Ako často a kam cestujete na dovolenky?
Na dovolenky, lyzovacky, wellneska? A kam?
Ako nam cas dovoli, my by sme aj castejsie, ale to by musel mat den 100h
Za 10rokov manželstva, 2x dovolenka na Slovensku, 2x dovolenka pri mori, wellnes zopar krát.
Manžel je workoholik totálny, veľmi pekne zarobí, až vždy hovorím,že by sme si mohli také dovolenky dovoliť..
kazdy druhy mesiac aspon na 3-4 dni, dlhsia dovolenka vacsinou 2x rocne... pre mna je dolezite pravidelne zmenit prostredie
Autorka, bolo by fajn, keby si zacala od seba…takto to posobi, ako keby si chcela tahat info o majetkovych pomeroch….
minulý rok od januára do septembra každý mesiac som balila kufre
Takmer kazdy druhy vikend sme na vylete, v lete ma muz 2 tyzdne dovokenky, to ideme do dlhsie dovolenky
1x za rok dovolenka pri mori, 2-3x ročne chata na horách na Slovensku (vždy niekde inde na 3-4 dni). Lyžovať teraz nechodíme, keďže deti ešte nevedia lyžovať ale aj to bude. Chodíme do aquapaku v Čechách podľa chuti a na rôzne výlety.
1x more (od kedy mame dieta tak hlavne Turecko), 2x lyze (Rakusko, Tatry) a potom sa snazime aspon 1x za kvartal dat nejaky predlzeny vikend Tatry, Liptov, Madarsko, Rakusko, Cesko (chata, turistika, wellness, s/bez dietata) a este 1-2x chodim na wellness s kamoskami bez dietata a muza (to vacsinou v okoli BA), jednodnove vylety do okolia a kupat sa a tak podobne, to uplne neratam, to kedy sa podari
a este pracovne relativne casto, to sa ale za dovolenku velmi neda povazovat 🙂
Tak my cestujeme vela a casto : more 2x rocne ( raz s detmi, raz bez nich ), lyze tiez tak 2-3krat za sezonu ( ale len predlzene vikendy 3-4 dni), prakticky od aprila do oktobra netravime vikendy doma( chatovacky, turistika, vylety ) cez zimu tiez moc nie...stale je kam ist, co nestihame cez leto... Kufre balim velmi casto a uz aj velmi rychlo ( sme 2+2), ale zas treba podotknut, ze nevyuzivame hotelove ubytko ani all inclusive. Nemame problem s ubytkom v penzionoch, apartmanoch ci v stane..😉 a skusali sme u aj karavan... Cestujemee velmi radi a nie zbytocne draho😉
My chodíme veľmi často v lete po vyletoch v Česku a na Slovensku, na wellness zájdeme tak 2-3 x za rok, chodíme na bazén, do sauny, do aquaparku, na letnú dovolenku ideme podľa momentálnej finančnej situácie, minulý rok sme neboli, rekonštruujeme nehnuteľnosť, tak tam išli peniaze a tento rok to bude "len" Bulharsko pravdepodobne. Inak si vyjdeme na večeru, do kina, divadla, na výstavy, ideme na masáž atď.
Kým neboli deti 1-2x mesačne či wellness víkend či city break v Európe a k moru aspoň 2x ročne. Ako prišli deti tak max 3x do roka sa niekde dostaneme a teda chýba mi to riadne 😕
Kazde 3-4 mesiace. Chodime vsade mozne, niekedy city break, niekedy do prirody, niekedy poznavacka, inokedy zas all inclusive, ked ideme na dlhsie ako 2 tyzdne tak spajame poznavacku, a na konci zo par dni all inclusive. Rozne podla nalady. Inokedy zas ideme za rodinou, alebo rodinna dovolenka. A tak.
teraz uz ked nemame male deti tak dva tri krat do roka zvykneme
raz na dva tyzdne
raz na tyzden
a predlzeny vikend
vsetko mimo SVK
na Slovensku sme este zvykli na predlzeny vikemd ale to len obcas
Niekoľko krát ročne.
@kris_tin257 co to je city break?
Rok 2023 4 x ročne more na 14 dní, 3 x s detmi raz bez. Predĺžené víkendy na chalupe v zahraničí kde navstevujeme horuce pramene a v teplých mesiacoch cyklotrasy a jazerá. Zimu nemáme radi, nelyzujeme. Tento rok ideme prerábať, tak dovolenka v lete na chalupe a v zime more. Bazén a saunu mam doma.
Často, hoci vždy s deťmi . Pre mňa aj pre nich je zmena prostredia dôležitá, rada im ukazujem , že život nekončí na hraniciach nášho mesta a že na svete je toľko krásnych miest , ktoré treba vidieť .
hocikedy sa zoberieme a ideme preč ak nás to už doma nebaví.Ale my za A nemáme deti a za B môžem pracovať aj ked nie som fyzicky doma... častokrát robím aj ked sme vonku ak to mám s klientmi dohodnuté a sú objednaní
@1ryba ani ja to nemám rada - cudzie priestory, berieme si vždy deky, podušky, posteľnú bielizeň so sebou ...😂😂😂
Chodime 1-2x do roka k moru, 1x lyzovacka, 1x tyzden turistiky na slovensku. Nejaka ta spoznavacka europskeho mesta iba s manzelom raz za rok. A wellness neviem - 3x do roka mozno. Ale to chodime vacsinov len na otocku, bez spania.
Boli sme 1x pri mori v lete.. na wellness ani lyžovačky nechodíme, ani po sk po výletoch.. ak tak nejaká túra/bicykle do 50km od domova
2023 - vianocne a jarne prazdniny lyzovacka Strbske, velka noc Taliansko - Benatky, Bologna, San Marino, Florencia, letne prazdniny Salzburg, Hallstadt, pobyt pri mori, tentokrat Turecko, potom par dni Terchova. Na dusicky Praha. K tomu take jednodnove vylety, napr, Vieden, Piestany, aquapark v Senci a pod.
Tento rok zatial lyzovacka v Jasnej cez vianocne prazdniny, uz mame booknute jarne opat na Strbskom a letna pri mori bude Kos.
Keď sú peniaze a čas,kopec na lyžovanie máme desať minút za domom, v okolí asi štyridsať,padesiat,km asi päť obrovských jazier,jedno dvadsať minút na bicykli, kopce hneď pri dome,takže aj keď sme doma máme vyžitie
1x more, 1x poznávanie, 1x chata a 1x wellnes
V r.2022 to bola 1xlyzovacka na SK, 1x more, 1x letna na SK, 1xpoznavacka v zahranici. 2023 1x lyzovacka na SK, 1xmore, 2x letna dovolenka na SK. Tento rok to vyzera zatial na 1x lyzovacka, 2x more, 1x nejake kupele na SK.
Takze 4x za rok.
Ono je to velmi individualne. Vlani sme boli v Aquaparku tyzden vo feb (chceli sme na lyze ale cely tyzden lialo), 2 tyzdne v Taliansku (poznavacka na vlastnú päsť) a vikend na Balatone. Zacala som v novej robote a dovolenku som komplet minula v lete. Tento rok to vyzera len na 2 tyzdne v Chorvatsku a nic viac - uvidíme podľa muzovej roboty.
Inak by som chcela podotknut ze nezarabame zle, fakt aj kazdy mesiac cosi odlozime ale ked odideme na dovolenku, neskutocne drahe je vsade vsetko. Ved len za 2 tydne v Chorvatsku dáme len za ubytko 2tis e.
Kazdy rok dovolenky dost zavisia aj od toho co v ten rok planujeme. Neda sa totiz 10x do roka ist na dovolenku jed chcem renovovat kuchynu, kupit za hotovost takmer nove auto a aj trochu viac splatit hypo

🍿