Ako cestovať s dieťaťom autobusom do Grécka?
1. máj 2024
Veľmi by sme chceli ísť , je niekto kto absolvoval cestu s trojročným dieťaťom autobusom vyše 20 hodín . Aké počasie je začiatkom septembra ďakujem poprosím len kto má skúsenosti
Predošlá
Strana
z3
Ja som chodila autobusom do grécka ako malička a aj potom ako dospelá. Chodilo tam xy malých aj väčších detí. Vytvorila sa tam komunita, hrali sme sa spolu na odpočívadlách... Boli to najkrajšie dovolenky. Deti to brali ako zážitok... A to napríklad moja sesternica bola taká maličká, že ešte šerblik jej brali do autobusu 🙂 a prišla a keď jej niekto dal peniaze na sviatok, odkladala ich lebo ide k moru. Takže ak máš pocit, že to tvoje dieťa zvládne, určite to zvládne. Veľa ľudí je už rozmaznaných a je to pre nich nepredstaviteľné. Ja by som sa toho nebála
Predošlá
Strana
z3

My sme cestovali síce nie busom, ale kombinovane auto+vlak+lietadlo a celé to trvalo takmer 20 hodín. Áno je to trochu iné a na letisku či vlakovej stanici sme mali pohyb, ale tak aj diaľkové autobusy majú prestávky. Išli sme na noc, takže prvú časť cesty prespal, potom sme ho zabávali, potom obedný spánok v lietadle… zvládol to. Nabalili sme sa úplne novými hračkami, zošitmi s nálepkami, mali sme tablet s rozprávkami a neviem čo ešte, proste zaujímavé veci. A hlavne veeeľa jedla, chrumky, tyčinky, kapsičky… náš je dobrý jedák, takže to ho tiež zabavilo.
Miestami to bolo náročné, aj keď mal možnosť pohybu… miestami bol aj otravný pre spolucestujúcich, ale snažili sme sa to hneď riešiť. Vy to budete mať ešte ťažšie v autobuse, menej komfortu, menej miesta, menej možností vybiť energiu… viac stresu aby neobťažoval spolucestujúcich… ale dá sa to prežiť. No komfortné to nebude. Treba si to zvážiť.