Ako často chodíte na dlhé zahraničné dovolenky?
Zaujímajú ma zahraničné dovolenky s dĺžkou 7 dní a viac. Za posledných 10 rokov boli ste na takej dovolenke každý rok, alebo 7 rokov áno a 3 nie alebo 5 krát? Teda či chodíte na takú dovolenku každý rok a prípadne aj viackrát alebo skoro každý, alebo raz áno raz nie alebo ojedinele alebo prípadne ste neboli vôbec?
raz do roka, ale chcela by som sa dopracovat na aspon 2 x do roka
@martinkatinka známa bezdetná robí v obchode a využíva sviatky alebo ak má voľno v práci (robí krátky/dlhý týždeň) a tak proste cestujú veľa a nechýbajú jej dni, lebo veľká časť dní čo precestujú je ked má voľno alebo ked je sviatok a obchod zatvorený. Ak sú financie a chuť dá sa to nejako naplánovať.
Chodíme raz do roka na týždeň, dlhšie nie. Stačí nám ten týždeň. Snažíme sa chodiť každý rok, neboli sme len raz keď mala dcéra 2 roky ale to som ani nechcela nikam ísť lebo ci by sme ju naháňali doma alebo na dovolenke bolo úplne jedno 😀
Chodíme raz za rok. . Viackrát to nezvládam.......rada by som však ukázala deťom viac.....ale nedá sa.
Nie sme veľkí plánovači a preto som rada, že ideme aspoň raz za rok na týždeň k moru. Je to moja podmienka na muža, že ten čas v práci si musí proste nájsť, keďže more pomáha dcére na ekzém. Ale snažíme sa veľa cestovať na predĺžené víkendy, či už do hôr, alebo k moru.
Na dovolenku dlhšiu ako sedem dní som za posledných desať rokov nebola, ani nikde letenky. Nie každý si taký luxus môže dovoliť.
Na dovolenku síce chodíme , no zrejme nie takú pre teba....
Autorka, no najlepsie je chodit tak, ako vam vyhovuje (a na co mate napr financie a cas), ako to maju ostatni je dost jedno. Vzdy sa najde rodina, ktora bude chodit castejsie alebo menej casto ako vy…
Chodíme na 3 týždne v novembri do tepla plus 2x na 14 dni v roku, ale nepracujeme v systéme, sme na volnej nohe.
Chodievame v lete na 11 - 14 dni k moru a v zime na tyzden lyzovat, bud do Alp alebo do Tatier. Okrem toho chodievame na predlzene vikendy niekam, najcastejsie do Rakuska alebo do Chorvatska, vacsinou aj s detmi, na jeden vikend ideme bez deti.
Tak my sme v zahraničí a na dovolenku (rozumej Slovensko) chodíme 2x do roka, alebo 3 aby si starí rodicia videli vnúčatá. Deti boli v lete 6 týždňov, 3 so mnou a 3 s manželom. Naposledy na Vianoce a už teraz sa pýtajú, kedy pôjdeme zas. Po svete budeme flákať, keď opadne záujem o Svk.
Víkendové pobyty nerátam ako dovolenka, ani na 3-4 dní. To je voľno.
keď sme mali dieťa doma tak sme chodili na 2 týždne v lete more a týždeň v zime lyže… bez neho k moru na 2 týždne nechodíme, to je už strata času, už dávame prednosť krátkym výletom, skôr poznávačky a ja veľa víkendových žensko aktívnych, občas ide aj muž so mnou ale nie často, toľko ženskej spoločnosti nepotrebuje…
Bola pri mori som bola 2009, 2012, 2023 🙂 a to keď som mala 3 roky tu nejdem písať 🤣🤣 nepotrebujem to nutné k životu
2-krat rocne na dlhu dovolenku (2-3 tyzdne), ale pre mña nie je podstata ist k moru (zijem pri mori), ale niekam, kde to bude nove a nepoznane, kde budem mat vela zazitkov, ktore sa budu striedat. Vacsinou exoticke krajiny, kde bude ine jedlo, ludia, kultura.... ale som aj za Europu, ak sa jedna o zaujimave miesta. Vsetko hladam a rezervujem sama.
My ideme raz do roka na týždeň k moru, teda pokiaľ sú peniaze, keď nie tak nejdeme. A ešte v lete na týždeň alebo viac k rodičom- bývame ďaľej. Potom mávame už len nejaké predĺžené víkendy na horách.
Ja by som aj mohla, ale uz ma to akosi nebavi, vydrzim max 6 dn aj s cestoui a uz ma mrle zeru. Tak radsej viackrat . A to sme chodievali aj na 2 mesiace v kuse s presunmi. Teraz by som aj isla na Maledivy, ale, to by som bola za divnu, 2 dni cesta a 4 dni pri mori 🙈🙄🤣
@sasa1310 keď máš nárok na 30 a 20 prenesieš tak si si reálne vybrala v tom.roku 10 dní. To nejako nesedí potom na tú dovolenku. Čo jeden rok ideš a druhý nie?
Väčšinou chodime k moru raz za rok , posledné 2 roky sa nam podarilo 2x (raz letecky a potom autom). Keď pôjdeme autom dovcu rezervujeme cez booking keď letecky tak iba cez CK. Okrem toho chodievame na 1dnove vylety (Maďarsko,Rakúsko,Slovensko a Česko)
S rodinou raz do roka na klasický týždeň more..za14dni by som zdochla od nudy.. a ešte dáke wellnes víkendy po sk.
Záleží. Niektorý rok nejdem vobec, len vikendve tripy . A niekedy aj mesiac. Môžem si prácu vziať so sebou.. Ale nechodím na dovolenky typu ležať na plazi. Skôr cestovať a poznávať nové miesta.
Roky sme chodili po pamiatkach v zahraničí, dva razy rocne, na jar a na jeseň. V lete 7-14 dni na Slovensku. Pred casom som mala tazky uraz a bolo cestovani. Teraz uz len kupelna liecba. Lenze tam uz len s manželom, predtym sme chodili tri manzelske pary spolu.
1 x ročne na cca 2 týždne k moru, vynechali sme len keď som v lete rodila. 🫣, v zime lyže a ešte 1x nejaký predĺžený víkend 4-5 dní tiež niekam v rámci Európy

Teraz s dieťaťom je to o nieco komplikovanejšie, ale stále chodíme pomerne často.
Teraz nás čaká v marci Omán, tam ideme na 13 dní, v lete Curacao na dva týždne, v septembri Toskánsko, tam sme aj tri týždne, mame tam kúpený apartmán, a v zime Tatry, ale tak to nie je zahraničie. Na výlety po Európe chodíme po celý rok.