Výlet do NY s ročným dieťaťom - áno alebo nie?
Mame moznost ist na niekolko dni do New Yorku v case, ked bude mat nasa dcerka cca 1 rok. Co si myslite? je to dobry napad? Ma niekto skusenost? Dakujem.
ja by som so svojím synom išla 🙂 Ty ho poznáš, musíš vedieť, či to zvládne.
Kamoška bola s 1,5 ročným synom a okrem toho ešte so 4-ročným a 6-ročným + manžel..a bolo to v pohode. Boli tam na svadbe 🙂
Ahoj, myslím, že v závislosti od toho koľko tam plánujete byť, kde budete bývať, a čo tam máte v pláne. Z vlastnej skúsenosti, robila som nanny v UK, a s rodinou sme boli v Izraeli, čo je 7 hodín letu z Londona, s tromi deťmi, najmladšie bolo 8 mesačné, bolo to ok, v hoteli všetko zariadené aj pre malé deti, v lietadle nám poskytli detskú postieľku, ktorá sa prichytávala na predný panel, sedačky v prvej rade, takže drobec skoro celý let prespinkal. Staršie deti dostali farbičky, hračky... asi je to aj v závislosti aj od leteckej spoločnosti. Nevidím v tom nejaký problém, musíš len rátať s tým, že dcérka bude ,,pomýlená,, časovým posunom, aj let je unavujúci, ale dva dni a bude ok, tak ako všetci.
Prajem šťastnú cestu!
Mirka
jasneeeee uuplne v pohodicke, my sme boli ked mal maly pol roka 😉 a neboj sa toho, ze bude mala pomylena 😀 pomylena bude az ked sa vratite naspat 😝 to je horsie , hrajkate sa v noci a tak 😀 😀 😀 my sme potom za 3 dni boli ok 😵 uzite si tooooo
asi podla toho, co tam chcete robit, ak si chcete pozriet mesto, pamiatky, ci nakupy tak by som isla asi bez dietata na par dni, teda pokial ho mas kde nechat a bude on dobre postarane, ak to chcete len ako taku lezernu dovolenku, nic zavazne, tak by som isla aj s dietatom, ale je to na vas, pocitaj s vacsim balenim veci pre dieta, treba nejake hracky do lietadla, nech sa zahra, jeho stravu zabezpecit na letisku a v lietadle a potom aj v NY, zavisi aj podla toho co uz papa, moj napriklad jedol v roku len pomixovanu stravu, takze v restauracii by sa s nami este nenajedol, ak sa da cesta naplanovat na nocne hodiny, aby ti v lietadle prespala , mozno to by pomohlo, predsa, je to dlhsi let. Takze sa rozhodni podla toho, kde budete byvat, co tam budete robit a aki ste typ, nam by sa s takym malym dietatom nechcelo, odradilo by ma cele to balenie a ze by som si nemohla v podstate pozriet co by som chcela, dala by som peniaze na letenky, ubytko a boli by sme tam len po prechadzkach, co mozeme robit aj tu, alebo v okolitych statoch. My s MM mame tez v plane NY buduci rok, maly bude mat rok a pol, ale asi ho nechame u babiek, az im bude zdravie sluzit, mam ich spolahlive , moja mamina je uz na dochodku a svokra uz bude vtedy asi tiez. My sme leteli s malym ked mal necele 2 roky do spanielska, 3 hodiny let a sice polovicu vzdy prespal, tak ta druha polka sa mi enskutocne vliekla, mali sme knizky do lietadla. Dalo sa to zvladnut, ale isli sme takmer na 3 tyzdne k mojej sestre, takze som si mohla uvarit pre maleho, oprat, dala nam k dispozicii auto na nakup potravin, plienok, atd...
podla toho za akým ucelom, ak chcete toho co najviac pochodit a uzit si to tam , dieta neberte , jednak ono z toho nic nema a nezaujima ho to a vlacit ho cele dni kade tade nie je nic moc.
pokial planujete nieco pokojnesie alebo v rodinnom duchu tak by ste mali ist spolocne aj s dietatkom...
V pohode.
My sme sme s malim uz polrocny cestovali kade-tade. Boli sme v Spanielsku,Francuzku a ako 14mesacny uz letel asi 2krat. Nieje ziaden problem.
Tak sup ho do NY!!! :D
urcite nie.. my sme boli teraz pred vianocami a som rada, ze sme nechali dceru doma..
1.) dlhy let - a treba pocitat aj s meskanim lietadla - my sme cestovali 24 hodin, kvoli tomu, ze nam meskalo lietadlo a nestihli sme prestup v parizi, takze sme cakali do vecera na druhe - to sa samozrejme nemusi stat, len treba byt pripraveny 😉 fakt si neviem predstavit, ako by to zvladlo take male dieta, my sme mali dost..
je mozne letiet aj bez prestupu, v tom pripade by to bolo jednoduchsie, ale aj tak..
2.) casovy posun (tam ani nie, ale ked sme sa vratili, tak som 2 tyzdne nemohla v noci spat)
3.) ak chcete behat po meste a nieco aj vidiet, treba sa pripravit na to, ze vsade su rady a vsade sa caka.. neviem ake trpezlive mas dieta, ale moje neobsedi nikde..
cakas naozaj vsade - na prechodoch (su na kazdom kroku, ako sa krizuju ulice), v obchodoch v rade pri pokladni, v restauraciach - dostanes listok a cakas kym prides na rad a usadia ta 🙂
napriek tomu je NY uzasne mesto a urcite sa tam skoro vratime, ale dceru zoberieme az ked bude vacsia.. zatial s nami absolvovala vsetky dovolenky a velmi si ich uzila, ale toto je predsa len trochu ine 😉
baby prosím Vás v akých mesiacoch ste boli v NYC ? ja zháňam niekoho kto bol tak v 9.10.11. mesiaci..ja som bola v júni a túžim vidieť jeseň v cemtrál parku , ale neviem cca kedy už ozaj tie stromy hrajú farbami 🙂

A preco nie?Ja by som sla vsetkymi desiatimi... 🙂