestou do Grecka som vyskusala...ale obcas byvaju 2 zachody a to jeden tento a jeden normálny 😊 Aspon v tom prípade to tak bolo... cize za mna, skus sa pozriet ci nemaju nahodou vedla normalny zachod

@katkaseiner Tak ked nebol iny, pouzila som aj tento, co sa dalo robit. Na druhej strane v niektorych pripadoch, ked som videla okolity hygienicky standard, tak mi to prislo hadam aj lepsie ako klasicky.

anonym_b59ec3
•
6. jún 2026

@anonym_autor Ano, vyuzila som viackrat aj taky, aspon odpadlo oblepovanie zachodovej misy toaletakom ci cikanie v podrepe, lebo nesadnem si len tak. Za mna je to hygienickejsie aj, ked sa to tak vezme...

anonym_b8ee16
•
6. jún 2026

Použila som take wc v Indii. Je to hygienickejsi ako naše “zapadne” wc. Žiadna ocikana misa, prirodzenejšia poloha pri vyprazdnovani, to je bez debaty.

anonym_1b036c
•
6. jún 2026

je to hygienickejšie aj fyziologickejšie

mk1111111111
•
6. jún 2026

Presne tak, hygienickejsie urcite, aj prirodzenejsie

vler
•
6. jún 2026
@mk1111111111

Presne tak, hygienickejsie urcite, aj prirodzenejsie

@mk1111111111 ja som len vzdy rozmyslala, ako to funguje pre starsich alebo menej mobilnych ludi ktori maju problem ist do drepu, udrzat rovnovahu a postavit sa z drepu

anonym_99c8ef
•
7. jún 2026

Mne sa to stalo vo Francuzsku, isla som sa pocikat, pridem na verejne wc a tam len diera 😂 nastastie bolo wc pre vozickarov normalne, tak som pouzila to. Ja som sa bala, ze do tej diery netrafim 🙈 a to popri dlhych cestach nemam problem ocikat travu kazdu hodinu 😂

mk1111111111
•
7. jún 2026
@vler

@mk1111111111 ja som len vzdy rozmyslala, ako to funguje pre starsich alebo menej mobilnych ludi ktori maju problem ist do drepu, udrzat rovnovahu a postavit sa z drepu

@vler to netusim, ti ez som sa nad tym zamyslala, ale, asi ked to tak robia cely zivot, tak to vedia. 🙈

anonym_149b78
•
7. jún 2026

Ja som sa s takym stretla v Bulharsku v parku vo Varne veeeelmi davno. Nepouzila som ho. Mala som strach, ze sa netrafim.

sissy27
•
7. jún 2026

@anonym_autor uz som sa s tym stretla 😃 pre nas nezvycajne, ale inak je to hygienickejsie ako klasicke, pretoze sa pokozka nicoho cudzieho nedotkne.

alenka58
•
7. jún 2026

turecké wc sú vo veľa krajinách, čo som sa stretla tak boli dosť zašpinené, ale je to hlavne tým že ľudia ich nevedia používať, resp.majú pohybové problémy

anonym_3cb197
•
7. jún 2026

Ja by som sa už nepostavila 😃

januska12323
•
7. jún 2026

Nepraktické je to len ak máš dlhé nohavice/šaty a nevieš si ich udržať, inak žiadny problém. Stiahneš, kvokneš, vybavíš čo treba a ideš preč.

nikoletta1712
•
7. jún 2026

@anonym_autor Áno, stretla som sa s takým “WC” v Indii a v Nairobi…

slavomira236
•
7. jún 2026
@katkaseiner

@katkaseiner tiez som to zazila davno cestou busom do grecka..ja som to dala ale vtedy 6rocna dcerka bola z toho hotova🤣ale to su uz roky 20

nikushka8
•
7. jún 2026

Ano, v Turecku, Bulharsku, aj Taliansku..ked nebol iny..🤷‍♀️

anonym_8c107f
•
7. jún 2026

V Rumunsku na veľa miestach

orisker
•
8. jún 2026

Také sa nájdu aj v Bruseli, v diplomatickej štvrti.
Pravda, hygiena je tam na inom leveli ako napr. na Srí Lanke niekde v dedine.

moonlight1210
•
8. jún 2026

V Azii ich mavaju. Ale zvycajne maju kombinovane, ze su cca pol na pol kabinky tzv. europskeho typu (teda sedacie wc po nasom). Alebo aspon 1-2 sedacie wc.

A arabskych krajinach detto.

Pouzila som parkrat, ale extra pohodlne sa mi to teda nezdalo. Nehovoriac, ze domaci to hlavne v arabskych krajinych pouzivaju viac, a teda boli viac spinave, ocikane, sem-tam okakane, a aj ked vyzerali ciste, smrdeli mocom.
Takze za mna radsej europske wc, ktore si utriem antib servitkou, alebo tu cast, kde sedim, zakryjem toaletnym papierom.