Skúsenosti s používaním drepového záchodu v cudzine
Ahojte, použil z vás napríklad na dovolenke tento typ záchodu. Mne to príde nepoužiteľné, nehygienicke.
ano, cestou do Grecka som vyskusala...ale obcas byvaju 2 zachody a to jeden tento a jeden normálny 😊 Aspon v tom prípade to tak bolo... cize za mna, skus sa pozriet ci nemaju nahodou vedla normalny zachod
ano, cestou do Grecka som vyskusala...ale obcas byvaju 2 zachody a to jeden tento a jeden normálny 😊 Aspon v tom prípade to tak bolo... cize za mna, skus sa pozriet ci nemaju nahodou vedla normalny zachod
@katkaseiner Tak ked nebol iny, pouzila som aj tento, co sa dalo robit. Na druhej strane v niektorych pripadoch, ked som videla okolity hygienicky standard, tak mi to prislo hadam aj lepsie ako klasicky.
@anonym_autor Ano, vyuzila som viackrat aj taky, aspon odpadlo oblepovanie zachodovej misy toaletakom ci cikanie v podrepe, lebo nesadnem si len tak. Za mna je to hygienickejsie aj, ked sa to tak vezme...
Použila som take wc v Indii. Je to hygienickejsi ako naše “zapadne” wc. Žiadna ocikana misa, prirodzenejšia poloha pri vyprazdnovani, to je bez debaty.
je to hygienickejšie aj fyziologickejšie
Presne tak, hygienickejsie urcite, aj prirodzenejsie
@mk1111111111 ja som len vzdy rozmyslala, ako to funguje pre starsich alebo menej mobilnych ludi ktori maju problem ist do drepu, udrzat rovnovahu a postavit sa z drepu
Mne sa to stalo vo Francuzsku, isla som sa pocikat, pridem na verejne wc a tam len diera 😂 nastastie bolo wc pre vozickarov normalne, tak som pouzila to. Ja som sa bala, ze do tej diery netrafim 🙈 a to popri dlhych cestach nemam problem ocikat travu kazdu hodinu 😂
@mk1111111111 ja som len vzdy rozmyslala, ako to funguje pre starsich alebo menej mobilnych ludi ktori maju problem ist do drepu, udrzat rovnovahu a postavit sa z drepu
@vler to netusim, ti ez som sa nad tym zamyslala, ale, asi ked to tak robia cely zivot, tak to vedia. 🙈
Ja som sa s takym stretla v Bulharsku v parku vo Varne veeeelmi davno. Nepouzila som ho. Mala som strach, ze sa netrafim.
@anonym_autor uz som sa s tym stretla 😃 pre nas nezvycajne, ale inak je to hygienickejsie ako klasicke, pretoze sa pokozka nicoho cudzieho nedotkne.
turecké wc sú vo veľa krajinách, čo som sa stretla tak boli dosť zašpinené, ale je to hlavne tým že ľudia ich nevedia používať, resp.majú pohybové problémy
Ja by som sa už nepostavila 😃
Nepraktické je to len ak máš dlhé nohavice/šaty a nevieš si ich udržať, inak žiadny problém. Stiahneš, kvokneš, vybavíš čo treba a ideš preč.
@katkaseiner tiez som to zazila davno cestou busom do grecka..ja som to dala ale vtedy 6rocna dcerka bola z toho hotova🤣ale to su uz roky 20
V Rumunsku na veľa miestach
Také sa nájdu aj v Bruseli, v diplomatickej štvrti.
Pravda, hygiena je tam na inom leveli ako napr. na Srí Lanke niekde v dedine.
V Azii ich mavaju. Ale zvycajne maju kombinovane, ze su cca pol na pol kabinky tzv. europskeho typu (teda sedacie wc po nasom). Alebo aspon 1-2 sedacie wc.
A arabskych krajinach detto.
Pouzila som parkrat, ale extra pohodlne sa mi to teda nezdalo. Nehovoriac, ze domaci to hlavne v arabskych krajinych pouzivaju viac, a teda boli viac spinave, ocikane, sem-tam okakane, a aj ked vyzerali ciste, smrdeli mocom.
Takze za mna radsej europske wc, ktore si utriem antib servitkou, alebo tu cast, kde sedim, zakryjem toaletnym papierom.

Nikdy som sa vo vyložene turistických destináciách s týmto typom toalety nestretla. Pravda ale, chodíme len na tie turistické miesta takže skúsenosti s nejakými miestami určenými pre domácich nemám. Ale napríklad v Turecku ich už má málo kto