icon

Tipy na výlety a zážitky v Aténach

7. feb 2026

Ahojte boli ste v Aténach? Páčilo sa vám? Máte nejaky tip na výlet v okoli vlakom/autobusom?😊

kiki68
7. feb 2026

@anonym_autor ano, velmi sa pacilo, ale ja som mohla robit vyklad sama sebe, teda rodicom som dost doplnila Info. Za mna super vylet.

oceanahory
7. feb 2026

@anonym_autor Sice my sme sa tam zdrzali iba kratko, boli sme sa pozriet iba na Akropolis, ten je naozaj nadherny a teda mesto a trhy...ale samotne mesto nas velmi neohurilo, je tam extremne spina a neporiadok, potkany sme videli na dennej baze. Ale teda jeden z najlepsich gastro zazitkov, je tam vela skvelych kultovych restauracii, my ako milovnici gastronomie sme si to uzili 😁.
Takze oplati sa vidiet, ale asi by som sa tam uz nevratila.

muchotrafka298
7. feb 2026

Pre mna su Ateny stavka na istotu a mas tam co vidiet. Som zamilovana do stvrte Plaka a keby som sa tam este raz mala vratit, tak uz chcem ubytovanie len tam za hocijaku cenu (raz som tam byvala a potom inde a bol to mega rozdiel). Bola som tam viackrat, aj v okoli. Zalezi od toho, co Ta konkretne zaujima. Lebo za mna to nie je klasicka destinacia na kupanie, mne sa tie mestske plaze nepacia.Ja som sa pohybovala vacsinou iba v centre a pri pamiatkach a tam je to v pohode, niekde do okrajovych stvrti alebo tych, kam sa nema chodit som nesla. Autobusy hop-on/hop-off ta vedia previest aj po okoli, napriklad po Pireuse. Je tam kvantum antickych pamiatok, muzea, tam mas co robit tyzden ak si typ na tieto veci.

autor
7. feb 2026

Napríklad také Vouliagmeni Lake - oplatí sa? Delphi sa mi ešte páči ale to bez auta asi nemožné

muchotrafka298
7. feb 2026
@anonym_autor

Napríklad také Vouliagmeni Lake - oplatí sa? Delphi sa mi ešte páči ale to bez auta asi nemožné

@anonym_autor pozri ponuku vyletov cez Get Your Guide alebo Viator. Delfy sa daju na jeden den cez nich. Ja ked som niekde a chcem vylety, tak si kupujem cez nich. Ak sa neda ist vlakom priamo alebo je to komplikovane, napr. prestupy.

autor
7. feb 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor pozri ponuku vyletov cez Get Your Guide alebo Viator. Delfy sa daju na jeden den cez nich. Ja ked som niekde a chcem vylety, tak si kupujem cez nich. Ak sa neda ist vlakom priamo alebo je to komplikovane, napr. prestupy.

@muchotrafka298 ooo super dakujem aj celkom vpohode ceny 🙂

muchotrafka298
7. feb 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 ooo super dakujem aj celkom vpohode ceny 🙂

@anonym_autor ja som s Get Your Guide alebo Viatorom absolvovala vela vyletov v roznych krajinach. Pre mna je vyhodne to, ze autobus ma vyzdvihne, odvezie, privezie, tam mam vyklad v AJ, vidim, nestaram sa, ze ci budem vediet prestupit, ci nezmeskam vlak a podobne.

anonym_71ee6b
7. feb 2026

Ateny podla mna velke sklamanie a zumpa, ale tiez by som odporucil GetYourGuide a Viator vsetko poriesia, vidis do coho ides atd. Cestujem po celkom svete a nikdy nesklamali ked som si precital recenzie a dal vylet cez nich.

anonym_5d1df0
7. feb 2026

Špina, bordel, chaos, potkany. Aj Akropolu oželiem. Nikdy viac.

muchotrafka298
7. feb 2026
@anonym_5d1df0

Špina, bordel, chaos, potkany. Aj Akropolu oželiem. Nikdy viac.

@anonym_5d1df0 tak toto je za mna presny opis Neapolu 🙈

michalmikulas846
17. feb 2026

@anonym_autor Ahoj, Atény sú super základňa na výlety... vlakom alebo autobusom sa dá dostať napríklad do Meteory, to je asi 5 hodín ale úžasné, alebo Delphi, Nafplio či ostrov Hydra ktorý je len 2 hodiny trajektom. Metro a prímestské vlaky ťa dostanú aj k chrámom v Korinte alebo až do Sunia k chrámu Poseidona. Btw na https://hoplo.sk máme kopec článkov s tipmi na Grécko a dovolenky, určite tam nájdeš aj konkrétne trasy a inšpiráciu čo navštíviť, odporúčam pozrieť 🙂

michalmikulas846
Autor odpoveď zmazal