icon

Tipy na dovolenku v Chorvátsku s bábätkom

19. apr 2026

Ahoojte..kedže sa pomali začína dovolenková sezóna a doma máme 3 mesačme bábätko, rozhodli sme sa tento rok pre Chorvatsko samozrejme autom.
Nikdy sme tam neboli, tak ma zaujima Váš názor maminky ktore ste tam.boli s detmi ale chodite pravidelne, čo by sme nám mohli odporúčať?
Hlavne nám záleži aby bolo blizko SK hranic kedže sme z okolia Rv a len do BA do máme 300km.
Prioritou je pre nás pohodlie detí a čistola hotela, najlepšie hneď blízko pláže a s bazénom.
Ďakujem za vaše odpovede 🫶

Strana
z2
anonym_46d953
19. apr 2026

Bazénu by som sa s babatkom vyhla, je to absolútny zdroj baktérií
Radšej okúpať v mori

autor
19. apr 2026
@anonym_46d953

Bazénu by som sa s babatkom vyhla, je to absolútny zdroj baktérií
Radšej okúpať v mori

@anonym_46d953 v bazene sa chce kúpať väčšia dcerka ta má 10 rokov.
A do mora už môžem s tak malým bábätkom? Síce v auguste už bude mať 7 mesiacov

anonym_46d953
19. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_46d953 v bazene sa chce kúpať väčšia dcerka ta má 10 rokov.
A do mora už môžem s tak malým bábätkom? Síce v auguste už bude mať 7 mesiacov

@anonym_autor do mora s tak malým babatkom? Samozrejme. Veď to je zdravá voda. Jeho rovesníci niekde na ostrovoch už vedia plávať

autor
19. apr 2026
@anonym_46d953

@anonym_autor do mora s tak malým babatkom? Samozrejme. Veď to je zdravá voda. Jeho rovesníci niekde na ostrovoch už vedia plávať

@anonym_46d953 A kam do Chorvatska by sme mohli ist?
Niekde kdevje fakt čisté more a pláž tiež

anonym_41ed7b
19. apr 2026

Nevydrzite jeden rok sa niekam netrepat? Chuda to male.

lucik194
19. apr 2026

prihlas sa do MK a uvidíš aj skupiny.... je tu skupina o chorvatsku. tam tipy najdes

kecy, ze sa chces niekam trepat neber v uvahu

predpokladam ze z RV nepojdete na BA, ale hned to date na Miskolc a Budapest na dialnicu. naco ist cez Slovensko.

anonym_46d953
19. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_46d953 A kam do Chorvatska by sme mohli ist?
Niekde kdevje fakt čisté more a pláž tiež

@anonym_autor mne sa páči tak na severe Primosten. Ja chodím až na juh k čiernej hore

autor
19. apr 2026
@anonym_41ed7b

@anonym_41ed7b a vás je do toho akože čo?

autor
19. apr 2026
@lucik194

prihlas sa do MK a uvidíš aj skupiny.... je tu skupina o chorvatsku. tam tipy najdes

kecy, ze sa chces niekam trepat neber v uvahu

predpokladam ze z RV nepojdete na BA, ale hned to date na Miskolc a Budapest na dialnicu. naco ist cez Slovensko.

@lucik194 ano Budapest máme bližsie

autor
19. apr 2026
@anonym_46d953

@anonym_autor mne sa páči tak na severe Primosten. Ja chodím až na juh k čiernej hore

@anonym_46d953 To je prenás už ďaľeko.
Ale možno ak bude dcérka väčšia

anonym_41ed7b
19. apr 2026

Nic. Aj tak by ste mohli brat ohlad na dieta.

autor
19. apr 2026
@anonym_41ed7b

Nic. Aj tak by ste mohli brat ohlad na dieta.

@anonym_41ed7b a čim ubližim.dcerke ? Tym že bude v noci spať v aute??

anonym_41ed7b
19. apr 2026

Bude v horucavach. V nekomforte. Ja lutujem dieta. Nepisem ze nemozes robit co chces.

andrea_82
19. apr 2026

My sme boli v Chorvatsku s 3-mesacnym babom. Celu cestu prespal, tam sa kupal aj v mori (bolo teple ako caj) a spal lepsie ako doma. My sme ale byvali v sukromnom apartmane, bolo to pre mna pohodlnejsie. V noci babo nikoho nerusilo a stravu som si urobila, kedy som chcela.

oceanahory
19. apr 2026

@anonym_autor Za mna jednoznacne ostrov Krk alebo potom Šibenik, Split a okolie ☺️.

oceanahory
19. apr 2026
@anonym_41ed7b

Bude v horucavach. V nekomforte. Ja lutujem dieta. Nepisem ze nemozes robit co chces.

@anonym_41ed7b Ale prosim ta, neprehanaj...cestovanie s takym malym dietatom je uplne normalne a bezne, nic mu nebude...v tych horucavach sa neroztopi, nie je to syr 🥴. My s dietatom cestujeme tiez od 4 mesiacov a vacsinou vzdy celu cestu prespal...🤷

simsalabim
19. apr 2026
@anonym_41ed7b

@anonym_41ed7b preco chuda? Tam deti neziju? A ze horucavy… tu nebyvaju? Morsky vzduch a vanok len prospeje. Tu keby sa spliechalo s vodou v bazeniku je cim lepsie od morskej vody?

simsalabim
19. apr 2026
@oceanahory

@anonym_autor Za mna jednoznacne ostrov Krk alebo potom Šibenik, Split a okolie ☺️.

@oceanahory v Sibeniku je na moj vkus chladna voda… teda hlavne detom to vadi. Mam to odsledovane, vela chodime do Chorvatska a sledujem teplotu mora. V Sibeniku sme boli 2x, z toho raz zaciatkom septembra a aj tak.

oceanahory
19. apr 2026
@simsalabim

@oceanahory v Sibeniku je na moj vkus chladna voda… teda hlavne detom to vadi. Mam to odsledovane, vela chodime do Chorvatska a sledujem teplotu mora. V Sibeniku sme boli 2x, z toho raz zaciatkom septembra a aj tak.

@simsalabim Moze byt, ja som to takto nejako nikdy neskumala, nam prave preto vyhovuje Chorvatske more lebo voda vie byt taka poriadne "cerstva". ☺️ I ked najtelpejsie za mna bolo v okoli Crikvenici...ale tam sa mne aj najmenej pacilo.

anonym_dbed1d
19. apr 2026

@anonym_autor čo bude mať také make dieťa z dovolenky pri mori? Absolútne nic. A vy? Tiež nič, lebo s takým malým ani v tom úpeku nebudete môcť byt. Ja by som minimálne rok pockala, ideálne dva, potom si to už aj to dieťa užije. My sme boli s malou, keď mala rok a niečo a do vody ani nechcela ist, more jej bolo studené. O rok sme šli zas a to už si užila. Na druhej strane kamoska bola s nami so svojim dvojročným a ten reval a nechcel ist do vody ani za svet. Zas ale v piesku sa už prehral.

anonym_d6de1e
19. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_41ed7b a čim ubližim.dcerke ? Tym že bude v noci spať v aute??

my sme s 2 mesačným leteli do Bulharska. Najlepšia 10 dňová dovolenka. Nenechaj sa odradiť.
@anonym_autor

oceanahory
19. apr 2026
@anonym_dbed1d

@anonym_autor čo bude mať také make dieťa z dovolenky pri mori? Absolútne nic. A vy? Tiež nič, lebo s takým malým ani v tom úpeku nebudete môcť byt. Ja by som minimálne rok pockala, ideálne dva, potom si to už aj to dieťa užije. My sme boli s malou, keď mala rok a niečo a do vody ani nechcela ist, more jej bolo studené. O rok sme šli zas a to už si užila. Na druhej strane kamoska bola s nami so svojim dvojročným a ten reval a nechcel ist do vody ani za svet. Zas ale v piesku sa už prehral.

@anonym_dbed1d S takym malym dietatom v teple pri mori je to uplne rovnake (ba dokonca lepsie...), ako byt doma v letnych horucavach 🤷. Ci aj doma ste boli prvy rok iba zatvoreny doma v lete? Vsetko sa to pekne da zladit a prisposobit.

luckajozko21
19. apr 2026

7m dieta je uplna pohodicka. Prelozis v noci spiace dieta do auta a idete. My sme mali cybex vajko, ktore islo dolahu co bolo mega pohodlne. Tam ani s jedlom nemas nejake extra opletacky - jednak v sezone mas cerstve ovocie aj zeleninu na prikrm, druhak take to mimi prezije tyzden dva aj na kapsickach. No problem
Zabal maly nafukovaci/skladaci bazenik, nejake hracky do vody a vyabavene. Bud UV stan alebo aspon piknikovu deku. Do vajicka aj kocika si kup letnu podlozku/potah - bude babu pohodlnejsie.
Dieta pri vode v kociku paradne pospi a ty budes mat priestor na starsie dieta.
Mora by som sa nebala, ale bazenu by som sa vyhla.
Chodime kazdy rok. Nam najviac vyhovuje Istria - dalej sa nam uz nechce.

anonym_41ed7b
19. apr 2026
@simsalabim

@anonym_41ed7b preco chuda? Tam deti neziju? A ze horucavy… tu nebyvaju? Morsky vzduch a vanok len prospeje. Tu keby sa spliechalo s vodou v bazeniku je cim lepsie od morskej vody?

@simsalabim Deti ziju aj na Sahare. Nemaju inu moznost. A s rodicmi, ktori vedia ako sa spravat v horucavach. Podla mna neberiete ohlad na deti a ich nepohodlie. Preto pisem, ze chuda dieta. Vy chcete ist. Tak idete. Vas predsa nelutujem.

simsalabim
19. apr 2026
@anonym_41ed7b

@simsalabim Deti ziju aj na Sahare. Nemaju inu moznost. A s rodicmi, ktori vedia ako sa spravat v horucavach. Podla mna neberiete ohlad na deti a ich nepohodlie. Preto pisem, ze chuda dieta. Vy chcete ist. Tak idete. Vas predsa nelutujem.

@anonym_41ed7b prave v Chorvatsku je rovnako teplo ako tu na juhu Slovenska, takze “spravanie sa v horucavach” nie je vhodny argument.

simsalabim
19. apr 2026
@anonym_dbed1d

@anonym_dbed1d preco v upeku? Treba ist k vode rano max do 11 a potom opat po 3-4. Rovnako, ked je 33 tu u nas. My sme boli s 3 mesacnou a bola to uzasna dovolenka pre nas vsetkych. Take dieta nepotrebuje nic, iba mamu. Rocne uz bolo treba nahanat a viac prisposobovat program - ale ani to nie je prekazkou.

anonym_41ed7b
19. apr 2026
@simsalabim

@anonym_41ed7b prave v Chorvatsku je rovnako teplo ako tu na juhu Slovenska, takze “spravanie sa v horucavach” nie je vhodny argument.

@simsalabim Vhodny argument to je. V primorskych krajinach som nevidela miestnych o druhej, tretej pri vode. Ani ty doma neberies dieta na prechadzku o druhej. Pojdete von o piatej. Ale na dovolenke nie. Tam si to uzivate.

biba_18
19. apr 2026

napriek tomu, že súhlasím s tými ženami čo píšu že by ste nemali nikam ísť - tak ti jeden tip dám - choďte do petrčane, rezort sunnyside - je tam súkromná pláž a kopec stromov - ty s malou môžete byť celý deň pod stromami a staršia sa môže vyžívať vo vode… proste treba ísť tam, kde sú stromy, veľa stromov…

simsalabim
19. apr 2026
@anonym_41ed7b

@simsalabim Vhodny argument to je. V primorskych krajinach som nevidela miestnych o druhej, tretej pri vode. Ani ty doma neberies dieta na prechadzku o druhej. Pojdete von o piatej. Ale na dovolenke nie. Tam si to uzivate.

@anonym_41ed7b pozri sa, co som napisala tesne pred tvojim prispevkom. A vzdy som to tak robila. Nas nikdy nenajdes v tom case pri vode. To robi iba blazon.

anonym_41ed7b
19. apr 2026
@simsalabim

@anonym_41ed7b pozri sa, co som napisala tesne pred tvojim prispevkom. A vzdy som to tak robila. Nas nikdy nenajdes v tom case pri vode. To robi iba blazon.

@simsalabim Videla som tych blaznov nie raz.

Strana
z2