icon

14 mesačné dieťa nechce cestovať v autosedačke

miranda23
2. máj 2018

Ahojte poraďte mi prosím 14mesacna dcéra nechce cestovať v autosedacke, plače, nevie zaspať. Poraďte mi nejaké typy, čo by pomohlo. Vo vajíčku nebol problém, problémy začali ako sme prešli na sedačku do smeru jazdy. Ďakujem za rady.

ladyblcha
2. máj 2018

Jedine co nam pomohlo bolo dat ju na sedenie vpredu.
v sedacke samozrejme, predne sedadlo co najviac dozadu, airbag zapnuty. (pri vajci a v opacnom smere vypnuty)

ivkakaska
2. máj 2018

zdravim, je to pre nu nove, ma teraz vela novych podnetov, blika vsetko v aute, viacej svetla, vidi viacej priestoru atd., osobne si myslim, ze to chce cas a zvykne si. Nas syn to mal praveze opacne. skuste sediet vedla nej, rozprávajte sa co vidite, hladajte spolu zvieratka popri ceste, citajte si knizky (ak jej teda nebyva v aute zle), skuste na mobile/tablete pustat hudbu, rozprávky...neviem aku mate znacku autosedacky ale mozno ju aj tam nieco tlaci, ak mate polohovatelnu, davajte do maximálneho lahu. Uvidite, skusajte, na kazde dieta plati nieco ine. drzim palce

jana_eyre
2. máj 2018

moje decka mali praveze problem s vajcom, vyrazne sa to zlepsilo.ked sme presli na normalnu sedacku.. aj ked najmladsi nervaci, ale om to ma skor preto lebo by behal..

no v kazdom pripade, ak by si mala moznost si od niekoho pozicat a vyskusat si sedacku ktora sa da otocit tak ako vajicko, to.by mozno pomohlo.. je to vraj aj bezpecnejsie, ja som tu sedacku vsak nevolila prave preto lebo deti mali problem s tym smerom..

ale tiez je dolezite ako dlho ju tak vozite? ak kratko treba vydrzat a skusat vsetko.. ak dlhsie, tak skuste aj coculine - to je proti nevolnosti v aute - su to homeopatika, aj ked netusim ci to moze take babo..

janickacrazy
2. máj 2018

@miranda23 No u nás bol teda problém vo vajíčku, ako sme prešli na autosedačku v smere jazdy, tak nastala pohoda. Možno jej niečo vadí na tej sedačke, skúsila by som požičať iný typ sedačky od známych a skúsiť, či by sa jej nejaká iná nepáčila, možno s obrázkom nejakej postavičky alebo také dačo. Alebo proste už je vačšia a nebaví ju sedieť v sedačke a chcela by behať. Niektoré deti ťažko obsedia, treba ju niečím zaujať, nová hračka, ktorá bude len v aute napr., aby bola vzácnejšia. Ale nám pri druhom synovi nič nepomáhalo, do 3 rokov to bol des, nerád cestoval autom, potom už pohoda.

meluela
2. máj 2018

@miranda23 ak mate moznost kupit protismer, skuste ... teda najprv pozicat od niekoho na skusku 0-18 sedacku a potom kupit a toto co mate predat (alebo su aj 9-25 protismerne)
je to ovela bezpecnejsie pre 14m dieta a ked sa jej to este aj paci ..

hettinka
3. máj 2018

U nás bol tiež prechodný problém,pomohlo pár týždňov necestovať, aby “zabudol”, že sa mu to nepáči.

yanni
3. máj 2018

14mesacne by malo ešte sedieť v protismere. Je to bezpečnejšie a aj pohodlnejšie. Naša bude mat už 3 roky a sedí stále v protismere a uplna pohodičky. Či už dlhé cesty 800-1000 km alebo kratšie cesty každý den do škôlky ca. 30 minút. Aj sa fajn vyspí. Takze odporúčam reboarder. Akú sedačku máte teraz? Z vajca už úplne vyrástla?

katka708
3. máj 2018

U nás pomohol tablet s pesničkami do ruky a premiestnenie dopredu ak som šla len ja sama. Po pár jazdách tablet odložil a tešili sme sa na kazdy traktor, kamión na ceste....
Viem ze mnohé by oponovali ze je nebezpečné mat dieťa v predu ale u nás to bolo tak zlé ze som sa bála sama s nim niekam ísť. V predu pri mne sa upokojil a ja som nemala nutkanie sa každých 30 sec otáčať do zadu a oslovovať ho pri placi takže som sa hneď cítila bezpečne v aute

lulu0902
3. máj 2018

neviem co chces presne pocut,ale tu pomoze cas. no a co...tak si troche poplace - deti sa stale menia,nasmu sa to chvilu nepacilo,ale teraz uz len caka kym niekam ideme autom 🙂) Urcite si zvykne aj tvoja

anuska74
3. máj 2018

Je to pre bezpečnosť, ak máte dobrú sedačku, netlačí, hold musí si zvyknúť.

nada789
3. máj 2018

docasne nam pomohol drziak a v nom tablet s rozpravkami.. teraz uz nasa slecna pozera von oknom a v aute zaspi pravidelne vzdy, ked ideme dlhsie ako 10 minut :D.....

myzma
3. máj 2018

Tak nasa 14m place tak, ze grcka, nepomoze rozpravat, ani knihy, ani nic.... jedine cas, s vekom sa to zmeni. Mam 4 deti, ziadne z nich nemalo rado cestovanie do 2rokov. Vsetky revali akoby ich z koze drali.

kika_198
3. máj 2018

Náš malý má rok keď s ním idem sama nie je problém celú cestu mi pekne presedi až sa čudujem. Ale ak nás ide viac v aute tak musíme mať zapnuté CD s detskými pesničkami občas sa hrať s hračkami. Ale to CD u nás funguje 100% vyskúšajte.

janickacrazy
3. máj 2018

@kika_198 moje decká napr. tieto detské pesničky neznášajú, takže u nás by to určite nefungovalo, ale tak veľa detí ich má rado 😂😇

kika_198
3. máj 2018

@janickacrazy každé dieťa je iné 🙂

minier
4. máj 2018

treba robit kratsie trasy a snazit sa mu ich sprijemnit, aby mal z cestovania zazitok. on si pomaly zvykne. zobrat mu hracku , spievat si s nim, zobrat mu nieco na jedenie. ja som vcera v trznici na kids up kupila super vec pre deti do auta. das tam keksiky, piskoty, chrumky a nevysypesa to. je tam taka latka cez ktoru sa prestrci ruka a dieta si z toho vytiahne. ani omrvinky t toho nie su. mozno ako bude vytahovat kusky jablka z toho tak nebue riesit sedacku 🙂 drzim palce to sa zlepsi.