6-hodinová cesta s 2-mesačným bábätkom

4. aug 2023

Ahojte.
Viete mi prosim poradit? Mam mesacne babo, narodene predcasne v 33.tyzdni, je zdrava, vsetko je v poriadku. Ide vsak o to, ze cca o mesiac, cize malinka bude mat 2 mesiace, s nou potrebujem cestovat dlhu, priblizne 6 hodinovu cestu.
Mam vajicko maxi cosi, zatial v nom bola najdlhsie asi pol hodinku.
Je vsak vhodne pre tak malicke babo, predcasniatko, cestovat v sedacke 6 hodin?
Zvazujem kupu vanicky, certifikovanej na prepravu autom, no obavam sa, ci to je tak bezpecne, ako vajicko.
Je to moje prve dietatko, tak stresujem...
Samozrejme, po ceste s nou budem musiet mat prestavky, kojim ju, prebalit a tak. Ale aj tak 6 hodin vo vajicku pre take malicke dietatko je asi vela.
Mate niektora skusenost? Dakujem.

veronikaszabova
4. aug 2023

Kamoska ma predcasniatko a pouzivala CARI Aire - Hazelwood od Nuna ( samozrejme s isofixom). Nakolko maly bol vo vajicku uplne strateny

olimuc
4. aug 2023

Maly sa narodil v 30tt a cestovala som s nim 650 km ked mal korrigo 14 dni … vo vajicku cybex iCloud platinum vlozkou pre mini novorodencov, monitorom dychu a srdiecka este z nemocnice…. prezili sme, cesta trvala ale asi 10 hodin pretoze som ho dala cez Pauzu do kocika aby sa “vyrovnal” a ja si oddychla na deke (nastastie bolo krasne pocasie)

autor
4. aug 2023

Aj mne sa zda v tom vajci stratena. Urcite za mesiac trosicku naberie, ale aj tak. Tiez s nou chcem robit vela prestavok.

lubkovaandrejka
4. aug 2023

Nasa sa narodila v rovnakom tyzdni, vajicko mas pre take male babo lepsie, len treba kupit tu zmensovaciu vlozku, s nasou sme tak cestovali,aspon vo vajicku nebola stratena 🙂 cestou babo urcite aspon 2-3x vyber, nech sa narovna.

ivangeline
4. aug 2023

...vela prestavok? ..pokym bude spat a budes vedla kontrolovat dychanie,tak by som sa je skor snazila cim skor dostat do ciela cesty.

autor
4. aug 2023

@ivangeline idem s nou sama, takze som sofer a budem potrebovat aj prestavku, niesom zvyknuta ist dlhe trasy. Zvazujem, co bude najlepsie, ci teda nedokupit tu vanicku, ide mi hlavne o malinku . Zatial bola v aute najdlhsie len na kontrole v nemocnici, tak len dufam, ze to prespi a nebude plakat, kedze ju nema ani kto vzadu zabavit a utisit.

floki1994
4. aug 2023

U nas uplne rovnaky scenar...34tt a vajko.maxi cosi...kupili.sme novorodenecku vlozku a davali pauzu..plus mame owlet inteligentnu ponozku a ta.mu snima dychanie a srdiecko keby cokolvek ...zvladnete aj s vajcom len ano treba pauzy si davat

autor
4. aug 2023

@floki1994 ja som s malickou sama a stahujeme sa, toho sa obavam najviac, ze ako ju budem kontrolovat, ci dycha. Do predu ju dat nechcem, rozptylovalo by ma to, nepoznam cestu, navyse dialnica a prace na cestach (ideme do prahy).
Tu podlozku idem pozriet, dakujem za vyborny napad.

luccija
4. aug 2023

Nemôže ísť niekto s tebou?to je celkom stres začne Ti vzadu plakať je ešte mala...s prepravou neporadim, ale bolo by lepšie ísť v dvojici

autor
4. aug 2023

@luccija ano, stresujem uz teraz, je to moje prve dietatko, predcasniatko, plus cestu do Prahy sice poznam, no predsa len, dialnice a tak, zle sa rychlo stane, cize, mam respekt.
Ist so mnou nema veru kto, stahovaci idu s vecami s dodavkou o den skor, aj ked, ist za nimi by mi asi velmi nepomohlo.
Bojim sa toho, ako to malicka zvladne, bude to jej prva dlha cesta. Nastastie sa dojcime, tak aspon starost s mlieckom mi odpadla.
Nasla som tu podlozku, co mamicka radila, idem ju objednat, snad mi to trochu doda klud.

autor
4. aug 2023

@luccija ked zacne plackat, budem musiet len zastavit, neda sa inak. Zatial vyzera byt kludne babo, asi potrebuje dospat cas, co mala este bytv brusku. Viem vsak, ze o mesiac moze byt vsetko inak.

luccija
4. aug 2023

Chápem, ale nikdy nevieš možno chytí rapel a bude plakať dlho áno, o mesiac to môže byť inak.Ja by som hľadala doprovod kamarátku, kolegu či zaplatila niekoho...ale ja rada stresujem a hľadám problémy🙂len viem aké to je, keď budeš stále sledovať spätné zrkadlo a nič horšie pre mamu ako plačúce dieťa

daja07
4. aug 2023

Tak chod autovlakom do Prahy. Soferovat budes minimalne, dojdes do Prahh aj ty aj auto a ostatne veci. A vo vlaku sa mozes prejst aj ponatahovat.
Inak vajicko je bezpecnejsia moznost ako vanicka. Pozri tie zmensovacie vlozky este a pripadne nejaky monitoring dychu ak chces. Neviem preco je pre teba jednoduchsie mat dieta vzadu. Ked ju mas vedla seba len pozries ockom a vidis ci sa napr nepogrckala. Ked bude vzadu tak nezistis nic kym nezastavis

autor
4. aug 2023

@daja07 ano, zvazujem aj ten autovlak, pripadne niekoho, kto by siel so mnou a cestu naspat mu preplatim. Len som dumala nad tou vanickou, ale presne ako pises, odradza ma bezpecnost. Tym, ze malicka je skor narodena, tak asi som viac bojazliva.
Podlozku som uz objednala, asi to pred cestou este vyskusam na nejaku hodinu cesty aspon, nech viem...
Skusim asi aj sedadlo spolujazdca, mam velke auto, posuniem sedacku dozadu a vypnem airbag, mohlo by to byt aj tak. Nasla som este take zrkadlo , aby som ju videla dozadu, asi aj by nebolo na skodu.

sun_shine_2020
4. aug 2023

@autorka: daj si inzerat, ze hladas pomoc...nech ide s tebou nejaka studentka/niekto kto ma volno(zaplatis jej za to, pocas cesty vie dozriet na malu, pripadne ti pomoct).

autor
4. aug 2023

@sun_shine_2020 uvidim este, mam este mesiac cas, nejako to skusim zmenezovat. Vanicku som uz ako moznost zavrhla, kvoli bezpecnosti a podlozku mam objednanu. Aj zrkadielko. Postupne sa do toho dostavam, o mesiac uz budem skusenejsia aj v dojceni, dufam, lebo v sede mi to zatial velmi nejde. Tak ak uvidite na parkovisku v aute lezat zenu a kojit, som to ja 😁

beata_k
4. aug 2023

Niekoho si sebou vezmi. Ja aktivne soferujem 20 rokov, ale ked sa mi 3-4 mesacne rozrevalo a revalo celu hodinovu cestu, tak mi nebolo vsetko jedno. Sedacka mokra od slz, slin. Dieta dosoplene, zrevane, vystresovane. Ruky sa mi triasli a bola som opotena az za usami. S bezpecnou jazdou na dialnici to nemalo nic spolocne. Bola som rada, ze sme prisli bez nehody. Na dialnici velmi nemas kde zastavovat a ked, tak bezpecne to nie je. Drzim prst.

autor
4. aug 2023

@beata_k ano, pred tymto mam respekt. Soferujem tiez roky, no s babatkom nie.

sasanka605
4. aug 2023

kazdu hodinu max. prestavku a vybrat ju von zo sedacky. tak male dieta nema byt tak dlhy cas vo vajci,navyse predcasne narodene

julish
4. aug 2023

chodte vlakom, do Prahy ej to super spojenie, kasli na auto (nech ti ho niekto privezie). Nesla by som s takym malinkym tak dlho, a to je moj syncek super spolujazdec

autor
4. aug 2023

@julish to zial nejde, musim ist autom

mk1111111111
4. aug 2023

No, neviem, ja byt Tebou, tak sama isto nejdem. To nedas, stresujes uz teraz, nakupujes zrkadielka, akurat sa tak mozes zabit. Budes stale nakukat, co dietko robi. Chod s niekym a este lepsie, nech je sofer ten druhy. Spat sa zvezie vlakom. Mas rodicov, kamaratov, niekto sa vzdy najde.

beata_k
4. aug 2023

Autovlak do Prahy nechodi?