Storno zájazdu pre chorobu dieťaťa. Aké máte skúsenosti?
Ahojte vie mi niekto poradiť kto bol v rovnakej situácii ? Od apríla sme mali objednanu dovolenku. Takisto sme si spravili cestovné poistenie a plus k tomu storno cesty. Syn pred odletom ochorel vysoké horúčky, horné dýchacie cesty. Odlet sme mali ráno a tak som v noci písala o zrušenie aby stihli zadať zrusenie zájazdu v cestovke ( nikde v podmienkach som sa nedocitala že to tak nemá byť tak som to takto spravila keby som to nespravila tak ,tak zájazd by cestovka zrušiť nestihla keďže od lekárky sme vyšli neskôr a v noci sa rozbehli vysoké horúčky ) následne išla so synom k lekárke keďže som vedela že cesta s ním a celá dovolenka už nebude možná. Na dovolenku sme mali ísť celá rodina. Lekárka mi napísala odporúčanie necestovať takisto diagnózu atď na potvrdenie pre poisťovňu ktoré som hneď zadala. Je možnosť že nám to zamietnu a peniaze nevrátia ? Keď je jasne napísané na potvrdení že nesmie letieť kvôli vysokým horúčkam a je odporúčaná liečba doma ? V poistke máme napísané že všetkým účastníkom kvôli vážnej akútnej chorobe by to mali schváliť. Jedná sa o nie malú sumu. Chcem len vedieť ako ste pochodili ak ste zadavali storno v deň odletu. A či nemali problém s takouto diagnózou lebo ja si teda neviem predstaviť so 40 letieť so synom a byť na dovolenke to mi aj lekárka hneď povedala že isto nie. Vďaka za odpovede
V podmienkach mam napísane že všetkým ak sa nemože zúčastniť jeden. Sme rodina máme maloleté deti a tak je jasné že nepojde nikto ak ochorie dieťa. Tak som zvedavá na poosúdenie.
V podmienkach mam napísane že všetkým ak sa nemože zúčastniť jeden. Sme rodina máme maloleté deti a tak je jasné že nepojde nikto ak ochorie dieťa. Tak som zvedavá na poosúdenie.
@barbi3012 napis potom ako ste dopadli. A mate 100 percentne storno zajazdu??
fiha, no neviem, ci uznaju aj horucky, aj ked lekarka napisala…a podla mna teda max dietatu a jednemu rodicovi
@barbi3012 napis potom ako ste dopadli. A mate 100 percentne storno zajazdu??
@slavomira236 90% máme
fiha, no neviem, ci uznaju aj horucky, aj ked lekarka napisala…a podla mna teda max dietatu a jednemu rodicovi
@msnesquik mám to v poistení že všetkým ak sa nemôže zúčastniť jeden. Len ma zaujímajú tie horúčky ozaj lebo inak som to nevedela poriešiť a s takým dieťaťom ísť niekde veď to nedáva zmysel
Závisí od OP. Čítala som OP jednej cestovky (neviem ktora to bola), ktorá mala podmienku, že sa náhla choroba musela vyskytnúť max. 48 hod. pred odletom, návšteva lekára a lekár musel predpísať ATB. Bez predpisu ATB neuznali storno..
Zavisi to od OP poistovne. My sme mali ist 4 a vratili nam 100% ceny - pre vsetkych samozrejme aj ked chory bol len syn. Bolo to cez ECP asi 4 roky dozadu, myslim ze teraz to maju zmenene na 90%. Do tyzdna sme mali peniaze na ucte, poslali sme papiere a ziadne dodatocne otazky alebo dotazy nemali.
Zavisi to od OP poistovne. My sme mali ist 4 a vratili nam 100% ceny - pre vsetkych samozrejme aj ked chory bol len syn. Bolo to cez ECP asi 4 roky dozadu, myslim ze teraz to maju zmenene na 90%. Do tyzdna sme mali peniaze na ucte, poslali sme papiere a ziadne dodatocne otazky alebo dotazy nemali.
@anonym_144439 takže podobný prípad ako sme mame my čo sa týka syna a choroby ? Ďakujem ak sa smiem spýtať akú poisťovňu ste mali a tiež ste to takto rusili v deň odletu ?
My sme mali obdobnú situáciu teraz v apríli. Dcéra, ale ochorela dva dni pred odletom, doktorka napísala diagnózu + zákaz letieť (mala zápal ucha), poslala som do poisťovne, bez dotazov prijali a vrátili 100% zaplatenej sumy za zájazd (za všetkých štyroch).
@anonym_144439 takže podobný prípad ako sme mame my čo sa týka syna a choroby ? Ďakujem ak sa smiem spýtať akú poisťovňu ste mali a tiež ste to takto rusili v deň odletu ?
@barbi3012 ako som pisala, ECP

Ano, schvaluju to vsetkym ucastnikom ale netreba to interpretovat, ze ak 1 ochorie preplatia to vsetkym ale preplatia to len tomu jednemu. Ostatnych-zdravych sa to storno netyka. Si zober su aj 4-5 clenne rodiny a keby vsetkym tak preplacali kvoli 1 choremu tak by nemali ziaden zisk.