icon

Tropea alebo Capo Vaticano: Ktoré miesto Kalábrie vybrať?

maminkaklaudinka
8. feb 2026

Nevieme sa rozhodnúť či Tropea alebo Capo Vaticano, ktoré sa vám páčilo viac a prečo? Budeme bez auta, prílet do Lamezia Terme koncom mája na predĺžený víkend..

lin_a
8. feb 2026

@maminkaklaudinka boli sme v oboch, ubytko dajte jednoznacne v Tropey a do Capo Vaticano na jednodnovy vylet. Do oboch mesteciek sa dostanete vlakom z Lamezie.

maminkaklaudinka
autor
8. feb 2026
@lin_a

@maminkaklaudinka boli sme v oboch, ubytko dajte jednoznacne v Tropey a do Capo Vaticano na jednodnovy vylet. Do oboch mesteciek sa dostanete vlakom z Lamezie.

@lin_a no a mňa práve viac oslovilo to Capo Vatikánom.. napíš prosím nejaký dôvod prečo Tropea?

done
8. feb 2026

@maminkaklaudinka Za mna Tropea, bol som tam viac krat, toto starobyle mestecko s restauraciami, barmi, zmrzlinarnami, obchodikmi na pesej zone ma atmosferu, Capo Vaticano ma neoslovilo, nepovazujem ho ani za mestecko ale za subor hotelov vysoko nad plazami.

tilly
8. feb 2026
@done

@maminkaklaudinka Za mna Tropea, bol som tam viac krat, toto starobyle mestecko s restauraciami, barmi, zmrzlinarnami, obchodikmi na pesej zone ma atmosferu, Capo Vaticano ma neoslovilo, nepovazujem ho ani za mestecko ale za subor hotelov vysoko nad plazami.

@done a z letiska k vlaku sa dá ako dostať? Tiež uvažujem, že keď sa už lieta lamezia z ba, tak by bolo fajn to využiť. Boli sme tam dávno a išli sme autobusom cestovky. Ešte uvažujem, že tam je aj pizzo pekné mestečko, že aj to sa oplatí vidieť, či nezobrať auto na letisku

done
8. feb 2026
@tilly

@done a z letiska k vlaku sa dá ako dostať? Tiež uvažujem, že keď sa už lieta lamezia z ba, tak by bolo fajn to využiť. Boli sme tam dávno a išli sme autobusom cestovky. Ešte uvažujem, že tam je aj pizzo pekné mestečko, že aj to sa oplatí vidieť, či nezobrať auto na letisku

@tilly mal som transfer z letiska do Tropei a potom pozicane auto. Pizzo je mensie, ale zase je tam k videniu Aragonsky hrad a robia tam original Tartufo gelato.

osky
8. feb 2026

Tropea je krasna-trochu spinava,ale to tak v Calabrii je.
Z Lamezia sme mali transfer
Je tam na kopci krasny kostolik,za nim zahrada-odtial su uzasne vyhlady na Stromboli.
Z Tropei sme absolvovali vylet lodou k Stromboli a ostatnym Liparskym ostrovom.uzasne
Vsetko bolo krasne,aj to more.

Malo to vsak jedinu,za mna ale velmi podstatnu chybu.
Nedalo.sa kupat.
Fakt,za 7 dni som bola asi 2x vo vode-rozumej,namocena cca po kolena alebo som sedela na plazi a obmyvali ma vlnky.
Lebo proste vietor,vlny,do mora vstup nebol pozvolny.
Kym na zaciatku bola voda po clenky,o 2 kroky uz si nedociahla na dno...
Proste pruser.
Takze Tropea stacila raz...

maminkaklaudinka
autor
Včera o 05:50
@done

@done my práve nehľadáme moc ten ruch, skôr pokoj, ale zase sadnúť si večer do reštaurácie alebo si kúpiť niečo v potravinách to tam hadam je..

done
Včera o 06:33
@maminkaklaudinka

@done my práve nehľadáme moc ten ruch, skôr pokoj, ale zase sadnúť si večer do reštaurácie alebo si kúpiť niečo v potravinách to tam hadam je..

@maminkaklaudinka Capo Vaticano to su vsetko hotely a dve restauracie, dalsie dve su dole pri plazi, ktora je pod utesom a z hotelov tam vozia turistov na minibusoch, nakolko je to velmi strme. Mnohe ulice tam nemaju chodniky. Potraviny len jedny, mozno dvoje ale to su len tie minimarkety so zakladnym sortimentom a jeden obchodik s miestnymi vyrobkami. Za mna Capo Vaticano nie, tam davaju lisky dobru noc. Vyber si, co ti viac vyhovuje. Pozri si to cez Google maps Street View aby si mala predstavu.

akrobrab
Včera o 07:10

Boli sme ubytovani v Capo, kazdy vecer chodili busom do Tropey, tam to tak klasicky pekne zilo.
Na plaz v Capo sme chodili pesi, ale vela ludom sa nechcelo a vyuzivali hotelove mikrobusy.
Plaz v Tropey sa mi nepacila - prilis mala, hned pri ceste a prechod v skalach k casti plaze sluzil skor ako verejne WC.
Ked idete len na predzeny vikend, volila by som asi priamo Tropeu, ale zalezi, co ocakavate a kvoli comu tam idete.

maminkaklaudinka
autor
Včera o 08:18
@akrobrab

Boli sme ubytovani v Capo, kazdy vecer chodili busom do Tropey, tam to tak klasicky pekne zilo.
Na plaz v Capo sme chodili pesi, ale vela ludom sa nechcelo a vyuzivali hotelove mikrobusy.
Plaz v Tropey sa mi nepacila - prilis mala, hned pri ceste a prechod v skalach k casti plaze sluzil skor ako verejne WC.
Ked idete len na predzeny vikend, volila by som asi priamo Tropeu, ale zalezi, co ocakavate a kvoli comu tam idete.

@akrobrab presne preto sa mi viac páči Capo, pretože pláž v Tropee je tak pri ceste a my sa radi prechádzame po pláži. Išli by sme na 4 dni a do Tropey by sme asi išli iba 1 den na vylet.

done
Včera o 09:03

pláž Villaggio L Olivara Tropea

marlene
Včera o 10:16

@maminkaklaudinka mna osobne kalabria sklamala. Ocakavala som viac. Tropea je pekne mestecko
, zvysok sa dal, ale nadsena som nebola. Vsade spina, plaze nic moc. Ale vela sme pochodili po okoli , pozreli nejake pamiatky . My sme byvali kusok od Tropea - odtial sme vyrazali autom po okoli. Auto by som si sle urcite prenajala.

anonym_86ebab
Včera o 10:57

Ak vám nevyjde počasie a nebude to na kúpanie, tak v Capo Vaticano po jednom dni nebudete mať čo robiť, maximálne sa teda prechádzať hore dole.

maminkaklaudinka
autor
Včera o 11:11
@marlene

@maminkaklaudinka mna osobne kalabria sklamala. Ocakavala som viac. Tropea je pekne mestecko
, zvysok sa dal, ale nadsena som nebola. Vsade spina, plaze nic moc. Ale vela sme pochodili po okoli , pozreli nejake pamiatky . My sme byvali kusok od Tropea - odtial sme vyrazali autom po okoli. Auto by som si sle urcite prenajala.

@marlene no uvidíme teda ako na nás zapôsobí 😄

natalka13
Včera o 11:11
@maminkaklaudinka

@maminkaklaudinka tak chodte do Pizzo ked nechcete ruch.

maminkaklaudinka
autor
Včera o 11:14
@anonym_86ebab

Ak vám nevyjde počasie a nebude to na kúpanie, tak v Capo Vaticano po jednom dni nebudete mať čo robiť, maximálne sa teda prechádzať hore dole.

@anonym_86ebab no popravde v máji moc s tym kúpaním nepočítam, samozrejme ak by bolo naozaj horúco bol by to bonus navyše 😁
Tak nasadneme na vlak/bus a pôjdeme ďalej

maminkaklaudinka
autor
Včera o 11:14
@natalka13

@maminkaklaudinka tak chodte do Pizzo ked nechcete ruch.

@natalka13 to som zatial nepozerala, ďakujem za typ

sulavikova
Včera o 11:17

@maminkaklaudinka Scalea alebo Diamante. Dostupné aj vlakom. Krásne čisté pláže.

akrobrab
Včera o 17:57
@maminkaklaudinka

@akrobrab presne preto sa mi viac páči Capo, pretože pláž v Tropee je tak pri ceste a my sa radi prechádzame po pláži. Išli by sme na 4 dni a do Tropey by sme asi išli iba 1 den na vylet.

@maminkaklaudinka Ked uz tam budete, zvazte celodenny vylet bud na Siciliu alebo uplne perfektny vylet lodou po troch ostrovoch - Vulcano, Lipari, Stromboli. Ak sa aj v maji nebude dat kupat, na Vulcane sa bude - kvoli horucim pramenom, ktore vyvieraju v mori (ale su to zdrave pramene, takze extremne aromaticke😁). Myslim, ze taketo vylety by boli v maji skvele, v lete byva prilis teplo a kazdy z tych ostrovov je uplne iny a naozaj nadherny.
Nam sa tato cast Kalabrie velmi pacila, kazdy zapad slnka s dymiacou Stromboli na horizonte bol carovny. Kraj je to taky autenticky, echt taliansky povedala by som. Urcite sa tam radi vratime, ak bude prilezitost.
My sme teda boli v auguste, v hoteli a boli sme tam jedini cudzinci, tak to mam skreslene aj tym, ale kade chodim, tade odporucam. 🙂

done
Včera o 19:07

A priatelka plazmajstra na plazi s ciernym pieskom na ostrove Vulcano je Slovenka. Dokonca tam mala aj auto na SK znackach.

maminkaklaudinka
autor
Včera o 21:56
@akrobrab

@maminkaklaudinka Ked uz tam budete, zvazte celodenny vylet bud na Siciliu alebo uplne perfektny vylet lodou po troch ostrovoch - Vulcano, Lipari, Stromboli. Ak sa aj v maji nebude dat kupat, na Vulcane sa bude - kvoli horucim pramenom, ktore vyvieraju v mori (ale su to zdrave pramene, takze extremne aromaticke😁). Myslim, ze taketo vylety by boli v maji skvele, v lete byva prilis teplo a kazdy z tych ostrovov je uplne iny a naozaj nadherny.
Nam sa tato cast Kalabrie velmi pacila, kazdy zapad slnka s dymiacou Stromboli na horizonte bol carovny. Kraj je to taky autenticky, echt taliansky povedala by som. Urcite sa tam radi vratime, ak bude prilezitost.
My sme teda boli v auguste, v hoteli a boli sme tam jedini cudzinci, tak to mam skreslene aj tym, ale kade chodim, tade odporucam. 🙂

@akrobrab to znie dobre!