icon

Slovenský raj s 5 ročným dieťaťom

vikusjk
6. aug 2017

Ahojte, boli ste niekto v Slov.raji s 5 r. dieťaťom? Tie rebríky vyzerajú dosť náročne, nerada by som to podcenila. Privítam každú radu, či vziať malú do raja tento rok, alebo to odložiť, až bude väčšia?
Ďakujem za každú radu 🙂

venija
•
6. aug 2017

S 5r by som si netrúfla.

miselkat
•
6. aug 2017

Ja som tam bola zo strednej skoly a s takym malym dietatom by som tam urcite nesla.

djubka
•
6. aug 2017

Vies, ja som bola kedysi davnejsie ked moja dcera mala necelych 5 rokov v Rohacoch na plesach, nie su tam rebriky ani retaze, ale uz by som s takou krpanoumesla. Neuzila som si nic len stres, aby sa mi zo zrazu neskotulala, aby sme sa nezabili, bude to zaujimave mozno pre nu ale stresujuce pre teba a mozno ani nebude chciet ist sama...

something
•
6. aug 2017

Urcite nie s 5r.

zlaticko118
•
6. aug 2017

Slovensky raj je krasny,boli sme 3-4 roky do zadu (so psom a mali sme co robit aj ked sme ho nosili na chrbte v ruksaku ) s 5 rocnym dietatom je podla mna este skoro.

vulka
•
6. aug 2017

AK niesi skúsená a dieťa športovo nadané, tak nechoď. My sme turisticko-horolezecká rodina a 5- ročná dcéra už bola aj v roklinách Slovenkseho Raja, aj v Roháčoch( pričom tie spomínané plieska boli pre ňu v podstate nudná brnkačka a večer sa ešte išla bicyklovať. Záleží to odskúseností a kondície.

dezire1000
•
6. aug 2017

Ja odtial pochadzam a, netrufla by som si ist s 8 rocnym synom na Suchu Belu a nie to este s 5.Rebriky su klzke lebo.strieka na nich voda atd...celkovo je to predsa len roklina.Ked pojdem tak urcite ked bude starsi

dai
•
6. aug 2017

@vikusjk ahoj... ja som tam bola s rodicmi ako 3rocna, s mojimi detmi cca. S 3rocnymi - pre istotu vzdy sme mali nosic pre nich - muz je ale zdatny- akonahle nevladali ci bolo nieco nebezpecne hned isli zausteni do nosica - syna este ako 5ricneho muz niesil - ale teda to bola 8hodinova tura... rebriky uz ako 5rocny s nasim istenim dal... ak ste ale vychadzkovy turisti a sami mate v takych miestach problemy plus deti nezvyknute tak by som s ttm este asi pockala...

221girl
•
6. aug 2017

Ja som tam bola pred rokom, dali sme si síce dosť dlhú trasu, ale mala som čo robiť sama so sebou. Tiež som si nevedela predstaviť čo tam s tými detičkami rodičia robia.

daninka2
•
6. aug 2017

Ja som bola v Slovenskom Raji este zo strednej, je to nadherne ale urcite by som nebrala 5 rocne dieta so sebou, podla mna je to prilis narocne a nemas moznost v polke povedat nevladzem dalej nejdem. Rebriky su klzke ako tu spominali a dokonca pod spoluziackou sa prepadol dreveny schodik a okupala sa nedobrovolne. Radsej pockajte 🙂

quaxi
•
6. aug 2017

@vikusjk ak si to chcete vyskusat, chodte ako prvu Zejmarsku roklinu - to je najkratsia a najmenej narocna roklina, rebriky tam nie su dlhe a okrem nich len par retazi a kramli. Tam by uz bezne zdatne 5rocne dieta nemalo mat problem a podla toho uvidis, ci si trufnete aj na nieco tazsie. Samozrejme to ale predpoklada ze vy sami ste dostatocne zdatni a spolahlivo zvladnete dietatu pomoct v akejkolvek situacii - turisti typu "kavicka na vrchnej stanici lanovky" by na Raj radsej nemali ani pomysliet. A nezabudnite na vhodnu obuv 😉

vikusjk
autor
•
7. aug 2017

@quaxi ďakujem pekne za radu, pozrieme si tú trasu a uvidíme. Moc by ma to nenapadlo už teraz, keď je taký drobec, lebo chodiť ju moc nebaví, ale loziť a štverať sa, to hej :D Len práve preto, že je to tam klzké, tak aj napriek vhodnej obuvi mám obavu.
Ešte som počula o Jánošíkových dierach, tak možno mrknem aj to a uvidíme 🙂

Každopádne ďakujem všetkým ;)

stastnablcha
•
10. aug 2017

my sme boli prvy krat ked mala mala 4 mesiace
je vela miest kam sa da aj v raji ist.. 5 rocne to zvladne neboj