icon

Sú cesty do susedných krajín riskantné?

dzt
5. júl 2020

Žienky, neviem či riskovať či ostať radšej doma... všade vidím že normálne chodia na výlety do Budapešti, Prahy... a ja neviem 🤔🤔🤔 ísť neísť? Bol teraz niekto niekde?

Strana
z3
jana_eyre_2
10. júl 2020

@nickpick áno to nedodržiavanie nariadení už len z princípu mi tiež dosť prekáža.. ale myslím, že keď je človek zodpovedný, môže ísť tam kde je situácia relatívne ok.. ale teraz sa na Slovensku nájde kopa ľudí čo za hranice ani za nič lebo korona, ale tu sa vklude tlačia na ostatných, soplia a zazeraju ak má ešte ktosi rúško..

jana_eyre_2
10. júl 2020

@eva112014 no to je zaujímavá správa.. on kritizuje všetkých a zoberie do Poľska ktoré donedávno bola riziková krajina.. čím viac o ňom čítam, tým viac ma šokuje..

hettinka
10. júl 2020

@martina2ve keby Slovensko malo more, nutne by to pre mna nebolo. Ale more nemáme, len natrieskané kúpaliska.
A väčšina ľudí si koronu nedoniesla z dovolenky, ale nakazili sa v robote. Rovnako si môžeme položiť otázku, či je nutne chodiť do roboty v Karvinej, alebo v UK, Holandsku, Rakúsku, Polsku... Nie, nutne to nie je, aj má Slivensku je (teda donedávna bola) práca, ale sú ľudia, ktorí sú výberu zahraničie.

hettinka
10. júl 2020

Sorry za preklepy, mobil si robí, čo chce 😂

janinah
10. júl 2020

@eva112014 vieš čo bolo najhoršie?tá neistota....nevieš,či budeš mať ochr. pomôcky,tak si ich za drahé peniaze zháňaš sama...nevieš ako a kam do iného mesta ťa pošlú pracovať,o nachystanej korona taške som tu už písala...si stále na telefone a popri tom organizuješ aj svoju rodinu,rodičov....poslali nás z môjho domovského pracoviska na geriatriu,tam pacient kašle,má horúčku a nik nevie /kým bude výsledok testu/ či je pozitívny alebo nie a inak sa pristupuje k podozrivému a inak k už potvrdenému...prídeš domov,sprchuješ sa od hlavy po päty,všetko hádžeš do práčky,dezinfikuješ čo sa dá,lebo chceš chrániť svoju rodinu....ideš do práce na zavolanie k akútnej operácii,pacient silno podozrivý,obliekaš všetko čo treba a ideme operovať,o dákom komforte nemôže byť ani reči,je horúco,rúška čínske neskutočne tlačia tie gumky na ušich,modlíš sa,len nech mi netreba na wc,radšej dlho nič nepijem...potom domov,sprcha,práčka,dezinfekcia..a čakáš na výsledok testu,kto ho vie prvý volá všetkým,čo vtedy na op. sále boli...stále rozmýšľaš kde a ako pôjdeš do karantény,ak bude výsledok pozitívny,mesiace nevidíš polovicu kolegov,sme dva tímy a nesmieme sa stretnúť,ak korona pošle jeden tím do karantény,musí ostať druhý....mne osobne za tie tri mesiace pribudli dve diagnozy-zo stresu a tretia sa mi zhoršila....naš zamestnavateľ sestry v mojom veku neposielal ku korona pozitívnym,boli sme v plán ev druhej línii,z môjho pohladu tá neistota pri len podozrivých bola ešte horšia....takže mne ozaj druhá vlna nechýba a dvíhajú mi tlak nezodpovední ľudia,ktorí presedeli toto všetko doma a teraz musia ísť dovolenkovať mimo sk....

janinah
10. júl 2020

@eva112014 ešte dodám,že na druhú vlnu sme oveľa lepšie priptravení,myslím slov. zdravotníci,ale nik z nás ozaj nik ju nechce reálne zažiť.....k všelijakým teoriám o čo vlastne ide sa nevyjadrujem,viem,že túto chorobu nemusí zvládnuť mladý zdravý človek,aj keby takto zomrel len jeden slovák a bol b yto môj manžel,otec,brat,tak je to pre mňa katastrofa,o to viac,že sa tomu dá/dalo vyhnúť,ak b ysme sa správali ako je žiadúce

hettinka
10. júl 2020

@janinah a tých, čo budú dovolenkovať v Tatrach, na Oravskej priehrade, na Kysuciach sa nebojíš? Ja by som sa bála skôr týchto..,

Alebo kolegyne, ktorej manžel bol v priamom kontakte s pozitívne testovaným a namiesto do karantény príde do roboty bez ruska a medzi rečou spomenie...

nickpick
10. júl 2020

@eva112014 viem, ze vas zaujima zdravotnicky nazor, ja zareagujem len na tie konspiracne videa a nazory z vasho komentara, toto su presne tie nezmysly, ktorym by sme sa mali vyhybat, o vojne velmoci, fiktivnych chorych, ktorych niekto podplatil a pod., ak neviete ci mozete takymto informaciam verit skuste si overovat zdroje kto publikuje video ci clanok, na nete lahko najdete zoznam konspiracnych webov...

Strana
z3