Sú cesty do susedných krajín riskantné?
Žienky, neviem či riskovať či ostať radšej doma... všade vidím že normálne chodia na výlety do Budapešti, Prahy... a ja neviem 🤔🤔🤔 ísť neísť? Bol teraz niekto niekde?
Ako nakazit sa mozes aj na sk. Mne pred tyzdnom dosiel kamos na sk z holandska a je pozitivny. 🤷🏻 Ked tu korona bude 5 rokov, budes 5 rokov sediet doma na riti ?
S koronou sa treba naučiť žiť, nezmizne len tak, ako si niektorí doteraz mysleli. Je na tebe či budeš zavretá alebo budeš s rozumom cestovať, žiť sa dá aj tak aj tak. Každý si to svoje rozhodnutie odôvodní po svojom.
@dzt Treba sa riadit zdravym rozumom, ak mas vazne problemy s imunitou a dychanim nesla by som alebo by som isla len autom a do nerizikovych oblasti.
Ak si normalny zdravy clovek nevidim dovod neist aj dalej ved korona tak skoro nevymizne, na niektore ochorenia vyvijaju vakcinu desiatky rokov a stale nie je... Sediet doma dalsich X rokov sa neda.
@namornicka súhlasím,nezmizne,dokonca naberá na sile ,ale kým nemáme spoľahlivú vakcínu,tak vydržať doma vo svojej krajine je zodpovedné voči ostatným,hlavne tým rizikovým
@dzt minuly vikend sme boli v Čechach, chystame sa do Energylandie v Polsku s deckami.
Nie, nebudeme sediet doma.
@janinah nebudem sa k tebe vôbec vyjadrovať, pretože si ides stále svoje. Nevieš načo idem do pl, či tam nejdem pracovne, za rodinou atd. Cize sa laskavo zdrž komentara. Ja som na teba nereagovala ale ty na mňa áno a keď nevieš predýchať že idem mimo sk, daj si tabletku pod jazyk a vypni koňa. 🙏🏻
@janinah korona je aj na Slovensku, mame malo pripadov pretoze sme maly stat, ked je krajina niekolko nasobne vacsia rozlohou aj poctom obyvatelov logicky maju viac pripadov...
Inak povedane rovnako im ju mozes doniest z nakupu v Lidli lebo trojclenkou na pocet obyvatelou su tie pocty skoro rovnake...
Ja nemam v plane nikoho ohrozovat, budem dodrziavat vsetko predpisane, dokonca idem do krajiny kde je menej pripadov ako u nas. Treba byt opatrny, nosit rusko (v lietadle idealne pod nim respirator) a casto si dezinfikovat ruky ale zas netreba byt paranoidny a najblizsie roky sediet zabarikadovany doma...
Ja žijem v AT, boli sme na Slovensku, boli sme v Bojniciach, v Budapešti.. Sme týždeň doma a zatiaľ som zdrava😂
@janinah ty ako zdravotník by si sa dala zaočkovať tak narýchlo "zbúchanou" vakcínou? Vakcína chce aj klinicky otestovať a to je dlhý proces.
Chodím normálne na sluzobky do zahraničia. S koronou sa musíme normálne naučiť žiť. Ak som riziková osoba, tak sedím doma na riti. Ak mam zdravie ok, tak idem a užijem si to, ale s rozumom.
Vieš, aj tu na SVK sa môžeš nakaziť, ja si myslím, že mame veľmi nízke čísla, obchádzať nás to nebude, proste treba žiť s tým, že infikovaných bude ešte pribúdať.
cim viac sa zacne lietat, chodit po dovolenkach, lozit kade tade tym viac budu cisla rast, uvidite po lete, ze zase zavru hranice a budeme trcat na zadkoch, ta naivita, sebeckost a neohladuplnost je donebavolajuca, kym si to ludia neotestuju na vlastnej kozi, tak sa budu tvarit, ze im to nehrozi a ich sa to netyka....
chces ist? chod..nechces ist -nechod.Hned ako sa bude dat-odletime k moru tam ,kam sme mali ist.V auguste ideme do Vys.Tatier a pojdeme aj do Polska.Ani napad nebudem sediet doma a cakat na vlnu xy.To ich strasenie ludi mi uz max lezie na nervy.A ked nas tu zas zavru,aspon si budem moct povedat-ze sme dakde boli,stihli zrelaxovat,mat zazitky
@janinah Ahoj, napises vaic o tvojej skusenosti z prvej linie ako zdravotnik? Pytam sa vazne a bez ironie. Ake to bolo, ako to pacienti prezivali, kolko bolo na ventilacii atd. Ja nezlahcujem, som opatrna, ale poznam jedneho jedineho cloveka, co to mal - testy mal pozitivne ale bol bez priznakov. Lebo mam pocit - mozno sa mylim- ze zomreli stari ludia s pridruzenymi diagnozami, tie katastroficke scenare z marca sa u nas nastastie nenaplnili.
my ideme do Grecka.
@sense a pritom CH ma zdravotnictvo kvalitne. Predpokladam, ze tam dostal lozko v nemocnici kazdy kto potreboval.
Ja by som sa mozno vyhla velkym miestam budapest, praha, ale inde v pohode... Ak sa mi bude dat, tak chcem vybehnut do krakowa s deckami do zoo a chcela by som ist do slovinska na par dni k moru...
@namornicka ved za tie peniaze co mesacne platime...I ked o kvalite by sa dalo diskutovat,...

Keď skočia do studne skočíš aj ty? lebo sa to dá? Nie,sedím doma na SK ,používam zdravý sedliacky rozum,neriskujem,ako zdravotník som zažila prvú vlnu a druhú ozaj nemusím.