Ako a kde kúpiť letenku pre 17-ročného?

konulka20
5. júl 2023

Syn bude mať čoskoro 18, každý rok dostal len skromný darček v podobe knihy či torty . Akurát dnes medzi rečou opomenul, že by rád šiel na poznávací zájazd napr.do Litvy. Chcela by som ho potešiť a kúpiť mu letenku, ale ešte nikdy som také neriešila, vedeli by ste mi prosím poradiť, kde najlacnejšie kúpiť letenku ačo to ešte obnáša? Ubytko by som hádam zvládla nájsť, je to nenáročný chlapec🙃

haley7897
5. júl 2023

@konulka20 akože sám, 17-18 ročný na vlastnú päsť do Litvy? Dobre chápem otázku?

konulka20
autor
5. júl 2023

@haley7897 blbosť? 🧐 hej chcela som mu dopriať 3 dňový “ výlet” ,ale tak asi z toho upustím , to sú také moje len predstavy , mala som na mysli len výstup vo Vilniuse a pohyb len v rámci pamiatok po meste,žiadne iné cesty po Litve.

janinah
5. júl 2023

Letenky pozerám cez kiwi.com a potom kupujem od konkrétnej leteckej spoločnosti.Bol s vami už niekde? Bude si vedieť poradiť?prečo práve Litva?Vilnius je pekne mesto,ale začať by mohol niekde v Budapešti alebo v Prahe. Idealne s kamošom. MOJ 17,5 r syn sa dnes sám motá po španielskej Valencii,ale my sme tu poruke ak by niečo.Na 18 asi dostane letenku do Barcelony,ale s otcom.Bude aj sam aj nie sám.

janinah
5. júl 2023

3 dni vo Vilnius niet čo robit

haley7897
5. júl 2023

@konulka20 ja by som ho samého nepustila. Veľmi zraniteľný v mnohých smeroch. Neostrielany ako cestovateľ, môže vzniknúť xy nepredvídaných situácii ktoré nebude vedieť vyriešiť. Sam mladý chalan je ideálna obeť. Vilnius môže by pekne mesto, ale za mňa nie bezpečné. Ale to je možno moj problém, mám ho stále spojený s obchodom s ľuďmi. To máš ale všade. Skus pohľadať niečo pre vás oboch vrámci Európy. Pripadne s niekym iným ak nemôžeš cestovať.

yanni
5. júl 2023

@haley7897 Nieco vramci Europy? A Vilnius je kde? Ako sorry, Vilnius je v jednej z EU krajin a uplne pohodove mesto.

konulka20
autor
5. júl 2023

@janinah neznáša angličtinu, nevie sa dorozumieť ani porozumieť ☹️ Nevedel by “ prežiť” v angl. hovoriacich metropolách... Čo ho baví je jedine ruština,ktorú aj študuje , preto ta Litva, že má víziu ,že tam by sa vedel dohovoriť ... ale asi mám ružové okuliare spolu s ním 😁 a teda ostanem asi pri zemi , keď tam veľmi niet ani čo vidieť . Boli sme raz spolu v Prahe , v zahraničí nie.

haley7897
5. júl 2023

@yanni pointa bola "niečo pre oboch vrámci Európy", ale nevadí...

yanni
5. júl 2023

@haley7897 Tak to mozu ist obaja aj to tej Litvy. To je tiez vramci Europy, nie? Ked pojdu obaja, tak je uplne jedno kde to bude. Ale neboli ani syn ani matka vobec, takze takzko. Ale niekde sa zacat musis, ak chcu viac cestovat.

abbey1
5. júl 2023

Letenku kúpiť nie je vôbec problém. Ale aby išiel sám? Nemá nejakého kamaráta, ktorý by sa pridal?
Podľa mňa je veľmi nešťastný nápad kúpiť mu letenku a hotovo.

prasiatko30
5. júl 2023

@konulka20 no neviem neviem ci sa v litve dohovori po rusky, vacsina mladych litvancov po rusky ani zatat a aj ich rodicia su uz postsovieticke deti co sa ucia/li skor po anglicky a svoj rodny jazyk

mamickalisticka
5. júl 2023

Ja by som tiež na začiatok skúsila prahu vlakom.. je to metropola, trošku niečo iné ako Bratislava, krásne pamiatky, a dohovorí sa..

akvi
5. júl 2023

@konulka20 začni niečím jednoduchším, ideálne tá Praha, resp. čokoľvek v ČR. Keď ešte nemá žiadne skúsenosti. Nerob si ilúzie, že sa v Litve dohovorí po rusky, mládež už nevie vôbec. Môj bol sám v Prahe keď mal 14 a zvládol to v pohode. V 16-17-ke by som ho pustila už kdekoľvek, ale on má perfektnú AJ, to je dosť podstatné v dnešnej dobe. A zase, ak vie z AJ aspoň niečo, dohodnúť sa dohodne, a stále je tu translator v mobile, ak by dačo. Tu skôr ide o tú cestovatelsku skúsenosť, ak nikde nechodil ani s vami, tak to môže byť náročné hneď niekam letieť sám.

luccija
5. júl 2023

@konulka20 prečo nechceš ísť s ním?samého by som ho nepustila a možno by sa tam sám nudil nie každý má rád byť v cudzine sám vždy je lepšie byť s niekým nikdy nevieš čo sa stane

muchotrafka298
5. júl 2023

Ak mas dostatok financii, tak mu kup poznavaci zajazd v CK. Nebude uplne odkazany sam na seba. Je ale fakt, ze tieto zajazdy pre 1 osobu byvaju skoro take drahe ako ked idu 2. Sameho by som ho nepustila a uz vobec nie, ked nema ziadne skusenosti. Ako by riesil eventualne problemy, ak by potreboval pomoc alebo by sa menil let, potrebuje nieco neplanovane zaplatit.

zuzanaete
5. júl 2023

A je taky dobrodruh? Chce ist sam? Bude to mat stazene tym, ze ako dieta s vami vela necestoval. Neviem, ci by som dieta pustila takto same. Je tam vela faktorov, co to ovplyvnuje.

zuzanaete
5. júl 2023

@luccija Veeela som cestovala sama. A ma to svoje pozitiva. Clovek skor spozna inych ludi. Napr. v Azii som to velmi vnimala. Bolo tam vela mladych Britov a ti sa zgrupovali spolu. Z ostatnych krajin sme boli rozne pomixovani, lebo nikto iny tam nemal take velke zastupenie. Clovek stretne roznych ludi s roznymi pribehmi. A ked chce byt sam, tak je sam.

janinah
5. júl 2023

Bola som pred vojnou v Petrohrade a tešila sa,že oprasim ruštinu...hádaj ako sa všade hovorilo? Anglicky....

Dnes sa mladý človek bez angličtiny nepohne,cestovateľ vôbec nie.vediet ruštinu je super,ale ani angličtinu neflakat

yanni
5. júl 2023

@janinah to podobne ako my. Za tie roky v Saudi sme sa nenaucili arabsky. No nebolo kde. vsade anglina. My mame roky kamosov z Uzbekistanu, naskor sme boli spolu v Saudi, teraz v DE, a ja, ze ako fajn, pogovorime. No prdlajz. Cele roky ficime na anglictine. Dokonca aj tu v DE aj ked uz ich decka po roku v DE hovoria takmer perfektne nemecky a kamoska uz celkom obstojne. Len k tej rustine sme sa este nedostali🙈

bmolko
6. júl 2023

@konulka20 v Litve sa rusky nehovori, maju svoj jazyk, ktorým hovori 85% obyvatelstva. Rusov neznásaju, takze ak by aj vedeli, tak nebudu rozpravat rusky....

zuzana76
6. júl 2023

Tiez by som ho sameho nepustila, ked este nikde nebol, jazyk poriadne neovlada.

viky173
6. júl 2023

letenky vyhladavam cez Azair, vyberiem si let, ktory mi najviac vyhovuje, pozriem o aku letecku spolocnost ide a letenku kupim priamo na stranke danej leteckej spolocnosti, vychadza to zvycajne takto lacnejsie ako cez stranky sprostredkovatelov

konulka20
autor
6. júl 2023

@luccija nie ze by som nechcela ist s nim , ale financne ani rod. moznosti nepustia

konulka20
autor
6. júl 2023

Dakujem baby, po komentaroch a zvazovani som tuto moznost zavrhla, pockame na buducnost 🙃

luccija
6. júl 2023

@konulka20 chápem...možno by sa mu viac rátalo ísť do Prahy vlakom s tebou.