Ako cestujete a ako si užívate dovolenku?

lucinkapusinenka
14. júl 2020

Zdravím všetkých. Viem že tento rok dovolenka pri mori je pre väčšina ľudí tabu. Chcem len vedieť hlavne tí čo máte malé deti či chodíte sami alebo máte so sebou či už rodičov svojich,alebo partnerovych. Skrátka ako cestujete a uživate dovču . 😀

lucinka1988
14. júl 2020

@lucinkapusinenka my sami 3-ja a nikoho iného si na dovolenke neviem a nechcem predstaviť, nieto sa ešte prispôsobovať druhým, takze my sme všetky dovolenky absolvovali sami a nemenila by som.

simsalabim
14. júl 2020

@lucinkapusinenka ked este zila moja mama, chodievala s nami do hor, k moru nie, to by sme sa (vtedy) nevedeli zbalit a nepomestili sa. Svokrovci s nami nemali zaujem travit dovolenku, s nimi sme neboli nikdy ( a ani mi to nevadi). My na dovolenky pri mori vacsinou chodime s kamaratmi a ich detmi (ale nie vzdy).

ikissedagirl
14. júl 2020

rodicia, ci svagrovci na dovolenke aj pomozu, aj lezu na nervy. ty musis usudit, co prevazuje 🙂 (za predpokladu, ze oni s vami chcu ist)

lucinkapusinenka
autor
14. júl 2020

Ďakujem krásne za Vaše názory. Ako na tento rok sme mali ist so svokrovcami a druhy krat s mojimi rodičmi. Uz dva roky sme boli iba so svokrovcami lebo muž sa obáva ak by s nám nahodou niečo po ceste stalo aby som nebola na deti sama. Ako nemám problém ale už dozrievam do štádia kedy chcem mat kľud a užiť si to iba so svojou rodinnou. Len muž vraví to nieje dovolenka ked si neoddychnes. Ja so svokrou mám deti na starosti a on chce mat vegačik. Ako raz mame deti tak je to radosť ale aj starost. Nechcem ich úplne odrezat od toho že nepojdeme už vôbec ale taky komromis ma napadol,že ak by sme v buducnosti išli tak uytko nie všetci pokope ale my zvlášť a oni zvlášť a idealne iny objekt. Len by sme sa zviezli a sem tam stretli.

mirage
14. júl 2020

@lucinkapusinenka cize tvoj muz si berie rodicov na dovolenku aby sa nemusel starat o deti?

lucinkapusinenka
autor
14. júl 2020

@mirage da sa to tak povedat ale oni chcú ist s nami lebo sami sa boja ist predsa majú pred dochodkom a letecky svokor nechce ani počuť. Svokra by aj išla sama s nim. A tým,že nechce ist iba s nami lebo svagor s nimi nechce ist. Tak aj na jedenj strane mi je ľúto že ak by sme ich mi nezobrali tak by ani k moru nešli. A muž povie svokre ja ta odveziem k moru a ty mi pomôžeš varovat deti.

lenuliatko84
14. júl 2020

Od babatka chodime kazdy rok v moru.raz sme boli s mojimi rodicmi,ale urcite som ich nebrala pre babysiting ale aby sme si vsetci uzili.pride mi nepekne brat rodicov k moru na dovolenku abybsa ti staralu o deti,je to neuctive

lucinkapusinenka
autor
14. júl 2020

@lenuliatko84 Prepáč že to vnímaš ako babysiting. Ja to tak neberiem a ani ich kvôli tomu nezneuživam. Práve naopak chcem aby mali od Nás kľud a keď budu chcet byť s deťmi tak im to umožníme. To len môj veľa rozprava homorne a ja dost vecí beriem Vážne. My sme všetci oki s tým že sme na dovolenke. Len by som už prijala aj takú kde by sme možno neboli nonstop spolu.

vevesh
14. júl 2020

@lucinkapusinenka Tak mm si uziva deti na dovolenke- cely rok ich pomaly nevidi, co je v praci. Jedine, co je zatial obmedzujuce, ze deti su mensie a treba sa im prisposobit (nie kazda restila je vhodna, nie vzdy dokazu obsediet a sem tam skor zaspia a my by sme este chceli vonku sa popromenadovat). Ale raz vyrastu a budeme si potom dovolenku inac uzivat. Ak berieme rodicov , tak len za ucelom, nech si aj oni oddychnu a nie ako staly babysitting.

lucinkapusinenka
autor
14. júl 2020

@vevesh ach bože ale ja som neprisala že ich berie ako baby siter to nie. Len moj muž je standista a oni sa spolu s rodičmi tak bavia ale všetko je vramci normy. A su s nimi minimalne 2krat do týždňa. Keď si deti zmyslia tak ideme k nim na návštevu a oni chodia každý víkend tiež pozriet deti . Alebo aj my k ním. Len som chcela vedieť ako každý stravy dovolenku. Ja niesom ten typ človeka čo by som zneužívala svokrovcov. Práve naopak pomaham im Viac ako svojim rodičom.

mpg
14. júl 2020

@lucinkapusinenka Možte vyskúšať ísť aj samy bez rodičov a uvidíte, čo bude lepšie.
my sme chodili bez rodičov, lebo moja mama bola taká, že žila na dedine a mala tam všetko, na čo bola zvyknutá - blízko bol les, minerálna voda, kúpalisko 5km - tak ona hlavne v staršom veku chcela byť doma a my sme chodili k nej na dovolenku.

lucinkapusinenka
autor
14. júl 2020

@mpg Ja ich rada zoberiem a zdôrazňujem nech nikto nemyslí že ich zneužívam,boze chráň a uchovaj. Chcú ist s nami a ked chcú su s detmi väčšinou sa im venujem ja alebo muž ale zle som to asi napísala. Oni medzi sebou sranduju. Tak muž podpychuje svokru a ona jeho . Ale nikdy by nikoho nenapadlo ich zneužívať. Chodíme aj na sk spolu a detí su radi že su so starkymi a ja im chcem dopriat to co mne bolo odopierané. A na druhej strane aj oni su spokojny že idu s nami,je to lepšie keď ide viac ľudí. Muž ich chce bravat pokial budu vladat aby si deti užili jedny druhych keď už svagor nechce.

lenuliatko84
14. júl 2020

@lucinkapusinenka z tvojho prispevku som tak pochopila ze ich chces len na babysiting.sorry

lucinkapusinenka
autor
22. júl 2020

@lenuliatko84 asi som to zle napísala. Ale vôbec nebolo tak myslené ako babysiting.