Tipy na dovolenku v Chorvátsku s bábätkom
Ahoojte..kedže sa pomali začína dovolenková sezóna a doma máme 3 mesačme bábätko, rozhodli sme sa tento rok pre Chorvatsko samozrejme autom.
Nikdy sme tam neboli, tak ma zaujima Váš názor maminky ktore ste tam.boli s detmi ale chodite pravidelne, čo by sme nám mohli odporúčať?
Hlavne nám záleži aby bolo blizko SK hranic kedže sme z okolia Rv a len do BA do máme 300km.
Prioritou je pre nás pohodlie detí a čistola hotela, najlepšie hneď blízko pláže a s bazénom.
Ďakujem za vaše odpovede 🫶
Bazénu by som sa s babatkom vyhla, je to absolútny zdroj baktérií
Radšej okúpať v mori
@anonym_46d953 v bazene sa chce kúpať väčšia dcerka ta má 10 rokov.
A do mora už môžem s tak malým bábätkom? Síce v auguste už bude mať 7 mesiacov
@anonym_46d953 v bazene sa chce kúpať väčšia dcerka ta má 10 rokov.
A do mora už môžem s tak malým bábätkom? Síce v auguste už bude mať 7 mesiacov
@anonym_autor do mora s tak malým babatkom? Samozrejme. Veď to je zdravá voda. Jeho rovesníci niekde na ostrovoch už vedia plávať
@anonym_autor do mora s tak malým babatkom? Samozrejme. Veď to je zdravá voda. Jeho rovesníci niekde na ostrovoch už vedia plávať
@anonym_46d953 A kam do Chorvatska by sme mohli ist?
Niekde kdevje fakt čisté more a pláž tiež
Nevydrzite jeden rok sa niekam netrepat? Chuda to male.
prihlas sa do MK a uvidíš aj skupiny.... je tu skupina o chorvatsku. tam tipy najdes
kecy, ze sa chces niekam trepat neber v uvahu
predpokladam ze z RV nepojdete na BA, ale hned to date na Miskolc a Budapest na dialnicu. naco ist cez Slovensko.
@anonym_46d953 A kam do Chorvatska by sme mohli ist?
Niekde kdevje fakt čisté more a pláž tiež
@anonym_autor mne sa páči tak na severe Primosten. Ja chodím až na juh k čiernej hore
@anonym_41ed7b a vás je do toho akože čo?
prihlas sa do MK a uvidíš aj skupiny.... je tu skupina o chorvatsku. tam tipy najdes
kecy, ze sa chces niekam trepat neber v uvahu
predpokladam ze z RV nepojdete na BA, ale hned to date na Miskolc a Budapest na dialnicu. naco ist cez Slovensko.
@lucik194 ano Budapest máme bližsie
@anonym_autor mne sa páči tak na severe Primosten. Ja chodím až na juh k čiernej hore
@anonym_46d953 To je prenás už ďaľeko.
Ale možno ak bude dcérka väčšia
Nic. Aj tak by ste mohli brat ohlad na dieta.
Nic. Aj tak by ste mohli brat ohlad na dieta.
@anonym_41ed7b a čim ubližim.dcerke ? Tym že bude v noci spať v aute??
Bude v horucavach. V nekomforte. Ja lutujem dieta. Nepisem ze nemozes robit co chces.
My sme boli v Chorvatsku s 3-mesacnym babom. Celu cestu prespal, tam sa kupal aj v mori (bolo teple ako caj) a spal lepsie ako doma. My sme ale byvali v sukromnom apartmane, bolo to pre mna pohodlnejsie. V noci babo nikoho nerusilo a stravu som si urobila, kedy som chcela.
@anonym_autor Za mna jednoznacne ostrov Krk alebo potom Šibenik, Split a okolie ☺️.
Bude v horucavach. V nekomforte. Ja lutujem dieta. Nepisem ze nemozes robit co chces.
@anonym_41ed7b Ale prosim ta, neprehanaj...cestovanie s takym malym dietatom je uplne normalne a bezne, nic mu nebude...v tych horucavach sa neroztopi, nie je to syr 🥴. My s dietatom cestujeme tiez od 4 mesiacov a vacsinou vzdy celu cestu prespal...🤷
@anonym_41ed7b preco chuda? Tam deti neziju? A ze horucavy… tu nebyvaju? Morsky vzduch a vanok len prospeje. Tu keby sa spliechalo s vodou v bazeniku je cim lepsie od morskej vody?
@anonym_autor Za mna jednoznacne ostrov Krk alebo potom Šibenik, Split a okolie ☺️.
@oceanahory v Sibeniku je na moj vkus chladna voda… teda hlavne detom to vadi. Mam to odsledovane, vela chodime do Chorvatska a sledujem teplotu mora. V Sibeniku sme boli 2x, z toho raz zaciatkom septembra a aj tak.
@oceanahory v Sibeniku je na moj vkus chladna voda… teda hlavne detom to vadi. Mam to odsledovane, vela chodime do Chorvatska a sledujem teplotu mora. V Sibeniku sme boli 2x, z toho raz zaciatkom septembra a aj tak.
@simsalabim Moze byt, ja som to takto nejako nikdy neskumala, nam prave preto vyhovuje Chorvatske more lebo voda vie byt taka poriadne "cerstva". ☺️ I ked najtelpejsie za mna bolo v okoli Crikvenici...ale tam sa mne aj najmenej pacilo.
@anonym_autor čo bude mať také make dieťa z dovolenky pri mori? Absolútne nic. A vy? Tiež nič, lebo s takým malým ani v tom úpeku nebudete môcť byt. Ja by som minimálne rok pockala, ideálne dva, potom si to už aj to dieťa užije. My sme boli s malou, keď mala rok a niečo a do vody ani nechcela ist, more jej bolo studené. O rok sme šli zas a to už si užila. Na druhej strane kamoska bola s nami so svojim dvojročným a ten reval a nechcel ist do vody ani za svet. Zas ale v piesku sa už prehral.
@anonym_41ed7b a čim ubližim.dcerke ? Tym že bude v noci spať v aute??
my sme s 2 mesačným leteli do Bulharska. Najlepšia 10 dňová dovolenka. Nenechaj sa odradiť.
@anonym_autor
@anonym_autor čo bude mať také make dieťa z dovolenky pri mori? Absolútne nic. A vy? Tiež nič, lebo s takým malým ani v tom úpeku nebudete môcť byt. Ja by som minimálne rok pockala, ideálne dva, potom si to už aj to dieťa užije. My sme boli s malou, keď mala rok a niečo a do vody ani nechcela ist, more jej bolo studené. O rok sme šli zas a to už si užila. Na druhej strane kamoska bola s nami so svojim dvojročným a ten reval a nechcel ist do vody ani za svet. Zas ale v piesku sa už prehral.
@anonym_dbed1d S takym malym dietatom v teple pri mori je to uplne rovnake (ba dokonca lepsie...), ako byt doma v letnych horucavach 🤷. Ci aj doma ste boli prvy rok iba zatvoreny doma v lete? Vsetko sa to pekne da zladit a prisposobit.
7m dieta je uplna pohodicka. Prelozis v noci spiace dieta do auta a idete. My sme mali cybex vajko, ktore islo dolahu co bolo mega pohodlne. Tam ani s jedlom nemas nejake extra opletacky - jednak v sezone mas cerstve ovocie aj zeleninu na prikrm, druhak take to mimi prezije tyzden dva aj na kapsickach. No problem
Zabal maly nafukovaci/skladaci bazenik, nejake hracky do vody a vyabavene. Bud UV stan alebo aspon piknikovu deku. Do vajicka aj kocika si kup letnu podlozku/potah - bude babu pohodlnejsie.
Dieta pri vode v kociku paradne pospi a ty budes mat priestor na starsie dieta.
Mora by som sa nebala, ale bazenu by som sa vyhla.
Chodime kazdy rok. Nam najviac vyhovuje Istria - dalej sa nam uz nechce.
@anonym_41ed7b preco chuda? Tam deti neziju? A ze horucavy… tu nebyvaju? Morsky vzduch a vanok len prospeje. Tu keby sa spliechalo s vodou v bazeniku je cim lepsie od morskej vody?
@simsalabim Deti ziju aj na Sahare. Nemaju inu moznost. A s rodicmi, ktori vedia ako sa spravat v horucavach. Podla mna neberiete ohlad na deti a ich nepohodlie. Preto pisem, ze chuda dieta. Vy chcete ist. Tak idete. Vas predsa nelutujem.
@simsalabim Deti ziju aj na Sahare. Nemaju inu moznost. A s rodicmi, ktori vedia ako sa spravat v horucavach. Podla mna neberiete ohlad na deti a ich nepohodlie. Preto pisem, ze chuda dieta. Vy chcete ist. Tak idete. Vas predsa nelutujem.
@anonym_41ed7b prave v Chorvatsku je rovnako teplo ako tu na juhu Slovenska, takze “spravanie sa v horucavach” nie je vhodny argument.
@anonym_dbed1d preco v upeku? Treba ist k vode rano max do 11 a potom opat po 3-4. Rovnako, ked je 33 tu u nas. My sme boli s 3 mesacnou a bola to uzasna dovolenka pre nas vsetkych. Take dieta nepotrebuje nic, iba mamu. Rocne uz bolo treba nahanat a viac prisposobovat program - ale ani to nie je prekazkou.
@anonym_41ed7b prave v Chorvatsku je rovnako teplo ako tu na juhu Slovenska, takze “spravanie sa v horucavach” nie je vhodny argument.
@simsalabim Vhodny argument to je. V primorskych krajinach som nevidela miestnych o druhej, tretej pri vode. Ani ty doma neberies dieta na prechadzku o druhej. Pojdete von o piatej. Ale na dovolenke nie. Tam si to uzivate.
napriek tomu, že súhlasím s tými ženami čo píšu že by ste nemali nikam ísť - tak ti jeden tip dám - choďte do petrčane, rezort sunnyside - je tam súkromná pláž a kopec stromov - ty s malou môžete byť celý deň pod stromami a staršia sa môže vyžívať vo vode… proste treba ísť tam, kde sú stromy, veľa stromov…
@simsalabim Vhodny argument to je. V primorskych krajinach som nevidela miestnych o druhej, tretej pri vode. Ani ty doma neberies dieta na prechadzku o druhej. Pojdete von o piatej. Ale na dovolenke nie. Tam si to uzivate.
@anonym_41ed7b pozri sa, co som napisala tesne pred tvojim prispevkom. A vzdy som to tak robila. Nas nikdy nenajdes v tom case pri vode. To robi iba blazon.
@simsalabim Videla som tych blaznov nie raz.

Bazénu by som sa s babatkom vyhla, je to absolútny zdroj baktérií
Radšej okúpať v mori