16 hodinová cesta s bábätkom

23. feb 2022

Ahojte. Práve sme vyrazili na cca 16 hodinovú cestu autom. Máme so sebou 4 mesačnú dcérku. Čítala som, že bábo by sa malo v pravidelných intervaloch vyberať, no ako ste to mali by, ak ste s takým bábom cestovali v noci? Ona zvykne prespať celú noc a tak sa bojím že keď ju po cca 3 hodinách zobudím aby sa ponatahovala, tak už nezaspí. Je vhodné ísť s bábom vo vajíčku takto celú noc? Napolohovala som ho tak, že je čo najviac v ležiacej polohe, no aj tak si niesom istá ako to spraviť.

sense
23. feb 2022

My sme cestovali len 13-14hod.... My sme šli na noc, nemali sme. Ale vajíčko ale tu sedačku na ležanie a stali sme asi 3x na nakrmenie a pre balenie. Keď mala si pol roka tak sme malo vajíčko a stali sme keď sa prebrala, ale tiež to bolo každé 3-4hod ale ona prespala celú noc až neskôr...
Ja by som ne budila druhá moznost je na polceste prespať

julianabelakova
23. feb 2022

Nebudila by som, iba ked sa sama zobudi, prebalit a nakrmit a cestovat dalej. Stastnu cestu

amelie2017
23. feb 2022

Ak je to jednorazova zalezitost, tak si nemyslim, ze by to babatku mohlo uskodit. Nechajte ho spinkat, ked sa preberie, spravte prestavku, prebaltez nechajte na rovnom. Tiez sa nic nestane, ak na den zmeni svoj rezim.

bolarazjedna
23. feb 2022

nooo....to sa pýtaš dosť neskoro....ja ešte len bábo čakám, ale čo mám naštudované, vo vajíčku by nemalo byť dieťa dlhšie ako 2 hodiny. Je to pre nich neprirodzená poloha a zvyšuje riziko SIDS, preto sa neodporúča ani doma po príchode domov ich v tom nechať spávať. To je teoria, v praxi to zrejme vyzerá inak - viď ako ti píšu ženy vyššie.

annm81
23. feb 2022

Uuff, chudák dieťa... Skús sa na celú tú dobu pevne pripútať k sedadlu, aby si mohla hýbať len rukami a nohami. Najbližšie dni sa budeš nepochybne cítiť perfektne.

beata110
23. feb 2022

@bolarazjedna presne takto som to vedela aj ja ze by nemalo byt vo vajicku dlhšie ako 2 hodiny ale zas kazde dieta je ine ja som to pre istotu dodrziavala. Moji susedia cestovali na slovensko z Prahy pred Vianocami s 2 mesačným a 2 dni nato im zomrelo. Nikto jednoznacne nepovedal ze zato ale 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

amelia89
23. feb 2022

@beata110 akoze sorry ale to ma aky suvis? Ked uz by sa malo nieco stat (SIDS) tak sa to stane asi pocas spanku nie ? A nie 2 dni potom. Co akoze sa udialo tomu babatku ze s posunom 2 dni sa mu toto stalo?
Dieta sa ma vyberat ale hlavne kvoli chrbtici a ano zvysene riziko SIDS byt asi moze ak je teplo, alebo sa mu vrati mlieko, nepozorujes ho nonstop a nevsimnes si, atd a hlavne pretoze v sedacke nemas monitor dychu ale nie ze autosedacka je smrtiaci nastroj.

beata110
23. feb 2022

@amelia89 akoze som vyjadrila svoj nazor a co sa v susedstve stalo.... to sa tu na koniku asi moze ci som si mala pytat povolenie? niesom lekar aby som to rozoberala a ani patolog. A este som podotkla ze je kazde dieta ine a kazda situacia...