Zlé recenzie na hotel Zante Royal Family na Zakynthose, Grécko

bianka1234
15. jún 2013

Ahojte. Chcem sa opýtať, ako beriete a máte skúsenosti na recenzie na hotely, ak idete na dovolenku. My sme si predvčerom rezervovali tento hotel na základe jednej dobrej recenzie, a teraz nachádzam iba skôr zlé. Ideme s tromi deťmi - najmenšie má rok - doteraz sme boli vždy iba v Chorvátsku autom. Mám obavy, aby to stálo za tie peniaze....naša prvá takáto dovolenka. Poraďte, veriť, či neveriť?

Zhrnutie diskusie
Automatický súhrn diskusie generovaný umelou inteligenciou · 1. jún 2026 · 63 príspevkov

Stručné zhrnutie

• Opakované negatívne recenzie hotela Zante Royal (Zante Royal Palace / Zante Royal Resort Water Park) na ostrove Zakynthos sa v diskusii viazali najmä na stav izieb a kvalitu jedla a odporúčalo sa overiť aktuálne hodnotenia na TripAdvisor, Recenze.cz a HolidayCheck.
  • Pre rodiny s deťmi boli v diskusii konkrétne uvedené alternatívy vhodné pre pokojnejšiu rodinnú dovolenku: studia Kozanos, hotel Clear Horizon (Horizon) a hotely Palazzo di Zante alebo Zante Imperial Beach.
  • Samostatná organizácia dovolenky (priame rezervácie u hotelov a lety Wizz Air) bola v príspevkoch prezentovaná ako lacnejšia varianta oproti zájazdom cez cestovku Tip Travel; v príspevkoch boli uvedené priemerné celkové náklady pre päťčlennú rodinu približne 1 516 EUR pri vlastnej organizácii vs 2 600 EUR cez Tip Travel.

Najčastejšie otázky

Q: Ako overiť spoľahlivosť recenzií hotela?
A: Skontrolujte recenzie a fotky na TripAdvisor, Recenze.cz, HolidayCheck a Etravel.cz; TripAdvisor pri Zante Royal obsahoval podľa príspevkov do diskusie aj sekciu "traveler photos" s desiatkami fotografií.

Q: Môžem stornovať rezerváciu, ak sú recenzie zlé?
A: Ak zmluva alebo platba za zájazd ešte neprebehla, stornovanie je možné; viaceré príspevky odporúčali neváhať pred podpisom/zaplatením zmluvy.

Q: Je výhodnejšie rezervovať cez cestovku alebo na vlastnú päsť?
A: V diskusii boli uvedené konkrétne príklady: priama organizácia cez Wizz Air a priame ubytovanie (Clear Horizon) vyšla menšej rodine podľa výpočtov na približne 1 516 EUR na 12 dní, zatiaľ čo rovnaký pobyt cez Tip Travel bol uvádzaný ako cca 2 600 EUR pre päťčlennú rodinu.

Q: Ako minimalizovať riziko problémov s izbou (mravce, staré kúpeľne)?
A: Požiadajte cestovnú kanceláriu alebo hotel o izbu na prvom poschodí alebo s výhľadom na more, pretože v príspevkoch bolo spomenuté, že mravce sa objavili skôr v izbách na prízemí.

Q: Aké fakultatívne výlety a miesta na Zakynthose odporúčajú rodiny s deťmi?
A: Odporúčané výlety podľa príspevkov zahŕňali okružnú plavbu okolo ostrova, pláž Navagio, pláž Gerakas a kúpanie v zátokách s pozorovaním korytnačiek careta.

Q: Kde hľadať lacné letenky a aké sú poplatky za batožinu pri nízkonákladových letoch?
A: V diskusii bol odporúčaný Wizz Air; uvedená orientačná cena letenky bola ~200 EUR/osoba a za veľkú registrovanú batožinu z Budapešti sa spomínal poplatok ~30 EUR za smer pri tolerancii 32 kg na jednu veľkú batožinu.

Závery z diskusie

Zhoda

• Väčšina príspevkov odporúčala pred rezerváciou prečítať viaceré zdroje recenzií (TripAdvisor, Recenze.cz, HolidayCheck, Etravel.cz) a dávať váhu opakujúcim sa negatívam (čistota izieb, strava).
  • Pre rodiny s deťmi boli opakovane odporúčané menšie štúdiá alebo hotely v lokalitách Amoudi/Vasilikos ako rodinne priateľskejšie alternatívy (studia Kozanos, Clear Horizon).
  • Viaceré príspevky uvádzali, že priame rezervácie a samostatná organizácia (letenky cez Wizz Air, priame ubytovanie) môžu výrazne znížiť celkové náklady oproti balíkom cez cestovky ako Tip Travel.

Sporné názory

• Názor A: Negatívne recenzie Zante Royal odrážajú reálne problémy a opakujúce sa výhrady treba brať vážne (čistota izieb, stav kúpeľní).
  • Názor B: Negatívne recenzie sú často preháňané; niektoré rodiny uviedli, že napriek zlým recenziám mali v tom istom hoteli dobrú dovolenku (upratovanie každý deň, funkčné bazény, detské atrakcie).
  • Názor A: Rezervovať cez cestovku (Tip Travel) poskytuje pohodlie a servis delegáta.
  • Názor B: Samostatná organizácia (Wizz Air + priame rezervácie hotelov) je lacnejšia a flexibilnejšia.

Otvorené otázky

• Zostáva nejasné, či nedávne rekonštrukcie v areáli Zante Royal odstránili staršie systémové problémy v izbách a službách.
  • Nevyriešené zostáva, do akej miery sa kvalita ubytovania líši v rámci rôznych častí komplexu Zante Royal (napr. „luxusnejšia“ časť vs druhý hotel).
  • Nie je jednotný záver, či je All Inclusive na Zakynthose z dlhodobého hľadiska výhodné z hľadiska kvality jedla a ochutnávania miestnej kuchyne.

Spomenuté značky a firmy

Zante Royal Palace Hotel, Zante Royal Resort Water Park, studia Kozanos, Clear Horizon, Horizon, Tip Travel, Wizz Air, TripAdvisor, Recenze.cz, Etravel.cz, HolidayCheck, Palazzo di Zante, Zante Imperial Beach, Imperial Beach, Admiral Tsilivi, Lardos Bay, Aqua Marine,recko.name,Booking.com

Spomenuté produkty a metódy

All Inclusive, online check‑in, kyvadlová doprava (shuttle), GPS, okružná plavba, fakultatívne výlety, aqua park / tobogány, animátori, príručná batožina, batožina s toleranciou 32 kg, poistenie (cestovné poistenie), stornovanie rezervácie, parkovanie v Budapešti, salviový sprej, vitamínky

Miesta a osoby

Zakynthos, Vasilikos, Amoudi, Gerakas, Navagio, Tsilivi, Rodos, Lardos, Kos, Kefalos, Budapešť, Bratislava, Dubaj, Banana Beach

Strana
z3
dasa999
10. aug 2014

@katinka1987 Ahoj, recenzie si nevšímaj - mám pocit, že ľudia občas preháňajú a urobia "z komára somára", ja som nemala žiadne výhrady voči ubytovaniu a stravovaniu, len bol problém, že cesta na pláž bola po schodoch a tých bolo pomerne veľa a my sme mali malé dieťa. Čo sa týka ubytovania, najluxusnejší bol hotel Palazzo di Zante a potom hotel Zante Imperial Beach. Ale ani ten posledný hotel nebol zlý. Ak nemáš ešte zajednanú dovolenku, tak ti odporúčam ostrov Kos - my sme tam boli tento rok a bola to naša najlepšia dovolenka - resort Aqua Marine - je to niečo úžasne. My sme už prešli skoro všetky grécke ostrovy, vrátane poloostrova Chalkidiky a na ostrove Kos sa nám zatiaľ páčilo najviac. Želám krásnu dovolenku 🙂 🙂 🙂

katinka1987
10. aug 2014

@dasa999 jeeeeej, dakujem Ti moc pekne, ze si sa ozvala, aj si ma dost potesila 🙂 A ten Aqua Marine ste boli s nejakou zahranicnou cestovkou? Lebo mi ho nenachadza v ziadnej nasej CK. Tak ja mam vyhliadnuty prave Palazzo di Zante 🙂 A je mi to jasne, ze vela ludi sa chce len hadat a stazovat...zo srandy som si minule pozerala recenzie na hoteli, kde sme boli minule roky a take veci popisane, ktore by som tam v zivote nenasla 😀 A ako daleko je to niekam do mesta? Dnes som niekde citala, ze nic tam nie je, jedine taxikom za 45€... Dakujeeeeeem 🙂

dasa999
11. aug 2014

@katinka1987 Ahoj. Do mesta je ďalej, najbližšie mesto je Vasilikos, my sme ale neskúšali nikde chodiť kvôli synovi, ktorý mal vtedy necelé tri roky a ťažko sa prispôsoboval. Ale určite Vám odporúčam okružnú plavbu okolo ostrova alebo výlet na pláž Navágio. My sme boli na Zakyntose pred dvomi rokmi, ale možno už teraz sa dajú pôžičiať auta aj tu - my sme to vtedy nezisťovali, pretože sme o to nemali záujem kvôli deťom. Na Kose sme boli cez Tip Travel. Aj preto bola dovolenka na Kose super - mohli sme si požičať auto alebo bycikel za super ceny, do hlavného mesta chodila tiež autobusová doprava priamo od resortu. Autom sme prešli celý ostrov, pozreli pamiatky, termálne vody, ktoré vyvierali priamo v mori, nádherné pláže na inej strane ostrova a tiež ostrov Kefalos. Tiež sa mi páčilo, boli tu super pláže - nádherné pieskové, bez veľkého množstva ľudí. 🙂 🙂 🙂

Strana
z3