Vrátenie peňazí za dovolenku v prípade storna kvôli koronavírusu.
Dobrý večer,mám takú otázku - ked sme si pri zajednávaní letnej dovolenky nezaplatili storno,vrátia nám peniaze,ak sa kôli coronavírusu zrušia lety do danej destinácie,prípadne úplne všetky lety z bratislavského letiska?
Poprosím len príspevky k danej téme,poznámky typu: "Mali ste si zaplatiť storno" prosím vynechať,nakoľko sme si ho nedali preto,že nám bolo povedané,že platí len v situácii,že by sme my sami ochoreli a nemohli sa zájazdu zúčastniť.
Ďakujem.
Ahojte,uz som dovolenku poriesila.Stalo to vela casu a este viac nervov.Od maja som bombardovala cestovku otazkami ake budu riesenia a odpovede boli stale"zajazd sa bude realizovat".po 20.maji ked vysla novela zakona o zajazdoch,som im napisala znova a odpovedali mi,ze zajazd mam objednany u ich sesterskej Ck v Nemecku a ta sa riadi nemeckymi zakonmi o cestovnom ruchu.poviem vam,v hlave mi to riadne srotovalo.kamoska uz plakala,ze mame po peniazoch.Netreba sa vzdavat,ked ide o peniaze. dni som zhanala fakty,info,volala,mailovala som s pravnikmi,uvedomila som si,ze som podpisovala zmluvu s nasou CK,kontaktovala som Slovakov v DR aka je aktualna situacia,kontaktovala som MZV,zistila som,ze transatlanticke lety su zakazane,sledovala som tlac v celej EU,ci tam nie su neja ke clanky a pod.POslala som im mail s tymito faktami.Prva odpoved bola,ze mozeme prebookovat do konca aprila 2020,Nato som odpisala,ze mi sme si kupili letnu dovolenku.Odpoved lepsia,prebookovat mozeme do oktobra2021,alebo aj zmenit destinaciu.Na buduci tyzden ideme podpisat novu zmluvu.Hned sa mi lepsie spalo.Nevzdavajte sa,ste v prave.nedajte sa nachytat,kto skloni hlavu a pristane na vsetko,toho cestovka osklbe.V aprili nam vyratali storno 1200 eur a teraz keby sme chceli tak 483.Ake to maju pocitanie?Keby sme v aprili pristali,tak 75 percent zo zaplatenej sumy by im zostalo.Ale my chceme more nie storno.Nepanikarte,neruste sami dovolenky,cakajte kym cestovka prizna,ze mate pravo vy,bud prebookovanie alebo woucher.Novu zmluvu treba mat riadne osetrenu,poistenia a pod.Cim viac peciatok a podpisov tym lepsie.Dufam,ze som niektorym pomohla,a ktori mate taketo problemy,tak vela stastia a drzte sa!
Ja som doslova hrala mrtveho chrobaka a nezaplatila ...pricom ma kontaktovali ze ak nezaplatim Ck odstupi od zajazdu a ja vravim dobre ale co to znamena kedze v zmluvnych podmienkach to nie je ...tak pani stichla a povedala ze nevie lebo sa v zivote s niecim takym nestretli ...takze som nezaplatila zajazd a pred tyzdnom ma kontaktovali s tym ze do turecka nie je mozne vycestovat takze rusia zajazd a vrwtia mi zalohu ktoru som zaplatila

ja mam zaplatenu celu sumu dovolenky do exotiky na koniec jula a uz teraz mi z 1600 eur vypocitali storno 1200 eur,takze ziadnych 10,20, alebo 30 percent.A to mam tiez poistenie.CK bude mat svoje peniaze a klienti oči pre plač